Diskuze k článku M*A*S*H? Čtvrtý křížek!
hacker3985
Redaktor | Cool level: 44 | Captain Hammer
14. 10. 2012 / 18:09:37 (před 12 roky)
on

To jsem nevěděl že je s náma MASH tak dlouho :) Jinak pěknej článek

Netrap se s tím, když tě někdo pomlouvá za zády. Protože je v perfektní pozici, aby ti mohl políbit p**el.
Odyssea
Redaktor | Cool level: 27 | Bobby Singer
14. 10. 2012 / 18:10:20 (před 12 roky)
off

Wow, docela šlágra na čtení :)

Pamatuju si, jak jsme si se ségrou minulý rok řekly, že se na něj konečně kouknem a nevynecháme jedinou epizodu, tak jsme si každý den pouštěli k snídani a k obědu :) Jeden z mála starších seriáů, které jsem viděla a nelituju toho! Díky za krásnej článek o ještě krásnějším seriálu!

Individual SciFi stories may seem as trivial as ever to the blinder critics and philosophers of today — but the core of SciFi, its essence has become crucial to our salvation, if we are to be saved at all.
amelia.cz
Uživatel od první verze | Cool level: 9 | Rajesh Koothrappali
14. 10. 2012 / 18:14:08 (před 12 roky)
off

Skvělí článek, miluju MASH a nedám na něj dopustit.

Televize zabydlila vraždu v lidských příbytcích - kam ostatně patří. (Alfred Hitchcock)
UkuleleMagoria
Dlouholetý uživatel | Cool level: 8 | Kryton
14. 10. 2012 / 18:30:01 (před 12 roky)
off

Na MASH jsme kdysi koukali s tátou a asi dva roky zpět jsem koukla na všechny díly a nedám na něj dopustit. MASH je klasika, článek byl super!

adam16
Dlouholetý uživatel | Cool level: 18 | Kocour
14. 10. 2012 / 19:20:18 (před 12 roky)
off

Skvelý článok, dozvedel som sa veľa nových vecí. Mash je jednoducho skvelý seriál.

"Viete, je to sakra fascinujuce"
Kroupenka
Uživatel od první verze | Cool level: 13 | Kenny McKormick
14. 10. 2012 / 19:22:49 (před 12 roky)
off

Velmi obsáhlý článek, obdivuju autora že to dal všechno dohromady =o).

Silcasiles
Dlouholetý uživatel | Cool level: 61 | Leonard Hofstadter
14. 10. 2012 / 20:06:31 (před 12 roky)
off

Teď jsem se úplně zastyděla, že jsem si M*A*S*H zapomněla dát do seznamu mých oblíbených v profilu a do watchlistu (napraveno). Díky tomuto článku jsem si připomněla, že jsem seriál viděla nejmíň 4x (celý!), epizody jsem si nahrávala a často si je pouštěla jako kulisu při žehlení, šití, vaření a pod. Oceňuju i mimořádně zdařilý český dabing, který, dle mého názoru, pozvedl jeho úroveň (jako jeden z mála). Takže děkuji za skvělý článek, nejspíš opráším hromadu kazet a stále funkční video a osvěžím si paměť :-).

Hitchhiker
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
14. 10. 2012 / 20:13:35 (před 12 roky)
off

MASH srdcovka navždy!:)závěrečný díl mi vždycky bere dech a je to pravdu Finále:)) díky za skvělý článek:)

For crying out loud!
Shppen
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
14. 10. 2012 / 20:55:15 (před 12 roky)
off

Dekuji moc autorovi za zpracovani tohoto clanku. M*A*S*H je muj nejoblibenejsi sitcom a ikdyz o nem znam skoro vse co se da, tak v clanku bylo par novych informaci.

phoebess
Dlouholetý uživatel | Cool level: 72 | Sam Winchester
14. 10. 2012 / 21:18:21 (před 12 roky)
off

Skvělý článek o skvělém seriálu. Díky za něj ;)

"There are three kind of people in the world: those who know how to count and those who don't."
blato
Dlouholetý uživatel | Cool level: 9 | Rajesh Koothrappali
14. 10. 2012 / 22:14:45 (před 12 roky)
off

Fakt super serial :D Mám ho rád od malinka, ale až potom co jsem vyrostl, tak jsem byl schopen pořádně ocenit jeho humor i nejaké ty hlubší myšlenky, které se v něm tu a tam objevily.

