Diskuze k článku 10 z 10: Soap opera
Litocha
Dlouholetý uživatel | Cool level: 50 | František 'Ozzák' Pacovský
15. 1. 2018 / 16:25:28 (před 6 roky)
on

Tady jsem se našla :-) Z This is us jsem nadšená, Hart of Dixie patří mezi mé oblíbené, právě mám rozkoukanou pátou řadu Nashville (i když tam už je těch intrik, zvratů a nečekaných odhalení trošku moc) a několik dalších ze seznamu i čestných zmínek mám v plánu.

Nyx
Redaktor | Cool level: 74 | Eric Cartman
15. 1. 2018 / 17:00:26 (před 6 roky)
off

Seriály tohto typu ma nikdy nebavili. A nadšenie z This is us ide úplne mimo mňa. Pri pozeraní pilotu som zaspala a pri druhom pokuse som trpela až do konca. Nie, toto nie je podľa môjho gusta.

"I wake pies and make the dead. That was creepy. I make pies and wake the dead." Ned The Piemaker
Verity
Dlouholetý uživatel | Cool level: 28 | Timothy McGee
15. 1. 2018 / 17:36:13 (před 6 roky)
off

Na soapky fakt z větší části nejsem, ale This Is Us a Royals patří moje srdce už navždycky. 8D

Always be yourself. Unless you can be a dragon... then always be a dragon.
Tulrika
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
15. 1. 2018 / 19:03:50 (před 6 roky)
off

Viděla jsem jen piloty This Is Us a Royals. Tohle je u mě totálně mimo.

Neumím rozdávat rady. Jen dělat sarkastické poznámky
allyska
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
15. 1. 2018 / 19:29:17 (před 6 roky)
off

Jak bylo revenge na začátku skvělý a pak to člověk musel přestat sledovat, jelikož to bylo nesnesitelně překombinovaný. Hart taky upadalo, ale dalo se to. Royals baví stále, hlavně se dost nasměju, Cyrus a jeho úchylky :D

luckily
Dlouholetý uživatel | Cool level: 37 | Daenerys Targaryen
15. 1. 2018 / 21:19:44 (před 6 roky)
on

Hohoho, tady jsem si přišla na své...:D :D Něco jsem už viděla, na něco se chystám a už se nemůžu dočkat 4. řady The Royals...♥ Jaspenor is back...:D

Desperate houseman
Dlouholetý uživatel | Cool level: 21 | Phil Dunphy
15. 1. 2018 / 23:27:53 (před 6 roky)
off

Čekal jsem že tady budu mít o dost větší číslo, ale ze seznamu jsem sledoval jen 3 soapky :O

juli
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
15. 1. 2018 / 23:59:52 (před 6 roky)
off

Myslela som, že budem mať väčšie číslo, keďže som mala pocit, že soap patrí medzi moje obľúbené :D videla som Hart of Dixie, Ringer, niečo málo z Jane the Virgin, ale to mám v pláne raz dopozerať, Blood & Oil by som si chcela raz pozrieť a z nudy sledujem Riverdale. Napríklad taký This Is Us ma nechytil a to som videla prvých 8 častí. No všetky som pretrpela :D

ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
16. 1. 2018 / 10:06:41 (před 6 roky)
on

Já viděla zatím jen Dirty Sexy Money a 90210, ale na všechny ostatní se v budoucnu taky chystám :D

STOUPA
Dlouholetý uživatel | Cool level: 29 | Ovečka Shaun
16. 1. 2018 / 10:46:34 (před 6 roky)
off

Zatím jsem vyděl jen Royals.

Hannyska
Dlouholetý uživatel | Cool level: 14 | Emma Swan
16. 1. 2018 / 20:17:38 (před 6 roky)
off

Tak tady jsem se našla, mám zhlédnuté všechny díly 90210, Switched at birth, The Royals, Revenge, Hart of Dixie, Ringer, Reign - za mě top v kategorii. Chystám se na This is us a Parenthood. Ostatní neznám, ale určitě kouknu o čem jsou a uvidím zda se do nich také pustím.

