Diskuze k článku Novinka pod lupou: Treadstone (USA Network)
Furiant
Redaktor | Cool level: 84 | Dr. Horrible
4. 11. 2019 / 20:02:07 (před 5 roky)
off

Po třech odvysílaných dílech z toho nejsem tak odvařený, jak jsem si myslel, že budu. Filmovou sérii jsem viděl několikrát, Agent bez minulosti je vlastně jedním z mých nejoblíbenějších filmů vůbec. Knihy od Roberta Ludluma se mi před těmi patnácti lety, kdy jsem je četl, taky hodně líbily, ale tomuhle počinu zatím nemůžu přijít na chuť.

Je mi jasné, že se všechny příběhové linie začnou postupně propojovat (však už se propojují), ale zatím mi to přijde celkem chaotické a to mě moc nebaví. Skoky z minulosti do přítomnosti, skoky mezi příběhy jednotlivých hlavních postav. Je to podle mě až zbytečně moc překombinovaný. Ne že bych se ztrácel, všechno je to jasný, ale je toho prostě moc.

Když se zaměřím jen na pilot, tak chválím prvních 11 minut, jelikož to byla pěkná narážka na filmy s Bournem - "skok" z budovy, honička na střechách a následné skoky mezi střechami apod.

Učitel matematiky, fyziky a informatiky na základní škole, velký seriálomaniak a občas i náruživý knihomol...
ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
30. 1. 2021 / 20:12:20 (před 3 roky)
on

Dokoukáno. Je to akční pohodovka, seriál se sleduje úplně snadno a rychle utíká, což se mi líbí. Jsem se občas koukla na to, u jakého jsem dílu, a zjistila jsem, že už zase nemám poslední tři odškrtnuté ve watchlistu, jak rychle to šlo :D

V podstatě nejhorší na seriálu je jeho cliffhangerový konec. Dá se říct, že se neuzavře vůbec žádná dějová linka a nedozvíme se žádné odpovědi na to, co se v průběhu celé série řešilo. Je to škoda, tenhle seriál by si zasloužil správné ukončení, myslím, že ještě 1-2 série by úplně v pohodě dokázal příběhově ustát, aniž by se z toho stávala natahovaná kaše. Škoda.

Závěr:
Otevřený/cliffhanger. Haynes se vrátil - nezabili ho, nýbrž přeprogramovali, aby opět správně fungoval. Skoro zabil Edwardse, ale nakonec byl zastřelen. Tara nakonec Yuriho nezabije, Ellen jí to rozmluví. Ellen se stane náhradou za Dana, kterého agentka Nira Patel zabije kulkou do hlavy. SoYun se vrací domů, kde zjistí, že jejího syna odvedli, aby se stal součástí programu tak, jak to bylo u ní. Petra zamíří na tajné místo, kde jí někdo otevře dveře. Nevidíme ho, pouze slyšíme, jak mu Petra říká "Ahoj, Bentley."