Diskuze k článku Incest v seriálech
24ron24
Redaktor | Cool level: 57 | admirál William Adama
3. 3. 2019 / 12:32:06 (před 5 roky)
off

Kto iný by mohol začať tento článok :DD Ale ako tak pozerám článok ide mimo mňa prvé 3 som videl a tým som aj skončil :DD No aj Kiss x sis bolo úplne jasné, že sa tu ocitne :DD

May the odds be ever in your favor.
Římanka
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
3. 3. 2019 / 12:45:58 (před 5 roky)
off

Safra, Jonerys shippuju. :D

Jsem hloupý a netalentovaný člověk, který nic neumí a ani není moc hezký na pohled. ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯
patrik1177
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
3. 3. 2019 / 13:56:56 (před 5 roky)
off
24ron24 napsal(a):

Kto iný by mohol začať tento článok :DD

Asi tak :D Ale kdoví jak dopadne tenhle vztah v závěrečné sérii

hacker3985
Redaktor | Cool level: 44 | Captain Hammer
3. 3. 2019 / 15:08:25 (před 5 roky)
off

Povedený ale pořád platí ;)

Netrap se s tím, když tě někdo pomlouvá za zády. Protože je v perfektní pozici, aby ti mohl políbit p**el.
Editováno: 1x | Naposledy: 3. 3. 2019 / 15:09:00
Arkantos
Dlouholetý uživatel | Cool level: 23 | Denholm
3. 3. 2019 / 17:22:40 (před 5 roky)
off

No, ale vo Wayward Pines nemali tusenia ze su rodina - dosledkom toho zistenia sa Kacey Rohl potom obetovala. A ked sa to tak vezme tak ani John a Daenarys o tom nevedia (zatial). Ostatne som okrem Banshee nevidel.

_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
3. 3. 2019 / 22:22:21 (před 5 roky)
off

Incest je zcela legální např. ve Francii, Španělsku, Argentině, Belgii, Nizozemsku, Turecku, Brazílii... Pravděpodobně jsou tedy země/kultury, kde jeho realizace nepůsobí na populaci tak výrazně odpudivě, jako u nás.

Tento fakt by mohl posloužit jako inspirace pro rozšíření LGBT komunity na LGBTI komunitu. Stačí pár let usilovné kampaně, trocha politické korektnosti a bude to tady. Že by byly uvedené screenshoty ze seriálů předzvěstí časů budoucích? Takový incestní párek homosexuálů, bojujících za vlastní práva, nebo vztahovka, řešící relaci mezi nevlastním homosexuálním otcem a synem jeho registrovaného partnera, panečku, to by přece bylo neotřelé tema, ne?

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
IrmaVep
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
3. 3. 2019 / 22:42:32 (před 5 roky)
off

Ha, zajímavé téma na fotočlánek :D Teď mě napadá, v Six Feet Under k tomu taky mezi Brendou a Billym (sourozenci) došlo nebo ne? Já už si to moc nepamatuju... Ale mám dojem, že asi jo.

andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
4. 3. 2019 / 00:53:24 (před 5 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

Incest je zcela legální např. ve Francii, Španělsku, Argentině, Belgii, Nizozemsku, Turecku, Brazílii... Pravděpodobně jsou tedy země/kultury, kde jeho realizace nepůsobí na populaci tak výrazně odpudivě, jako u nás.

Tento fakt by mohl posloužit jako inspirace pro rozšíření LGBT komunity na LGBTI komunitu. Stačí pár let usilovné kampaně, trocha politické korektnosti a bude to tady. Že by byly uvedené screenshoty ze seriálů předzvěstí časů budoucích? Takový incestní párek homosexuálů, bojujících za vlastní práva, nebo vztahovka, řešící relaci mezi nevlastním homosexuálním otcem a synem jeho registrovaného partnera, panečku, to by přece bylo neotřelé tema, ne?

Jestli je ten druhý odstavec míněn vážně a nikoli sarkasticky, tak je mi tě vážně líto.

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
4. 3. 2019 / 00:54:20 (před 5 roky)
off

Ale jinak mě baví, že jsou seriály, kde se to incestem jenom hemží (viz třeba PLL, kde taky jeden z otců fungoval jako rozsévač, takže pak chudáci děti ani nevěděly že randí se svým sourozencem s otcovy strany :D).

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
4. 3. 2019 / 10:18:19 (před 5 roky)
off
andromache napsal(a):

Jestli je ten druhý odstavec míněn vážně a nikoli sarkasticky, tak je mi tě vážně líto.

Samozřejmě se jednalo o sarkasmus, forma ale na věcné podstatě nic nemění.

Caroline115
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
4. 3. 2019 / 10:41:18 (před 5 roky)
off

Chudák Jason...nejen, že chodil se Cece, ale měl něco i s Melissou z PLL, která je taky jeho nevlastní sestra. Chudák kluk, ten po takovém zjištění potřeboval asi hodně terapie :-D

Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
4. 3. 2019 / 16:26:21 (před 5 roky)
off
andromache napsal(a):

Co si budem vykládat. Viděla jsem díl útvaru pro zvláštní oběti, kde se pedofilové srovnávali s LGBT menšinami. Jejich argumentace byla až děsivá a v jednom měli pravdu - tak, jak se na pedofily dívá společnost dnes, tak se kdysi dívala na LGBT. Hranice se posouvají a i ten incest byl v těchto seriálech mnohdy zpracován jako ohromná lovestory. Člověku se na to až nechce myslet.