Hannyska
Editováno: 2x | Naposledy: 16. 1. 2018 / 20:18:33
Romix
Uživatel od první verze | Cool level: 14 | Emma Swan
16. 1. 2018 / 20:40:10 (před 6 roky)
off

Emily Thorne ♥

Romix
Editováno: 1x | Naposledy: 16. 1. 2018 / 20:40:37
milosh
Dlouholetý uživatel | Cool level: 38 | Angel
16. 1. 2018 / 22:51:09 (před 6 roky)
off

Zatím jsem stihl jen Dixie a Reign - na to se dokonce chytla i mamka. Royals chci stoprocentně někdy dohnat a zbytek se uvidí.
A nevím čím to, že mě míjejí ty "velké hity". Z This is us jsem měl problém dokoukat jen trailer, obdobně jako u Empire. A ještě tuším u něčeho. Začnu si z toho dělat vlastní ukazatel - jak někde nedokoukám trailer, bude to buď totální propadák nebo absolutní hit, ne nic mezi :D

Editováno: 1x | Naposledy: 16. 1. 2018 / 22:51:28
Koldik
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
17. 1. 2018 / 08:45:43 (před 6 roky)
off

Tu aspon vidim, ze od cias 90210 kedy to sledoval naozaj asi kazdy, som dospel a moje skore je 0/10. Nelutujem... :)

lizzy
Dlouholetý uživatel | Cool level: 21 | Phil Dunphy
19. 1. 2018 / 12:55:12 (před 6 roky)
off

7/10. a teď mě prosím omluvte, jdu si najít nějaký hezký plácek, kde si vykopu díru, zahrabu se a už nikdy z ní nevylezu :D

xtomas252
Uživatel od první verze | Cool level: 84 | Dr. Horrible
25. 1. 2018 / 12:46:38 (před 6 roky)
off

Já teda nechci bejt zlej, ale že by byl revenge soap opera? to jako vážně? nebo třeba reign? no vlastně bych do tohoto žándu nezařadil kromě mistresses nic. já bych přece na tuhle soap operu totiž nikdy nekoukal, kdybych věděl, že je to ono :D

Nyx
Redaktor | Cool level: 74 | Eric Cartman
25. 1. 2018 / 19:27:32 (před 6 roky)
off
xtomas252 napsal(a):

Já teda nechci bejt zlej, ale že by byl revenge soap opera? to jako vážně? nebo třeba reign? no vlastně bych do tohoto žándu nezařadil kromě mistresses nic. já bych přece na tuhle soap operu totiž nikdy nekoukal, kdybych věděl, že je to ono :D

To ja som si myslela, že soap opera sú serály ako Dynasty, Days of our Lives, Young and Restless, One Life to Live a tak, ale evidentne som sa mýlila :D

"I wake pies and make the dead. That was creepy. I make pies and wake the dead." Ned The Piemaker
Moni Peace
Dlouholetý uživatel | Cool level: 14 | Emma Swan
25. 1. 2018 / 19:37:26 (před 6 roky)
off

Ach tie časy 90210 :D .. Soapky mám celkom rada, väčšinu som pozerala, či mám rozpozerané. Nevýhodou revenge je že tuším v treťej sérii trošku upadla ale potom v tej poslednej sérii mi bolo ľúto že končí. Ale asi najrašej z celého tohto zoznamu mám rada Hart of Dixie. NAshville trošku prekombinovali a pokazili, kvôli niektorým odchodom ale tú country atmošku mám rada. Asi jedinú prekvapujúcu výnimku u mňa spôsobilo to, že this is us ma vôbec nezaujal.

xtomas252
26. 1. 2018 / 08:30:32 (před 6 roky)
off
phoboska napsal(a):

To ja som si myslela, že soap opera sú serály ako Dynasty, Days of our Lives, Young and Restless, One Life to Live a tak, ale evidentne som sa mýlila :D

To sis jako myslela dobře. Parenthood prostě soap opera není, to je rodinný seriál jak poleno. V Revenge v první řadě taky o nějakou love story moc nejde a takhle by se dalo pokračovat, než by zůstaly jen Mistresses a Royals. ;)

ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
26. 1. 2018 / 10:27:37 (před 6 roky)
on

To, co píše Phoboska, jsou s výjimkou Dynastie daytime soapky, které se svým formátem trošku liší od primetime soapek. Dynastie může možná trošku klamat, protože se u nás vysílala nekonečně dlouhou dobu, ale jinak má klasický počet epizod (220 na 9 sérií), kolem 20-30 na sezónu. V 80. a 90. letech to bylo celkem běžné, nevysílalo se toho tolik, seriály měly delší sezóny - to samé platí třeba o BH90210 nebo Melrose Place. Tome, Revenge je jako primetime soapka popisována snad všude, nechci ti brát iluze, ale očividně na soapky vážně koukáš a žánr ani nevnímáš. Každopádně pokud za soapky považuješ jen daytime soaps, tak ti názor brát nebudu, jen píšu, jak to vnímám já.