^_^
Seraphine313
Autor článku | Cool level: 88 | Fox Mulder
14. 10. 2012 / 22:25:28 (před 12 roky)
on

Děkuju za všechny kladné komentáře.

blato napsal(a):

Fakt super serial :D Mám ho rád od malinka, ale až potom co jsem vyrostl, tak jsem byl schopen pořádně ocenit jeho humor i nejaké ty hlubší myšlenky, které se v něm tu a tam objevily.

S těmi hlubšími myšlenkami to bylo tak, že jak ve filmu, tak v seriálu směřovaly hlavně k válce ve Vietnamu. Altmanův film by se mohl klidně jmenovat "O jednotce MASH z Vietnamu" a nebyl by vidět rozdíl. Stejně tak některé epizody, hlavně svým dějem korespondovaly s právě probíhajícími událostmi války ve Vietnamu... příklady bych musel pohledat, ale to, kdy se to tehdy vysílalo bylo pro seriál stejně důležité jako co se vysílalo ;)

And when my time is up, have I done enough?
Gartepka
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
14. 10. 2012 / 23:04:34 (před 12 roky)
off

moc povedený článek, připomněl mi skvělé chvíle strávené nad tímhle seriálovým skvostem...
nemůžu ani spočítat kolikrát jsem celý seriál viděla, máme totiž se ségrou zimní rituál, kdy v každé volné chvíli sledujeme jednotlivé epizody :)

Heimdal
Redaktor | Cool level: 22 | Chandler Bing
15. 10. 2012 / 13:19:21 (před 12 roky)
off

Super článek díky :) tenhle seriál zbožňuju je to klasika :)

kacka.irena
Uživatel od první verze | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
15. 10. 2012 / 15:59:18 (před 12 roky)
off

moc děkuju za článek. MASH je naprosto svělý seriál, na který můžu koukat i po dvacátý

bobbin
Dlouholetý uživatel | Cool level: 0 | Margaret 'Maggie' Simpson
15. 10. 2012 / 21:39:41 (před 12 roky)
off

Díky, hned jsem si pustil bombardéra Charlieho.

evenfall
Uživatel od první verze | Cool level: 34 | John Watson
16. 10. 2012 / 11:44:38 (před 12 roky)
off

Super článok,...M.A.S.H. je jednou s mojich srdcoviek, ktoré môžem sledovať stále dookola...a myslela som, že už o ňom viem všetko, ale zas som sa dozvedela niečo nové...za to ďakujem....a idem hneď pozrieť, v ktorej epizóde hral Patrick Swayze, lebo si ho tam vôbec nepamätám :)

happy, sad...annoying,mad...good & bad...enemy & friend...all in one...;)
Crazy-Nut*
Uživatel od první verze | Cool level: 9 | Rajesh Koothrappali
17. 10. 2012 / 22:56:53 (před 12 roky)
off

Úžasný článek, moc děkuju, aspoň jsem se zase něco o M.A.S.H.i dozvěděla víc, než jsem kdy věděla ;)

Milovnice seriálů <3
hrona
19. 10. 2012 / 11:57:42 (před 12 roky)
off

Díky za skvělý článek. Jinak veliká škoda, že se spinoff W.A.L.T.E.R nenatočil. Pilotní díl byl lepší než celý natočený After Mash.

