Diskuze k článku Novinka pod lupou: Soundtrack (Netflix)
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
23. 12. 2019 / 12:23:27 (před 4 roky)
on

Seriálů vychází moc a tak by nebylo možné je všechny sledovat, i kdyby člověk úplně zešílel a zcela rezignoval na reálný život. Synopse na SZ (většinou čerpající z různých zdrojů - ne z dojmů z vlastního sledování) ve spojení s Novinkami pod lupou sice neposkytují dostatečně široký pohled na seriál (navíc má pilot mnohdy seznamovací charakter a pomalé tempo, uvádějící do děje), ale na negativní vymezení je to přece jen někdy dostatečné.

Nerozumím tomu, proč jsou v "Novinka pod lupou" také hodnoceny po pilotu i seriály, které vycházejí najednou po celých řadách. Je to škoda, protože dojem z prvního dílu pro pozitivní vymězení dostatečný není - většinou poskytuje velmi zkreslený pohled. Stačilo by počkat pár dní a ohodnotit celou řadu.

Mimochodem, rubrika "S lupou do historie" je na tom z tohoto pohledu ještě hůře - proč absurdně hodnotit pouze pilot starého seriálu (ano, není tomu tak vždy), který není problém hodnotit jako celek, nebo alespoň po zhlédnutí S01?

Obě rubriky jsou nepochybně čímsi, jako oficielním hodnocením. Je škoda, že de facto zastiňují názory diváků, které jsou pro rozhodnutí sledovat/nesledovat tím nejpodstatnějším. Sem by se měla zaměřit podpora/motivace, právě proto i o seriálech hledá hodně diváků informace přednostně na Csfd a IMDb, protože tam najdou více názorů.

Kolik % návštěvníků SZ by se na SZ vrátilo, nebo nově přišlo a zůstalo, kdyby se rychle dozvěděli, co si o novince myslí jejich kolegové - ostatní diváci (a redaktoři)? Nikoliv o pilotu, ale o seriálu. Hodnotit pouze piloty je sice neotřelý nápad, ale dlouhodobě málo informativně přínosný.

Přesto děkuji ragelly že mi dala dostatek informací pro rozhodnutí, že se na tento seriál nikdy dívat nebudu. V tomto případě to bylo jednoduché.

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
IP Freely
Dlouholetý uživatel | Cool level: 14 | Emma Swan
28. 12. 2019 / 19:44:48 (před 4 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

Přesto děkuji ragelly že mi dala dostatek informací pro rozhodnutí, že se na tento seriál nikdy dívat nebudu. V tomto případě to bylo jednoduché.

Ani trailer jsem nedal do konce. :)
Jinak je ale nutné brát tuto rubriku notně s rezervou, neboť vyjadřuje pouze názor jednotlivce, (často dokonce spoilery) jako je tomu například u onoho csfd, kde je ale těch jednotlivců víc, proto už má člověk šanci si udělat obrázek sám. Tady taky fungují uživatelské recenze, ale moc lidí je nepíše a ještě míň jich je čte. Co by tu situaci mohlo změnit? Možná víc propagovat hodnocení seriálů lidmi. Víc hodnocení, větší vypovídající hodnota, víc důvodů pro ostatní proč pátrat po informacích tady na webu.

If you want me, you find me Right here at the bar Just wait until I have finished this jar
Tesa.
Dlouholetý uživatel | Cool level: 14 | Emma Swan
14. 1. 2020 / 10:45:50 (před 4 roky)
off

Presne ako Ragelly napísala, tiež mi pri tom hneď napadlo Glee a Modern Love. Ale pre mňa to nefungovalo. Tento týždeň som videla pilot Zoeys Extraordinary Playlist a Soundtracku. Treba uznať, že Soundtrack bol podstatne kvalitnejší, ale napriek tomu si ho do svojho watchlistu nezaradím.
Zbožňovala som Glee (viem, Soundtrack a Glee spája ozaj iba slovo "muzikál"), tam to fungovalo keďže v Glee ironizovali samy seba a hlavne, keď si spomeniem na pilot Glee nenapchali tri veľké hudobné čísla hneď do prvej polovice epizódy, ako v Soundtracku. Dávkovanie v prípade seriálového muzikálu je podľa mňa veľmi dôležité, taktiež výstavba. Koniec bol milý, v tomto mi to taktiež pripomenulo Modern Love. Napriek tomu, že hudbu milujem, zbožňujem klasické muzikály, tak s hudbou v seriáloch treba naozaj narábať ako s korením a to aj s výberom piesní. Má to vyvolať emóciu a nie túžbu preklikať pesničku :D Takto to pôsobilo na mňa.