nemá totiž se seriálem vlastně vůbec nic zbytečného
no tak ještě že tak :)
A když se k tomu přidá, že Good Omens je minisérie, která ani nikdy pokračovat neměla a požadovat zrušení je tím pádem samo o sobě blbost, je to ještě vtipnější.
Nepožadovali spíš, aby se to vůbec nesmělo vysílat? Je to tedy kravina, kniha je už nějaký pátek napsaná a to jim nevadilo? Nehledě na to, že těch knih, filmů a seriálů s tématem boha, ďábla, andělů je docela dost.
jinak co se dívám na petici, už ji správně adresují Amazonu. ale tedy jestli to chápu dobře, opravdu v té petici žádají pouze "zrušení" seriálu, což nedává smysl. ono to tak nějak vypadá, že ani pořádně neví, o co jde, a neviděli to.
Nebyla i nějaká petice ohledně Lucifera? Že to ti lidi mají zapotřebí. Na truc bych natočila něco dalšího podobného :D
BuBBleS napsal(a):
no tak ještě že tak :)
Eh? To tam bylo? Ach jo :D.
V té petici je uvedeno, že žádají stažení seriálu (z distribuce), ne?
Jinak tohle není nic nového. S podobnými fanatiky se potýkal Kevin Smith před premiérou filmu Dogma. Jestli si to dobře vybavuju, tak tam tenkrát byly i nějaké demonstrace.
eliska.musilova napsal(a):
Nebyla i nějaká petice ohledně Lucifera? Že to ti lidi mají zapotřebí. Na truc bych natočila něco dalšího podobného :D
Bola, tú spioivali One Million Moms a žiadali, aby sa vôbec nezačal vysielať, no nevydalo.
Nevada napsal(a):
V té petici je uvedeno, že žádají stažení seriálu (z distribuce), ne?
Jinak tohle není nic nového. S podobnými fanatiky se potýkal Kevin Smith před premiérou filmu Dogma. Jestli si to dobře vybavuju, tak tam tenkrát byly i nějaké demonstrace.
Tohle v textu petice explicitně zmiňují jen jednou a tam používají slovo "cancel".
A jasně, není to žádná novinka, jen mi přišlo vtipné, že si ani nedokázali pohlídat, aby tu petici mířili na správnou "stanici".
Drunk_Queen napsal(a):
A jasně, není to žádná novinka, jen mi přišlo vtipné, že si ani nedokázali pohlídat, aby tu petici mířili na správnou "stanici".
Jo, to nijak nezpochybňuju, článek si to zaslouží. Jen jsem chtěla přidat další z příkladů :)
Jo, tak tímhle článkem se bavím už od předvčerejška :D Nejvíc mne pobavila reakce produkčních týmů a Neila Gaimana.
A že je bůh žena (konkrétně Alanis Morissette) víme všichni už od roku 1999, kdy spatřil světlo světa snímek Dogma od Kevina Smithe. :)
lukascoolarik napsal(a):
A když se k tomu přidá, že Good Omens je minisérie, která ani nikdy pokračovat neměla a požadovat zrušení je tím pádem samo o sobě blbost, je to ještě vtipnější.
No, a to je právě ta škoda. Kdyby na konci nespálila ty novější věštby, mohla být i další řada ...
lukascoolarik napsal(a):
Tak oznámení, že je něco minisérie, se bohužel nedá brát až tak vážně. Ono když si vezmeš, kolikrát tohle tvůrci už řekli, a pak viděli úspěch a jeli dál...
V USA, kde přes 50% populace věří biblickému pojetí vzniku světa (kreacionismu) a kde je pro mnohé darwinismus ďáblovým učením, se není čemu divit.
Ano, dneska se ke mě tohle už dostalo a krásně jsem se pobavila :D. Myslím, že se skvěle baví i Terry Pratchett někde na Elysejských polích :D.
Ale jinak mi amíci a ten jejich náboženský fanatismus leze pěkně na nervy. Tyhle pánbíčkáře bych nahnala sem, do nejateičtější země západu a ti by se asi hóódně divili :D.
Písal som to už pri recenzii seriálu, ale aj tu sa to hodí: Nedávno v Británii chceli súdiť jedného Brita, že si robil srandu z moslimov, keď predstieral, že sa modlí k Alladinovi. V Nemecku a Francúzsku odsudzujú karikatúry a vtipy a v podstate všetky prejavy humoru voči Islamu ako prejav rasizmu a netolerancie, nie ako humor. Je zaujímavý ten dvojitý meter.
Pretože keby sa bralo zosmiešňovanie každého náboženstva ako zlé, tak by takýto seriál nemohol vzniknúť. A ak by sa zatváralo za vtipy z Kresťanstva, tak sú za mrežami Gaiman, Kevin Smith, Jon Olivier, Tom Hanks, bratia Coenovci, George Clooney, Russel Crowe, Ben Affleck, Matt Daimon, Kristen Bell, Jon Stewart, Bill Maher, Jon Cleese, Jack Black, Jim Carrey, Morgan Freeman, Steve Carell a mnohí a mnohí ďalší. Či už Lucifer, Dogma, Supernatural, Dominion, Dead Like Me, The Good Place, Miracle Workers a hromada ďalších seriálov, filmov, kníh, komiksov.
Tu je to na smiech, lebo to vždy berieme ako normálne, že si robíme srandu aj z toho čo veríme.
Ale čo poviete na to tabuizovanie Islamu? V moslimských krajinách sú schopní zabiť človeka, keď si len myslia, že sa rúha voči ich viere. Nepotrebujú neraz ani dôkazy, stačí obvinenie. A v Európe im teraz vychádzajú inštitúcie v ústrety s tým, že podporujú výlučnosť Islamu z bežných noriem Európy. Zakazujú karikatúry, rušia vystúpenia, zatvárajú a pokutujú ľudí - nie len za humor, ale aj za bežnú kritiku ako hlasné hulákanie z minaretov, či blokovanie ulice, keď sa modlia, alebo prestávky v práci na modlitby a hromada iných vecí. Nehovoriac o tom, že ak by to aj v niektorej krajine povolili, normálny človek by sa bál robiť si srandu, keďže príslušníci náboženstva mieru človeka zabijú aj za humor.
Nemyslíte, že to vytvára nebezpečný precedens? Keď bude totiž zakázané zobrazovať, či zosmiešňovať jedno, tak potom môže ktorákoľvek skupina požadovať zákazy a postupne im budú musieť súdy vyhovovať ak to budú silnejšie, bohatšie a vplyvnejšie skupiny. Tak ako sa ľudia obávajú o slobodu slova, keďže kritika sa čoraz častejšie zamieňa za prejav rasizmu a kritické myslenie za nenávistné konanie, tak sú obavy aj o tvorivú slobodu. Pri tvorení už teraz zasahujú tí čo presadzujú feminizmus, či LGBT kvóty, kde napríklad aj festivaly povedia, že budú uprednostňované filmy a seriály, ktoré obsahujú v rámci postáv aj menšiny. Ničia sa rokmi zažité postavy a postoje a motivácie, ako napríklad v Hviezdnych vojnách, aby bol priestor pre rozmanitosť a posolstvo, ktoré nemá nič spoločné s pôvodnými Hviezdnymi vojnami. Kritizujú Priateľov ako homofóbny a rasistický seriál. Úplne šialené mi už príde keď sú články, či videá na youtubue zobrazujúce nevhodnosti a dávajú tam staré, čiernobiele filmy, kedy muž strelí hysterickej žene facku, alebo kritizujú Jamesa Bonda zato, že sa miluje s peknými ženami a strieda ich v každom filme.
Doteraz som mal pocit, že sa tvorba stále viac liberalizuje, no tak sa zdá, že tendencia je teraz ju skôr cenzurovať, pretože viac než na umelecké vyjadrenie, alebo čistú zábavu sa prihliada viac na to, aby to neurazilo niekoho city.
Tak tohle po ránu velice pobavilo
Každý přece ví, že Bůh je žena. Alanis Morissette! A že třináctý apoštol se jmenoval Rufus.
Lol, víc se k tomu snad napsat nedá :D
Po ránu pobavilo opravdu hodně. Ještě by měli požadovat, aby se tištěná podoba musela povinně spálit.
Trochu mě ale děsí, že by to mohlo mít další sérii, knížka je vytěžená, hlavní autor už není mezi námi, takže bych se docela bál výsledku.
Jejich problémy mě doopravdy udivuji. Btw můj profesor na škole je satanista fakt nechápu, že s tím někdo má problém
A The Miracle Workers kde je Bůh retard j im nevadí? :D
V US byl v 60. letech platný tzv. Haysův kodex, který m.j. zakazoval v kinematografii zesměšňování flanďáků (kléru), v GB fungovala obdobná cenzura, v Itálii, Irsku, Řecku, Polsku, Německu, Dánsku na Maltě je dodnes urážka křesťanského božstva a náboženské symboliky trestná, o urážkách jiných božstev a náboženství nemluvě. Tyto státy místo léčby obětí náboženských bludů (a izolace agresivních jedinců) raději stíhají všechny, kteří "nekohalucinují".
