Domácí těstoviny
Bývávalo v Itálii zvykem, že si v každé domácnosti vyráběli těstoviny sami. Ovšem čerstvé domácí z těch nejlepších surovin na talíři jsou skvělým zážitkem. V dnešní době jsme sice zvyklí vybírat těstoviny v regálech obchodů. Ale což takhle dát si ty pravé domácí?
Carbonara
Traduje se, že tyhle špagety se narodily v Římě. Na druhou stranu s jistotou nemůžeme tvrdit zhola nic. Ani jestli je opravdu vymysleli Italové , anebo Američani po 2. světové válce. Když se podíváte blíž na to , co se do nich dává, vidíte vajíčka a slaninu. Což vypadá spíš na prima snídani, než na oběd!
Pomodori ripieni di salsa tonnata
Rychlá lahůdka pro nečekané hosty.
Aglio olio e peperoncino
Feferonky a česnek... znáte lepší pár pro štiplavý jazyk? S takovým se pak můžete pustit třeba do komentářů večerních zpráv nebo ostřejších debat.
Al sugo di salsiccia
Milujete voňavé uzeniny? Pusťte se do těstovin s rajčatovo–klobásovou omáčkou, ať víte, o co jste doposud přicházeli.
Tiramisu
Třetí chod klasického italského menu zná jedinou znamenitou stavbu z piškot. A vy jistě také.