plakát seriálu

Vůně kyperské kuchyně s Miroslavem Donutilem

(Vůně kyperské kuchyně s Miroslavem Donutilem)

Epizoda 1×06 – 1/6
? %
Pro odškrtnutí/hodnocení epizody se přihlas.

Hydroponní pěstování jahod jsme si prohlédneme na farmě ve vesnici Deryneia a pokračujeme pak návštěvou speciální rybí taverny Vassos. Jedním z ikonických produktů kyperské kuchyně je sýr halloumi. Paní Sofie nám ukáže jeho přípravu tradiční ruční metodou.

Pozor následuje podrobný obsah včetně spoilerů

U tradiční výroby, jak se to naučil od svého otce, zůstal i košíkář Petros Nikolau. A jeho výrobky jsou stále žádané. Na závěr jsme si hezky česky popovídáme s kyperskými manželi. Sochař Leonidas Spanos studoval výtvarné umění v Praze a vrátil se na Kypr s českou manželkou, malířkou Olgou.

Hlavní postavy
Vedlejší postavy
vypravěč
vypravěč
vypravěč
vypravěč
Režie
Scénář
Hudba
Kamera
Informace k epizodě
Český název1/6
Původní název1/6
Rok natočení2018
Premiéra10. října 2018
Česká premiéra10. října 2018
Typ epizodyStandardní epizoda
Délka25 minut
Autoři profilu epizody