Je pravda, že Parenthood jsem viděla zatím jen pilot, ale ten mi přišel v podstatě stejný jako Brothers and Sisters a to je soapka jako vyšitá.

Některé seriály ze seznamu by se daly zařadit do teen kategorie, ale jelikož to je vlastně soapka s dospívajícími postavami a tenhle žánr už v rubrice byl, tak jsem je přidala sem do klasických soapek, protože tolik jich zase v posledních letech nevzniká, aby bylo až tolik z čeho vybírat.

Wiki sice není nejvěrohodnější zdroj, ale nevím, kde jinde to hledat.

The primetime soap operas and drama series of the 1990s, such as Beverly Hills, 90210, Melrose Place, Party of Five, The OC, and Dawson's Creek, focused more on younger characters. In the 2000s, ABC began to revitalize the primetime soap opera format with shows such as Desperate Housewives, Grey's Anatomy, Brothers & Sisters, Ugly Betty, Private Practice, and more recently Revenge, Nashville, Scandal, Mistresses, and formerly Ringer, which its sister production company ABC Studios co-produced with CBS Television Studios for The CW. While not soaps in the traditional sense, these shows managed to appeal to wide audiences with their high drama mixed with humor, and are soap operas by definition. These successes led to NBC's launching serials, including Heroes and Friday Night Lights. The upstart MyNetworkTV, a sister network of Fox, launched a line of primetime telenovelas (a genre similar to soap operas in terms of content) upon its launch in September 2006, but discontinued its use of the format in 2007, after disappointing ratings.

On June 13, 2012, Dallas, a continuation of the 1978 original series premiered on the cable network, TNT. The revived series, which was canceled after three seasons in 2014, delivered solid ratings for the channel, only losing viewership after the show's most established star, Larry Hagman, died midway through the series. In 2012, Nick at Nite debuted a primetime soap opera, Hollywood Heights, which aired episodes five nights a week (on Monday through Fridays) in a manner similar to a daytime soap opera, instead of the once-a-week episode output common of other primetime soaps. The series, which was an adaptation of the Mexican telenovela Alcanzar una estrella, suffered from low ratings (generally receiving less than one million viewers) and was later moved to sister cable channel TeenNick halfway through its run to burn off the remaining episodes.

In 2015, Fox debuted Empire, a primetime musical serial centering on the power struggle between family members within the titular recording company. Created by Lee Daniels and Danny Strong and led by Academy Award nominees Terrence Howard and Taraji P. Henson, the drama premiered to high ratings. The show is strongly influenced by other works such as William Shakespeare's King Lear, James Goldman's The Lion in Winter and the 1980s soap opera Dynasty. Also in 2015, E! introduced The Royals, a series following the life and drama of a fictional English Royal family, which was also inspired by Dynasty (even featuring Joan Collins as the Queen's mother). In addition, ABC debuted a primetime soap opera Blood & Oil, following a young couple looking to make money off the modern-day Williston oil boom, premiering on September 27, 2015 during the 2015-16 TV season.

es.dixon
Dlouholetý uživatel | Cool level: 5 | John A. Zoidberg
7. 2. 2018 / 14:45:30 (před 6 roky)
off

Ještě pořád se propracovávám Reign, skončila jsem někde u 3. série. Začátek super, hodně mě to nadchlo, ale stejně jako u veřejnosti, i moje nadšení postupně opadlo a teď s Reign pokračuju jenom, když čekám na nový díl jiného seriálu. Škoda. Asi nejsem úplně na soapky. To dokazuje i můj pokus sledovat Royals, který mě přestal bavit asi po pěti dílech. Ne úplně můj šálek kávy :D

eS.
xtomas252
15. 2. 2018 / 02:08:59 (před 6 roky)
off
ragelly napsal(a):

