Jehněčí biryani Suroviny
rýže 500 g, jehněčí maso 500 g, šafrán, červená cibule 2, bílá cibule 2, chilli papričky 2, česnek 4 stroužky, zázvor 1 oddenek, kurkuma 2 lžičky, indické kari 2 lžíce, bílý jogurt 4 lžíce, rajčata 4, přepuštěné máslo, olej, sůl, pepř Na garam masalu:
semínka koriandru 2 lžíce, římský kmín 1 lžička, celý černý papř 1 lžička, římský kmín 1 lžička, semínka kardamomu 1 lžička, celá skořice 2 kousky, celý hřebíček 1 lžička, muškátový oříšek nastrouhaný polovina Postup
Šafrán namočíme do trochy vody nebo vývaru. Koření na gara masalum rozmixujeme v mlýnku na kávu nebo utlučeme v moždíři a s cibulí, česnkem a zázvorem v mixéru smícháme na pastu, kterou promícháme s masem nakrájeným na kousky. V kastrolu maso opečeme na přepuštěném másle, pak zalijeme zbylou směsí a dusíme doměkka. Nakonec přidáme opečenou pokrájenou cibuli, šafrán a vmícháme jogurt. Smícháme s uvařenou rýží a podáváme.