Diskuze k článku S lupou do historie: The Simpsons
sandokan555
Dlouholetý uživatel | Cool level: 21 | Phil Dunphy
29. 8. 2018 / 10:16:22 (před 6 roky)
off

Takze si v skutocnosti nepozerala prvy diel ... ten je totizto sucastou nejakej vecernej show a trva asi 2 minuty .. teda takych je "prvych" asi 10 casti az potom to dostalo samostatny serial .. postavy sa na serialove podobaju sice ale nie zase ze by to boli tie iste aj animacia je ovela horsia...

ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
29. 8. 2018 / 10:22:03 (před 6 roky)
on
sandokan555 napsal(a):

Takze si v skutocnosti nepozerala prvy diel ... ten je totizto sucastou nejakej vecernej show a trva asi 2 minuty .. teda takych je "prvych" asi 10 casti az potom to dostalo samostatny serial .. postavy sa na serialove podobaju sice ale nie zase ze by to boli tie iste aj animacia je ovela horsia...

Dívala jsem se na ten vánoční, který byl všude označován 1x01 :)

Kratos91
Redaktor | Cool level: 23 | Denholm
29. 8. 2018 / 10:33:24 (před 6 roky)
off
ragelly napsal(a):

Dívala jsem se na ten vánoční, který byl všude označován 1x01 :)

Zkus ze srandy mrknout i na druhej :) Tenhle "pilot" byl původně psanej až jako osmá epizoda :)

patrik1177
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
29. 8. 2018 / 10:39:26 (před 6 roky)
off

Já náhodně viděl pár dílů a cíleně kdysi dávno i film... ale taky Simpsonovi moc nemusím, nikdy jsem nemusel a ani nikdy nebudu muset :) Nechápu jak mohlo vzniknout 30+ sérií a samozřejmě budou i další. Jediná věc, která se mi na Simpsons opravdu líbila/líbí je český dabing.

SparkySpeirs
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
29. 8. 2018 / 10:40:05 (před 6 roky)
off

Ragelly nejsi sama :D Simpsonovi jdou úplně mimo mě. Kdysi jsem v televizi možná pár dílů viděla a i to trochu rozesmálo, ale ani já rozhodně nejsem cílovkou :)

What the fork?!
SparkySpeirs
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
29. 8. 2018 / 10:41:46 (před 6 roky)
off
patrik1177 napsal(a):

Jediná věc, která se mi na Simpsons opravdu líbila/líbí je český dabing.

Jo, český dabing tady je opravdu povedený :D

What the fork?!
pataaaaaa159
Dlouholetý uživatel | Cool level: 9 | Rajesh Koothrappali
29. 8. 2018 / 11:16:46 (před 6 roky)
off

Tak první díl nebyl moc dobrý, na imdb ho mám ohodnocený jako 6/10, takže nic moc. Další díly ale byly dobré a několik dalšíh sérií úplně skvělých, zhruba tak do 8.série. Potom se to začalo kazit a dnešní Simpsons jsou příšernost s velmi málo povedenými díly na sezonu. Ale i tak pořád sleduju, asi z nostalgie, a má to jen 20 minut, tak zase proč ne :D.

Nikdy není čas nevhodný pro seriál :)
Romix
Uživatel od první verze | Cool level: 14 | Emma Swan
29. 8. 2018 / 11:46:28 (před 6 roky)
off

1-15. série jsou Simpsonovi špička televizní tvorby, od 16 řády po 20 už je to slabší, ale pořád ještě koukatelné.. ty nejnovější řady už za moc nestojí, ale to se dalo čekat, holt došly tvůrcům nápady a vtípky.

Romix
Janulka93
Uživatel od první verze | Cool level: 18 | Kocour
29. 8. 2018 / 12:50:32 (před 6 roky)
off

Rozhodně nejsi sama. :D Třeba Futuramu mám fakt ráda, to mě baví, ale Simpsoni. Ble. Nemůžu vystát Homera a to je ten základní kámen úrazu. :D

Blázen z Jericha
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
29. 8. 2018 / 13:29:50 (před 6 roky)
off

Zrovna první série je hodně bídná. Mě osobně se Simpsonovi líbí až ve čtvrté sérii.

