Ještě jednou díky za hádanky. Jste bezvadní.
Moje topka by byla:
#1 Monk
#2 Happy!
#3 Zorn
Čistě moje osobní poznámka, absolutně plavu v českých překladech seriálů i filmů. Counterpart, Dominion... Peklo :)
Měl jsem 115 špatných pokusů na všem a až na tři vyjímky jsem to zvládl bez nápověd. Dětské krůčky :)
TOP 3:
#1 Přátelé
#2 Riverdale
#3 Cloak and Dagger
Nejlepší nápad: Přátelé
Nejtěžší zadání: Odkaz
Nejlepší zpracování (ať má i Biskin feedback): Včelka Mája
Už se těším na další vánoce :D
Jen teda mne osobně trochu nakrklo, že u Monk mi nebyl uznán i Little Monk, který jsem zadávala jako první. Samotné Monk mi sice napadlo taky, ale říkala jsem si, že když je to M tak malé na tom K, tak to určitě bude souviset :D
Jo a ještě bych chtěla moc pochválit za ty texty, co se zobrazily, když člověk kus předpokládaného názvu zadal zde do vyhledávače a přehodilo ho to na kalendář. Většinou jsem se nad nimi dobře zasmála :D
Tak za mě TOP 3:
#1 Mentalista (jakože ten chemický vzorec mega potěšil, hlavně když chodíte na chemickou průmyslovku a máte radost, že jste konečně využili něco z té organiky :) )
#2 Saving Grace
#3 Včelka Mája
Jinak hádanky super. Moc za ně děkuji, celý rok se na ně těším :)
Podle mého názoru byly hádanky perfektně seriálzonně logicky zadány, děkuji za zábavu a těším se opět v prosinci.
#1 Včelka Mája
#2 Happy!
#3 The Rookie
Nejlepší nápad: The Rookie
Nejtěžší zadání: Mentalista
#1 Ostré předměty
#2 Doktoři
#3 Rookie
Nejlepší nápad: Včelka Mája
Nejtěžší zadání: Čas čarodejnic (Ako slovákovi mi tento dátum nič neohovorí)
Nejlepší zpracování: Knightfall
#1 Saving Grace
#2 13 Reasons Why
#3 Happy!
Nejlepší nápad: Saving grace
Nejtěžší zadání: Zorn, Mentalista
Nejlepší zpracování: Přátelé
TOP 3:
#1 Mixology
#2 Happy!
#3 Knightfall
Nejlepší nápad: Rookie
Nejtěžší zadání: Son of Zorn
Nejlepší zpracování (ať má i Biskin feedback): Happy!
Za mě ostré předměty, dýka a plášť, černý blesk a hodně moc mě potrápily padající rytíř (pořád jsem nechápala co dělá) a The Rookie ( jelikož moc neovládám angl.) ten překlad jsem pochopila ale skloubit to s tím internetem...to byla fakt fuška, že na to existuje zkratka jsem vůbec netušila . Jinak moc skvělé jako každý rok. Děkuji zároveň všem co pomáhali, byli jste skvělý.
Tenhle rok se Biskin dle mého názoru překonal, některé byli perfektně vyřešené, tedy jestli chápu správně, abychom tápali co nejdéle a nemohli na to přijít, tedy aby nám to dalo zabrat :D Naopak pro nás už zkušenější některé byli jednohubka :)
TOP 3:
#1 Přátelé
#2 Son of Zorn
#3 Rookie
Nejlepší nápad: Counterpart
Nejlepší zpracování (ať má i Biskin feedback): 13 Reasons Why.
Strašně moc děkuji za kalendář jste úžasní
Moje TOP 3
#1 Mentalista
#2 Happy!
#3 Čas čarodejnic
Nejlepší nápad: Včelka Mája
Nejlepší zpracování: Čas čarodejnic (ještě že mám knihy a znám i český překlad)
#1 Saving Grace
#2 Riverdale
#3 Happy!
Nejlepší nápad: The Rookie
Ale samozřejmě všechny hádanky jsou super, protože co bychom bez nich celý měsíc dělali?! :)
A taky musím podotknout, že české názvy mi dělají největší problém, protože je vůbec neznám - kromě Přátel. Takže např. ten Limitless byl pro mě obrovské překvapení, když jsem do lišty lhostejně napsala všemocný.
Grafické zpracování je úžasné u všech, tam není co řešit!
Jinak moje oblíbené jsou Happy! a 13 reasons why, ten vážně pobavil :D
TOP 3:
#1 Včelka Mája
#2 Riverdale
#3 Všemocný
Nejlepší zpracování: 13 reasons why
Díky za kalendář :)
#Odkaz
#Doktoři (protože come on, kolik z nás se nechalo nachytat :D)
#13 reasons why
Nejlepší nápad: Doktoři, jednoznačně
Nejtěžší zadání: Rookie (jak mám k**a vědět, že se havran řekne i Rook, když to skoro nikdo nepouživá?? :D).. Jo a u Přátel jsem si říkala něco o tom, že Fruiko dostane facku :D.
