Diskuze k článku Novinka pod lupou: The Witcher (Netflix)
blaharr
Dlouholetý uživatel | Cool level: 9 | Rajesh Koothrappali
20. 12. 2019 / 13:12:31 (před 4 roky)
off

Celá Geraltova linka se odehrává v minulosti, Renfri přece říkala, že Calanthé zrovna vyhrála svou první bitvu, která se odehrávala, když byla stejně stará jako Ciri.

Editováno: 1x | Naposledy: 20. 12. 2019 / 13:29:23
verunkawrath
Dlouholetý uživatel | Cool level: 27 | Bobby Singer
20. 12. 2019 / 14:06:14 (před 4 roky)
off

Já se těším jako malá holka na rozbalování dárků...pokusím se odolat do neděle,ale nic neslibuji :)

Narovnej svou krátkou páteř a sevři drobné zoubky :)
Salem
Uživatel od první verze | Cool level: 14 | Emma Swan
20. 12. 2019 / 14:37:47 (před 4 roky)
off

Nechceš dát předloze šanci?

Go GOATS
Deaneira
Dlouholetý uživatel | Cool level: 33 | Jack Carter
20. 12. 2019 / 14:42:08 (před 4 roky)
on

Zatím mám za sebou tři díly a naprostá spokojenost, doufám že dítko večer brzo usne abych zvládla zbytek :-)

_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
20. 12. 2019 / 14:59:35 (před 4 roky)
off

Zajímavé je, že se v případě Witchera na většině velkých trackerů (dnes) vyskytuje okolo 50% Leechů s čínskými IP, zbytek světa se tedy podílí pouhou polovinou.

Je krajně nepravděpodobné, že by to byla připojení prostřednictvím VPN, poskytujících čínskou IP.

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
pozitkar
Dlouholetý uživatel | Cool level: 9 | Rajesh Koothrappali
20. 12. 2019 / 15:21:56 (před 4 roky)
off

Vzhledem k tomu, že začínají s Ciri, které je 13 let, tak se budou muset hodně snažit, aby vypověděli příběh "Jak jsem poznal vaši matku", protože ten vysvětluje chování a vazby většíny hlavních postav.

Hele a nešlo by něco dělat s tou náhradou i a b při psaní příspěvků, je to dost otravné ...

Sláma u kravína!
Earenis
Dlouholetý uživatel | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
20. 12. 2019 / 17:13:10 (před 4 roky)
off

Nevidela jsem jeste vse, ale to co jsem videla me dostalo. Hudba, vyprava perfektni, casting taky, ackoliv toho jsem se bala. Podotykam, ze jsem fanousek knih, ale serial me nezklamal. :)

ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
20. 12. 2019 / 18:35:19 (před 4 roky)
on

V článku už máte hodnocení pilotu od jesmota a vuvicom, večer ještě přibyde Seraphine :)

Blázen z Jericha
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
20. 12. 2019 / 19:12:05 (před 4 roky)
off

Jedno malé rýpnutí: není to Džerald ale Geralt.

ČSFD.cz je odpad
ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
20. 12. 2019 / 19:58:21 (před 4 roky)
on
Blázen z Jericha napsal(a):

Nechápu, v popisu ani v žádném názoru není Džerald.

Drunk_Queen
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
20. 12. 2019 / 22:03:54 (před 4 roky)
off
ragelly napsal(a):

Možná myslí dabing, hele. Alespoň brácha, když se do toho pouštěl, tak říkal, že to tam mají snad i s dabingem.

Romix
Uživatel od první verze | Cool level: 14 | Emma Swan
20. 12. 2019 / 22:46:49 (před 4 roky)
off

Předlohu neznám vůbec, první dva díly jsem docela trpěl, ale ve třetím mě to už chytlo a snad to tak bude o víkendu pokračovat, až to dokoukám :)

Romix
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
20. 12. 2019 / 23:19:03 (před 4 roky)
off
Drunk_Queen napsal(a):

Možná myslí dabing, hele. Alespoň brácha, když se do toho pouštěl, tak říkal, že to tam mají snad i s dabingem.

