avatar uživatele

Konzervativní konzerva

off
JménoPetr
Věk46 let
BydlištěPraha
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Konzervativní konzerva
plakát
Bob miluje Abisholu
17. května 2024
další názory k seriálu

Dnes už vzácný laskavý humor bez ohledu na rasu

Velmi příjemný sitcom stavějící na rasových a kulturních rozdílech hlavních postav, bílého podnikatele s ponožkami Boba a černé zdravotní setřičky Abisholy.
Minimálně první řada je plná velmi laskavého situačního humoru a je důkazem, že pokud se černoši prvoplánovitě nestavějí do role obětí "bílé zvůle", dokáží si dělat legraci i sami ze sebe způsobem který neuráží je ani nikoho jiného.
A i když v dalších řadách už místama vybublávalo cosi co silně smrdělo BLM, nikdy to nepřesáhlo úroveň kdy bych sledování seriálu ultimátně ukončil.
Na sledování a odpočinek třeba před spaním je to ideální záležitost

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Tatér z Osvětimi
13. května 2024
další názory k seriálu

Nic překvapivého

Podle názvu jsem se na tenhle seriál dost těšil. Teď jsem ve sledování za půlkou a nadšení silně vyprchalo. O holokaustu toho bylo napsáno a natočeno už tolik, že je jen málo věcí které mohly tenhle seriál udělat něčím zajímavý. A tvůrci bohužel marnotratně prozrazují i to málo tajemství velmi lehkovážně.
Za prvé je od začátku jasná hlavní otázka - hlavní hrdina přežil. Jako starý je vypravěčem celého příběhu.
Za druhé je velmi rychle objasněno proč přežil - docela náhodou se dostal k práci tetovače čísel a tahle práce mu poskytovala důležitá privilegia.
No a potom v rychlém sledu prozradili i další důležité informace, které dělaly ten příběh zajímavý a odlišný od příběhů milionů dalších bezejmenných vězňů, kteří to z nějaké z mnoha příčin nezvládli.
Je mi líto, ale na mě prostě nějaký sentiment nebo snaha šokovat nezabírá. Na to jsem toho o tématu příliš mnoho přečetl i sám napsal

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
40 %
plakát
Gentleman v Moskvě
1. května 2024
další názory k seriálu

Odpad

Včera jsem natěšeně začal sledovat tento seriál potom co mi ho reklama na Facebooku doslova strčila až pod nos. Mám rád Ewana McGregora, tak jsem to zkusil. Nakonec jsem vydržel s velkým sebezapřením jen do konce druhého dílu a dál rozhodně sledovat nehodlám.
Děj značíná v roce 1921 v Moskvě v bolševiky ovládaném Rusku. Hned v jedné z prvních scén nelze přehlédnout černého herce s copánky (nebo snad dokonce dredy) jako účesem. V zápětí se dozvíte jeho jméno - Michail Fjodorovič Mindič a že je to věrný a oddaný komunista. WTF!
Samotná předloha, tedy román Amora Towlese je snůška historických nesmyslů (je k nahlédnutí v češtině na Google books), ale tam barva kůže tohoto věrného soudruha není blíže specifikována(zbytky zdravého rozumu předpokládají, že je to bílý Rus). Takže se jedná o prostý výmysl producentů v nějaké snaze se zavděčit komusi?
Nemohu se nezastavit na tím. co vede černého herce k tomu, že přijme takovou roli? Snad každému i průměrně vzdělanému člověku musí být jasné, že se svou barvou kůže do takové doby a místa prostě nemůže zapadnout.
V dalším ději to ještě korunuje velmi početný černý personál v hotelu Metropol kde je hlavní hrdina nucen bydlet. Kdo jsou ti lidé? Snad nějací afro-Rusové? První co mi prošlo hlavou byla stejná myšlenka jako když uvidíte krávu na střeše paneláku - Kde se tam vzala?
Je mi líto, že právě můj jinak oblíbený "mistr džedáj" vystupuje v tomhle podivném panoptiku.
Deset procent dávám pouze kvůli Ewanovi a pěkným kostýmům a výpravě.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
10 %
plakát
The Last Post
29. dubna 2024
další názory k seriálu

Zajímavý námět pohřbený BBC

Nalákal mě velmi zajímavý námět a zasazení do málo známého prostředí a doby. Jako reenactor britské armády jsem byl zvědavý na atmosféru britské vojenské základny v zámoří. Také jsem se těšil na mojeho oblíbeného Bena Milese.
Bohužel BBC tradičně nezklamala a po slibném prvním dílu prodchnula zbytek seriálu woke propagandou a revizionistickým pohledem na historické události. Smutný konec kdysi tak skvělé tradice britských seriálů.
40 procent dávám jen pro zajímavý námět a dobré výkony herců, kteří nemohou za hloupou politiku produkční společnosti