To, co píše Phoboska, jsou s výjimkou Dynastie daytime soapky, které se svým formátem trošku liší od primetime soapek. Dynastie může možná trošku klamat, protože se u nás vysílala nekonečně dlouhou dobu, ale jinak má klasický počet epizod (220 na 9 sérií), kolem 20-30 na sezónu. V 80. a 90. letech to bylo celkem běžné, nevysílalo se toho tolik, seriály měly delší sezóny - to samé platí třeba o BH90210 nebo Melrose Place. Tome, Revenge je jako primetime soapka popisována snad všude, nechci ti brát iluze, ale očividně na soapky vážně koukáš a žánr ani nevnímáš. Každopádně pokud za soapky považuješ jen daytime soaps, tak ti názor brát nebudu, jen píšu, jak to vnímám já.

Je pravda, že Parenthood jsem viděla zatím jen pilot, ale ten mi přišel v podstatě stejný jako Brothers and Sisters a to je soapka jako vyšitá.

Některé seriály ze seznamu by se daly zařadit do teen kategorie, ale jelikož to je vlastně soapka s dospívajícími postavami a tenhle žánr už v rubrice byl, tak jsem je přidala sem do klasických soapek, protože tolik jich zase v posledních letech nevzniká, aby bylo až tolik z čeho vybírat.

Wiki sice není nejvěrohodnější zdroj, ale nevím, kde jinde to hledat.

The primetime soap operas and drama series of the 1990s, such as Beverly Hills, 90210, Melrose Place, Party of Five, The OC, and Dawson's Creek, focused more on younger characters. In the 2000s, ABC began to revitalize the primetime soap opera format with shows such as Desperate Housewives, Grey's Anatomy, Brothers & Sisters, Ugly Betty, Private Practice, and more recently Revenge, Nashville, Scandal, Mistresses, and formerly Ringer, which its sister production company ABC Studios co-produced with CBS Television Studios for The CW. While not soaps in the traditional sense, these shows managed to appeal to wide audiences with their high drama mixed with humor, and are soap operas by definition. These successes led to NBC's launching serials, including Heroes and Friday Night Lights. The upstart MyNetworkTV, a sister network of Fox, launched a line of primetime telenovelas (a genre similar to soap operas in terms of content) upon its launch in September 2006, but discontinued its use of the format in 2007, after disappointing ratings.

On June 13, 2012, Dallas, a continuation of the 1978 original series premiered on the cable network, TNT. The revived series, which was canceled after three seasons in 2014, delivered solid ratings for the channel, only losing viewership after the show's most established star, Larry Hagman, died midway through the series. In 2012, Nick at Nite debuted a primetime soap opera, Hollywood Heights, which aired episodes five nights a week (on Monday through Fridays) in a manner similar to a daytime soap opera, instead of the once-a-week episode output common of other primetime soaps. The series, which was an adaptation of the Mexican telenovela Alcanzar una estrella, suffered from low ratings (generally receiving less than one million viewers) and was later moved to sister cable channel TeenNick halfway through its run to burn off the remaining episodes.

In 2015, Fox debuted Empire, a primetime musical serial centering on the power struggle between family members within the titular recording company. Created by Lee Daniels and Danny Strong and led by Academy Award nominees Terrence Howard and Taraji P. Henson, the drama premiered to high ratings. The show is strongly influenced by other works such as William Shakespeare's King Lear, James Goldman's The Lion in Winter and the 1980s soap opera Dynasty. Also in 2015, E! introduced The Royals, a series following the life and drama of a fictional English Royal family, which was also inspired by Dynasty (even featuring Joan Collins as the Queen's mother). In addition, ABC debuted a primetime soap opera Blood & Oil, following a young couple looking to make money off the modern-day Williston oil boom, premiering on September 27, 2015 during the 2015-16 TV season.

Ok, asi jsem si vždycky pod pojmem soap opera představoval něco jinýho. Ono se pod to dá schovat v podstatě všdchno...

Litocha
Dlouholetý uživatel | Cool level: 50 | František 'Ozzák' Pacovský
21. 7. 2018 / 23:22:01 (před 6 roky)
on

Rok se s rokem sešel, a tak bych se ráda zeptala, jestli náhodou nebude ještě desátý díl tohohle speciálu (pokud teda dobře počítám, že bylo zveřejněno devět částí). Moc ráda jsem ho četla a sbírala inspiraci.