Diskuze k článku Novinka pod lupou: Altered Carbon (Netflix)
Caroline115
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
5. 2. 2018 / 14:36:41 (před 6 roky)
off

Tak tady se shodnu s Ragelly. Pilot byl dost dobrý, jen i mě tam vadila ta policistka.

havlik.jakub666
Dlouholetý uživatel | Cool level: 39 | Abby Sciutová
5. 2. 2018 / 15:24:26 (před 6 roky)
off

Díky za to 100% hodnocení. Konečně vím, co dám do výzvy.

Alias
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
5. 2. 2018 / 17:18:15 (před 6 roky)
off

Mne sa to teda celom páčilo. Aj vizuál ani pomalý dej nevadil. Nebol ani problém sa zorientovať, teda okrem toho, že sme dlho nevedeli čo je "evnoy" hoci to o Kováčovi stále hovoria od začiatku, že je "envoy".
A povedzme si otvorene, že možno jeden seriál za 10 rokov prinesie niečo nové. To je totiž časté mínus v hodnoteniach.

RRR
Dlouholetý uživatel | Cool level: 18 | Kocour
5. 2. 2018 / 18:05:08 (před 6 roky)
off

Videl som už celú 1. sériu.

Čakal som niečo úple skvelé, takže som nakoniec celkom sklamaný. Bolo to dobré, avšak nie must-see TV.

Policajtka sa ani mne moc v pilote nepáčila, avšak nakoniec to bola skvelá postava.

Najlepšie na celom seriály bola rohodne vizuálna stránka, je vidieť Netflix-ovský budget.

Alias
5. 2. 2018 / 18:12:39 (před 6 roky)
off
RRR napsal(a):

Čakal som niečo úple skvelé, takže som nakoniec celkom sklamaný. Bolo to dobré, avšak nie must-see TV.

Roky trailerov alebo ako sa tomu kedysi hovorilo, upútavok, ma naučili nečakať veci z ktorých by divák padol na zadok. Na 98% to nikdy nevyjde.
Lepšie je nečakať nič a byť potom príjemne prekvapený, ako čakať niečo super a byť sklamaný. Bez očakávaní ti potom aj mierne nadpriemerná vec príde ako poloplný pohár, nie poloprázdny :)

hanee
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
5. 2. 2018 / 18:16:28 (před 6 roky)
off
havlik.jakub666 napsal(a):

Díky za to 100% hodnocení. Konečně vím, co dám do výzvy.

Dík za tip.
Seriál je po pilotu super.

Nejlepší film je seriál.
Tom Kroupa
Dlouholetý uživatel | Cool level: 5 | John A. Zoidberg
5. 2. 2018 / 18:31:02 (před 6 roky)
off

Pokud me pamet neklame, tak byl Kovacs u ledu 250 let.

_karel_
Dlouholetý uživatel | Cool level: 70 | Eric Northman
5. 2. 2018 / 18:41:36 (před 6 roky)
off

U mě taky za 100. Kéž by takových počinů bylo víc... včetně té policistky :-)

Jenny17
Dlouholetý uživatel | Cool level: 25 | Lee 'Apollo' Adama
6. 2. 2018 / 12:25:00 (před 6 roky)
on

To vypadá hodně zajímavě, děkuji za lupu super.

Jenny
Nira
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
6. 2. 2018 / 22:37:23 (před 6 roky)
off

Na tohle se těším, lupa mi to jen potvrdila - díky za názory v článku i v diskuzi :-)

Alias
7. 2. 2018 / 10:42:05 (před 6 roky)
off

Tak dopozerané a som spokojný. Príbeh, vyobrazenie, zápletka a aj rozuzlenie. Trochu klišé to komplexné previazanie v zápletke, ale vôbec to nevadí.

Pri čítaní kritiky na seriál ma zarazila zas tá politická úchylná korektnosť, ktorá nás dúfam nepripraví o kvalitné seriály. V prvom rade vyčítali seriálu "whitewashing". Keď hrá černoch bielu postavu, je to o kvalite herectva, keď hrá beloch inú rasu, tak je to rasistické. Nepoznám predlohu, ale tu je to stále aziat, len dostane telo belocha v rámci sci-fi výmeny tiel.
Dokonca to prirovnávali k veľkej blamáži Netlfixku s Iron Fistom - tí idioti nevedia ani použiť wikipediu. Iron Fist bol od svojho stvorenia v komikse biely. Vždy.