Editováno: 1x | Naposledy: 4. 3. 2019 / 16:27:28
Micuda98
4. 3. 2019 / 20:05:22 (před 5 roky)
on

Můžete rozlišovat polosourozence a nevlastní sourozence?
Pro případ, že jsou všichni nevlastní, tak je můžete odebrat... :D

SerialZone Influencer | Vratař | Ty si otravný. - Fruiko, 3. 2. 2020
Editováno: 1x | Naposledy: 4. 3. 2019 / 20:05:58
Exredaktorka
5. 3. 2019 / 09:54:10 (před 5 roky)
off
Micuda98 napsal(a):

Jako není to incest geneticky, ale pokud s někým vyrůstám jako se sourozencem, a pak s ním něco mám, tak to taky není úplně v pořádku.

A.R.G.U.S.
Autor článku | Cool level: 64 | Tyrion Lannister
5. 3. 2019 / 10:46:15 (před 5 roky)
off
Micuda98 napsal(a):

Já použil pojem nevlastní sourozenci pro všechny. Když mají společného jednoho rodiče, tak, by správně měli být označováni jako polorodí sourozenci. Těch 100% důležitých incestů v seriálech moc není, narazil jsem na spoustu epizodních záležitostí. Tak jsem vybral i z nevlastních, aby tento fotočlánek měl více příkladů.
Ono záleží na jedinci, někdo třeba vztah mezi adoptovanými sourozenci vidí jako incest, ale někdo to tak nemusí brát.

_-0-_
5. 3. 2019 / 12:06:54 (před 5 roky)
off

Incest v seriálech: TADY, TADY a TADY.

Genetické vysvětlení škodlivosti incestu je TADY a TADY.

Incest by mohl být za určitých extrémních okolností (např. postapo prostředí) žádoucí z hlediska přežití našeho druhu, u nižších živočišných druhů se běžně používá pro získání žádoucích vlastností (inbreeding).

V našem právním řádu je incest definovaný jako soulož mezi dětmi a rodiči a vnuky a vnučkami a prarodiči, takže i soulož mezi adoptivním otcem a jeho adoptivní dcerou trestná je. Pro naplnění skutkové podstaty trestného činu soulože mezi příbuznými je třeba vykonat soulož (nepostačí pouze pohlavní styk). Takové jednání je klasifikované jako sexuální delikvence pro jeho trestněprávní dopad.

(Podle práva šaría jde i o osoby, které byly kojeny stejnou ženou :-)

Incest je jednou z mnoha sexuálních deviací. Jejich definice se v souvislosti s vývojem společnosti (a vnějšími podmínkami) mnohokrát změnila. Ve starověkém Římě byla pedofilie považována za normální projev sexuality, dnes je odsuzována morálně a je trestná. Ve skutečnosti, pokud přihlédneme k smyslu existence z hlediska evoluční biologie (rozmožování a vývoj, pro žádná božstva tam není místo), jsou nežádoucí veškeré projevy sexuality, které ohrožují/brzdí přežití a vývoj druhu (zejména jeho rozmnožování) - tedy i fyzický a duševní vývoj jedinců. Bez ohledu aktuální brainwashing a na to, jak se mění v průběhu let společenské normy a následně definice a trestnost jednotlivých sexuálních deviací (v souladu se společenskými tlaky a následnou indoktrinací majorit), patří m.j. mezi deviace (odchylky od žádoucí normy) např. homosexualita, pedofilie a incest, které negativně ovlivňují vývoj druhu. K jejich odmítání nás evoluce geneticky predisponovala.

Editováno: 1x | Naposledy: 5. 3. 2019 / 13:51:25
Micuda98
5. 3. 2019 / 18:25:18 (před 5 roky)
on
ševča napsal(a):

Jako není to incest geneticky, ale pokud s někým vyrůstám jako se sourozencem, a pak s ním něco mám, tak to taky není úplně v pořádku.

Hmm... a co takhle Flash? Barry a Iris? :D

Exredaktorka
5. 3. 2019 / 18:27:37 (před 5 roky)
off
Micuda98 napsal(a):

Hmm... a co takhle Flash? Barry a Iris? :D

Však to je jeden z důvodů, proč jsem Flash odsunula níže na seznamu.

Micuda98
5. 3. 2019 / 18:29:52 (před 5 roky)
on
ševča napsal(a):

Však to je jeden z důvodů, proč jsem Flash odsunula níže na seznamu.

Tak jim bylo 11, jako divné by to bylo kdyby vyrůstali spolu už od batolat. :D

Blázen z Jericha
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
5. 3. 2019 / 18:32:31 (před 5 roky)
off

U Dextera to na konci by incest a k tomu nekrofilie.