Dabing teprve bude viz tento THREAD - údajně do konce roku. Popravdě nevím, k čemu to bude dobré :-)

Btw., osobně si myslím, že se Michal Zebrowski z polské verze hodil do role Geralta lépe.

Editováno: 1x | Naposledy: 20. 12. 2019 / 23:26:34
Lobelie
Uživatel od první verze | Cool level: 8 | Kryton
20. 12. 2019 / 23:28:28 (před 4 roky)
off

Na Netflixu už to s dabingem je. Samozřejmě vede origo, ale musim uznat, že nadabovaní trpaslíci jsou geniální :) Ale i tam to čtou normálně Geralt.

Editováno: 1x | Naposledy: 20. 12. 2019 / 23:29:18
_-0-_
21. 12. 2019 / 00:14:37 (před 4 roky)
off
Lobelie napsal(a):

Na Netflixu už to s dabingem je.

Máš pravdu viz:

Seraphine313
Redaktor | Cool level: 88 | Fox Mulder
21. 12. 2019 / 11:27:37 (před 4 roky)
off

Už se mi konečně podařilo sepsat můj názor na první díl Zaklínače, takže článek je kompletní :)

And when my time is up, have I done enough?
Blázen z Jericha
21. 12. 2019 / 11:36:46 (před 4 roky)
off
ragelly napsal(a):

Už je to opraveno. Dřív tam bylo napsáno dvakrát Gerald.

ČSFD.cz je odpad
Deaneira
Dlouholetý uživatel | Cool level: 33 | Jack Carter
21. 12. 2019 / 11:55:00 (před 4 roky)
on

Tak já už mám všechny díly za sebou a upřímně naprosté nadšení stále přetrvává, jako milovnici knih je tohle zpracování daleko bližší než původní seriál. Časové linie se krásně doplňují, Geralt je přesně takový jaký má být, odtazity, protivný, sarkastický. Jako pár nedostatku se vždy najde, ale to je u všeho.

Spasitel
Dlouholetý uživatel | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
21. 12. 2019 / 11:57:47 (před 4 roky)
off

Prvá séria celkom ušla nejak ani nesklamala držala sa ako tak knižnej predlohy Henry ako Geralt tiež dobrý aj celkovo podcast okrem Yennefer či Triss tým som absolútne neprišiel na chuť.

Jenny17
Dlouholetý uživatel | Cool level: 25 | Lee 'Apollo' Adama
21. 12. 2019 / 12:29:45 (před 4 roky)
off

Já jsem knižní předlohu nečetla a původně se mi nechtělo do seriálu. Ale mám 3 díly za sebou a budu pokračovat. Knihu si ráda přečtu, bohužel obráceně, abych porovnala .o)

Jenny
patrik1177
21. 12. 2019 / 20:18:54 (před 4 roky)
off

No tak jsem právě viděl pilot. Jako fanoušek knih i her jsem na Zaklínače byl hodně zvědavej. Od začátku jsem měl obavy, jak tohle dopadne, ale pilot byl skvělý (ale samozřejmě nebyl dokonalý). Zatím se mi však vůbec nelíbí hlavně to střídání dějových linií v různém čase, ale další díly si budu dávkovat postupně, tak jsem zvědavý, jak se to bude ve výsledku všechno přelínat.

Editováno: 1x | Naposledy: 21. 12. 2019 / 20:21:44
washcaps
21. 12. 2019 / 23:27:45 (před 4 roky)
off

celý pilot je plný flashback-ov, pretože každá príbehová linka sa odohráva v inom čase... ale o tom to je, pochopí to iba niekto, kto to čítal, ostatní si musia počkať, kým sa to v ďaľších dieloch dovysvetľuje, alebo aj nie a budú tápať v tme :D
za mňa neskutočne veľké plus za tento seriál, rozbieha sa to parádne...

