Diskuze k článku 5 nejočekávanějších seriálů května 2019
Micuda98
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
1. 5. 2019 / 19:20:49 (před 5 roky)
off

Lucy!

SerialZone Influencer | Vratař | Současný obyvatel Metro Vancouveru, kde se točí séroše.
Deaneira
Dlouholetý uživatel | Cool level: 34 | John Watson
1. 5. 2019 / 19:28:32 (před 5 roky)
off

Lucifer ano ano ano, ten týden už snad ani nevydržím, na Good omens juknu už kvůli Davidu Tennantovi

Drunk_Queen
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
1. 5. 2019 / 19:32:06 (před 5 roky)
off

Good Omens mě teda hodně láká :').

RawBanana
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
1. 5. 2019 / 19:35:38 (před 5 roky)
off

No ty první tři, stačilo mi vidět fotky a už vím, že o svaťáku se toho moc nenaučí. Těším se moc!

Už sama nevím, proč zde mám tuto přezdívku
Rašík
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
1. 5. 2019 / 20:28:48 (před 5 roky)
off

Na Good Omens se strašně těším, protože to je jedna z mých nejoblíbenějších knih a teď když tu máme Davida v hlavní roli, kdo by si stěžoval, že? :D A nesmím zapomenout na Lucifera a jeho návrat, který doufám bude velkolepý.

Rašík
Editováno: 1x | Naposledy: 1. 5. 2019 / 20:29:15
Destinytte
Dlouholetý uživatel | Cool level: 18 | Kocour
1. 5. 2019 / 20:31:18 (před 5 roky)
off

Nejvíc se těším na Mary Kills People a Wentworth.
Jsem zvědavá na iZombie. Poslední dvě série mě už tolik nebavily...
Chernobyl si teda nechám na později. Hodně mě zajímá, ale nějak na to teď nemám.

Odyssea
Redaktor | Cool level: 27 | Bobby Singer
1. 5. 2019 / 20:45:46 (před 5 roky)
off

Tak Chernobyl mě začal hodně zajímat.

Ale i pro mě je jednoznačně seriál číslo jedna Lucík!

Individual SciFi stories may seem as trivial as ever to the blinder critics and philosophers of today — but the core of SciFi, its essence has become crucial to our salvation, if we are to be saved at all.
Nira
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
1. 5. 2019 / 20:52:32 (před 5 roky)
off

Tohle je poprvé, kdy plánuji sledovat celou 5 nejočekávanějších seriálů. Nejvíc se těším na Lucifera a Good Omens; iZombie a Agenty jsem shodou okolností začala nedávno sledovat; Černobyl si určitě nenechám ujít.
Taky mě čeká Harrow a poslední řada Elementary, jsem zvědavá na Catch-22 a What/If...

Editováno: 1x | Naposledy: 3. 5. 2019 / 06:44:07
Anduska
Dlouholetý uživatel | Cool level: 19 | Černá zmije
1. 5. 2019 / 21:19:33 (před 5 roky)
off

Ouu, Ellis a Tennant! Jak se jen za tu nádheru peklu odvděčím?

Nevěříš?
Caroline115
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
1. 5. 2019 / 21:48:32 (před 5 roky)
off

Tak na Chernobyl se těším a ještě určo zkusím What/If a Catch-22

Editováno: 1x | Naposledy: 1. 5. 2019 / 21:49:36
andromache
Redaktor | Cool level: 43 | maj. Frank Burns
1. 5. 2019 / 23:13:47 (před 5 roky)
off

On už zase bude Wentworth O_o? Já ještě nemám dojetou předchozí řadu O_O. Ale to se stihne :D. Jinak se těším na Good Omens a na Lucíka. Obojí vypadá podle trailerů skvěle, tak snad mě nezklamou. A KONEČNĚ bude 22.5. finále ChF... Nešlo to o týden dřív? Chjo.

