Jsem zvedavej, kdo bude kralovna v pripadnych dalsich radach. Ale je skoro jiste, ze tahle to nebude. Netflix zpravu vyvratil s tim, ze jeste ani nebyla oznamena dalsi rada, natoz pak casting.
jako nevím jak chtěj zachránit doctora who bez toho aby byla nová regenerace, pac já tu minulou serii dokoukat nedokázal jak mě vůbec nebavila
Přesně - z mého milovaného Doctora Who jsem zvládla jenom tři díly, to zkrátka bez regenerace nedám...
hacker3985 napsal(a):
...nevím jak chtěj zachránit doctora who...
Genderově vyvážený Doctor Who nestojí za záchranu, ano, chtělo to fofrem regeneraci (nejlépe ve vánočním dílu - sakra, proč vlastně bude novoroční?).
Jen aby ten další (někdy přece další bude) nebyl třeba z nějaké duhové sexuální menšiny...
Celou 11. a 12. sérii Doctora oželím, než abych nuceně koukala na ženskou kopii Tennanta v akci. Měli ho znovu nechat zregenerovat hned, jak se objevila žena. To už radši uvidím Doctora černého a s dvěma hlavami než tuhle naprosto nudnou parodii.
Já nevím, nemyslím si, že by problém bylo to, že je Doktor ženská. To spíš ty stupidní dialogy, nudné příběhy, otravní společníci a absence humoru, epiky a pořádných záporáků. Prostě to všechno, proč jsme všichni kdysi Doktora milovali. Zatím to je jako spin off Sarah Jane Adventures - výchovně zábavná show pro dětičky...
Dadulinka napsal(a):
Já nevím, nemyslím si, že by problém bylo to, že je Doktor ženská. To spíš ty stupidní dialogy, nudné příběhy, otravní společníci a absence humoru, epiky a pořádných záporáků. Prostě to všechno, proč jsme všichni kdysi Doktora milovali. Zatím to je jako spin off Sarah Jane Adventures - výchovně zábavná show pro dětičky...
Souhlasím.
Hlavně těch společníků je prostě moc. :/
Musíme doufat,že to nebude největší propadák v historii seriálu.
Jinak na Miracle Workers se těším. :)
Dadulinka napsal(a):
Presne. Občas mi síce Doktorka lezie na nervy, ale je to v pohode. Okresať spoločníkov a hlavne dodať nejaký dobrý scenár a samozrejme zloducha. Taktiež by som brala ak by to bolo ako v predchádzajúcich sériach a to nejaký príbeh nám dať, nie len cesty a padla. Každá séra mala príbeh a fungovalo to super.
_-0-_ napsal(a):
Genderově vyvážený Doctor Who nestojí za záchranu, ano, chtělo to fofrem regeneraci (nejlépe ve vánočním dílu - sakra, proč vlastně bude novoroční?).
Jen aby ten další (někdy přece další bude) nebyl třeba z nějaké duhové sexuální menšiny...
sexismus a homofobie v praxi
pataaaaaa159 napsal(a):
sexismus a homofobie v praxi
Zpočátku jsem nechtěl reagovat vůbec, ale nakonec budu, protože sem podle mě nepatří argumentum ad hominem (když už si máme hrát s cizími slovy), nebo projevy některého z "ismů". Majorita by neměla být pod tlakem pasivní a mlčící (neměla by si nechat "kakat na hlavu"), proto dovol několik poznámek:
Na homofobii nevidím nic špatného, stejně jako třeba na "pedofobii" (počítám, že jednou i pedofilní "menšina" prorazí do světa, je to jen otázka změny morálních postojů, promítnutých do legislativy - viz Imperium Romanum). Domnívám se, že matička příroda zapsala homofobii (a jiné fobie) mojoritní společnosti do genetické paměti, protože bychom jinak jako živočišný druh neevolvovali, nebo dokonce vyhynuli v konkurenci jiných druhů (evoluční biologové jsou v dnešní podivné době opatrní ve svých výrocích, ale zatím ještě fakta nepřekrucují). Nevím, jestli jsem osobně homofob, ale primitivně řečeno, ať si každý dělá doma v rámci zákonných norem co chce (pokud nemanipuluje druhými, nevymývá jim mozek, nebo není vůči nim násilný), ale ať ve veřejném prostoru nevnucuje aberace jako standard chování, nebo dokonce jako adorovanou společenskou normu.
Pokud máš dojem, že je můj příspěvek projevem sexismu, tak si já naopak myslím, že je tvoje reakce projevem ženského šovinismu. Proč? Protože se odsudek netýká ženské protagonistky, ale zprzněného Doctora Who. Protože Doctor Who je kultovní postava, u které fanoušek očekává nějaké vlastnosti (m.j. ostatně i pohlaví) a schopnosti, bez ohledu na to, co se stane po další regeneraci předpokládá, že se novinky budou pohybovat v predikovatelné a minulými seriemi definované množině možností. Pokud tomu tak není, tak se jednoduše o Doctora Who nejedná. Když se k tomu přidá nepříliš kvalitní scénář, vatoidní dialogy, společníci, u kterých je kvalita nahrazena kvantitou, když příběh ztratí lehkost, nadhled a specifickou formu humoru a místo toho se vloudí nuda, tak se podbízí otázka, co z Doctora Who zbylo a jestli se vlastně jedná o stejný seriál, nebo o nějaký nevydařený pokus o výchovný spin-off.
Když něco nevypadá jako kachna, nelítá jako kachna, nechodí jako kachna a nekváká jako kachna, tak to s největší pravděpodobností kachna nebude :-)