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
40 %
plakát
The Astronaut Wives Club
28. dubna 2024
další názory k seriálu

Zajímavý pohled na známé události

Byl jsem hodně zvědavý. Po řadě knih, které jsem o těchto událostech přečetl mě zajímalo jak to tvůrci uchopí a jak vykreslí tehdejší dobu z pohledu manželek hlavních hrdinů.
Mile mě překvapilo, že tehdejší doba a reálie jsou ukázány velice uvěřitelně a dokonce se tvůrci zdrželi větších ze současnosti přenesených feministických vzdychů a ty co tam přece jen jsou, nepůsobí nijak zvlášť rušivě.
Snad proto mě v posledním díle hodně zamrzela naprosto zbytečně a násilně vložená BLM agitka, kterou si skutečně mohli odpustit. Zvlášť potom, co celý předchozí zbytek seriálu respektoval historii tak jak se stala a ne tak jak si dnešní magoři přejí, aby se stala.
Jako celek hodnotím seriál velmi pozitivně a určitě je škoda, že nemá další pokračování. Uměl bych si představit další děj do konce programu Apollo až po první let americké atronautky Sally Rideové do vesmíru v roce 1983. Bylo by to logické vyvrcholení děje, od manželky astronauta po astronautku.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Šógun
24. dubna 2024
další názory k seriálu

Počáteční nadšení a nakonec zklamání

Právě jsem dokoukal poslední díl a zůstavá ve mě velmi rozpačitý dojem.
Zkraje jsem byl nadšený po zjištění, že nové provedení se má více držet původní Clavellovy knihy. Což se sice potvrdilo, ale v tom zásadním (totální Andžinova jazyková bariera) se toho tvůrci bohužel nedrželi. To bylo v knize to hlavní - nikdo mu v Japonsku nerozumněl, protože anglicky tam tehdy nikdo nemluvil a jediné možné tam se vyskytující cizí jazyky byly portugalština a latina. A John Blackthorne neuměl dobře ani jeden z nich. Vypadalo to, že to v seriálu nějak zohlední, ale po pár portugalských slovech vesele frčeli dál anglicky :-(((
Dále jsem někde četl, že produkce zaplatila za individuální výrobu více než 2500 kostýmů. Některé jsou v seriálu opravdu i vidět. Jen by se někdo jiný nesměl rozhodnout, že seriál natočí systémem "přirozené světlo". Takže půlka scén se odehrává ve vydeptaném denním pološeru (neustále tam chčije nebo je mlha) a druhá půlka se odehrává v noci kdy je celá scéna osvětlená pouze několika olejovými lampičkami (v tom lepším případě). Takže vidíte jakési temné obrysy, které promlouvají ze tmy. Takže luxusní kostýmy byly ve finále v podstatě vyhozené peníze.
No a nakonec nastoupila známá bolest všech dnešních seriálových tvůrců - totální neschopnost v zacházení s dějovým časem. Ze začátku je děj neskutečně rozvláčný, plný naprosto zbytečné "vaty", aby se od poloviny seriálu začal dramaticky zrychlovat a nakonec se snažil dohnat stopáž na minimálně dva další díly v tom posledním. Což se pochopitelně nedá stihnout.
Takže musím konstatovat, že i když má původní seriál z roku 1980 s Richardem Chamberlainem svoje mouchy, je stále milionkrát sledovatelnější než tenhle nový pokus. Ke starému seriálu se stále rád vracím. K tomuhle se už vracet určitě nebudu

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
40 %
plakát
Láska padá z nebe
23. dubna 2024
další názory k seriálu

Překvapení na "stará" kolena

Nikdy bych nečekal, že mě po pětačtyřicítce chytne něco jako telenovela a ke všemu korejská. K prvnímu dílu jsem přistupoval se značnou nedůvěrou, ale nezvyklá zápletka a sympatičtí herci si mě získali od první chvíle. Všech 16 dílů jsem zhltnul v podstatě v maratonu a vůbec mi nevadilo, že korejští herci dost zvláštně přehrávají až to někdy působí dost komicky.
Děj mě moc bavil a nebyl předvídatelný - ještě na začátku posledního dílu bych si netroufl předpovídat jak to vlastně celé dopadne. Navíc celý seriál je čirá romantika prostá sexu nebo nahoty. Ti dva si poprvé řeknou "miluji tě" až v desátém dílu a první pusu si dají ve dou třetinách posledního dílu. A přesto je v seriálu velká spousta dojemným a romantických sekvencí. Myslel jsem si jaký nejsem drsňák a stejně jsem několikrát brečel jako želva.
Je to zvláštní seriál a i když bude pro mě asi v kategorii jednou a dost, určitě si na něj občas vzpomenu.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
90 %