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
Squerago
Redaktor | Cool level: 41 | Sheldon Cooper
2. 5. 2019 / 07:18:53 (před 5 roky)
off
pozitkar
Dlouholetý uživatel | Cool level: 9 | Rajesh Koothrappali
2. 5. 2019 / 12:37:08 (před 5 roky)
off

Good Omens a Agenti dají květnu trochu smysl. Lucifer u mne propadl hned při prvním dílu, Černobyl mi přijde hodně ponuré téma a trochu zneužitelné k politickému boji vzhledem k tomu, kdo to točí. iZombie bylo fajn v prvních dvou řadách, pak to přestalo dávat smysl, asi vyměnili scénáristy.

Sláma u kravína!
Tulrika
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
2. 5. 2019 / 22:21:27 (před 5 roky)
off

Určitě Good omens a dám šanci i Luciferovi.

Neumím rozdávat rady. Jen dělat sarkastické poznámky
Case*Wawe*Make
Dlouholetý uživatel | Cool level: 21 | Phil Dunphy
2. 5. 2019 / 23:26:14 (před 5 roky)
off

Good Omens a Lucifer

Jarda: Hospodou se rozezní varhany, Kachna může volat černý havrany. #Hospoda "Figure out what you're fighting for, and you'll be okay.~~ Wyatt Logan
Sheerwood
Dlouholetý uživatel | Cool level: 18 | Kocour
2. 5. 2019 / 23:50:55 (před 5 roky)
off

Luci je povinnost, Chernobyl vypadá velice zajímavě a na Good Omens se velice těším... Jen jsem teda zvědav, jestli budou na Amazonu rovnou i s titulky, z tohohle ohledu zatím stojí Amazon Prime za starou bačkoru. :/

Remember, remember, the Fifth of November / Gunpowder treason and plot / I see no reason why gunpowder treason / Should ever be forgot.
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
3. 5. 2019 / 00:22:12 (před 5 roky)
off

Catch-22 - miniserie doufám poskytne více prostoru pro věrnější přepis Hellerovy literární předlohy (a méně zjednodušení) než jak tomu bylo u filmu, Chernobyl považuji za svou povinnost poté, co jsem viděl hodně dokumentů na dané tema.

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
šotek10
Uživatel od první verze | Cool level: 17 | Jaime Lannister
3. 5. 2019 / 11:49:28 (před 5 roky)
off
Deaneira napsal(a):

na Good omens juknu už kvůli Davidu Tennantovi

Asi tak nějak. :D

Never trust a hug. It's just a way to hide your face.
andromache
4. 5. 2019 / 10:24:12 (před 5 roky)
off
verca.sotek napsal(a):

Asi tak nějak. :D

Co na tom Tennantovi všichni vidíte O_o? Jako Desítka byl naprosto příšerný :D. A jinak já se Good Omens těším spíš kvůli Michaelovi :D.

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
4. 5. 2019 / 11:20:27 (před 5 roky)
off
andromache napsal(a):

Co na tom Tennantovi všichni vidíte O_o?...

Tennat patří mezi nejlepší představitele Doctora Who, nadhled, lehkost, inteligentní humor, jsou pro 10. představitele charakteristické(+ štěstí na kvalitně napsané scénáře).

To vše v kontrastu s politicko-korektně vybranou 13. "doktorkou" a krkolomnými scénáři, které završily škodu, způsobenou na S11.

Editováno: 1x | Naposledy: 4. 5. 2019 / 11:20:59
andromache
4. 5. 2019 / 11:26:00 (před 5 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

Tennat patří mezi nejlepší představitele Doctora Who, nadhled, lehkost, inteligentní humor, jsou pro 10. představitele charakteristické(+ štěstí na kvalitně napsané scénáře).

To vše v kontrastu s politicko-korektně vybranou 13. "doktorkou" a krkolomnými scénáři, které završily škodu, způsobenou na S11.

