Diskuze k článku Novinka pod lupou: Limetown (Facebook)
Biskin
VIP | Cool level: 51 | Jay Pritchett
10. 12. 2019 / 08:28:27 (před 4 roky)
off

neni to něco jako Wayward Pines?

ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
7. 9. 2020 / 18:40:21 (před 4 roky)
off
Biskin napsal(a):

neni to něco jako Wayward Pines?

Nemůžu posoudit, WP jsem neviděla :/

ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
7. 9. 2020 / 18:56:27 (před 4 roky)
off

Dokoukáno. Zajímavý seriál s celkem "meh" vyústěním. Čekala jsem to lepší, napínavější, přesně tento typ mám moc ráda. Nakonec se ale zařadí k těm, na které rychle zapomenu.

Závěr:
Hm, jak to popsat. Víceméně se to uzavřelo/vysvětlilo, ale skončilo to otevřeně. Hrdinka se dozví pravdu o tom, co se stalo v Limetownu. Setká se se ženou, která měla dění v městečku na starosti. Strýček Liy měl zvláštní dar - mohl slyšet myšlenky druhých. To se nakonec stalo základní myšlenkou pro zřízení města - lidem se instalovaly do hlavy čipy, které umožňovaly sdílení myšlenek mezi sebou na dálku. Čipy se daly náhodné polovině lidí v městečku, druhá půlka se však cítila ublíženě, že si jich nikdo nevšímal, vzbouřili se, upálili doktora, který byl hlavní tváří Limetown a všichni s čipem mohli cítit jeho bolest a myšlenky. Vzbouření bylo jasným důkazem, že projekt nejde tak, jak by měl. Záhadná žena se rozhodla projekt ukončit. Lidi s čipem dostali novou identitu a byli rozmístěni po USA, lidi bez čipu se stali přítěží a všichni byli hromadně zavražděni. Technologii pak prodali jiným lidem za velký balík. Lia celé ženino vyprávění vysílá živě v rádiu. Žena pokračuje, že Limetown vůbec neskončil, šlo jen o velmi nešťastný začátek, ve kterém další uplynulých 15 let pokračovali a už jsou téměř u konce s vývojem. Poté si vezme prášek a spáchá sebevraždu, protože se nechce nechat mučit lidmi, kteří se blíží. Řekne Lie, že by si prášek taky měla vzít. Lia se zeptá, kdo si pro ně jde, načež žena odpoví, že na tom přece nezáleží. "Zabijou mě?" "Nakonec ano. Ale konečně znáte celou pravdu, dočkala jste se konce svého příběhu. A tohle je cena." Žena zemře, neznámí muži vytrhnou dveře a křičící Liu odnáší pryč.