Forest
Uživatel od první verze | Cool level: 12 | Dale
21. 12. 2019 / 23:51:12 (před 4 roky)
off

Znám knižní předlohu, původní seriál i hry a musím říct, že jsem mile překvapen. Čekal jsem debakl, ale je to konec konců zaklínač, takže když to zvládnou jak se patří, bude to skvělé, když to pos***u, pořád to bude dobré.
Co tomu musím ale rozhodně po 1. díle vytknout je obsazení a laxní přístup k detailům

washcaps
22. 12. 2019 / 00:36:22 (před 4 roky)
off

osobne si myslím, po pozretí druhého dielu, že ľudia, čo čítali knihy, sú v obraze... jedna z výčitiek bola, že sú tie diely iba predstavovaním postáv, ale o tom presne boli všetky poviedky, ktoré sú predlohou pre túto prvú sériu... v podstate sapkowski v poviedkach predstavil hlavné postavy a potom to naplno rozbalil v päťdielnom románe... a áno, uznávam, že to nejde úplne podľa kníh, ale v tom je tá krása, že nám dávajú niečo naviac, čo je potrebné pre seriál, aby to naberalo postupne grády...
a čo sa týka kritizovaného obsadenia, cavill ma uspokojil a dievča, ktoré hrá ciri je úplne úžasné, nemohli vybrať lepšie... a to som mal s ňou dosť veľký problém, keď som čítal správy o castingu... dostala ma po dvoch minútach na obraze a totálne jej to žeriem...
btw, poviedky som prvýkrát čítal už v 90-tych rokoch, poviedky aj román vlastním v prvom českom vydaní, dnes sa už používaním totálne rozpadajú :D namotal som na to brata a momentálne aj 17 ročného synovca, ktorý poznal len hry a teraz sa snaží prelúskať aj knihami :D

Editováno: 2x | Naposledy: 22. 12. 2019 / 00:36:46
Undertaker4
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
23. 12. 2019 / 16:29:46 (před 4 roky)
off

Já se na to těšil jako blázen a bohužel před Vánoci je málo času... V lednu to snad zvládnu vidět v nějakém naratónu...

Pain28
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
23. 12. 2019 / 22:38:02 (před 4 roky)
off
Blázen z Jericha napsal(a):

Drunk_Queen napsal(a):

Pokial viem tak ani v českém dabingu ani v originalu to nebol Džerald ale Geralt, takže neviem, kde sa to zobralo. Mám za sebou celú prvú sériu s českým dabingom a nevšimol som si, že by mu v nejaké scéne povedali Džerald.

deepspace101
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
29. 12. 2019 / 05:43:57 (před 4 roky)
off
washcaps napsal(a):

celý pilot je plný flashback-ov, pretože každá príbehová linka sa odohráva v inom čase... ale o tom to je, pochopí to iba niekto, kto to čítal, ostatní si musia počkať, kým sa to v ďaľších dieloch dovysvetľuje, alebo aj nie a budú tápať v tme :D

Pochopí to každý, kdo dává pozor a poslouchá, o čem se postavy baví. Znalost knih ani čehokoli jiného není potřeba.

MAKE TEA, NOT WAR
Marly
Běžný uživatel | Cool level: 0 | Margaret 'Maggie' Simpson
11. 7. 2022 / 16:03:34 (před 2 roky)
off

Herecké výkony, režie, produkční kvalita, show je prvotřídní a Henry Cavill je vynikající. Nejprve jsem byl vášnivým fanouškem zaklínačských knih a her, popravdě byl jsem trochu skeptický, když jsem viděl trailery atd., ale ouha!!!!Svět je opravdu krásný, ale není se čemu divit lokace vybrali opravdu dobře viz odkaz níže. Někteří lidé srovnávají show s GOT, protože nemají žádné znalosti o zaklínačském světě a porovnávají hlavně na základě mečů a oblečení, které vidí. Fanoušek Zaklínače si show opravdu zamiluje a užije si ji. Henry cavill je skutečný zaklínač.
PS1: Zajímavá a krásná místa kde se Zaklínač natáčel
PS2: Odkaz na interaktivní mapu, která vysvětluje posloupnost všech hlavní událostí.