Nejlepší zpracování (ať má i Biskin feedback): 13 reasons why a Knightfall (chudák rytíř, takhle si nabít držku :D).
Jinak každý rok si říkám, že na to letos dlabu, že mám jenom jedny nervy a že to fakt nemám zapotřebí si ještě víc srážet sebevědomí :D. A letos to budu tvrdit zas :D.
andromache napsal(a):
#Odkaz
#Doktoři (protože come on, kolik z nás se nechalo nachytat :D)
#13 reasons why
Nejlepší nápad: Doktoři, jednoznačně
Nejtěžší zadání: Rookie (jak mám k**a vědět, že se havran řekne i Rook, když to skoro nikdo nepouživá?? :D).. Jo a u Přátel jsem si říkala něco o tom, že Fruiko dostane facku :D.
Nejlepší zpracování (ať má i Biskin feedback): 13 reasons why a Knightfall (chudák rytíř, takhle si nabít držku :D).
Jinak každý rok si říkám, že na to letos dlabu, že mám jenom jedny nervy a že to fakt nemám zapotřebí si ještě víc srážet sebevědomí :D. A letos to budu tvrdit zas :D.
Buď v klidu, já třeba "Odkaz" ani nevyluštil, český název jsem v životě neslyšel :)
jukab napsal(a):
Buď v klidu, já třeba "Odkaz" ani nevyluštil, český název jsem v životě neslyšel :)
A tak Legacy se jmenuje jedna z mých nejoblíbenějších epizod mého top seriálu, takže tam mi to bylo jasné prakticky ihned ;). Ale třeba u těch Přátel mi to muselo být řečeno, jinak bych na to nepřišla ani do Silvestra :D.
TOP 3:
#1 Přátelé
#2 The Rookie
#3 13 Reasons Why
Nejlepší zpracování (ať má i Biskin feedback): Přátelé
Ještě jednou díky za skvělé hádanky:)
Top 3:
#1 Doktoři
#2 13 Reasons Why
#3 Monk
Nejlepší nápad: Riverdale
Musím ještě jednou poděkovat za hádanky. Super!
Moje Top: Happy!
Přátelé
Všemocný
nej.nápad- Včelka Mája
nej.zadání- Doktoři
nej.zpracování-Ostré předměty
Na adventní kalendář se těším každý rok, ale teda pár věcí mi tam nesedělo. Hlavně z hlediska, že když člověk tolik seriálů nezná nebo nad tím opravdu nebádá x hodin v kuse stylem "cpu vše co vidím do vyhledávače", tak to neuhádne. Například "the great indoors" - doors jsou jasný. Great, ok. Ale pokud neznám ten seriál, tak bych nikdy neřekla IN. To great je "on" ne in, kdyby to bylo in, tak jsou ty dveře otevřený. To samé s tím Impulsem nebo rytířem (nepadá - zakopává, tančí breakdance, nevímco, ale nepadá). Možná by ani nebylo na škodu nechat dát zobrazit, zda jde o český nebo anglický název. Jako, chápu, že někdo se nechá rád potrápit, ale ať to aspoň odpovídá doopravdy "napiš co vidíš" (viz Cloak and dagger, Rookie, Doktoři atd.) ne "synonymum toho co vidíš a potom si půlku domysli".
Jinak samozřejmě DĚKUJU za tenhle kalendář, on člověk třeba i objeví nějaký zajímavý seriál, co nesledoval :)
A ještě moje topka:
#1 Doktoři
#2 Saving Grace
#3 Včelka Mája
Nejlepší nápad: Mentalista
Nejlepší zpracování: Riverdale
V první řadě děkuji za skvělé hádanky - s nimi čas do Vánoc neskutečně rychle utekl. Máte můj obdiv, že něco takového dokážete vytvořit.
TOP 3:
#1 13 Reasons Why
#2 Saving Grace
#3 Son of Zorn
Nejtěžší zadání: Impulse
Nejlepší zpracování: 13 Reasons Why
1. Včelka Mája
2. Monk
3. Knightfall
nápad: Mentalista
nejtěžší: Impulse, Counterpart - nechápala jsem, co s tím mají společného dva světy. Osobně mám velký problém s českými názvy u anglicky pojmenovaných seriálů.