Většinou se jedná o jakýsi odpad z církevního práva, který se promítl do trestních zákoníků jednotlivých států po jejich sekularizaci.
Zaplať přírodo, že se již za rouhání ve většině zemí neupaluje, nebo nesekají končetiny - jako tomu tak bývalo v minulosti. I to je pokrok.
I v současnosti se dá v Evropě dohledat hodně aktuálních soudních procesů, ve kterých byli lidé podle trestního práva odsouzeni k trestům! Jako bychom nežili ve 21. století.
Takže, jestli budete někdo zesměšňovat moji hlubokou a neotřesitelnou víru v malého, neschopného a nepříliš duševně obdařeného zeleno-modrého neviditelného mužíčka - boha, tak to budu vnímat jako urážku mého náboženství, mé víry v jediného opravdového boha a jako trestuhodné rouhání. Pokud žijete v zemi, kde je to nezákonný počin, tak vás nechám trestně stíhat. A nezapomeňte, že se po smrti budete věčně smažit v aktivní zóně Černobylu.
Nic nového pod sluncem. Takové petice se píšou od nepaměti. Nejenom Dogma, ale i montypythonovský Život Briana, nebo Poslední pokušení Krista od Scorseseho. Nikdy jim to nebylo nic platné, naopak jenom dosáhli toho, že to pak vidělo ještě víc lidí. Kontroverze je vždycky dobrá reklama.
Vtipné :)
Čo však môže byť radi, že u nás nie sú tieto kresťanské organizácie až tak moc aktívne. Viete si predstaviť nejaké podobné petície a sťažnosti na televízie a ich rozprávky? Veď v mnohých z nich vystupujú čerti, pekelné stvorenia, Lucifer. A ako sú vo väčšine prípadov zobrazovaní? Bytosti, ktoré majú byť stelesnením zla, sú zobrazované zväčša ako rozjašené, vtipné bytosti, ktoré na koniec pomáhajú hlavným hrdinom. Kto vie, čo by tak povedali na rozprávku Anděl Páně? :D
Neomylnost papeže byla vyhlášena na prvním Vatikánském koncilu (1870) a potvrzena na druhém Vatikánském koncilu (1962-1965) deklarací Lumen gentium 25, je platná pro katolické ovečky dodnes:
"Kážeme a určujeme za Bohem vyjevené dogma, že rozhodne-li římský pontifex ex cathedra, to jest, využije-li své hodnosti pastýře a učitele všech křesťanů, dané jeho apoštolskými povinnostmi, vymezí doktrínu víry a morálky závaznou pro veškerou církev, s pomocí Boží, přislíbenou mu blahoslaveným Petrem, vládne neomylností, již svatý Spasitel s potěchou udělil církvi vymezením doktríny o víře a morálce, a tudíž taková rozhodnutí římského pontifika jsou nezměnitelná ve své podstatě a jsou rozhodnutím církve."
Jedna ukázka neomylnosti za všechny - neomylný Papež Pius XI označoval Musolliniho za "mužem seslaným božskou prozřetelností“, sepsal encykliku, ve které doporučil katolickým zemím přijmout fašistický korporativistický stát (Quadragesimo Anno, 1931). když začala agrese fašistických států, tak vyzýval přímo i nepřímo katolické státy k jejich podpoře. Pomoc Církve svaté výrazně přispěla k vzniku Druhé světové války a přeměně Evropy na fašistický kontinent.
"Neomylný" postupoval ve prospěch zájmů Církve svaté - zejména vytvoření bezpečného evropského prostoru pro Vatikán prostřednictvím spojení s nacisty. Účel světí prostředky...
Evropský a celosvětový vliv katolíků přetrval do současnosti, jejich učení a pohled na svět se za staletí příliš nezměnil. Ostatní křesťanské církve na tom nejsou o moc lépe. Dodnes představují křesťané (zejména Vatikán) paralelní mocenskou strukturu, více či méně prorostlou jednotlivými politickými strukturami západního světa. Ke své existenci potřebují ovládat své ovečky a pokud možno rozšiřovat jejich řady.
K tomu potřebují prostředí, které trvale vychovává a usměrňuje masy. Proto je udržuje v neměnném (po staletí prováděném brainwashingu) stavu mysli, ke kterému patří 100% akceptace dogmat a bludů (např. zázraky).
Proto pokusy o dehonestaci, trestání a cenzuru všeho, co nezapadá do křesťanského náhledu na život (rouhání). Pokud je někdo (zejména bigotní věřící) schopen bez provedené lobotomie považovat za axiom neomylnost jiného člověka (např. papeže) jako fakt, tak se není čemu divit, že odmítá akceptovat a tolerovat jiné vidění světa, nebo humor, jehož je terčem
[citace=_-0-_][/citace]
Vieš, keď urazíš Kresťanov, alebo aj bigotných fanatikov, tak sa s tebou nebudú zhovárať, budú ti dávať najavo že sú morálne nadradení, maximálne ťa neobslúžia, ak by si s nimi bol v obchodnom styku. Ale moslimovia ťa za urážku zabijú. To je ten hlavný rozdiel. A to že sa im ustupuje môže ohroziť tvorivosť, ako som písal vyššie.
Celé ma to pobavilo, lebo inak to asi nejde - iba sa na tom zasmiať :D
Alias napsal(a):
Vieš, keď urazíš Kresťanov, alebo aj bigotných fanatikov, tak sa s tebou nebudú zhovárať, budú ti dávať najavo že sú morálne nadradení, maximálne ťa neobslúžia, ak by si s nimi bol v obchodnom styku. Ale moslimovia ťa za urážku zabijú. To je ten hlavný rozdiel. A to že sa im ustupuje môže ohroziť tvorivosť, ako som písal vyššie.
Shoda. Islám je o cca 600 let mladší než křesťanství. Inkvizice zavraždila (pardon, potrestala trestem smrti) za dobu své existence desítky tisíc lidí, z nichž nikoliv nepodstatná část byla upálena (zákonně naposledy v roce 1834), v tichomoří se upaluje dodnes. Dnešní křesťanská společnost je víceméně humanizována, ale měla 600 let náskoku před muslimy. Za 600 let možná uvidíme "islám s lidskou tváří" - pokud se toho ovšem jako západní civilizace dožijeme.
To je ale přece o něčem úplně jiném - fakt, že jsme existenčně ohroženi islámem a že hrozí střet civilizací, nesouvisí s tím, jaké tlaky na populaci a její představitele vyvíjejí soudobé křesťanské církve, spolky a jejich ovečky. Článek byl o tom, jak netolerantní umí být křesťané, jak si vynucují bezvýhradnou akceptaci jejich pohledu na svět. Fuj!
_-0-_ napsal(a):
Článek byl o tom, jak netolerantní umí být křesťané, jak si vynucují bezvýhradnou akceptaci jejich pohledu na svět. Fuj!
Áno, ale je to o cenzúre, akí netolerantní dokážu byť ľudia. Preto som v prvom, tom dlhom, príspevku písal, že tvorbu ako takú, seriály, filmy, hry, knihy ohrozujú všetky tie "dobromyseľné" organizácie, ktoré nemajú čo robiť, tak sa snažia, aby nikto neurazil nikoho a aby bez ohľadu na kreatívne vnímanie tvorcov boli presadzované kvóty minorít. Kresťanské sťažnosti sa neberú do úvahy takmer nikdy (v súčasnosti už teraz), ale berú sa do úvahy sťažnosti všetkých iných. A o tom sa tu nepíše, tak som to využil pri tomto článku, lebo som zvedavý, aký na to majú ľudia názor. No tu ľudia väčšinou žiaľ nestoja o diskusiu.
Alias napsal(a):
Áno, ale je to o cenzúre, akí netolerantní dokážu byť ľudia. Preto som v prvom, tom dlhom, príspevku písal, že tvorbu ako takú, seriály, filmy, hry, knihy ohrozujú všetky tie "dobromyseľné" organizácie, ktoré nemajú čo robiť, tak sa snažia, aby nikto neurazil nikoho a aby bez ohľadu na kreatívne vnímanie tvorcov boli presadzované kvóty minorít. Kresťanské sťažnosti sa neberú do úvahy takmer nikdy (v súčasnosti už teraz), ale berú sa do úvahy sťažnosti všetkých iných. A o tom sa tu nepíše, tak som to využil pri tomto článku, lebo som zvedavý, aký na to majú ľudia názor. No tu ľudia väčšinou žiaľ nestoja o diskusiu.
No, můj názor je, že bys s tím mohl jít někam do p***le. Tohle je fórum o seriálech a nepatří to sem.
Alias napsal(a):
A o tom sa tu nepíše, tak som to využil pri tomto článku, lebo som zvedavý, aký na to majú ľudia názor. No tu ľudia väčšinou žiaľ nestoja o diskusiu.
Tak asi preto s tebou nikto nechce diskutovať, lebo si ideš stále svoje a úplne, ale úplne zbytočne sa pokúšaš vyvolať nejakú nenávistnú diskusiu. Tak, ako sa nájdu fanatici u moslimov, tak sa nájdu aj u kresťanov. Nie je všetko iba čiernobiele.
Nevada napsal(a):
...do p***le...
Ještě jednou opakuji, že následuje off-topic.
