Tenhle seriál jsem měla ráda právě kvůli jeho hudební složce. Rozhodně ho odlišila od ostatních detektivek, kde si s tou hudební složkou až tak nevyhrajou. A rozhodně jsem se seznámila s pár skladbama, které pro mě do té doby zůstaly utajeny. A jaké bylo moje nadšení, když se na konci jedné epizody odehrávající se v devadesátých letech rozezněla moje milovaná Enigma. Nikdy jsem nečekala, že tohle evropské seskupení uslyším v americkém seriálu. Znělka patří k jedné z mých nejoblíbenějších. Jo taky je to seriál ve kterém jsem tak trochu vzala na milost Kathryn Morris :D.
A kdyby někoho zajímalo, o které skladbě a konci mluvím, tak o tomhle:
https://www.youtube.com/watch?v=YIDY2ZnBb1Y
Miluju, miluju ten seriál. A jedním ze zřejmých důvodů je právě hudba. Úplně se vidím, jak jsem někdy v r. 2006-2007 stála u bedny a civěla na závěrečnou scénu s02e15 (ano, to jsem si teď musela hledat, zas takový maniak nejsem). Tenkrát jsem byla přesvědčená, že právě poslouchám píseň svého života :D Až o několik let později se s ní ve zbytku ČR roztrhl pytel a mně skoro začala lézt krkem ;) Navíc jsem později při opětovném zkouknutí "Seznamte se, Joe Black" zjistila, že ji znám už dávno odtud :D No, holt jsem k plnému zásahu potřebovala tu správnou melancholii z Cold Case... No dobrá, pokud to někdo dočetl až sem, asi je zvědavý na ten zázrak ;))
www.youtube.com/watch?v=cY4wvKvJd5s
IrmaVep napsal(a):
www.youtube.com/watch?v=cY4wvKvJd5s
Tak zrovna tohle je hodně používané se mi zdá, protože já ji znala už z ER 8x21, která hrála pod smrtí jedné z hlavních postav :D.
Cold Case v podstatě částečně může za mé hudební vzdělání. :D Odvažuju se tvrdit, že tak čtvrtina mého playlistu pochází právě odsud. :) Také se mi na seriálu líbilo, že mě sem tam seznámil se stránkami americké historie, které jsem do té doby neznala (např. epizoda o internaci Američanů japonského původu za druhé světové války). Ale zpět k hudbě - jako první se mi vždy ve spojitosti s Cold Case vybaví moje milovaná Scarlet Rose, což je mimochodem i jedna z mála písní, které dokážou mého psa uklidnit během bouřky. ;) :D Další z nich je klasika Let it Shine, která v seriálu zazněla dokonce v podání samotné Tracie Thoms. Pak musím samozřejmě zmínit Behind Blue Eyes z epizody Les, což je pro mě stále ještě asi nejsilnější příběh celého seriálu. A neměli bychom zapomenout ani na epizodu věnovanou Rocky Horror Picture Show. Zkrátka Cold Case a dobrá hudba patří k sobě!
Ako tak pozerám, tak ste si mohli ten článok napísať samé, ja sa na vás vôbec nechytám :D
andromache napsal(a):
Tak zrovna tohle je hodně používané se mi zdá, protože já ji znala už z ER 8x21, která hrála pod smrtí jedné z hlavních postav :D.
No jasný, jsem si to zrovna gůglila, a docela jsem čučela, kde všude ji použili. Ale tak zrovna tenhle seriál jsem nikdy nesledovala, no ;)
phoboska napsal(a):
Ako tak pozerám, tak ste si mohli ten článok napísať samé, ja sa na vás vôbec nechytám :D
Tak to teda né, já jsem moc ráda, žes ho napsala! Až jsem za něj samým nadšením zapomněla poděkovat :D Děkuju!!!
IrmaVep napsal(a):
Tak to teda né, já jsem moc ráda, žes ho napsala! Až jsem za něj samým nadšením zapomněla poděkovat :D Děkuju!!!
Samozřejmě se taky připojuju s poděkováním! :) Myslím, že naše komentáře jen dokazují, jak důležitá ta hudba v seriálu byla. Takže za článek rozhodně palec nahoru! ;)
Ďakujem, ďakujem. Rada som potešila ;)
Děkuji. Tenhle seriál jsem milovala, když jsem byla na základce. Úžasné příběhy, skvělá hudba, a ty dojemné konce (přiznávám, některé jsem obrečela). Škoda, že od 5.série mě už seriál nebral a už jsi ani s těch řad nepamatuji příběhy, navíc Lilly Rush tam vypadala, jako reklama na chodící kostru.
odkaz
Tiež som mala obdobie, keď mi pesničky z Cold Case plnil playlist a zostali tam doteraz. Napr. R.E.M. Half a World Away, alebo Lynyrd Skynyrd a Simple Man a zopár ďalších sú stále srdcovky. Široký rozptyl (či už podľa žánrov alebo rokov) im umožnil vytiahnuť skvelé staré, nové, najnovšie pesničky. Veď oni pokryli snáď 100 rokov hudby.
Jeden z mála seriálů, který má vážně kvalitní výběr písniček. :)
Prostě jenom děkuji. :-)
Musím pochváliť autora za článok :) Cold case je skvelý seriál. Asi ho začnem znova pozerať. Tie songy nemali chybu. Veľmi sa mi páčili tie návraty do minulosti, taktiež keď postavy rozprávali čo sa stalo a ako sa im pri tom zmenila tvár na takú akú mali v tej dobe.
Medzi moje obľúbené epizódy patrí táto: odkaz