ČSFD.cz je odpad
ShedStories
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
29. 8. 2018 / 13:30:10 (před 6 roky)
off

Aj tých 40% by bolo u mňa veľa. :D Videl som niekoľko častí ale usmial (nie zasmial - usmial) som sa možno 2x. Postavy nesympatické, humor ide mimo mňa a tá animácia pre mňa nepozerateľná :D

,,The freedom and simple beauty is too good to pass up..." Ch. McCandless
BuBBleS
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
29. 8. 2018 / 14:20:31 (před 6 roky)
off

pro mě je to kultovní seriál. prvních 10-12 sezón je úžasných (přesný zlom teď hledat nechci), protože to byl takový vážný/nevážný dá se říct i rodinný sitkom. pak se z toho ale stala jakási satira současnosti a neklade se skoro žádný důraz na rodinu a ty příběhy jsou pro mě mimo. samozřejmě je tam sem tam dobrý vtípek, ale už ty epizody neobstojí jako celek.
v těch prvních 10 řad je většina epizod luxusních. i z první sezóny, kdy jedou například do přírody. nebo později epizoda Bart táborníkem.
samozřejmě tu může hrát jistou roli nostalgie, kdy jsem ty díly jako malej hltal, ale i tak, rád si ty epizody pustím několikrát znovu.

proobacz
Redaktor | Cool level: 26 | Ally McBealová
29. 8. 2018 / 16:20:18 (před 6 roky)
off

Když Simpsonovy kdysi začali dávat, přišlo mi to hrozně vulgární, sice vtipné, ale přes čáru. Během let jsem však měla možnost občas shlédnout Futuramu, South park a jiné, kde se to vymyká již nad mé chápání. Tak už beru Simpsonovi vcelku s poklidem, ale nevyhledávám je.

Římanka
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
29. 8. 2018 / 18:03:22 (před 6 roky)
off

Pilot byl strašný(Vánoční díl), vlastně mě ani první série nebaví, nevím zda je to tím, že jsem je viděla už stokrát, ale spíše mě to nudilo. Nicméně od 8.série vejš mě seriál skvěle baví, já mám prostě ráda satiry, takže se těším na nové epizody. Nemusí to každému sednout, ale já to mám ráda.

Jsem hloupý a netalentovaný člověk, který nic neumí a ani není moc hezký na pohled. ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯
Editováno: 1x | Naposledy: 29. 8. 2018 / 18:04:03
CrazyGeek
Dlouholetý uživatel | Cool level: 27 | Bobby Singer
29. 8. 2018 / 19:43:23 (před 6 roky)
on

Já osobně až tak řady 4-12 absolutně nejlepší. Na nejnovější řady jsem se snad ani nedíval. Simpsonovi jsou moje velká část dětství. Dokonce si vzpomínám, jak jsme byli ve škole 12. 9. 2001 naštvaní, že kvůli teroristům v úterý nešel nový díl. Zlatý časy.

Začíná mi z toho všeho hrabat. Uwííííííí
Pavel Láník
Dlouholetý uživatel | Cool level: 4 | Vince Masuka
29. 8. 2018 / 21:00:07 (před 6 roky)
off

Neberu nikomu, že se mu Simpsni nemusí líbit, ale jaké mají smysl tyto články od někoho kdo seriál prakticky nikdy neviděl a koukl se na jeden pilotní díl víc jak 20 let starý?
Piloty zvlášť u takto starých seriálů bývají vždy slabší, u Simpsnů obzvlášť, animace ještě nebyla vychytaná, stejně tak postavy i český dabing (některé postavy pak tzměnili třeba i vzhled, celé lokace atd - hlavně Vočko třeba) ...

Osobně mi první série taky příde trochu slabší, ale pak už je vidět jak se tvůrci sehráli a přišlo velké zlepšení ... Už tak od 3 série je ten seriál naprostá špička, prošpikovaná parádním humorem a skvělým scénářem, ale ano někomu to prostě nesedne, ale jako velkej znalec když to srovnám s Disenchantment, tak ten tomu nesahá ani po kotníky ...

STOUPA
Dlouholetý uživatel | Cool level: 29 | Ovečka Shaun
30. 8. 2018 / 07:21:49 (před 6 roky)
off

THE SIMPSONS nesleduji pravidelně, ale když je sem tam zahlédnu tak většinou pobaví.

Římanka
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
30. 8. 2018 / 10:30:28 (před 6 roky)
off
Pavel Láník napsal(a):

Neberu nikomu, že se mu Simpsni nemusí líbit, ale jaké mají smysl tyto články od někoho kdo seriál prakticky nikdy neviděl a koukl se na jeden pilotní díl víc jak 20 let starý?
Piloty zvlášť u takto starých seriálů bývají vždy slabší, u Simpsnů obzvlášť, animace ještě nebyla vychytaná, stejně tak postavy i český dabing (některé postavy pak tzměnili třeba i vzhled, celé lokace atd - hlavně Vočko třeba) ....

Přesně tak, hodnotit jenom pilot, který kvalitu nenabízí ani humorem, ani grafikou (spíše to připomíná Smolíkovi) je vůči seriálu samotnému docela nefér, i když na tom je holt postavená tato rubrika.

Jsem hloupý a netalentovaný člověk, který nic neumí a ani není moc hezký na pohled. ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