Moc bych rád pochopil, proč je akceptabilní psát "do p***le" a ne "do prdele". Význam je totožný, míra vulgarity také, tři "*" nezabrání ani mentálně retardovanému, aby pochopil, jaká písmena tam má vložit.
Pokud by hvězdičky měly naznačit, že autor sdílí odpor k vulgarismům, tak nechápu, proč daný výraz používá, nepoužije uvozovky, nebo lépe jemnější výraz, případně eufemismus. Pokud byl výraz použitý záměrně (bez odporu k němu a formě, kterou představuje), neváže se k němu žádné skryté poselství o slušnosti výraziva, potom nechápu, proč je opticky zprzněný použitím hvězdiček. Spíše to působí dojmem, že je příslušný výraz akcentovaný, ale to se dá efektivněji udělat pomocí Ctrl B.
Osobně mi to připadá jako typická ukázka pokrytecké politické korektnosti (neber si to prosím osobně, všichni vímě, jak rozšířený je fenomen "hvězdičkování").
Použilas "hvězdičkovou formu", a proto Tě prosím, abys vysvětlila proč.
phoboska napsal(a):
Tak asi preto s tebou nikto nechce diskutovať, lebo si ideš stále svoje a úplne, ale úplne zbytočne sa pokúšaš vyvolať nejakú nenávistnú diskusiu. Tak, ako sa nájdu fanatici u moslimov, tak sa nájdu aj u kresťanov. Nie je všetko iba čiernobiele.
Stále? 2 príspevky. Píšem o cenzúre v seriáloch, akú nenávistnú diskusiu? Buď si poriadne nečítala čo som písal, alebo ti unikla pointa.
Keď sme pri nenávisti, tak chcem nahlásiť Nevadu za nenávistný post voči mne.
Len som bol zvedavý či si ľudia myslia že áno, majú byť kvóty na menšiny v seriáloch/ nie mala by byť tvorivá sloboda -> Ak áno, tak odkiaľ pokiaľ sloboda, kedy je už niečo za čiarou a kedy nie, kde je vôbec tá čiara, treba prihliadať na to, že niekoho téma urazí, alebo nie. Ak áno, tak koho uprednostniť, miesto pre ktorý je seriál určený, alebo väčšinu ktorú uráža, alebo kontintent, alebo prihliadať len na isté veci. V prípade obmedzovania, kam až zájsť, od náboženských tém až po nahotu a sex, alebo zabíjanie, či zobrazovanie užívania narkotík (ako napríklad v komikxoch je zakázané). Na to by sa dala napísať celá diplomová práca.
A súvisí to so seriálmi, keďže tvorivá sloboda točenia seriálov - je o seriáloch. Alebo sa mýlim? To na to naozaj nemá nikto názor?
V čom je môj názor nenávistný? Prosím si vysvetliť, lebo som tam ani nenapísal môj názor, len som vyjadril obavu o možnú cenzúru vzhľadom na to, že sú skupiny, ktoré chcú zasahovať do toho čo môžu tvorcovia použiť a čo nie. Neodsúdil som ani nevyzdvihol žiadnu skupinu, poukázal som len na pár faktov, ktoré je úplne ľahké si overiť na internete. Takže otázka podložená faktami. To je v podstate formálne nemožné mať ako nenávistný príspevok.
Ja som to myslel všeobecne, v rôznych témach. Ľudia napíšu páči sa mi; videl som; nepáči a viac sa k tomu nevrátia. Ja rád diskutujem o veciach. Rôznych. Ale tu akoby ľudia považovali fórum za twitter, či Facebook. Nejde len o moje príspevky, aj iní občas napíšu niečo k téme a nik sa nevyjadrí. Pokiaľ niekoho priamo necitujú, tak väčšinou nikto nereaguje na iných. Samozrejme že nie ku každej téme je čo diskutovať. Niektoré články sú proste články, niečo sa ruší, niekto ide niekam hrať, alebo hosťovať, alebo bude crossover - tam nie je čo diskutovať, len naozaj vyjadriť páči/ nepáči, akoby slovný like/ dislike. Ale je to tu už pár rokov, keď sa niekde objavila aj dobrá téme, tak sa nezačalo diskutovať.
Napríklad aj ten článok o Disneym. Nejde o to že som ho písal ja, ale strávil som nad tým pár hodín, pre poskytnutie informácií lebo som bol naozaj zvedavý, čo si ľudia o tom myslia. Nenapísal nik ani jeden príspevok. A k niektorým témam sa človek nevie vyjadriť, lebo nemá o tom prehľad, tiež nejdem začínať diskusiu k niečomu o čom nič neviem, takže to chápem že nie všade sa o všetkom veľa diskutuje. Ale či ide o finančné rozhodnutie štúdia, či ide o vykopnutie herca pre jeho osobný postoj, či ide o čokoľvek, skôr sa nediskutuje, ako diskutuje.
Tak sa ospravedlňujem, som na tejto stránke už roky a mám rád seriály a rád sa o nich aj rozprávam. A kde je lepšie sa zhovárať o seriáloch, než na stránke o seriáloch? Asi som fakt nepochopil, že diskusné fórum nie je na diskutovanie.
_-0-_ napsal(a):
jak netolerantní umí být křesťané, jak si vynucují bezvýhradnou akceptaci jejich pohledu na svět. Fuj!
týjo zavítal jsem do diskuze a nestačím se divit, co se tady objevilo za žvásty. neměl jsem sílu tyhle věci číst, každopádně nechápu tohle škatulkování. vždy se v nějaké skupině najde někdo netolerantní. já jsem třeba netolerantní vůči blbosti. takže fuj, že sem taháš takový kraviny.
BuBBleS napsal(a):
týjo zavítal jsem do diskuze a nestačím se divit, co se tady objevilo za žvásty. neměl jsem sílu tyhle věci číst, každopádně nechápu tohle škatulkování. vždy se v nějaké skupině najde někdo netolerantní. já jsem třeba netolerantní vůči blbosti. takže fuj, že sem taháš takový kraviny.
Sorry, ale jakékoli náboženství = lidská blbost. Aneb jak to kdysi řekl Mark Twain: Náboženství vzniklo tehdy, kdy první podvodník potkal prvního naivního blbce. Takže jakékoli kopnutí do JAKÉHOKOLI monoteistického náboženství kvituju s velkým povděkem :P.Protože napříč historií se jenom ukazuje, že ať judaismus, nebo křesťanství nebo islám jsou snůška netolerantních kreténů razících heslo Kdo není s námi je proti nám, a bacha jestli nebudete dodržovat pravidla, která vám vnucujeme (u Židů obřízka plus považování žen za druhořadé, u křesťanů považování žen za druhořadé, koneckonců Nový zákon je hodně špatný sequel prvního dílu, plus netolerance vůči LGBT komunitě a zákaz potratů ve snaze o naprostou kontrolu žen a jejich těl, a u islámu tohle všechno plus zahalování, zákaz řízení a spousta dalších pitomostí). Jak já nesnáším monoteistická náboženství všeho druhu. Athéno, Afrodito, Apolone, zachraňte mě!!!
BuBBleS napsal(a):
Pokud jsi neměl sílu číst "tyhle věci", tak nechápu, na co jsi reagoval.
Ještě jednou:
"Kážeme a určujeme za Bohem vyjevené dogma, že rozhodne-li římský pontifex ex cathedra, to jest, využije-li své hodnosti pastýře a učitele všech křesťanů, dané jeho apoštolskými povinnostmi, vymezí doktrínu víry a morálky závaznou pro veškerou církev, s pomocí Boží, přislíbenou mu blahoslaveným Petrem, vládne neomylností, již svatý Spasitel s potěchou udělil církvi vymezením doktríny o víře a morálce, a tudíž taková rozhodnutí římského pontifika jsou nezměnitelná ve své podstatě a jsou rozhodnutím církve."
Ve světě je aktuálně přes 2,2 miliardy křesťanů (v USA je to okolo 1/3), z toho 1,3 miliardy katolíků (z nich téměř polovina v USA), kteří se musí řídit výše uvedeným absurdním dogmatem.
Takže nejde o "netolerantní jedince ve skupině", ale z principu o netolerantní autokraticky řízenou entitu (s více či méně netolerantními jedinci), pro kterou jsou závazná tvrzení neomylné hlavy organizace. Tady není moc prostoru pro toleranci.
Proto ten "boj" proti dílům, jejichž pojetí, nebo obsah, odporují závazným doktrinám víry a morálky. Pokusy omezit seriálovou tvorbu jsou jen drobnou součástí soustavného nátlaku na společnost.
