Finále Supernatural bolo super, najmä ten hudobný doprovod do rozpútanej apokalypsy.
Čo sa týka seriálu Game of Thrones a epizódy Long Night - ja som si túto epizódu užil a nepremýšľal som nad nejakou nelogickosťou scenára. Chápem, že hype u tohto seriálu je na maxime, ale keby sa človek zamýšľal nad logikou nielen u GoT, ale i u mnohých iných obľúbených seriálov, tak by si ich sledovanie moc neužil.
Jediné, čo by som vytkol tejto epizóde bola prílišná tmavosť a že sa najskôr mali vysporiadať s Cersei "Bitch" Lannister a linku medzi živý a mŕtvymi prenechať na samotný koniec. Ale čo už...
V Long Night sa mi páčilo viac scén
-Arya uniká pred mŕtvymi v chodbách Zimohradu - scéna bola nakrútená napínavo a aj v jej tvári sa zračil miestami strach. Predsa len, zabíjať živých je iné ako mŕtvych...
-Drogona napadnú desiatky mŕtvych a začínajú ho bodať hlava-nehlava. Aby sa zachránil, vzlietne do vzduchu, čím sa zachráni. Ale z neba začnú padať mŕtvi okolo Danaerys a útočiť na ňu
-súboje drakov v a nad oblakmi
-Arya zabíja Night Kinga - tiež veľmi vydarené (opäť nechápem tie negatívne komentáre, že ho zabila práve ona)
A ten koniec [b]The Magicians[/b to ma úplne rozsekalo. Hlavne keď začali spomínať na Quentina pri táboráku a spievať pieseň od Aha "Take On Me", veru mi aj slza vybehla.
Knižnú predlohu nepoznám. Viem, že už sme sa dočkali smrti Alice, ktorá sa vrátila ako nifin, či smrti Pennyho, ktorý sa vrátil ako Penny z inej časovej línie. Myslím si, ale že Quentinova smrť je definitívna. Ale ako sa najlepšie rozlúčiť so seriálom, ako hrdinskou obetou? Quentin mi bude chýbať a som zvedavý, ako sa bude vyvíjať nová séria, najmä po časovom skoku vo Filórii.
Finále Supernatural bylo fajn, jsem docela ráda že se nám vrátil Chuck, i když v roli záporáka. Na 15. sérii se moc těším a doufám, že bude famózní jak si zaslouží.