Vidíš a já na Třináctou nedám dopustit... Vede u mě Jedenáctka, pak je nová Doctorka a Tennant až někde hluboko vzadu. Nepamatuju si díl s ním, který by mě bavil. Zato se Smithem a s Jodi si jich vybavím hned několik. U Desítky naopak humor a lehce těžce postrádám. Ve spojitosti s tím, že měl jenom dva výrazy (nakopnuté štěně a Dneska jedu na perníku a nic mě v mém rauši nezastaví) je to za mě jeden z nejhorších Doctorů (nejhorší je Křapaldi, který se na to nehodil už vůbec). Přidej k tomu špatnou interakci se společnicema (nejradši jsem měla Marthu, která je kdoví proč po Claře asi nejnesnášenější) a vyjde ti, že za mě prostě Tenannt těžce ne-e.

andromache
4. 5. 2019 / 11:28:56 (před 5 roky)
off
andromache napsal(a):

Vidíš a já na Třináctou nedám dopustit... Vede u mě Jedenáctka, pak je nová Doctorka a Tennant až někde hluboko vzadu. Nepamatuju si díl s ním, který by mě bavil.

Beru zpět, napadá mě dvojdíl z Knihovny s Vashta Nerada, ale to jenom proto, že to tam zachraňuje River.

Tempy
Redaktor | Cool level: 23 | Denholm
4. 5. 2019 / 11:59:34 (před 5 roky)
off
andromache napsal(a):

měl jenom dva výrazy (nakopnuté štěně a Dneska jedu na perníku a nic mě v mém rauši nezastaví)

Tennanta sice miluju (a doporučuju na něj mrknout i v nějaké typově jiné roli), ale uznávám, že v Doctorovi tyhle dva výrazy opravdu vedly a jejich popis je přesný. :D :D

_-0-_
4. 5. 2019 / 12:41:10 (před 5 roky)
off
andromache napsal(a):

...vyjde ti, že za mě prostě Tenannt těžce ne-e.

S03E10 (Blink) podle mě představuje naprostý vrchol Doctora Who, v téhle episodě překročili tvůrci vlastní stín. Mám ji spojenou s Tennatem (přesto, že se zrovna tam moc neprojevoval :-), a proto jej možná nadhodnocuji. Proto také, když jsem viděl další díly s anděly "The Angels Take Manhattan a The Time of Angels), mi silně vadilo, že byl nahrazený Mattem Smithem.

Poslední řady jsou ve znamení úpadku lehkosti podání, která činila Doctora Who tak jedinečným, S11 mě natolik otrávila, že jsem se musel přemlouvat, abych ji dosledoval.

Kyra01
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
4. 5. 2019 / 13:44:30 (před 5 roky)
off

Najviac sa teším na Good omens a Lucíka. Tiež na The spanish princess a iZombie, aj keď tá ma už tak nebavila, dúfam, že bude mať dobrý koniec. A vyskúšam What/If.

The wheel weaves as the wheel wills.
andromache
4. 5. 2019 / 13:49:47 (před 5 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

S03E10 (Blink) podle mě představuje naprostý vrchol Doctora Who, v téhle episodě překročili tvůrci vlastní stín. Mám ji spojenou s Tennatem (přesto, že se zrovna tam moc neprojevoval :-), a proto jej možná nadhodnocuji. Proto také, když jsem viděl další díly s anděly "The Angels Take Manhattan a The Time of Angels), mi silně vadilo, že byl nahrazený Mattem Smithem.

U Blink jsem umírala nudou.. Tak o ničem a nezáživné, že zlatí andělé na Manhattnu (byť mi konec Ponďáků, které jsem bezmezně milovala zas a znova láme srdce), případně třeba Byzance... Pokud se pamatuju dobře (a díly co mě strašně nebaví si většinou dobře nepamatuju), tak Blink bylo samé tlachání o ničem a akce žádná.

_-0-_ napsal(a):

Poslední řady jsou ve znamení úpadku lehkosti podání, která činila Doctora Who tak jedinečným, S11 mě natolik otrávila, že jsem se musel přemlouvat, abych ji dosledoval.