Ze všech stran je nám všem postupně snižována míra osobní svobody - ze strany ekonomických, politických ale v neposlední řadě i náboženských elit. Svoboda uměleckého projevu je nedotknutelnou součástí svobody projevu každého jedince.
andromache napsal(a):
Sorry, ale jakékoli náboženství = lidská blbost. Aneb jak to kdysi řekl Mark Twain: Náboženství vzniklo tehdy, kdy první podvodník potkal prvního naivního blbce. Takže jakékoli kopnutí do JAKÉHOKOLI monoteistického náboženství kvituju s velkým povděkem :P.Protože napříč historií se jenom ukazuje, že ať judaismus, nebo křesťanství nebo islám jsou snůška netolerantních kreténů razících heslo Kdo není s námi je proti nám, a bacha jestli nebudete dodržovat pravidla, která vám vnucujeme (u Židů obřízka plus považování žen za druhořadé, u křesťanů považování žen za druhořadé, koneckonců Nový zákon je hodně špatný sequel prvního dílu, plus netolerance vůči LGBT komunitě a zákaz potratů ve snaze o naprostou kontrolu žen a jejich těl, a u islámu tohle všechno plus zahalování, zákaz řízení a spousta dalších pitomostí). Jak já nesnáším monoteistická náboženství všeho druhu. Athéno, Afrodito, Apolone, zachraňte mě!!!
Presne tak.
andromache napsal(a):
vidíš to, neuznáváš náboženství, a taky se chováš jako tebou zmiňovaní "netolerantní kreténi", když takhle reaguješ na to, co jsem psal ;) jsi tedy o něco lepší? ne. jen všechny věřící označuješ za blbce.
_-0-_ napsal(a):
Pokud jsi neměl sílu číst "tyhle věci", tak nechápu, na co jsi reagoval.
Ještě jednou:
Ve světě je aktuálně přes 2,2 miliardy křesťanů (v USA je to okolo 1/3), z toho 1,3 miliardy katolíků (z nich téměř polovina v USA), kteří se musí řídit výše uvedeným absurdním dogmatem.
Takže nejde o "netolerantní jedince ve skupině", ale z principu o netolerantní autokraticky řízenou entitu (s více či méně netolerantními jedinci), pro kterou jsou závazná tvrzení neomylné hlavy organizace. Tady není moc prostoru pro toleranci.
Proto ten "boj" proti dílům, jejichž pojetí, nebo obsah, odporují závazným doktrinám víry a morálky. Pokusy omezit seriálovou tvorbu jsou jen drobnou součástí soustavného nátlaku na společnost.
Ze všech stran je nám všem postupně snižována míra osobní svobody - ze strany ekonomických, politických ale v neposlední řadě i náboženských elit. Svoboda uměleckého projevu je nedotknutelnou součástí svobody projevu každého jedince.
promiň, ale na základě toho, co píšeš, pouze dokazuješ, že o náboženství nic nevíš. a to, že všechny házíš do jednoho pytle, je na hlavu.
jo, všichni se řídí nějakým nesmyslným dogmatem a proto tu petici na internetu podepsalo směšných 21 tisíc lidí. uvědomuješ si doufám, že už tento fakt si s těmi tvými argumenty vytírá zadek?
andromache napsal(a):
a když už tu jedete tyhle srač*y, tak třeba zakazování potratů. to s náboženstvím souvisí jen okrajově. když se nad tím ale zamyslíš, tak potrat je prostě legitimní vražda. to si jen naše společnost řekla, kdy je to ještě ok a kdy není. ale ve své podstatě ten lidský tvor existuje, už vnímá vnější podněty, žije. jasně, člověk si řekne, že to není tak hrozný, ale prostě potrat je přerušení daného života. ty to bereš jako kontrola žen a jejich těl. no tak si představ, že to je jen tvůj sobecký pohled na věc, kdy odmítáš jakoukoli odpovědnost za ten nový život, protože se ti nehodí do tvé představy o tom, jak budeš žít. tohle není jen o náboženství, to je celkem komplexní problém, který zjevně nedokážeš ani pochopit, když ho takto zjednodušuješ.
BuBBleS napsal(a):
promiň, ale na základě toho, co píšeš, pouze dokazuješ, že o náboženství nic nevíš. a to, že všechny házíš do jednoho pytle, je na hlavu.
Dvě odsuzující věty bez protiargumentů nedávají smysl. Je to pouhá deklarace Tvého postoje.
Btw., které náboženství jsi měl na mysli? Nebo jsi měl na mysli víru? Každá entita si časem vytvoří komunitní postoje (křesťané o nich mají dost dlouho napsanou značně nesrozumitelnou knihu, kterou katolíci vysvětlují/doplňují pomocí různých textů, včetně těch výkladů neomylného). Proto jdou její členové v některých aspektech Tvými slovy "házet do jednoho pytle". Před zhruba 900 lety začali decimovat muslimy, potom začali dobývat svět a vraždit nepřátele pod záminkou boje proti pohanům. S přibývajícími stoletími měnili (zjemňovali) formu, mordovali se mezi sebou (obzvláště pikantní jsou příčiny a průběh Bartolomějské noci, kdy se křesťané navzájem mordovali kvůli nuancím, které je dnes obtížné pochopit). Mírumilovnost a tolerance sama. Kořeny jsou kořeny, dnes většinou pracují v rukavičkách, ale stále je to o jednom a tom samém. Urvat a udržet co největší podíl na moci a na majetku, vymývat populaci mozek do úplného odumření některých kognitivních funkcí. Jistě, neplatí to pro všechny, ale všichni jsou "z jednoho hnízda" a mají toho mnoho společného. Zejména míru tolerance.
Poslední významnou ukázkou je úloha (a kolaborace) Církve svaté před a v průběhu Druhé světové války (viz předchozí příspěvky).
Proto je třeba velmi zpozornět, když začnou věřící zasahovat do oblasti lidských svobod, protože v počátku je špatně odhadnutelné, kam mají aktuálně zaměřenu pozornost a kdo za zásahy stojí. Jsou nebezpeční tím, že jsou snadno manipulovatelní - zejména soustavnou mravenčí prací kléru ve spojení s direktivami neomylného.
BuBBleS napsal(a):
a když už tu jedete tyhle srač*y, tak třeba zakazování potratů. to s náboženstvím souvisí jen okrajově. když se nad tím ale zamyslíš, tak potrat je prostě legitimní vražda. to si jen naše společnost řekla, kdy je to ještě ok a kdy není. ale ve své podstatě ten lidský tvor existuje, už vnímá vnější podněty, žije. jasně, člověk si řekne, že to není tak hrozný, ale prostě potrat je přerušení daného života. ty to bereš jako kontrola žen a jejich těl. no tak si představ, že to je jen tvůj sobecký pohled na věc, kdy odmítáš jakoukoli odpovědnost za ten nový život, protože se ti nehodí do tvé představy o tom, jak budeš žít. tohle není jen o náboženství, to je celkem komplexní problém, který zjevně nedokážeš ani pochopit, když ho takto zjednodušuješ.
Chlap promluvil.. Budeš se o to dítě starat, když se narodí? Pokud ano, fajn, ale existuje spousta mužů, kteří opustí svou přítelkyni ve chvíli, kdy jim oznámí, že je těhotná. Každému chlapovi, který tvrdí kravinu, že potrat je vražda (do určité doby prostě není, to není člověk, ale shluk buněk)bych tu jeho fuck trophy svěřila ihned po porodu a starej se, když jsi toho spratka tak chtěl. A pak, co taková žena, která je znásilněna? To si má kurva to dítě nechat, aby jí pořád připomínalo její trauma? Nebo když je obětí incestu? A když to dítě ohrožuje život matky? Ne, prostě do pátého měsíce pro mě potrat není vražda, je to odstranění zhluku buněk stejně, jako když se vyoperuje rakovinové bujení (protože tak to já vidím, spratky naprosto nesnáším a těhotenství vidím jako rakovinu, kterou je třeba vyříznout ihned).... A než začneš o tom, co kdyby mě matka potratila, tak by mi to bylo u prdele, protože bych neměla žádný mozek, kterým bych to mohla nebo nemohla vnímat. A i kdyby, nevadilo by mi to, život už tak stojí za hovno. A jak souvisí jenom okrajově? Čím se asi tak odpůrci potratů ohánějí nejvíc? No přece tím, že to Bůh ti dal život a jenom o ti ho může vzít. Leda kulové! Je to můj život a to já si o něm můžu rozhodovat. A když mě nějaký hajzl znásilní, tak toho jeho spratka zasraného fakt nechci! Takže houby komplexní problém, snaha o regulaci.
andromache napsal(a):
A než začneš o tom, co kdyby mě matka potratila, tak by mi to bylo u prdele, protože bych neměla žádný mozek, kterým bych to mohla nebo nemohla vnímat. A i kdyby, nevadilo by mi to, život už tak stojí za hovno. A jak souvisí jenom okrajově? Čím se asi tak odpůrci potratů ohánějí nejvíc? No přece tím, že to Bůh ti dal život a jenom o ti ho může vzít. Leda kulové! Je to můj život a to já si o něm můžu rozhodovat. A když mě nějaký hajzl znásilní, tak toho jeho spratka zasraného fakt nechci! Takže houby komplexní problém, snaha o regulaci.
