Skoro celý díl byl nudný, než Purge konečně začne. Za mě zklamání. Ale tak další díl by mohl být lepší.
Filmy znám, ale neviděla jsem ani jeden z nich :D netuším, jak moc se to o filmy opírá a ze začátku jsem byla trochu zmatená, ale jak díl ubíhal, bavila jsem se čím dál víc – solidní začátek, uvidíme, jak v dalších dílech příštích 12 hodin pokryjí :)
Koukat se na to dá - snad i milovníky filmů :D
Filmová série funguje, takže (opět) nevidím důvod, proč "vylepšovat" seriálem. Zbytečné a degradační. Přesto první epizodě šanci dám, dle komentáře hodnotitelky je totiž Očista pojata jinak, a to "zabijte všechny" (namísto filmového "zabij, koho chceš").
Allien.9 napsal(a):
Filmová série funguje, takže (opět) nevidím důvod, proč "vylepšovat" seriálem. Zbytečné a degradační. Přesto první epizodě šanci dám, dle komentáře hodnotitelky je totiž Očista pojata jinak, a to "zabijte všechny" (namísto filmového "zabij, koho chceš").
Právě že to není zabij všechny, ale očekávala bych, že to tak bude spíš fungovat, dávalo by mi to větší smysl :D Když se chci vyřádit, tak pořádně, ne? :D
ragelly napsal(a):
Právě že to není zabij všechny, ale očekávala bych, že to tak bude spíš fungovat, dávalo by mi to větší smysl :D Když se chci vyřádit, tak pořádně, ne? :D
Kedysi som videla film a tam to myslím bolo tak urobené, že nejde o to, že máš chuť vraždiť bez rozmyslu hocikoho okolo, aby si sa vyřádil (nenapadá ma slovenský ekvivalent toho slova :D ), ale tí ľudia si vtedy cielene vyberali obete, voči ktorým cítili dlhodobo zášť alebo mali nejaké konflikty.. To mi dáva väčší zmysel, je to reálnejšie.
sonkad napsal(a):
Kedysi som videla film a tam to myslím bolo tak urobené, že nejde o to, že máš chuť vraždiť bez rozmyslu hocikoho okolo, aby si sa vyřádil (nenapadá ma slovenský ekvivalent toho slova :D ), ale tí ľudia si vtedy cielene vyberali obete, voči ktorým cítili dlhodobo zášť alebo mali nejaké konflikty.. To mi dáva väčší zmysel, je to reálnejšie.
Ok, to bych pochopila. Ale tady v seriálu říkali, že větší šanci na napadení mají domy chráněné pouze dřevěnými deskami, a pak tam byli třeba magoři, co se nechali zabíjet dobrovolně, stálo tam šest vrahů, kteří pět minut čekali a pak se všichni vrhli na toho jednoho, kterého nikdo z nich ani neznal. A celkově ty scény po městě vypadaly taky tak, jako by půlka lidí byli lovná zvěř a půlka lovci. Možná to bylo jen tím, že to byl úvod a ještě motivace postav a tak úplně neznáme a že s dalšími díly se to víc promění v tu verzi z filmů, kdy si fakt konkrétní lidi budou vybírat konkrétní oběti.
sonkad napsal(a):
smyslem očisty je, že během té noci jsou legalizovány veškeré zločiny, včetně vraždy. jsou zde tedy lidé, kteří budou zabíjet pro zábavu kohokoli, a jsou zde lidé, kteří by chtěli zabít někoho cíleně, protože mu leží v žaludku.
jestli tam byl někdo, kdo se nechal zabíjet dobrovolně, je to naprostý nesmysl, pokud by výměnou za svůj život něco pro někoho nezískal. nechat se zabít jen tak je proti přirozenému chování člověka.
a logicky, pokud někdo nechce zabíjet, logicky by měl někam zalízt a tuto dobu přečkat. proto ve filmu frčel byznys s opevňováním domů.
No uvidíme, ako sa to bude ďalej vyvíjať. Zatiaľ nevidím nejaké veľké mínusy. Len ma trochu mätie fakt, že ak očista začalala na konci prvej epizódy, celý zvyšny dej 9 epizód bude o 12 hodinách jej priebehu? Dúfam, že to nebude tým pádom moc rozťahané a teda nudné. Vo filmoch totiž na to plnohodntne stačila 1,5 h filmového času.
ragelly napsal(a):
Každý si může dělat, co chce. Pokud si někdo vezme samopal a začne se točit v kruhu, aby rozstřílel všechno v okruhu půl kilometru, tak může. Spousta lidí se ale sebere a jde si to vyřídit s manželem, sousedkou, nepřátelským gangem atd. V tom je ta "Očista" tak dokonalá. Že to není jen noc pro psychopaty, ale i pro normální lidi, co už toho mají prostě dost. ;-) A jak zmínil kolega výše, pokud vraždit nechcete nebo na to nemáte koule, tak se můžete schovat a modlit se. Bohatí mají samozřejmě výhodu, protože se mohou opevnit mnohem lépe - viz myšlenka Očisty, tj. nechce socky pobít se mezi sebou a stát na tom bude hnedle finančně i kriminálně lépe. :-)