ragelly napsal(a):
...A může mi někdo vysvětlit, jak i po měsíci bez elektřiny mají jejich smartphony stále pár procent zbývající energie? Já vím, byly vypnuté, ale i tak se vybíjí a tuším, že vypnuté vydrží tak týden, než se baterka dostane na nulu?
Vysvětlení je jednoduché, vypnutý mobil má odpojenou veškerou elektroniku kromě stand-by obvodu, který má spotřebu v řádu zlomků uA, tedy vybíjí accu ještě méně, než proces samovybíjení. Takže tušíš zcela špatně, nabitý accu ve vypnutém mobilu vydrží rozhodně déle než půl roku do úplného vybití. Kdyby ne, tak by byla zničená většina accu v nových prodávaných mobilech, z nichž je podstatná část skladovaná s accu v nabitém (polonabitém) stavu měsíce, někdy i roky.
Seriál mi přišel jako další nevydařený netflixácký pokus o teenagerské napodobení atmosféry Lost, napětí nelze nahradit cliffhangery na koncích dílů (zejména pro "sledovače v maratonu"), ani mysteriozním koncem S01. Scénář a režie se nevyznamenaly, nejhorší je, že se postavy chovají jako idioti (což je v mnoha seriálech standard).