Diskuze k článku Novinka pod lupou: Zahradnictví (Česká televize)
igwar
Dlouholetý uživatel | Cool level: 3 | Alexandr 'Lexa' Bůček
6. 9. 2018 / 12:52:48 (před 6 roky)
off

Všade sa píše, že Zahradníctvo predcháza príbehu Pelíškov, ale ono to nie je celkom tak. Pelíšky sú napísané na základe poviedkovej kníhy Petra Šabacha, pričom scenárista Jarchovský do príbehu vložil niekoľko postáv inšpirovaných svojou rodinou, aby spojil poviedky z knihy do nejakého uceleného príbehu. Zahradnictví je výsostne Jarchovského dielo, plne inšpirované životom jeho predkov. Preto sú síce v oboch filmoch niektoré rovnaké postavy, ale nesedí ich meno, vek, časová súslednosť, počet detí a pod. A naopak, v Pelíškoch chýbaju postavy, ktoré v Zahradníctve sú medzi hlavnými. Úprimne, mne v Zahradníctve chýba Šabachov humor, lebo ten urobil v prvom rade z Pelíškov legendárny film aký sú.

fabec1222
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
6. 9. 2018 / 14:14:39 (před 6 roky)
off

To s těmi Pelíšky byl jen jasný marketingový tah, jak nahnat lidi do kina. Také jsem se nechal nachytat, a při prvním díle jsem docela koukal co že to vlastně je...

Jenny17
Dlouholetý uživatel | Cool level: 25 | Lee 'Apollo' Adama
6. 9. 2018 / 16:48:37 (před 6 roky)
off

Napsáno toho bylo hodně než seriál šel do kin, ale moje představa byla jiná. Asi trochu zklamání, obsazení super, ale dějově mě tam něco chybělo .o(

Jenny
šotek10
Uživatel od první verze | Cool level: 16 | Number 6
7. 9. 2018 / 02:16:03 (před 6 roky)
off

V podstatě souhlasím s článkem. :) Je to jen film rozdělený na polovinu. A nějak nechápu proč? :D Možná by bylo lepší, kdyby to do TV šlo stejně jako do kin.

Je pravdou, že děj je takový nijaký a mohlo to být lépe rozpracováno, protože ten potenciál to mělo. Ale i přes to, je první film mým nejoblíbenějším z celé trilogie Zahradnictví. ;)

"Něco málo" tam z těch Pelíšků je, ale až později.....

Never trust a hug. It's just a way to hide your face.
STOUPA
Dlouholetý uživatel | Cool level: 29 | Ovečka Shaun
13. 9. 2018 / 07:19:23 (před 6 roky)
off

Já jsem od Zahradnictví Pelíšky nečekal a možná proto se mě to líbilo.