Diskuze k článku Novinka pod lupou: Slunečná (Prima)
Drunk_Queen
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
24. 1. 2020 / 18:36:48 (před 4 roky)
off

Neviděla jsem a ani neplánuju, ale oceňuju, že se Prima snaží o nový ("nový") věci a nejede už patnáct let to samé.

eliska.musilova
Dlouholetý uživatel | Cool level: 22 | Chandler Bing
24. 1. 2020 / 18:47:27 (před 4 roky)
off

Na odreagování nebo podkres k nějaké jiné činnosti je to fajn. Takže já našla nové GP. Určitě lepší než milion lékařských seriálů.

" I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath. Merry Christmas!"
andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
24. 1. 2020 / 18:57:16 (před 4 roky)
off

Jak jsem se toho bála a říkala si, že si dám jeden díl na zkoušku, tak jsem u toho zůstala. Kupodivu mě to baví. Otec žije na podobné vesnici, kde si všichni vidí do talíře a nemůžeš si pomalu ani krknout, aby se toho místní tam-tamy nechytli a já si jenom pokaždé u sledování říkám jak jsem ráda, že tam nebydlím s ním :D. A na Evika Burešovou se táááák hezky kouká :). Jak na české herečky crush nemívám, tak ona je vyjímkou :-). Její odchod z MK mě mrzel, tak si ji dopřávám aspoň tady. BTW a jak jsem se do Evky zakoukala po Tváři ještě víc, tak Lambora mě naopak po Tváři (kde podle mě vyhrál neoprávněně :D) začal štvát. Ale tady je kupodivu snesitelnej.. Takže za mě je Slunečná rozhodně lepší počin než všechny ty Ordinace, Ulice a podobné věci..

Jenom mě baví, že si Prima v poslední době nemůže odpustit ve svých seriálech špetičku nadpřirozena (v MK je to Zachův Rasputin a jeho alternativní léčivé schopnosti a tady je to babka kořenářka plus duch otce, který se hlavní hrdince zjevuje :-) ). Za mě to na škodu rozhodně není, protože na podobné věci věřím.. Teda ne přímo na duchy, ale víte jak to myslím :D.

A jen dodám, že mě ve své podstatě na jednu stranu hrozně mrzí, že je Týna hlavní postava a tudíž bude zase vyplýtvána na hetero zápletku.. Vždyť zrovna to její nastavení (oblečení [já sama mám v šatníku asi dvacet flanelovek a vyloženě je miluju :D], povaha, hrubá práce s hrubými nástroji..) vyloženě křičí GAY GAY GAY GAY GAY :D. To je tomboy jak z partesu :D. Jenomže jsme bohužel v Česku, takže můžu na jakoukoli LGBT postavu zapomenout :(.

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
Editováno: 1x | Naposledy: 24. 1. 2020 / 19:07:39
IrmaVep
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
24. 1. 2020 / 20:15:32 (před 4 roky)
off

První díl jsem taky zkusila, ale asi bylo někde jinde něco krapet lepšího, protože myslím, že už po první reklamě jsem se nevrátila. Evina je sice lákadlo pro kdekoho, ale na mě očividně zabírá, jenom když zpívá ;)

andromache napsal(a):

Jenomže jsme bohužel v Česku, takže můžu na jakoukoli LGBT postavu zapomenout :(

Nóóó... jenom z dob, kdy jsem ještě u rodičů na všechny ty seriály čučela, si vybavuju LGBT postavu v Ulici, Dokonalém světě a ještě v Soukromých pastích (i když ano, tady se jedná o 1 epizodu). Nověji v Mostu! A věřím, že někdy poběží třeba na Čt2 snad největší - Až po uši (HBO), pokud to ještě neproběhlo.

andromache
24. 1. 2020 / 20:49:45 (před 4 roky)
off
IrmaVep napsal(a):

První díl jsem taky zkusila, ale asi bylo někde jinde něco krapet lepšího, protože myslím, že už po první reklamě jsem se nevrátila. Evina je sice lákadlo pro kdekoho, ale na mě očividně zabírá, jenom když zpívá ;)

Tak to já ji mám jako lákadlo i jako herečku :D :D. Sladké eye candy :D.

IrmaVep napsal(a):

Nóóó... jenom z dob, kdy jsem ještě u rodičů na všechny ty seriály čučela, si vybavuju LGBT postavu v Ulici, Dokonalém světě a ještě v Soukromých pastích (i když ano, tady se jedná o 1 epizodu). Nověji v Mostu! A věřím, že někdy poběží třeba na Čt2 snad největší - Až po uši (HBO), pokud to ještě neproběhlo.

A kolik z nich bylo leseb? V Mostu byla trans postava, což nejsem cílovka, v Ulici si pamatuju gaye, ale abych se mohla koukat na nějaký hezký lesbický páreček, to je fakt v Česku jak hledat jehlu v kupce sena :(. Soukromé pasti si pamatuju, ale tam to fakt byla jedna epka. Skoro jako vyjímka potvrzující pravidlo. Řekla bych, že je to fakt jeden z hlavních důvodů, proč nemám ráda české seriály. Protože prostě postrádají HLAVNÍ a zdůarzňuju HLAVNÍ postavu v LGBT (dobře, u mě platí jenom to L, protože gayové ani trans mě nebaví) spektru.

