Faraona
Tady se na ni téměř zapomnělo, a přitom její chuť i barva masa zdaleka předčí to všudypřítomné kuřecí. Pečená perlička vzdáleně připomíná bažantí pečínku. Chutná jako takové „divoké kuře“.
Pollo dei mattonaia
Fascinující recept na kuře pečené v keramické hlíně pochází z kraje u toskánské Sienny, kde se s oblibou peklo maso v cihlářské hlíně. Díky keramické formě na míru zůstane kuře úchvatně šťavnaté. Jeho chuť je prostě nezapomenutelná.
Pesto
Kolikero pesta znáte, tolikrát jste Italem. V jižní Itálii dělají červené pesto se sušenými rajčaty, jinde zase přidávají ořechy. Pro začátek si dáme „pesto a la diguere genoviese“, je totiž nejznámější. A když si ho připravíte v hmoždíři, budete se moci utlouct.
Barbajada
Tahle čokoládovo-kávová pěna je něco jako požehnání italského Severu všem, kteří milují čokoládu a kávu!
Testaroli Al Pesto
Vlaječku pro „testaroli“ byste na mapě Itálie mohli zapíchnout do krajiny s bohatou historií – středního Toskánska. Tento prastarý recept je snadný na přípravu a nenáročný pro peněženku. Na testaroli postačí jen mouka s vodou. Podává se k nim bylinkové pesto.