Trochu tvrdo napísané, ale ja ako chlap súhlasím. V prvom rade je to na rozhodnutí matky. Iní ľudia, ani zákony jej nemajú čo prikazovať, aby rodila keď nechce. Už o inom je, že krajiny nevytvárajú podmienky, aby rodili tí čo by aj chceli.
andromache napsal(a):
Chlap promluvil.. Budeš se o to dítě starat, když se narodí? Pokud ano, fajn, ale existuje spousta mužů, kteří opustí svou přítelkyni ve chvíli, kdy jim oznámí, že je těhotná. Každému chlapovi, který tvrdí kravinu, že potrat je vražda (do určité doby prostě není, to není člověk, ale shluk buněk)bych tu jeho fuck trophy svěřila ihned po porodu a starej se, když jsi toho spratka tak chtěl. A pak, co taková žena, která je znásilněna? To si má kurva to dítě nechat, aby jí pořád připomínalo její trauma? Nebo když je obětí incestu? A když to dítě ohrožuje život matky? Ne, prostě do pátého měsíce pro mě potrat není vražda, je to odstranění zhluku buněk stejně, jako když se vyoperuje rakovinové bujení (protože tak to já vidím, spratky naprosto nesnáším a těhotenství vidím jako rakovinu, kterou je třeba vyříznout ihned).... A než začneš o tom, co kdyby mě matka potratila, tak by mi to bylo u prdele, protože bych neměla žádný mozek, kterým bych to mohla nebo nemohla vnímat. A i kdyby, nevadilo by mi to, život už tak stojí za hovno. A jak souvisí jenom okrajově? Čím se asi tak odpůrci potratů ohánějí nejvíc? No přece tím, že to Bůh ti dal život a jenom o ti ho může vzít. Leda kulové! Je to můj život a to já si o něm můžu rozhodovat. A když mě nějaký hajzl znásilní, tak toho jeho spratka zasraného fakt nechci! Takže houby komplexní problém, snaha o regulaci.
ženská promluvila... počkat, co je to za dementní argument tahat do této diskuze pohlaví? jako že nejsou ženy, které mají stejný názor jako já? uvědomuješ si směšnost takové poznámky?
pokud vím, potraty se provádí do 12. týdne. do 8. týdne je to tzv. miniinterupce. schválně se podívej, jak vypadá lidský plod v 6-8. týdnu. to si tak trochu nalháváš, že jde o shluk buněk. to už je regulérní malý človíček.
jak jsem psal předtím, tohle je komplexní problém, který nejde zazdít hláškou, že tím přicházíš o kontrolu nad svým tělem. pouze tím poukazuješ na svou sobeckost.
a že do 5. měsíce pro tebe potrat není vražda? to doufám nemyslíš vážně, protože holčičko, to vražda je i podle našeho zákona ;)
odpůrci potratů nejvíc neargumentují Bohem. argumentují právě tím životem, který už v dané fázi existuje a vyvíjí se. že to je ještě milosrdný usmrcení, že o tom vlastně ten plod neví? no tak když tě někdo zabije ve spánku, tak to taky nebudeš vědět. ale milosrdný na tom nebude nic, prostě tě někdo připraví o život. celý je to jen o tom rozhodnout, kdy má ten nový život právo na život. je hezký ohánět se, že si můžeš dělat se svým tělem, co chceš, ale tady se dostáváme do té svízelní situace, že vlastně už nejde jen o tvoje tělo.
andromache napsal(a):
...Bůh ti dal život a jenom o ti ho může vzít...
Obvykle s Tebou nesouhlasím (zejména v postojích k heterosexuální společnosti a vymezení základních hodnot, které umožňují existenci lidstva), ale tentokrát jsme v naprosté shodě. Zaplať přírodo, že máme jeden z nejprogresivnějších "potratových zákonů".
Ono nejde jen o potraty, ale i o přístup k antikoncepci. Z některých encyklik neomylných:
Pavel VI (1968): Odmítá ty způsoby kontroly početí, při nichž je záměrně způsobena neplodnost pohlavního styku (antikoncepci v užším slova smyslu) i umělý potrat (interrupci).
Jan Pavel II (1995) Ostře odsuzuje interrupci, euthanasii a nemorální nakládání s embryi a klasifikuje katolické morální učení v těchto otázkách jako neomylné a neměnné.
Takže i prevence gravidity je špatně, i v oblastech, zamořených AIDS. Kdybych byl křesťan, tak bych čekal, že se za takovéto nezpochybnitelná prohlášení budou neomylní smažit v pekle.
Jenže článek se týkal nátlaku křesťanů na společnost, produkující seriál, tedy pokusu o omezení svobody autorů a producentů.
Osobní poznámka: promiň drzou školometskou poznámku, ale prosím, potěš mě a kultivuj slovník, expresivní výrazivo má v textu místo (nezastupitelné) pouze jako občasný výrazný akcent a ne jako běžný způsob vyjadřování.
BuBBleS napsal(a):
...schválně se podívej, jak vypadá lidský plod v 6-8. týdnu... ...že to je ještě milosrdný usmrcení, že o tom vlastně ten plod neví...
"Nejlepší" jsou regulérní malí človíčci, kteří se zásluhou genetické predisposice narodí těžce retardovaní nebo malformovaní, doživotně odkázaní na trvalou péči. Ne tedy provést IR po včasné diagnostice v zákonné lhůtě, ale zničit život rodičům, kteří by jinak měli šanci na normální zdravé potomstvo. Před lety jsem měl možnost sledovat v sousedství, jak fatální dopad mělo odmítnutí IR z náboženských důvodů a k jakým tragediím to vedlo. nechce se mi o tom dál rozepisovat...
Nový život, který nenabyl vědomí, není život, ale jen příslib možného budoucího života, stejně jako spermie, která se nachází ante portas. příslib nelze usmrtit, protože nežije (stejně, jako nežijí hluboce zamražené kmenové buňky, vajíčka, nebo spermie.
Při oplodnění in vitro se vyčká na několik rozdělení prvotní buňky, z těch vzniklách se část hodí do popelnice a jen ta nejnadějnější se implementuje budoucí rodičce. Ty buňky v popelnici, ze kterých by také mohl být život při oplodnění např. jiné ženy, to byla také vražda?
Mimochodem, použití antikoncepce je vlastně také forma prepotratu, spermie nedorazí tam, kam by mohla. Boží záměr je ztracen :-)
Ale tohle tema se dostalo zcela mimo souvislost s článkem, je to off-topic "jako prase". Doufám v toleranci těch, kteří se texty prokoušou (pokud) :-)
BuBBleS napsal(a):
ženská promluvila... počkat, co je to za dementní argument tahat do této diskuze pohlaví? jako že nejsou ženy, které mají stejný názor jako já? uvědomuješ si směšnost takové poznámky?
Jo, takovým by měl taky do hlavy někdo natlouct trochu rozumu... Život se okolo takový fakanů fakt netočí. Plus, lidstvo je přemnožené, takže čím míň dětí, tím líp. Jenom by to měl někdo vysvětlit Indům, Číňanům a Afričánčatům, co v životě neslyšeli o antikoncepci. A jinak, co jsem tak četla, tak podobný názor jako ty převažuje u mužů, nikoli u žen (pokud to právě nejsou náboženské fanatičky), protože ty vědí, že se to může kdykoli dotknout i jich, že jim někdo bude kecat do toho, jestli mají nebo nemají mít dítě.
BuBBleS napsal(a):
pokud vím, potraty se provádí do 12. týdne. do 8. týdne je to tzv. miniinterupce. schválně se podívej, jak vypadá lidský plod v 6-8. týdnu. to si tak trochu nalháváš, že jde o shluk buněk. to už je regulérní malý človíček.
jak jsem psal předtím, tohle je komplexní problém, který nejde zazdít hláškou, že tím přicházíš o kontrolu nad svým tělem. pouze tím poukazuješ na svou sobeckost.
a že do 5. měsíce pro tebe potrat není vražda? to doufám nemyslíš vážně, protože holčičko, to vražda je i podle našeho zákona ;)
Myslím, protože ano, podle zákona to vražda už je, ale dokud se ten spratek poprvé sám nenadechne, tak v podstatě není naživu.. Nebo jak jinak si vysvětlíš to, že se lidi odpojují od přístrojů, pokud nejsou schopni se sami nadechnout? Ale dejme tomu, že v sedmém měsíci už tu ta šance je, že by se snad nadechnout mohl. Ale jak tě tak poslouchám, tak jsi i proti euthanázii a trestu smrti co?
BuBBleS napsal(a):
odpůrci potratů nejvíc neargumentují Bohem. argumentují právě tím životem, který už v dané fázi existuje a vyvíjí se. že to je ještě milosrdný usmrcení, že o tom vlastně ten plod neví? no tak když tě někdo zabije ve spánku, tak to taky nebudeš vědět. ale milosrdný na tom nebude nic, prostě tě někdo připraví o život.
Pokud mě někdo udusí ve spánku, tak mi aspoň ušetří starosti s tím, jak správně naplánovat svou sebevraždu :P. A jasně, vyvíjí se, ale prostě do určité doby ani neví o své existenci.
Alias napsal(a):
Trochu tvrdo napísané, ale ja ako chlap súhlasím. V prvom rade je to na rozhodnutí matky. Iní ľudia, ani zákony jej nemajú čo prikazovať, aby rodila keď nechce. Už o inom je, že krajiny nevytvárajú podmienky, aby rodili tí čo by aj chceli.
BuBBleS mě těmi protipotratovými kecy tak vytáčí, že to jinak než natvrdo říct prostě nešlo. Ženě do toho, jestli si nechá nebo nenechá dítě, nemá nikdo co kecat. Period.
