plakát seriálu

Vůně kyperské kuchyně s Miroslavem Donutilem

(Vůně kyperské kuchyně s Miroslavem Donutilem)

Epizoda 1×01 – 1/7
? %
Pro odškrtnutí/hodnocení epizody se přihlas.

Nejprve se vydáme do zdejší ostrovní metropole – města Nikósie. Známá kuchařka Marilena Joannides, autorka několika knih o vaření, nás srdečně uvítá ve své kuchyni a bohatě pohostí. Začneme salátem s glistridou a skončíme sladkostí samali. Od paní Georgii se dozvíme, proč je kyperský med mnohem hustší než jiné evropské medy a co všechno se dá z včelích produktů připravit.

Pozor následuje podrobný obsah včetně spoilerů

Navštívíme i místní nikóskou umělkyni Julii Astreu, která se už mnoho let věnuje tkaní. Pracuje se starými tradičními tkalcovskými stavy, ale zdaleka se nesnaží jen o pouhé udržení odvěkých tradic. Ráda experimentuje s novými technikami a materiály, jež míchá s těmi po staletí zažitými.

Hlavní postavy
Vedlejší postavy
vypravěč
vypravěč
vypravěč
vypravěč
Režie
Scénář
Hudba
Kamera
Informace k epizodě
Český název1/7
Původní název1/7
Rok natočení2018
Premiéra5. září 2018
Česká premiéra5. září 2018
Typ epizodyStandardní epizoda
Délka25 minut
Autoři profilu epizody