TOP 3:
#1 Happy! a Monk
#2 Knightfall
#3 Riverdale
Nejlepší nápad: Doktoři, Odkaz
Nejlepší zpracování: 13 reasons why,
pri tom čierno blesku ma hneď Inhumans napadli a pri ostrých predmetoch Mortal instrument. ja som tam vždy nejaké zložitosti hľadala. :)
moje top 3: 1. Doktori 2. Včielka Mája 3. Čas čarodejníc ( tu som najprv GoT hádala, len mi nesedel ten dátum :))
Bolo viac zaujímavých, Impuls sa dal pekne troliť vo fóre a nikto nevedel, že je to spoilerová napoveda, na odkaz sa dala vymyslieť kreatívna NAPOVEDA :) Ale úplná topka boli:
#1 Happy!
#2 Včelka Mája
#3 Přátelé
Nejlepší nápad: Happy!
Nejtěžší zadání: Doktoři, lebo Doktori neboli správne :X chémia, čo robíte 30. apríla a čo to za vtáka sa aspoň dalo jednoducho vygugliť, ale toto bola pre nás zákernosť :D
Nejlepší zpracování: Happy!
PS: a cheaterom vďaka za trofej ;)
#1 Odkaz
#2 Son of Zorn
#3 Přátelé
Nejtěžší zadání: Impulse
Nejlepší zpracování (ať má i Biskin feedback): Happy!
TOP 3:
#1 Přátelé
#2 Happy!
#3 Včelka Mája
Nejtěžší zadání: The Rookie
Nejlepší zpracování (ať má i Biskin feedback):The Great Indoors
Já měla největší problémy se Son of Zorn. O matematice nic nevím a i s nápovědou jsem tápala. Nejrychleji jsem měla Odkaz a Knightfall. Jo a v práci nám jde internet jen na internet Exploreru. Tak jaký mrtvý prohlížeč! :-)
1. 13 Reasons Why (fakt pobavilo)
2. Přátelé (nečekané a důmyslné)
3. Saving Grace, Riverdale
Nejtěžší zadání: asi Son of Zorn, i když na první pokus jsem nedala Dva světy, Impulse a možná ještě něco
Nejlepší zpracování: nejspíš Doktoři, ale mají těžkou konkurenci třeba v Riverdale nebo Saving Grace
Díky moc, bylo to moc fajn.
Já nerozluštila ten Impulse, spotřebovala jsem na něj asi 100 pokusů a bohužel mi ani nikdo neporadil. A pak ani ten Happy!, protože se mi s tím už nějak nechtělo brblat. The Rookie jsem dala až na druhý pokus, protože jsem nejřív zkoušela Rookie Blue, když má ten Internet Explorer modrou ikonku...
Každý rok válčím s tím, že daný seriál buď neznám nebo neznám jeho překlad (většinou do češtiny). To je pak uhádnutí daleko těžší, protože mě ani nenapadne, co by to mohlo být. Letos ukázkově Doktoři. Pořád jsem přemýšlela o tom, kolik představitelů tam je, jestli jsou všichni apod. Ani jsem nevěděla, že The Resident má český překlad natož jaký. Hodně pokusů mě stál čas čarodějnic, který taky neznám (poslední, 30. duben, úterý, apod.) Ale Rookie (havrana mám zafixovaného jako raven), Zorn a Impulse by mě snad ani nenapadli.
#1 Včelka Mája
#2 Riverdale
#3 Čas čarodějnic
Nejlepší nápad: Doktoři
Nejtěžší zadání: Happy! ( chybějící mezerník, uf )
Nejlepší zpracování (ať má i Biskin feedback): Riverdale
Jinak chci poznamenat, že Biskinova zobrazení jsou krásně čistá a jasná v porovnání s filmovým kalendářem. Vždycky přišel nějaký nápad, třeba blbý, ale přišel. U filmového občas bylo jen temno.
Pro mě je čeština přijatelnější, byť jsem byla překvapená, že z planetek se nakonec vyloupl Counterpart. Pod českým názvem seriál neznám.
Jo, a hlášky byly moc fajn. U Včelky jsem si zkoušela, kolik jste jich tam zvládli vyplodit, přišla jsem na tři. Nebo jich bylo víc ?
Pobavily všechny.
Moc se mi to ( i letos ) líbilo, děkuji.
TOP 3:
#1 Saving Grace
#2 Black Lightning
#3 Shark Tank
Riverdale, Monk, Ostré předměty, Impulse, The Great Indoors...
Nejlepší nápad: Saving Grace
Nejtěžší zadání: Son of Zorn (ten OR tam bola fakt skryty prilis :D)
Nejlepší zpracování (ať má i Biskin feedback): Knightfall
Vseobecne, pre mna su najlepsie obrazkove hadanky, pripadne pismenkove hracky v anglictine. Cestinu nedavam, nehc sa akokolvek snazim. Viem, ze serialzone je ceska stranka, takze je logicke ze hadanky su aj take, ale odkedy sa pri nich prestalo ukazovat, ci je nazov v cestine ci anglictine, niektore bez pomoci nedavam :) Parasoxne som ale s Casom carodejnic nemala problem, co ma prekvapilo, lebo o tomto datume som prvykrat pocula, ked som ho googlila.