ČSFD.cz je odpad
Římanka
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
5. 3. 2019 / 22:34:47 (před 5 roky)
off
Micuda98 napsal(a):

Nemluvě o tom, že o nich Joe West mluví jako o jeho dětech a že Barry je jeho syn a Barry to tak vnímá taky. :D

Jsem hloupý a netalentovaný člověk, který nic neumí a ani není moc hezký na pohled. ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯
Exredaktorka
6. 3. 2019 / 07:10:15 (před 5 roky)
off
Micuda98 napsal(a):

To už těžko říct, předpokládám, že seriál toto období nijak neukázal, jak to doma probíhalo. Já osobně přestávám chlapa vidět jako chlapa v momentě, kdy se s ním skamarádím. Představa, že by se k nám v mých 11 nastěhoval kluk, kterého jsem před tím nejspíš znala (Ti rodiče byli nějak přátelé, ne? Řekla bych z traileru.), bylo mi řečeno, že teď je to můj bratříček, říkali jsme mami a tati stejným lidem a tak dále a tak dále a v 25 mi dal pusu, tak mám velmi jasnou představu, jak bych zareagovala. Jenže to je otázka názoru. To, že nám incest připadá nechutný apod. je dáno morálkou, kterou nám vštěpovala společnost a rodina. Že je to problematické z vědeckého hlediska je jedna věc, ale kdybychom žili ve společnosti, kde je incest přijatelný či dokonce podporovaný, vidíme to jinak. No a holt někteří lidi měli při formování svojí morálky v tomhle ohledu vlivy silnější a jiní mírnější.
Já třeba dokážu pochopit důvody incestů při dynastických svazcích, ale navrhnout mi někdo vztah s některým z mých vlastních bratranců, to je otočka o 180°.

_-0-_
6. 3. 2019 / 12:57:09 (před 5 roky)
off
ševča napsal(a):

...To, že nám incest připadá nechutný apod. je dáno morálkou, kterou nám vštěpovala společnost a rodina...

Pravděpodobně nejen aktuálně nastavenou morálkou, ale je to také ovlivněno epigenetickým "přenosem dat" a následným spuštěním odezvy na základě naplnění "naprogramovaných vnějších podmínek".

Radim Uzel: "Finský antropolog Westermarck popsal ... Psychologickou brzdu, která zabraňuje intimnímu sblížení sourozenců, společně vychovávaných od útlého mládí... Nevzniká jen u sourozenců. Může se objevit i u dětí, které nejsou v příbuzenském poměru. Stačí, když je do třiceti měsíců vychováte společně. Vzájemný sexuální nezájem jim tedy není vrozený, ale bývá sociálně podmíněný. Jako příklad uvádějí psychologové poměrně velké skupiny dětí, které vyrůstají v izraelských kibucech."

Micuda98
6. 3. 2019 / 13:15:27 (před 5 roky)
on

Tak Barry navíc byl do Iris zamilovaný ještě před tím než se k nim nastěhoval.

Exredaktorka
6. 3. 2019 / 18:30:55 (před 5 roky)
off
Micuda98 napsal(a):

Tak Barry navíc byl do Iris zamilovaný ještě před tím než se k nim nastěhoval.

Nemělo mu být 11? Jako my jsme na prvním stupni taky ve škole pořádali svatby o přestávkách, ale opravdu bych tomu neříkala láska. Ale jo, mně když se nějaký pár líbí, taky si u něj dokážu leccos omluvit, já ti to neberu. Já s tím problém mám, ale ty se klidně dívej dál. Posvěcení přece nepotřebuješ. :D

spike
Uživatel od první verze | Cool level: 15 | Christopher Turk
6. 3. 2019 / 19:57:21 (před 5 roky)
off

Incest je ošklivá věc, která má neblahé důsledky pro případné potomky. Třeba různé šlechtické rody by mohly vyprávět. Co se týká seriálů přidal bych královnu Viktorii a jejího muže prince Alberta, protože se jednalo o sestřenici a bratrance a jejich dcery byli přenašečky hemofilie což se například projevilo u syna vnučky královny Viktorie Alexeje Nikolajeviče Romanova.

spike
Exredaktorka
7. 3. 2019 / 06:41:37 (před 5 roky)
off
spike napsal(a):

Incest je ošklivá věc, která má neblahé důsledky pro případné potomky. Třeba různé šlechtické rody by mohly vyprávět. Co se týká seriálů přidal bych královnu Viktorii a jejího muže prince Alberta, protože se jednalo o sestřenici a bratrance a jejich dcery byli přenašečky hemofilie což se například projevilo u syna vnučky královny Viktorie Alexeje Nikolajeviče Romanova.

Proč tak daleko? Zničilo to život už jejímu synovi Leopoldovi.

spike
Uživatel od první verze | Cool level: 15 | Christopher Turk
7. 3. 2019 / 10:32:34 (před 5 roky)
off
ševča napsal(a):

Proč tak daleko? Zničilo to život už jejímu synovi Leopoldovi.

Ano já vím. Viktorka ho tak opečovávala a nechtěla mu nic dovolit, že se z toho skoro zbláznil. Nakonec se sice oženil ale to mu moc nepomohlo, protože brzo zemřel.

spike