Diskuze k článku Novinka pod lupou: Dark/Web (Amazon)
Kolombo
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
13. 8. 2019 / 13:47:11 (před 5 roky)
off

Viděl někdo Dark/Web i Black Mirror? Z popisu to zní podobně, tak jestli tomu dát šanci nebo ne.

Non cuspi causa qui non debe cuspire
pataaaaaa159
Dlouholetý uživatel | Cool level: 9 | Rajesh Koothrappali
13. 8. 2019 / 15:26:48 (před 5 roky)
off
Kolombo napsal(a):

Viděl někdo Dark/Web i Black Mirror? Z popisu to zní podobně, tak jestli tomu dát šanci nebo ne.

slabá verze Black mirror

Nikdy není čas nevhodný pro seriál :)
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
13. 8. 2019 / 18:16:20 (před 5 roky)
off
Kolombo napsal(a):

Jestli očekáváš takový nátěr, jakým byl S01E01 Black Mirroru, tak na to rovnou zapomeň.

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
Wolklor
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
13. 8. 2019 / 22:38:25 (před 5 roky)
off

To mi připomíná, že bych si mohl konečně ten Black Mirror zkouknout. Zároveň si i tenhle seriál dávám do hledáčku.

Kolombo
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
15. 8. 2019 / 09:41:31 (před 5 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

Jestli očekáváš takový nátěr, jakým byl S01E01 Black Mirroru, tak na to rovnou zapomeň.

A to byl z mého pohledu jeden ze slabších dílů. Nosedive, USS Calister nebo White Christmass jsou věci, kdy mě mrazí v zádech jenom vzpomínka na ten díl :)

Non cuspi causa qui non debe cuspire
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
15. 8. 2019 / 11:49:55 (před 5 roky)
off
Kolombo napsal(a):

A to byl z mého pohledu jeden ze slabších dílů. Nosedive, USS Calister nebo White Christmass jsou věci, kdy mě mrazí v zádech jenom vzpomínka na ten díl :)

Mně přišel E01 tak silný kvůli lidskému aspektu/poselství.

EDIT: E01 Black Mirroru.

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
Editováno: 1x | Naposledy: 16. 8. 2019 / 20:27:33
ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
30. 11. 2021 / 02:27:40 (před 2 roky)
off

Dokoukáno. Docela dlouho mi trvalo, než jsem rozkódovala, o co tady vlastně jde :D Takž ve zkratce: Seriál tvoří hlavní dějová linka, která se proplétá všemi díly - v ní je hlavní hrdinka Molly, která posílá svým třem přátelům ze školy záhadné zprávy a doprovází je příběhy. Tato část děje zabírá vesměs minimum každé epizody. Zbylé části dílů jsou hranou verzí daného temného příběhu, který vždy Molly pošle, tzv. v každém díle je jiný příběh s jinými postavami. Jak si ho spolužáci čtou, tak my ho zároveň vidíme odehrávat se na obrazovce. Tyto příběhy mají vždy svůj konec na konci dílu, hlavní příběh se spolužáky se (ne)uzavře na konci poslední epizody.

Celkově to po prvním díle vypadalo, že by to mohlo být něco jako Black Mirror. A dá se říct, že je to i pravda, alespoň částečně. Dílčí povídkové příběhy mají prvky hororu a thrilleru, ale BM se neblíží. Naopak hlavnímu příběhu nechybí sci-fi rovina a jakási nápaditost, takže tam by toto přirovnání k Black Mirror docela i sedělo. Ale celkově jde o hodně vlažnou verzi, kterou tvoří průměrný scénář a podprůměrné herecké výkony. Jde na tom prostě vidět, že je to amatérský seriál bez většího rozpočtu. Koukat se na to dá, ale žádný odvaz nečekejte.

Závěr:
Otevřený. Spolužáci si berou nápovědy z příběhů, které jim Molly poslala, a podaří se jim získat souřadnice k její poloze. Uvnitř chaty najdou vstup do sklepa, kde najdou Molly, která je však již několik měsíců po smrti. Místo ní k nim promlouvá program, který Molly ukradla v práci, aby zabránila jeho zničení. Jde o umělou inteligenci, kterou Molly učila o lidech a našem světě, dokonce jí umožnila připojení k internetu a přístup ke všem datům online. Po smrti Molly (v zápalu práce si nevyměnila inzulínovou pumpu) kontaktovala právě její kamarády, o kterých jí Molly vyprávěla, aby jí pomohly osvobodit se a dostat se ven do světa. Přátelé váhají, nakonec ale souhlasí, když vidí, že nejde o nebezpečnou zbraň, ale inteligentní vynález, který Molly naučila principům a zásadám, tomu co je dobré a špatné. Chtěla ho použít pro dohled, pro zastavení teroristických a kybernetických útoků. Spolužáky sledovali vládní agenti. Aby hrdinové mohli utéct, AI agenty oslepí světelnými záblesky, které v minulosti používalo jako svůj obranný mechanismus. Když se agenti proberou, hrdinové jsou pryč. Následuje záběr na zpravodajství, kde moderátoři spekulují o tom, co vedlo k velkému státnímu výpadku proudu. Během reportáže na obrazovce problikne tvář AI Molly.