Epizoda 1×01 – Vůně srbské kuchyně s Miroslavem Donutilem 1
? %
Pro odškrtnutí/hodnocení epizody se přihlas.
Výchozím bodem cesty po Srbsku a jeho kuchyni je Bělehrad. Miroslav Donutil se zde v jedné vyhlášené restauraci na soutoku Sávy a Dunaje setká s českým velvyslancem Tomášem Kuchtou, který ho seznamuje s místní kuchyní. Režisér George se mezitím v loveckém revíru Karakuša dozvídá o úpravě zvěřiny, aby se posléze přemístil do Muzea čokolády v hlavním městě. Oba přátelé pak navštíví české vesnice v tzv. Srbském Banátu, kde žijí potomci českých přistěhovalců z 18. a 19. století. Večer skončí u opulentní večeře ve vyhlášené bělehradské restauraci, kterou navštěvuje bělehradská smetánka. Nakonec je čeká noční procházka městem, aby jim trochu slehlo...