Toto zpracování Poirota miluji, jednak to má vtip a jsou tu perfektní herecké výkony.
Skvělý seriál a úžasný David Suchet. Poslední dobou celou paní Christie čtu a on Poirota vystihl dokonale.
Tohle patří do síně slávy! :-)
Nejlepší herec na Poirota -D. Suchet postavu vystihl úžasně. Myslím si,že spisovatelka A. Christie by měla radost .o). Seriál jsem viděla tolikrát dokola a nikdy neomrzí.
Tohle šlo vždy mimo mě. Je tontakový seriál 'naší babičky' jako To je vražda napsala, atp...
Klasika,miluji a vždy se rád podívám.
Skoro jsem se bála číst lupu, když jsem zjistila že bude Poirot. Stále dobrý kousek;)
zip napsal(a):
Skoro jsem se bála číst lupu, když jsem zjistila že bude Poirot. Stále dobrý kousek;)
Přesně tak. Zase jsem čekala drsných 50% až 60%
Undertaker4 napsal(a):
Tohle šlo vždy mimo mě. Je tontakový seriál 'naší babičky' jako To je vražda napsala, atp...
Tak to o hodně přicházíš
Undertaker4 napsal(a):
To je škoda. Aj zo starých vecí je hromada dobrých, filmy aj seriály.
A toto je rozhodne úplne iná trieda než "to je vražda napísala". To je ako Castle a Wire.
Děkuji!
Undertaker4 napsal(a):
Ne,ne, atmosféra a dokonalé dobové reálie vytvářejí ze seriálu regulérní time machine. Není to nudný seriál naší babičky, ale okénka do minulosti v podobě, v jaké si ji představujeme. Pro D. Sucheta to byla životní role, kdykoliv jej vidím jinde, tak si říkám: "Hele, tady hraje Poirot."
zip napsal(a):
Tulrika napsal(a):
Přesně tak. Zase jsem čekala drsných 50% až 60%
Zase ze mě nedělejte příšeru, to bych tomuto úžasnému seriálu nemohl udělat =)
Jako jo, někdy jsem možná přísnější než jindy, ale ony se ty piloty kolikrát fakt skoro nedají sledovat, takže v tom omezeném čase, kdy nestíhám víc než pilot, opravdu shrnu u pro mě neznámých kousků jen ten pilot, který umí být značně náročný na sledování. Každopádně Christie by si nic takového nezasloužila, už vůbec ne v případě tohoto pracování, které je skutečně milionové.
Jako jo, někdy jsem možná přísnější než jindy, ale ony se ty piloty kolikrát fakt skoro nedají sledovat, takže v tom omezeném čase, kdy nestíhám víc než pilot, opravdu shrnu u pro mě neznámých kousků jen ten pilot, který umí být značně náročný na sledování. Každopádně Christie by si nic takového nezasloužila, už vůbec ne v případě tohoto pracování, které je skutečně milionové.[/citace]
Já to nemyslela jen na tebe (Vicious už jsem ti odpustila). Jen mám pocit, že se teď málokdy s Lupou shodnu. Proto ji vždycky čtu až po zkouknutí pilotu :-)
Totální srdcovka!
Koukávala jsem na Poirota s babičkou a i dneska si to moc ráda pustim v TV. A David je za mě prostě nejlepší představitel téhle legendy :)
Děkuju za článek!
Zpětně si uvědomuju, že Hercule byl jeden z důvodů, proč jsem se kdysi chtěla učit francoužšinu jako další cizí jazyk :D
Krásně napsáno. Tohle je seriál, ke kterému se velice rád vracím.
Stará a velmi dobrá klasika.Pokud to běží v TV,tak to mají rodičové vždy zapnuto a já se také občas kouknu :)
_-0-_ napsal(a):
Ne,ne, atmosféra a dokonalé dobové reálie vytvářejí ze seriálu regulérní time machine. Není to nudný seriál naší babičky, ale okénka do minulosti v podobě, v jaké si ji představujeme. Pro D. Sucheta to byla životní role, kdykoliv jej vidím jinde, tak si říkám: "Hele, tady hraje Poirot."
Netrdím, že to musí být špatné, ale bohužel se mě to nedotklo. Celkově moc nemusím krimi ani celkově tento typ krimi. Koukala na něj máma, když jsem byl kluk...
Alias napsal(a):
To je škoda. Aj zo starých vecí je hromada dobrých, filmy aj seriály.
A toto je rozhodne úplne iná trieda než "to je vražda napísala". To je ako Castle a Wire.
Co je pro tebe starý, to je pro mě dětství. Nicméně seriál se mě nedotkl, až na pár dílů, které mě samozřejmě nudili k smrti. Možná to bylo, protože jsem byl kluk a dnes by to bylo jinak, ale není chuť se k tomu vracet nebo to zkoušet.
Forest napsal(a):
Tak to o hodně přicházíš
Pochybuji, vím, že seriál je oblíbený (hlavně u našich maminek 50+), ale nic pro mě. Dám maximálně Colomba.
Undertaker4 napsal(a):
Pochybuji, vím, že seriál je oblíbený (hlavně u našich maminek 50+), ale nic pro mě. Dám maximálně Colomba.
To tedy uber 20 let :)
Nemíchal bych jablka s hruškami, Coulombo je krimi, Poirot je detektivka, to je o třídu výš :D Se Starou vraždou bych vůbec Poirota nesrovnával, to by ho člověk urazil
Souhlasím s pozitivními ohlasy! Nadčasová záležitost. Můžu vidět pořád znova.
Miluju, jak se s každým dílem člověk přenese časem zpátky do minulosti, zapadne do ušáku na zámku v anglickém hrabství a sleduje jak kolem pobíhají potenciální vrahové. :D Poirot v tomto provedení čistá dokonalost. Nemůžete ho nezbožňovat.
Hercule Poirot = David Suchet
Sherlock Holmes = Jeremy Brett
Dve nejlepsi detektivky vsech dob!
Forest napsal(a):
To tedy uber 20 let :)
Nemíchal bych jablka s hruškami, Coulombo je krimi, Poirot je detektivka, to je o třídu výš :D Se Starou vraždou bych vůbec Poirota nesrovnával, to by ho člověk urazil
To teda těžko. Pochybuji, že by se na to díval někdo ve 2 nebo 3 letech.
Undertaker4 napsal(a):
To teda těžko. Pochybuji, že by se na to díval někdo ve 2 nebo 3 letech.
Třeba já Poirota sledovala od puberty. Agathu jsem četla cca od svých 8 let a hned, jak ten seriál začali dávat u nás, jsem se zamilovala. Suchet je moje definitivní verze Poirota, jinou nepotřebuji. Kennethův knír mě bude strašit ještě dlouho.
Jo a moje sestřenice to sledovala už jako šestiletá.
Poirota můžu. :)
To už je taková klasika.
Pozitivní lupa a stejně to vyvolá takové emoce;)
Rozhodně úžasný, dobře zpracovaný seriál, který kromě detektivní zápletky dobře ukazuje i sociální a historické prostředí v Anglii.
Velmi také oceňuji, že se seriál, jen s drobnými detaily, nikterak závažně neliší od knižní předlohy, která je velmi čtivá. Jednu tuto knížku jsem si i zařadila na seznam četby k maturitě, takže v květnu určitě ještě pro osvěžení zhlédnu seriálovou epizodu...