Diskuze k článku Novinka pod lupou: Dublin Murders (BBC)
Katka Mrkvicová
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
28. 10. 2019 / 12:38:45 (před 5 roky)
off

Tohle je dobré. Spousta záhad,věci co se postupně propojují.Detektivové,kteří působí lidsky,aniž by člověka štvaly.Skvělá věc na maraton. Jsem zvědavá nakonec.

ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
17. 1. 2022 / 23:35:26 (před 2 roky)
off

Měla jsem vysoká očekávání, že by mohlo jít o parádní serializovanou mystery thrillerovou detektivku. Nakonec ale musím hodnotit jen lehkým nadprůměrem 60 %, protože s přibývajícími díly to byla čím dál tím větší nuda. Nechápu, proč museli hlavní hrdiny rozdělovat, proč se neřešil celou dobu jen ten hlavní případ, ale hrdinka dostala svůj vlastní, a navíc o poznání méně zajímavý a zábavný. Celá druhá polovina seriálu vyjma posledního dílu tak byla zabředlá nuda, která nadějnému úvodu nesahala ani po kotníky. Nechápu, jak tvůrci mohli z tak sympatického hlavního dua během čtyř dílů udělat takové trosky, na které se ani nedá dívat. Tedy - četla jsem, že to je specialita autorky knižní předlohy, takže v tom jsou seriáloví tvůrci možná nevinně. Ale i tak to u mě má jeden velký facepalm. No a konec? Celou dobu čekáme na něco, co nepřijde? No fuj, co na seriálech nesnášet víc, než nezodpovězenou základní otázku?

Závěr:
Z poloviny uzavřený. Dozvíme se, kdo je vrah v přítomnosti, ale záhada toho, co se stalo před 25 lety v lese, kam se poděly oné dvě děti a proč měl Adam krev v botách a roztrhané tričko, zůstává nezodpovězená. V současnosti je vrahem Rosalind, která svedla Damiena a navedla ho k vraždě své vlastní sestry. Celý život nesnášela své rodiče (věděla, že nebyla chtěná a plánovaná a jen kvůli otěhotnění se její rodiče vzali, i když se nesnáší) a chtěla jim vzít jediné štěstí, tedy jejich oblíbenou dceru, aby se cítili stejně nešťastně jako ona. Navíc dokázala odhalit, že Rob je ve skutečnosti Adam, čímž ho potopila a ukončila jeho hvězdně rozjetou policejní kariéru. Cassie se rozhodla jít na potrat. Od Roba se distancovala, protože si uvědomila, že by ji stahoval dolů. Když od něj odejde, Rob pro sebe zašeptá, že je Cassie jediná, koho kdy miloval. Rob se sejde s Jonathanem, který mu řekne, co si z osudné noci v roce 1985 pamatuje, a ujistí ho, že i když v lese s kamarády znásilnili Sandru, se zmizením dětí neměli nic společného.