Akoze, pri ceskych nazvoch je castokrat problem aj to, ze ich vobec nepoznam :D A ked nepoznam ani cesku gramatiku a aj to nahodou najdem, tak mi to nedojde.
Moje TOP 3 letos byla:
#1 13 reasons why
#2 Čas čarodějnic
#3 Mixology
Nejlepší zadání: Saving Grace
Nejlepší zpracování: Včelka Mája
Ďakujem za super kalendár. Osobne sa mi páčili viaceré, ale TOP 3:
#1 Son of Zorn
#2 Happy!
#3 Přátelé
Nejtěžší spracování: Mentalista (kým som prišla na ten vzorec....)
Nejlepší spracování: Happy!
Top 3:
1/Happy!
2/Mentalista (chemický vzorec mě nepotěšil)
3/Saving Grace
Nejlepší zpracování: Impuls
Nejlepší nápad: Doktoři
Největší blbost:
Implus - prostě je to puls a budu si zatím stát
PS: Super řešení, autor nedokázal ani napsat, proč je to impuls a ne puls nebo to logicky vysvětlit :D
TOP 3
#1 13 Reasons Why
#2 Přátelé
#3 Happy
Nej nápad - Přátelé
Nej zadání - Odkaz
Nej zpracování - Včelka Mája
Díky za kalendář, v prosinci si budu zase ráda lámat hlavu nad hádankami :-)
Toldist napsal(a):
Největší blbost:
Implus - prostě je to puls a budu si zatím stát
PS: Super řešení, autor nedokázal ani napsat, proč je to impuls a ne puls nebo to logicky vysvětlit :D
Podle mě je to heartbeat, popřípadě life sign, žádný puls, natož pak impuls, by mě z toho v životě nenapadl...
TOP 3:
#1 Rookie
#2 Přátelé
#3 Saving Grace
Nejlepší nápad: Rookie
Nejtěžší zadání: Mentalista, Son of Zorn
Nejlepší zpracování (ať má i Biskin feedback): 13 reasons why
rebeccacarf napsal(a):
Podle mě je to heartbeat, popřípadě life sign, žádný puls, natož pak impuls, by mě z toho v životě nenapadl...
Puls - "je tlaková vlna, která je vyvolaná vypuzením krve z levé srdeční komory do srdečnice" z wiki, na anglické je i obrázek diagramu pulsu a vypadá úplně jinak než ten z hádanky. Impuls - podnět, popud, náhlá změna. To, co bylo na obrázku je diagram srdečního rytmu (hearbeat).
Přesně to, co jsem psala - člověk musí ten seriál znát (vědět, že existuje), aby na to přišel (a ano, pak se může zdát, že je to "popiš, co vidíš").
Kolikokoli napsal(a):
Puls - "je tlaková vlna, která je vyvolaná vypuzením krve z levé srdeční komory do srdečnice" z wiki, na anglické je i obrázek diagramu pulsu a vypadá úplně jinak než ten z hádanky. Impuls - podnět, popud, náhlá změna. To, co bylo na obrázku je diagram srdečního rytmu (hearbeat).
Přesně to, co jsem psala - člověk musí ten seriál znát (vědět, že existuje), aby na to přišel (a ano, pak se může zdát, že je to "popiš, co vidíš").
Ukazovala jsem příteli obrázek a říkám mu, že je to srdeční rytmus. On na to, ne, to je elektrický impuls. Řešení bylo na světě. Tohle mi přijde z podobné škatulky jako ten mentol nebo Son of Zorn, do jisté míry i ti Doktoři - vyžaduje to specifické znalosti. Až na to, že tohle se googlilo dost těžce. A právě proto patří podle mě tyhle hádanky k méně povedeným.
Ste super, ešte raz ďakujem :)
TOP 3:
#1 Mentalista
#2 Přátelé
#3 Riverdale
Nejlepší nápad: Saving Grace
Nejtěžší zadání: Odkaz (aj keď to bolo prvé čo ma k tomu napadlo :D)
Tady moc lidí nevstává ráno do práce, co? :D
Těším se na příští rok. :)
trochu neskoro, ale ďakujem za hádanku, pre mňa jednoznačne top bol mentalista..... a hlavne by som fakt chcela vedieť ako ho napadlo spojiť chémiu so seriálom :)
hmmm a bolo mi treba 69 pokusov ak si dobre pamätám