U Křapaldiho souhlasím, to byl opravdu nic moc Doctor. Ale Doctorka za mě skvělá. Pro mě se vrátila ona lehkost a vtipnost Smithova Doctora. Jenom měla moc společníků. Vyhodit Ryana a toho dědulu a nechat si jenom Yazz. Po těch letech si TARDIS opravdu zaslouží mít čistě ženskou posádku bez rušivého mužského elementu :P.

Tempy napsal(a):

Tennanta sice miluju (a doporučuju na něj mrknout i v nějaké typově jiné roli), ale uznávám, že v Doctorovi tyhle dva výrazy opravdu vedly a jejich popis je přesný. :D :D

Já jsem na něj právě kvůli Desítce silně alergická, tak se věcem s ním vyhýbám. Good Omens budiž vyjímka, protože tam síla námětu a hereckého parťáka větší, než moje averze vůči DT... A jinak popis není můj, kdysi jsem si ho přečetla na jednom fóru (lapiduch, kdo si pamatuje :D) od Whowianky, která Tennanta taky nesnášela, ale přišlo mi to víc než trefné :D. Od té doby to používám :D. A jinak Tennant si to u mě pohřbil během regenerace.. Jeho I don´t want to go (vole, tak co odcházíš?) mě dodneška straší ve snech...

šotek10
Uživatel od první verze | Cool level: 17 | Jaime Lannister
4. 5. 2019 / 15:44:59 (před 5 roky)
off
andromache napsal(a):

Co na tom Tennantovi všichni vidíte O_o?

Znáš to, sto lidí sto chutí. :) Mě třeba zaujal jeho herecký projev. :)

Never trust a hug. It's just a way to hide your face.
_-0-_
4. 5. 2019 / 17:34:46 (před 5 roky)
off
andromache napsal(a):

U Blink jsem umírala nudou.. Tak o ničem a nezáživné... ...Blink bylo samé tlachání o ničem a akce žádná.

Doctor Who není akční seriál, právě síla dialogu (a někdy mlčení - např. právě andělů) přináší silnou atmosféru, v případě Blink až mrazivou. Najednou se ze seriálu stane něco jiného, nezaměnitelného a nezapomenutelného, co některé diváky (podle reakcí) straší i ve snech.

andromache napsal(a):

...Po těch letech si TARDIS opravdu zaslouží mít čistě ženskou posádku bez rušivého mužského elementu :P.

Jistě, že by mohl být Doctor Who ekologicky založeným invalidním mulatem-transsexuálem, platonicky zamilovaným do nějakého zvířátka, ale to si nezaslouží. Nejen Doctor Who a Tardis, ale zejména ne kultovní seriál BBC.

Editováno: 1x | Naposledy: 4. 5. 2019 / 17:36:56
andromache
4. 5. 2019 / 18:56:12 (před 5 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

Doctor Who není akční seriál, právě síla dialogu (a někdy mlčení - např. právě andělů) přináší silnou atmosféru, v případě Blink až mrazivou. Najednou se ze seriálu stane něco jiného, nezaměnitelného a nezapomenutelného, co některé diváky (podle reakcí) straší i ve snech.

Ale já neříkám, že mě třeba Silenti nebo Are you my mommy nestraší ve snech dodneška. Ale prostě i DW má akčnější epizody, které jsou v mých očích daleko lepší, než takové tlachání v podstatě o ničem.

_-0-_ napsal(a):

Jistě, že by mohl být Doctor Who ekologicky založeným invalidním mulatem-transsexuálem, platonicky zamilovaným do nějakého zvířátka, ale to si nezaslouží. Nejen Doctor Who a Tardis, ale zejména ne kultovní seriál BBC.