Maarti
Uživatel od první verze | Cool level: 17 | Jaime Lannister
19. 10. 2012 / 22:36:42 (před 12 roky)
off

Wow, ani jsem nečekala, že se z toho článku tolik dozvím, poklona autorovi!
Jak už někteří psali, skvělej seriál, taky vzpomínám, jak jsem na to jako malá občas s našima koukala, a pak když to člověk vidí později, má to úplně jinej rozměr - spousta vtipů a vážnejch témat vám unikne..chvílema brečíte smíchy, jindy si navždy budete pamatovat placebo efekt :) Rozhodně stojí za vidění a ne jednou, navíc ten poslední díl byl naprosto legendární

Seraphine313
19. 10. 2012 / 22:53:08 (před 12 roky)
on
hrona napsal(a):

Díky za skvělý článek. Jinak veliká škoda, že se spinoff W.A.L.T.E.R nenatočil. Pilotní díl byl lepší než celý natočený After Mash.

Bohužel, CBS se k tomu postavila, jak se postavila... ta zápletka nebyla špatná, Radar se měl stát policejním důstojníkem, s M*A*S*Hem to nemělo společné skoro nic... ale řekl bych, že na studio to už bylo moc, ten pilot byl dost... psychicky náročný (Radar se vrátil, nedařilo se mu ve farmaření, svou matku poslal za tetou, žena mu utekla, chtěl se otrávit prášky... ).

Seraphine313
19. 10. 2012 / 23:00:15 (před 12 roky)
on
evenfall napsal(a):

Super článok,...M.A.S.H. je jednou s mojich srdcoviek, ktoré môžem sledovať stále dookola...a myslela som, že už o ňom viem všetko, ale zas som sa dozvedela niečo nové...za to ďakujem....a idem hneď pozrieť, v ktorej epizóde hral Patrick Swayze, lebo si ho tam vôbec nepamätám :)

měla by to být epizoda Blood Brothers ;)

hrona
20. 10. 2012 / 19:04:44 (před 12 roky)
off
Seraphine313 napsal(a):

Bohužel, CBS se k tomu postavila, jak se postavila... ta zápletka nebyla špatná, Radar se měl stát policejním důstojníkem, s M*A*S*Hem to nemělo společné skoro nic... ale řekl bych, že na studio to už bylo moc, ten pilot byl dost... psychicky náročný (Radar se vrátil, nedařilo se mu ve farmaření, svou matku poslal za tetou, žena mu utekla, chtěl se otrávit prášky... ).

To nevim, jestli mluvíme o tom samém, první díl je na youtubu a zase tak psychicky náročný mi nepřišel, je to docela zábava. Každopádně, těžko říci, jak by se to vyvíjelo do budoucna.

Editováno: 1x | Naposledy: 20. 10. 2012 / 19:08:03
Ondra G.
Dlouholetý uživatel | Cool level: 2 | Jake Harper
22. 10. 2012 / 01:20:26 (před 12 roky)
off

Clanek jsem slupl jako malinu, diky za sepsani. Dozvedel jsem zajimave vevi o serialu, ktery jsem videl xkrat.

evenfall
Uživatel od první verze | Cool level: 34 | John Watson
23. 10. 2012 / 12:58:07 (před 12 roky)
off
Seraphine313 napsal(a):

měla by to být epizoda Blood Brothers ;)

Ďakujem...idem pozrieť

happy, sad...annoying,mad...good & bad...enemy & friend...all in one...;)
Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
25. 10. 2012 / 21:07:21 (před 12 roky)
off

mash je legenda. doma jsme ho sledovali, jak jen moje paměť sahá. za článek děkuji, bylo tam pár věcí, které jsem netušila, opravdu se to dobře četlo.

ellannor
Uživatel od první verze | Cool level: 18 | Kocour
9. 12. 2012 / 15:23:57 (před 11 roky)
off

Děkuju za super článek. Tenhle seriál naprosto miluju a čtyři křížky, co má na krku, na tom nic nezmění.

Obviously.