Epizoda 1×07 – Vůně srbské kuchyně s Miroslavem Donutilem 7
0 %
Pro odškrtnutí/hodnocení epizody se přihlas.
Ve Sremské Karlovici se pěstovalo víno již za Marca Aurelia. Dnes zde na 28 čtverečních kilometrech hospodaří na rodinné farmě Petar Bajilo. Právě odtud pochází slavné a světově uznávané víno Bermet. Ten používá do svých výrobků také místní cukrář a kuchař Jovan – přidává jej do svých pověstných bábovek spolu s ořechy a čokoládou.
Pozor následuje podrobný obsah včetně spoilerů
Na opulentním obědě hodnotí George situaci, shání se po Mirkovi, ale ten se patrně ještě napájí ve sklípku Bermetem. Přitom je ještě čeká návštěva výstavní radnice ve městě Subotica, synagoga a pak výrobna tradičních srbských „kouzelných“ koberců s dvousetletou historií. Georg vzápětí navštěvuje malířku českého původu Danielu Komatovič, současně i autorku vyhlášené srbské kuchařky. Spolu uvaří tradiční srbské jídlo prebranac a pak s celou rodinou hodují. To už bylo opravdu poslední místo i jídlo v Srbsku, zemi, kterou stojí za to navštívit i ochutnat...