Ekologického tranďáka nepotřebuju, ale jakožto militantní mysandrická lesbická feminiska (čti chlapa nemůžu ve své blízkosti ani cítit a jen málokterá z mužských postav se stane mým oblíbencem) bych nejradši z TARDIS eliminovala veškeré mužské elementy :P. Chlapa, co ošuká všechno co chodí už jsme tam měli (Harknesse snad už neuvidíme :D... I na Borrowmana jsem dík Arrowverse silně alergická).

kareen
Dlouholetý uživatel | Cool level: 22 | Chandler Bing
4. 5. 2019 / 19:12:07 (před 5 roky)
off

K nové Doctorce jsem se zatím nedostala, takže nemohu soudit, ale zatím mě žádný Doctor nezklamal. Všichni byli skvělí, svým způsobem jediněční, a všichni skvělí herci. David prokázal své výborné herecké schopnosti v mnoha jiných filmech i seriálech, získal si milióny příznivců, ale samozřejmě se nelíbí všem. To asi žádný herec.
Jinak se těším na Good Omens a Lucyho, a zajímavě zní i Chernobyl.

Falco
Dlouholetý uživatel | Cool level: 1 | Luke Dunphy
7. 5. 2019 / 18:23:49 (před 5 roky)
off

Good omens určitě zkusím, iZombie poslední řada, tak se do dívám, Lucifer samo sebou, když už jsem viděl pět řad Agentů, tak na šestou se taky podívám a zkusím i novinku Černobyl.

Lucka Lucinka
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
13. 5. 2019 / 20:52:23 (před 5 roky)
off

Rozhodně se těším na Lucifera ..a na pár dalších se ze zvědavosti taky určitě podívám. :D

Lucka
Micuda98
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
13. 5. 2019 / 23:06:33 (před 5 roky)
off
Lucka Lucinka napsal(a):

Rozhodně se těším na Lucifera ..a na pár dalších se ze zvědavosti taky určitě podívám. :D

Jako... já už čtvrtou řadu Lucifera shlédnul před pěti dny. :D
Tak nevím jak dlouho se chceš ještě těšit...

SerialZone Influencer | Vratař | Současný obyvatel Metro Vancouveru, kde se točí séroše.
Eviik
Uživatel od první verze | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
17. 5. 2019 / 23:18:19 (před 5 roky)
off

Luciferovi to hodně přeju byť jsem ho neviděla (a v podobné době se prosilo i za Dirka Gentlyho, kterému jsem to asi přála víc), Good Omens zaujalo už proto, že knížku jsem si chtěla přečíst už dávno a snad se k tomu i časem dostanu. Ale nejvíce mě tady zaujala diskuse k Doctorovi :D Bohužel jdu s křížkem po funuse, ale dle mého názoru problém nového Doctora není herečka, ale ty scénáře, jsou místy fakt hloupé (nebo aspoň těch pár prvních, na které jsem měla sílu se kouknout).

Tempy
Redaktor | Cool level: 23 | Denholm
17. 5. 2019 / 23:27:00 (před 5 roky)
off
Eviik napsal(a):

...a v podobné době se prosilo i za Dirka Gentlyho, kterému jsem to asi přála víc), Good Omens zaujalo už proto, že knížku jsem si chtěla přečíst už dávno a snad se k tomu i časem dostanu. Ale nejvíce mě tady zaujala diskuse k Doctorovi :D Bohužel jdu s křížkem po funuse, ale dle mého názoru problém nového Doctora není herečka, ale ty scénáře, jsou místy fakt hloupé (nebo aspoň těch pár prvních, na které jsem měla sílu se kouknout).

Ten Dirk mě mrzí dodnes. :( Určitě tam byl potenciál na minimálně ještě jednu skvělou řadu. A s názorem na DW naprosto souhlasím (já teda vydržela zhlédnout komplet) - Jodie je skvělá herečka, ale ty scénáře ji opravdu potopily. :( Podobně jako v začátku Capaldiho, ale tam musím uznat, že když na tu osmou řadu nyní koukám zpětně, tak je mnohem lepší, než tenkrát "na první pohled". :)