_-0-_ napsal(a):
Obvykle s Tebou nesouhlasím (zejména v postojích k heterosexuální společnosti a vymezení základních hodnot, které umožňují existenci lidstva), ale tentokrát jsme v naprosté shodě. Zaplať přírodo, že máme jeden z nejprogresivnějších "potratových zákonů".
Fakt nechápu, co ti na LGBT komunitě furt tak vadí :P.
_-0-_ napsal(a):
Osobní poznámka: promiň drzou školometskou poznámku, ale prosím, potěš mě a kultivuj slovník, expresivní výrazivo má v textu místo (nezastupitelné) pouze jako občasný výrazný akcent a ne jako běžný způsob vyjadřování.
Sorry, ale většinu času mluvím jak mi zobák narostl a nemám potřebu se filtrovat. A u těchto témat (církve, náboženství, potraty anti LGBT a podobně) bývám tak vytočená, že jde nějaké zaobalování stranou. A pokud vím, tak jsi to byl přímo ty, kdo psal něco o zbytečnosti hvězdiček u expresivních výrazzů :P. Tak jsem si to vzala k srdci a napsala to přesně tak nasraně, jak to cítím. Protože to už není naštvání, to už je nasrání do běla a k pomalu k nepříčetnosti....
andromache napsal(a):
Myslím, protože ano, podle zákona to vražda už je, ale dokud se ten spratek poprvé sám nenadechne, tak v podstatě není naživu.. Nebo jak jinak si vysvětlíš to, že se lidi odpojují od přístrojů, pokud nejsou schopni se sami nadechnout? Ale dejme tomu, že v sedmém měsíci už tu ta šance je, že by se snad nadechnout mohl. Ale jak tě tak poslouchám, tak jsi i proti euthanázii a trestu smrti co?
Fór je v tom, že ty nemáš nejmenší ponětí, proti čemu jsem. Klidně ze mě udělej rovnou komunistu a voliče toho a tamtoho. Ve skutečnosti reaguješ stejně jako nějaký náboženský fanatik. Slepě, s předsudky, domýšlíš si věci, které jsem vůbec neřekl. Vlastně je to krásná ukázka.
Že vlastně vyšlo najevo, že nevíš nic o potratech a ani těhotenství, to je jen taková třešnička na dortu. Jako fakt, těmi 5 měsíci těhotenství jsi to solidně rozsekla. A že do toho taháš ještě přemnožení v Africe, Indii a Číně, tomu se prosím říká "argumentační faul" ;)
andromache napsal(a):
Jinak teda ještě trochu té biologie (tedy jestli z tvé strany nejde o troling, protože tyhle tvé argumenty jsou doslova jak od idiota). Dítě je naživu celou dobu. To, že nedýchá, znamená, že se kyslík do krve dostává jinak. A k těm sedmi měsícům. Asi nevíš, že... ale to je jedno, ty o těhotenství zjevně nevíš nic.
Co se týče odpojování od přístrojů. Pokud někdo nedokáže sám dýchat, znamená to, že mozek nepracuje správně (je poškozený). Jinak (překvapení) by s dýcháním člověk problém neměl. Pokud má člověk poškozený mozek a žije jen jeho tělo, tak ano, lékaři dojdou k tomu, že ho nemá cenu dále udržovat naživu a odpojují ho. S eutanázií toto samotné nic společného nemá.
andromache napsal(a):
Fakt nechápu, co ti na LGBT komunitě furt tak vadí :P.
Expanze do veřejného prostoru, nátlak, demonstrativní akce a pokusy o redefinici pojmů, faktů a mechanismů, bez nichž bychom se nikdy nevyvinuli (ostatně jako většina živých tvorů).
Před mnoha lety jsem měl intimní přítelkyni, která byla "pod obojí", zažili jsme spolu (nejen) nadstandardně radostí, ale z její strany to nikdy nebyla jednostranně zaměřená hra. Žila a užívala si života plnými doušky, přijímala a zejména dávala radost, ale nebylo v tom jednostranné zakyslé agresivní zaměření, které je jednoznačně aberací, přímo negativně ovlivňující existenci a vývoj druhu (ty eufemismy tam patří).
Letitý nátlak přinesl výsledky, v rámci politické korektnosti se předstírá, že je černá bílou, i když máme všichni otevřené oči, je světlo a nejsme slepí.
Ať si každý dělá co chce a s kým chce (pokud je to svobodná volba zúčastněných), ale zejména když je to v rozporu darwinistickým náhledem na svět, tak ať mi to pořád nevnucuje.
andromache napsal(a):
...tak jsi to byl přímo ty, kdo psal něco o zbytečnosti hvězdiček u expresivních výrazů :P. Tak jsem si to vzala k srdci a napsala to přesně tak nasraně, jak to cítím.
Jde o nadužívání.
Třeba bychom se mohli alespoň částečně vrátit k tematu ovlivňování seriálové tvorby :-)
_-0-_ napsal(a):
Třeba bychom se mohli alespoň částečně vrátit k tematu ovlivňování seriálové tvorby :-)
Když je řeč o ovlivňování seriálů, tady by to chtělo článek o opěvovaném seriálu Chilling Adventures of Sabrina, který tu má cca 80 % a který jede na vlně LGBTQ a to jako festovně.
_-0-_ napsal(a):
Nový život, který nenabyl vědomí, není život, ale jen příslib možného budoucího života, stejně jako spermie, která se nachází ante portas. příslib nelze usmrtit, protože nežije (stejně, jako nežijí hluboce zamražené kmenové buňky, vajíčka, nebo spermie.
Hele je to jednoduchý. Jde o to určit tu hranici, co někomu přijde ok, a co už ne (největší sranda je, že já nikde nepsal nic o tom, že jsem proti potratům - jen jsem chtěl poukázat na to, že je to složitý problém. to jen andromache trochu magoří a čte moc věcí mezi řádky). Ty tvrdíš, že bys klidně usmrtil dítě v 8. měsíci těhotenství, přestože je již schopné po narození normálně žít. Podle tebe takové dítě nenabylo vědomí? Dítě, které již v děloze střídá spánek s bdělým stavem? Dítě, které již dokáže vnímat vnější podněty? Pro tebe to není nabytí vědomí a považuješ to za příslib? Dobře, neberu ti to. Jen tě teda budu já považovat za debila a hlupáka :)
Ale popravdě co čekat od člověka, který se projevuje jako náboženský fanatik.
BuBBleS napsal(a):
Co se týče odpojování od přístrojů. Pokud někdo nedokáže sám dýchat, znamená to, že mozek nepracuje správně (je poškozený). Jinak (překvapení) by s dýcháním člověk problém neměl.
Ano? Takže např. člověk s ventilovým pneumotoraxem má poškozený mozek?
Raději se vrať k otázkám křesťanství, tam Ti to jde o něco lépe :-)
BuBBleS napsal(a):
Když je řeč o ovlivňování seriálů, tady by to chtělo článek o opěvovaném seriálu Chilling Adventures of Sabrina, který tu má cca 80 % a který jede na vlně LGBTQ a to jako festovně.
Částečná shoda. Nakonec stranou nestojí Six Feet Under (bez ohledu na skvělých posledních 10 min. series finale), Torchwood... Také byly ( a jsou) eko vlny, rasově antidiskriminační vlny... Módní vlny byly, jsou a budou a téměř všichni se na nich k mé lítosti chtějí svézt.
Jenže - něco jiného je nadhodnocovat, pozitivně diskriminovat a překrucovat fakta v důsledku nátlaku (jako proaktivní přístup - většinou se jedná o efekt předposrání tvůrců) ale nečím řádově odlišným je pokus o zastavení (změnu) již existujícího díla. Je to takové malé "koniáštví". To je nepřijatelné.
V zásadě je jedno, jestli se jedná o LGBT, křesťany, muslimy, nebo ekoteroristy - pokaždé je to entita, která se snaží pro sebe vytlouct co nejvíce výhod a přizpůsobit vnímání normality svému pohledu na svět.
BuBBleS napsal(a):
Hele je to jednoduchý. Jde o to určit tu hranici, co někomu přijde ok, a co už ne (největší sranda je, že já nikde nepsal nic o tom, že jsem proti potratům - jen jsem chtěl poukázat na to, že je to složitý problém. to jen andromache trochu magoří a čte moc věcí mezi řádky).
Já nečtu mezi řádky. To tys začal s tím, že potrat není volnou ženy. Jistěže je. To, že nechci na tenhle svět přivést dalšího spratka, který mi bude kdoví jak dlouho viset na krku je jenom a pouze moje věc. A když už selže nekvalitní ochrana, tak je tohle druhá nejlepší možnost. Jakmile mi řekneš, že to není volba ženy a jenom ženy (to ona si musí všechen ten hnus zvaný těhotenství projít) tak v tom případě jsi u mě antipotratovej idiot.
A jinak když ty fracky slyším vřískat někde na hřišti, tak bych je klidně potratila i v patnácti. Čím jsem starší, tím víc je nenávidím.