Kritizovali násilie na ženách. Seriál zobrazuje dom rozkoše, kde za peniaze môžu klienti znásilňovať a zabíjať ženy, ale aj mužov (je to aj vyobrazené, hoci ženy vidíme viac) a keďže je tu technológia, ktorá im dá nové telá, nie je to ako vražda. Každá sexuálna deviácia je divná - jemne povedané. Ale to nie je propagovanie chovania voči mužom, či ženám, je to normálne zobrazenie danej deviácie pre príbeh. Mimo toho som si žiadneho násilia na ženách v seriály nevšimol.

Samozrejme kritizovali nahotu ako zbytočnú a prehnanú. Keď niekto vylezie z vane, alebo ako klon z rastovej kapsule, tak je podľa mňa prirodzené, že je nahý. A nie sme tam len tak, ale príbehovo.

A kritizovali aj násilie všeobecne v seriály, kde sa tvorca bránil, že je to varovný príbeh dystópie a nemá glorifikovať násilie. Čože? Neviem o veľa seriáloch, či filmoch, ktoré by glorifikovali násilie. To je ako povedať, že Castle glorifikuje vraždu, lebo v každom diely niekoho zavraždia.

Dúfam, že nás tento moderný prúd pošukov nepripraví o seriály, aby vyzerali ako zo z pred x rokov, kedy sa nemohli ani len priblížiť k nejakej kontroverznej téme, či realite bežných ľudí.

Caroline115 napsal(a):

Tak tady se shodnu s Ragelly. Pilot byl dost dobrý, jen i mě tam vadila ta policistka.

Toto je opäť prípad, kedy treba vidieť viac a je doslova nemožné hodnotiť po prvej časti. Aj mne prišlo, že a chová ako krava. A až v piatej časti sa dozvieme, prečo sa tak chovala. A keď to zistíme, dáva to zmysel, dokonca ju aj chápeme, že sa tak chovala.

Jenny17
Dlouholetý uživatel | Cool level: 25 | Lee 'Apollo' Adama
7. 2. 2018 / 12:02:53 (před 6 roky)
on

Jsem moc ráda, že jsem včera koukla na pilot a těším se na další díly. Jo policajtka je divná, ale určitě to bude dávat smysl v dalších dílech proč se takhle chová. V komentářích už někdo psal.

Jenny
Koldik
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
9. 2. 2018 / 11:30:28 (před 6 roky)
off

Hm... Trailer nadupany, cely serial naraz... Asi sa do toho hned idem pustit.

Liborias
Uživatel od první verze | Cool level: 4 | Vince Masuka
15. 2. 2018 / 19:40:58 (před 6 roky)
off

Tak se v češtině jmenuje knižní předloha, kdo by si to chtěl přečíst. Děj se lehce liší, ale zase tak moc to neuhnulo. Takže tím se snad odpověděla otázka, kde se autoři inspirovali. Neinspirovali, zpracovali knihu. Mimochodem kniha má ještě dvě pokračování, takže látky na zpracování je celkem dost. Ale nevím, jestli se Netflix rozhodne držet knižní linky. Tvůrci hrané verze mají bohužel dost často pocit, že dokáží vymyslet lepší zápletku, než autor psaného bestselleru. Na druhou stranu se seriálem jsem zatím velmi spokojený.

Liborias
Římanka
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
23. 2. 2018 / 20:33:34 (před 6 roky)
off

Přidáno do "Chci vidět".

Jsem hloupý a netalentovaný člověk, který nic neumí a ani není moc hezký na pohled. ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯
Pajky
Autor článku | Cool level: 95 | Sherlock Holmes
25. 2. 2018 / 18:17:16 (před 6 roky)
off

Zvláštní, článek jsem napsal já, ale když je teď nahozen na hlavní stránce, tak se tak ukazuje v miniatuře jen hodnocení ragelly a seraphina. Jaká konspirační teorie za tím stojí? :)

Není článek ten, aby se zavděčil čtenářům všem :)
ragelly
Boss přes články | Cool level: 119 | Jack O'Neill
25. 2. 2018 / 22:56:38 (před 6 roky)
off
Pajky napsal(a):

Zvláštní, článek jsem napsal já, ale když je teď nahozen na hlavní stránce, tak se tak ukazuje v miniatuře jen hodnocení ragelly a seraphina. Jaká konspirační teorie za tím stojí? :)

Pravděpodobně je něco špatně v šabloně tvého názoru. Podívám se na to.

jduch
Dlouholetý uživatel | Cool level: 28 | Timothy McGee
19. 3. 2018 / 23:09:07 (před 6 roky)
off

Dokoukáno, 100%, policistka mi nevadila a později byla výborná. A nevím proč, ale stále se mi připomíná první série Expanse, možná tou "atmosférou".

jduch