Pštrosí steak se šafránovou omáčkou a houbami Suroviny
pštrosí maso 600 g, drcený barevný pepř, smetana 100 ml, olej, máslo, koňak, vývar, sůl, drcený jalovec, šafrán, hlíva Postup
Plátky masa osolíme, opepříme, přidáme máslo, zakápneme koňakem a zavakuujeme. Dáme vařit do vodní lázně při 58°C na jednu hodinu. Zahřejeme smetanu, přidáme šafrán vyluhovaný ve vývaru a varem zredukujeme. Maso vyndáme ze sáčku, osušíme a prudce opečeme. Šťávu z masa přidáme do omáčky. Hlívu opečeme na másle, osolíme, opepříme a podáváme se steakem.
Burák: Já vidím světlo. Veruna: Ježíš, jestli vidíš světlo, tak okamžitě utíkej zpátky, nechoď do toho tunelu. Burák: Je támhle světlo, ne asi? (Tužková svítilna leží a svítí na podlaze vedle něho.)