A teď ty:
_-0-_ napsal(a):
Expanze do veřejného prostoru, nátlak, demonstrativní akce a pokusy o redefinici pojmů, faktů a mechanismů, bez nichž bychom se nikdy nevyvinuli (ostatně jako většina živých tvorů).]
Mě třeba neskonale štve neustálé vnucování heteráckých vztahů i do seriálů, kde to nepatří (což jsou všechny, které nejsou telenovela, nebo soapka, v ostatních nemá nějaký milostný život co pohledávat.. pak neskonale trpím u věcí jako je Arrow, kde se víc řeší Olicity než to, že by to tam měl Oliver vystřílet). Jak jsem řekla, lidstvo je přemnožené, takže propagace klasického darvinismu už opravdu není nutná. Navíc, ty se chováš, jako bychom neměli právo vidět to, jak se dvě holky potkají a zamilují se do sebe stejně, jako se holka zabouchne do chlapa (většinou mínus to trapné drama, že mi ho chce někdo přebrat a je z toho milostný trojúhleník na dvacet sezon). Takže ano, rozhodně za mě silně ano normalizování lásky mezi dvěma dospělými lidmi schopnými souhlasu. A kdybychom si to nevyřvali, tak nás dondneška zavíráte na psychiatrii jako nemocné. Ale jinak chápu, ženská pochopila, že s chlapem jí štěstí nečeká (bodejť by ne, jsem sice lesba, ale stížnosti na neschopnost chlapů nejen v posteli poslouchám prakticky pořád) a ty jsi z toho teď zakyslý jak smetana. Takže houby přesvědčení :D. Co se týče mě, ženská potřebuje chlapa jen:
A) jako dárce spermatu, když už se v ní teda probudí biologické hodiny (od takových je ale radno se držet co nejdál, ty kecy se nedají poslouchat)
B) na těžkou manuální práci (tahání nákupu, naházení uhlí do sklepa, posekat trávu a podobně).
Všechno ostatní klidně zvládne sama :P :D.
_-0-_ napsal(a):
Ano? Takže např. člověk s ventilovým pneumotoraxem má poškozený mozek?
Raději se vrať k otázkám křesťanství, tam Ti to jde o něco lépe :-)
uvědomuješ si, že jsem reagoval na situaci, kdy se rozhodneš daného člověka odpojit od přístrojů, protože ho nemá cenu držet naživu, že ano? proto mi tak nějak uniká, proč sem taháš ventilový pneumotorax ;)
_-0-_ napsal(a):
ale nečím řádově odlišným je pokus o zastavení (změnu) již existujícího díla.
takže petice za přetočení poslední řady Game of Thrones, která už nasbírala přes 1,6 miliónů podpisů (celkem rozdíl proti této petici se směšnými 21 tisíci podpisy), je taky zlo? :D
andromache napsal(a):
Já nečtu mezi řádky. To tys začal s tím, že potrat není volnou ženy. Jistěže je. To, že nechci na tenhle svět přivést dalšího spratka, který mi bude kdoví jak dlouho viset na krku je jenom a pouze moje věc. A když už selže nekvalitní ochrana, tak je tohle druhá nejlepší možnost. Jakmile mi řekneš, že to není volba ženy a jenom ženy (to ona si musí všechen ten hnus zvaný těhotenství projít) tak v tom případě jsi u mě antipotratovej idiot.
nic takového jsem nepsal a s ničím takovým jsem nezačal. jsi ohledně toho takový magor, že nedokážeš ani vstřebat normální text a uvažovat racionálně.
BuBBleS napsal(a):
Hele je to jednoduchý. Jde o to určit tu hranici, co někomu přijde ok, a co už ne (největší sranda je, že já nikde nepsal nic o tom, že jsem proti potratům - jen jsem chtěl poukázat na to, že je to složitý problém. to jen andromache trochu magoří a čte moc věcí mezi řádky). Ty tvrdíš, že bys klidně usmrtil dítě v 8. měsíci těhotenství, přestože je již schopné po narození normálně žít. Podle tebe takové dítě nenabylo vědomí? Dítě, které již v děloze střídá spánek s bdělým stavem? Dítě, které již dokáže vnímat vnější podněty? Pro tebe to není nabytí vědomí a považuješ to za příslib? Dobře, neberu ti to. Jen tě teda budu já považovat za debila a hlupáka :)
Ale popravdě co čekat od člověka, který se projevuje jako náboženský fanatik.
Laicky si myslím, že první náznaky vědomí mohou přijít okolo osmého týdne, kdy se z hlediska definice stává z embria plod, protože v tu dobu se začínají objevovat první reakce na smyslové vnímání a to by mohlo naznačovat počátky kognitivních funkcí. Problém to jistě je a osobně nejsem dostatečně vzdělaný (je to problém na pomezí etiky a medicíny, s teologií to nesmí mít absolutně nic společného, stejně, jako s jakýmikoliv jinými iracionálními pohledy na svět).
"Usmrcení dítěte" kdykoliv v průběhu těhotenství by mi nevadilo v případech, kdy by to vedlo k záchraně života rodičky (jistě i zde budou mezní případy, ale odborného posouzení/rozhodnutí by nebyl schopný nikdo z nás), nebo v případě, že by měl plod poškozený mozek (jistě, opět je na místě otázka míry, ale to je také ryze odborný problém). Existenci (žití) nemám spojenou s jakousi imaginární duší, ale s vyššími kognitivními funkcemi. Jsem rád, že jsem se nemusel (nemohl) podílet na definici ze zákona a na odborném stanovení hranic, ale stalo se, odborníci tak učinili a já jsem v rámci svého omezeného vnímání spokojený s tím, jak to dopadlo.
Kromě toho je tady ještě jeden skutečně zásadní aspekt - kdo jiný než potenciální rodička by měl mít právo posledního slova. Její tělo, její osud, její vůle.
Mimochodem, jseš si naprosto jistý, že jsi reagoval na můj text? Např. oo 8. měsíci těhotenství jsem nic nepsal, nějak Tě šálí zrak.
K těm seriálům se již patrně nikdy nevrátíme :-)
Omlouvám se, ale už nebudu v debatě dál pokračovat...
Keby sme žili v ideálnej spoločnosti, tak som za to, aby sa rodilo a spoločnosť by sa o deti postarala. Ale nežijeme v ideálne spoločnosti. Takže pokiaľ máme stále deti v detských domovoch, máme dôchodcov čo nemajú na stravu a lieky, máme nezamestnaných, máme bezdomovcov, máme zdravotne postihnutých - tak sa v prvom rade starajme o nich. Je to pokrytectvo obhajovať nenarodené deti, ale nerobiť nič pre tých, čo už narodení sú. Prvoradé má byť pomoc tým čo to potrebujú teraz, potom tým čo to potrebujú ale nežijú u nás a až potom tým, čo ešte neexistujú.
Ako som spomínal, rád debatujem, hoci to niektorí považujú za nenávistné. Ale debata má byť o argumentácii. Tak diskutovali aj filozofovia, ktorí prišli s demokraciou a s kritickým myslením, vďaka ktorému máme všetok pokrok, pretože podstata kritického myslenia bola spochybňovanie a kladenie otázok. Ale diskusia by sa tiež mala niesť v zrozumiteľnom duchu. Ak s niekým nesúhlasím, tak to poviem, ale dôvodím argumentami prečo s ním nesúhlasím a neprechádzam do osobných útokov. Ak ma niekto presvedčí logickou argumentáciu, viem zmeniť názor. Ale že ma niekto pošle niekam, to nepovažujem za argument.
Takže, čo si myslíte, mala by byť cenzúra v seriáloch? Ako vieme, veľká päťka cenzuruje vo veľkom kvôli platičom reklamy. Ale čo ostatní, ktorí majú zatiaľ dostatok slobody, ale rôzne skupiny sa ju snažia obmedziť?
[citace=_-0-_]Mimochodem, jseš si naprosto jistý, že jsi reagoval na můj text? Např. oo 8. měsíci těhotenství jsem nic nepsal, nějak Tě šálí zrak.
reagoval jsem na tebe, protože jsem to chápal, že tak vnímáš to "nabyl vědomí". spojil jsem to do kontextu s andromache, která dítě nepovažuje za živý, dokud se nenadýchne, tedy dokud není narozený. tak jsem myslel, že tento názor sdílíš. samozřejmě to, co jsi o tom teď napsal, je zcela racionální.
teď už je to o tom, kdy chceš tomu dítěti uznat právo na život. samozřejmě tělo rodičky je tělo rodičky, ale tady je situace komplikovaná v tom, že pokud uznáš vědomí nového člověka od 8. týdne, tak by takový život měl mít logicky právo na život. jinak bys mohl říct, že každý rodič má právo usmrtit své děti, protože jsou to přeci jeho děti. což jak jistě uznáš, úplně v pořádku není.
apropo do této diskuze jsem nešel ani jako odpůrce potratů, ani jako jejich obhájce. jen jsem chtěl poukázat na to, že to andromache napsala (což i později potvrdila) dost sobecky a projevila se jako člověk, kterému je další život ukradený, hlavně když to neovlivní její nalajnovaný život. jen jsem chtěl poukázat na to, že ta situace je poměrně složitá a to náboženství v tom nehraje definitivní roli. vnímal jsem to jako paradox. někdo tu brojí proti dá se říct fanatickému jednání jisté náboženské skupiny a sám se chová fanaticky. i když on je to v současnosti vcelku běžný jev.
no a návrat k seriálům. ta petice je přeci všem pro smích, i televizním stanicím. nic neznamená a počet podpisů je směšný.
Alias napsal(a):
Takže, čo si myslíte, mala by byť cenzúra v seriáloch? Ako vieme, veľká päťka cenzuruje vo veľkom kvôli platičom reklamy. Ale čo ostatní, ktorí majú zatiaľ dostatok slobody, ale rôzne skupiny sa ju snažia obmedziť?
podle mě jdeš tady s křížkem po funuse. cenzura v seriálech aktuálně je. jsou věci, které si do seriálů nikdo nedovolí dát a jsou věci, které se do seriálů protlačují a ovlivňují samotné dílo. tohle se už nějaký čas děje. je to vývoj. dřív to bylo svobodnější, ale zase teda existují věci, u kterých si řekneš, že by možná existovat neměly a měl tam zasáhnout "cenzor". optikou současnosti jsou taková díla až komická.
BuBBleS napsal(a):
podle mě jdeš tady s křížkem po funuse. cenzura v seriálech aktuálně je.
Ani by som nepovedal. Vždy totiž môže byť aj horšie. S krížom po funuse je keď by už bola uzákonená celková cenzúra v USA a EU proti všetkému čo sa dá. Zatiaľ to tak nie je, ale tie snahy sú tu stále.
Ako napríklad aj pretláčanie feminizmu. Silné ženské hrdinky sú tu už 40 rokov, nie je to objav posledných pár rokov ako si niektorí myslia. Pretláčanie čiernobieleho videnia, kde typicky biele postavy hrajú čierni herci. Pretláčanie "nestereotypných charakterov", kde černoch nemôže byť zločinec, lebo je to stereotyp, tak ako Haiťan nemôže byť voodoo darebák, žena nemôže byť "dáma v nesnázích" a podobne. Jedna vec je, keď je film/ seriál klišé na klišé a druhá, keď proste charakter zapadá do stereotypu. Kto nežije v bubline vidí aj vo svojom okolí, že sú ľudia čo nezapadajú do takých stereotypov, ale sú aj takí, čo krásne zapadajú. Alebo feministická cenzúra, čo sa týka najmä hier. Kde pokiaľ postava môže mať vzťah so ženskou NPC, tak je to sexualizovanie žien. Dokonca kritizovali aj možnosť v niektorých hrách spať s prostitútkou - čo je jej práca. Proste je hromada vypatlaných ľudí, ktorí si potrebujú niečo dokazovať, ale len cez akcie proti filmom/ seriálom/ hrám, ktoré nič nezmenia (maximálne k horšiemu, lebo to že nebudú nahé ženy vo filmoch nezníži počet úchylov), ale že by šli naozaj pomôcť tým čo to potrebujú, to nie. Tam nie sú žiare reflektorov.
BuBBleS napsal(a):
[citace=_-0-_]
apropo do této diskuze jsem nešel ani jako odpůrce potratů, ani jako jejich obhájce. jen jsem chtěl poukázat na to, že to andromache napsala (což i později potvrdila) dost sobecky a projevila se jako člověk, kterému je další život ukradený, hlavně když to neovlivní její nalajnovaný život. jen jsem chtěl poukázat na to, že ta situace je poměrně složitá a to náboženství v tom nehraje definitivní roli. vnímal jsem to jako paradox. někdo tu brojí proti dá se říct fanatickému jednání jisté náboženské skupiny a sám se chová fanaticky. i když on je to v současnosti vcelku běžný jev.
Fanatik nejsem, sobec ano. A tím se rozhodně netajím (takové děcka by měli povině nosti ve veřejné dopravě roubík, aby to jejich vřískání člověk nemusel poslouchat). Jenom říkám, že stejně tak jako má žena právo to dítě odnosit a porodit, stejně tak by měla mít právo jít na potrat bez toho, aby na ni byl činěn nátlak, že je vlastně vražedkyně (viz tohle video: https://videacesky.cz/video/last-week-tonight-tehotenska-krizova-centra).
Bože, já se málem udusil smíchy, když jsem to o víkendu četl :D Kamarád to komentoval slovy, že jestli je na něco ve vesmíru spolehnutí, tak to jsou hloupí, důvěřivý, američtí křesťanští konzervativci.
Víra v náboženství jakéhokoliv druhu nemá ve 21. století co dělat. Nikdy nic dobrého nepřineslo. Sloužilo jen jako prostředek, jak udržet pospolu velkou skupinu lidí, aby se jim spolu snadněji žilo a spolupracovalo. Žádný lidský vynález nevznikl díky nadpřirozené bytosti, které jim ho vnukla. Žádná z válek ve jménu víry na své straně žádného Boha neměla. Proto NIKDO nemá právo říkat, že se má něco stáhnou, protože to ohrožuje "jejich" víru.
Připadá mi to až komické - Bůh je všemocný. Ale vedle něj existuje Satan. A i když je všemocný, nic s tím neudělá. Lidé se budou dál trápit a umírat, vše dobré připadne Bohu a zlé Satanovi.
Upozorňuji, že nikomu víru neberu. Věřte si třeba v obří vesmírnou bramboru. ALE NECPĚTĚ SVOJI VÍRU do všeho, co se vám nelíbí.
P.S. Fajn, modlete se, aby to Bůh zařídil. A než se tak stane, já se budu spokojeně dívat dál.
Já přišla s těmi seriálovými léty na jedno skvělé motto, které si poslední rok razím a je mi blaze. Nelíbí se ti to? NEČUM NA TO.
Z máminy strany jsem z katolické rodiny a všichni seriál sledujeme, nikdo se nad tím kupodivu nepohoršil.
Až křestané nevyvratitelně potvrdí existenci Boha, pak pro mě za mě, at skončí všechno, co by ho mohlo nějak urážet, víra by měla být brát v úvahu jen na úrovni životního stylu a nic víc. Já nemám nic proti tomu, když nikdo chodí na mše, modlí se, zahaluje se, nejí určité maso a věří v existenci něčeho, co já ne, absolutně s tím nemám problém a řada křestanů taky nemá problem s tím, že si někdo točí věci ohledně náboženské tématiky, co se jim nehodí do krámu, at si žijou podle toho, jak jim diktuje nějaká knížka, ale at dají lidem okolo pokoj, nikoho to totiž nezajímá. Opět v Ámu je okolo toho boro, protože ti se snadno urazí opravdu čímkoliv.
Díky za pěkný článek, dobře jsem se pobavila a zároveň mě to na seriál docela nalákalo :).
Mishamigos napsal(a):
Já přišla s těmi seriálovými léty na jedno skvělé motto, které si poslední rok razím a je mi blaze. Nelíbí se ti to? NEČUM NA TO.
Z máminy strany jsem z katolické rodiny a všichni seriál sledujeme, nikdo se nad tím kupodivu nepohoršil.
Až křestané nevyvratitelně potvrdí existenci Boha, pak pro mě za mě, at skončí všechno, co by ho mohlo nějak urážet, víra by měla být brát v úvahu jen na úrovni životního stylu a nic víc. Já nemám nic proti tomu, když nikdo chodí na mše, modlí se, zahaluje se, nejí určité maso a věří v existenci něčeho, co já ne, absolutně s tím nemám problém a řada křestanů taky nemá problem s tím, že si někdo točí věci ohledně náboženské tématiky, co se jim nehodí do krámu, at si žijou podle toho, jak jim diktuje nějaká knížka, ale at dají lidem okolo pokoj, nikoho to totiž nezajímá. Opět v Ámu je okolo toho boro, protože ti se snadno urazí opravdu čímkoliv.
Díky :D Vidím to podobně, jsem katolička a nikomu to nevnucuju, stejně jako mě nikdo nic nevnucuje a doufám, že mě lidi za víru neodsuzujou (...i když tahle diskuze...) no...koukaly jsme se na to s kamarádkama (mimochodem taky katoličky) a všechny jsme se královsky bavily. Tenhle seriál je super, a vůbec by mi nevadilo pokračování, kdyby ho taky napsal Gaiman :)
mayas napsal(a):
Díky :D Vidím to podobně, jsem katolička a nikomu to nevnucuju, stejně jako mě nikdo nic nevnucuje a doufám, že mě lidi za víru neodsuzujou (...i když tahle diskuze...) no...koukaly jsme se na to s kamarádkama (mimochodem taky katoličky) a všechny jsme se královsky bavily. Tenhle seriál je super, a vůbec by mi nevadilo pokračování, kdyby ho taky napsal Gaiman :)
A ze strany biologického otce mám rodinu Židů, jen pro detail. Přesně tak, pokud někdo v něco věří, mělo by se to respektovat, víra je záležitost volby. Pokud někdo chce tvořit něco, co nikomu neublíží, taky by se to měla respektovat. Ten seriál se sice o náboženství opírá, ale je dost nevinný (nikdo si z toho příklad brát nebude, jen si dělají srandu) a hlavně, všichni rozeznáme fikci od reality...teda krom našich přátel v Americe. :D