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
binnie123
Dlouholetý uživatel | Cool level: 9 | Rajesh Koothrappali
24. 1. 2020 / 20:55:52 (před 4 roky)
off

Na vesnici bydlím a tak sem byla zvědavá co to bude, a trochu sem se i bála :D a sem docela ráda, že u nás není taková extra drbárna, i když ... :D Celkově mě to docela baví, ale taky bych chtěla být celou dobu tak pěkně upravená po celodenní práci na statku jak Týna :D Mít nalakovaný nehty, udělanej make up a na oblečení ani flíček :D
Jinak ta babka šarlatánka mi tak nevadí, ale zjevování táty, to není nic pro mě. Nadpřirozený seriály typu Haven mi nevadí, ale tady mi to fakt nějak nesedí.

Romix
Uživatel od první verze | Cool level: 14 | Emma Swan
24. 1. 2020 / 21:15:11 (před 4 roky)
off

Nebudu ani zkoušet, tady ta tvorba Novy a Primy je neustále na stejné brdo a klasicky i se stejnými tvářemi..

Romix
zip
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
24. 1. 2020 / 21:16:12 (před 4 roky)
off

Zkusila a vydržela 10 minut. Ne děkuji.

Kolečkové brusle, sci-fi, Cimrman a sarkasmus -to je moje!
IrmaVep
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
24. 1. 2020 / 22:39:20 (před 4 roky)
off
andromache napsal(a):

... Sladké eye candy :D.

Jako jo, to musím souhlasit ;)

andromache napsal(a):

A kolik z nich bylo leseb? V Mostu byla trans postava, což nejsem cílovka, v Ulici si pamatuju gaye, ale abych se mohla koukat na nějaký hezký lesbický páreček, to je fakt v Česku jak hledat jehlu v kupce sena :(. Soukromé pasti si pamatuju, ale tam to fakt byla jedna epka. Skoro jako vyjímka potvrzující pravidlo. Řekla bych, že je to fakt jeden z hlavních důvodů, proč nemám ráda české seriály. Protože prostě postrádají HLAVNÍ a zdůarzňuju HLAVNÍ postavu v LGBT (dobře, u mě platí jenom to L, protože gayové ani trans mě nebaví) spektru.

Tak původně jsi brblala, že nezavadíš o LGBT postavu, ne L-hlavní postavu :P Ale já ti rozumím, no. Mně to tedy nijak nevadí, protože jsem to nikdy žádnému z těch českých pokusů o LGBT nesežrala - přijde mi to vždycky strašně umělý, až v "Až po uši" to nějak vypadalo. Každopádně v Ulici si pamatuju, že byla chvíli jedna holčina, co řešila coming out, ale kolik prostoru tam měla, jestli s někým chodila, to nevím.
... Hele a ani třeba Kosmo se ti nelíbil?? :D

andromache
25. 1. 2020 / 00:19:33 (před 4 roky)
off
IrmaVep napsal(a):

Jako jo, to musím souhlasit ;)

Tak původně jsi brblala, že nezavadíš o LGBT postavu, ne L-hlavní postavu :P Ale já ti rozumím, no. Mně to tedy nijak nevadí, protože jsem to nikdy žádnému z těch českých pokusů o LGBT nesežrala - přijde mi to vždycky strašně umělý, až v "Až po uši" to nějak vypadalo. Každopádně v Ulici si pamatuju, že byla chvíli jedna holčina, co řešila coming out, ale kolik prostoru tam měla, jestli s někým chodila, to nevím.
... Hele a ani třeba Kosmo se ti nelíbil?? :D

Dobře, příště se vykašlu na celou zkratku a budu psát tak jak to je :D. ŽE mi chybí vyloženě lesbický postavy. Protože když už u nás nějaký takový pokus je, tak jsou to gayové (protože chlap s chlapem je víc kontroverzní či jak na to čučí) a ti mě fakt nebavěj (jsem mysandrin, takže je fakt nemusím vůbec nikde, bez ohledu na orientaci :D). A právě. I proto, že je ten český herecký rybníček tak malý, tak těm profláklejším ksichtům tohle moc neuvěřím. Plus to ti naši opravdu neumí zahrát tak nějak přirozeně. Jako o té Ulici jsem cosi četla, ale pak jsem četla i to, že to tam vyšumělo do zatracena či co.. Takže no suprise, jedem jako obvykle. Jinak Kosmo se mi vyhlo obrovským obloukem. Sitcomy já fakt nerad.

arthurcz
VIP | Cool level: 23 | Denholm
25. 1. 2020 / 08:27:39 (před 4 roky)
on

Hrál jsem u toho tomb ridera a seriál mi přišel docela fajn. :-)

Římanka
25. 1. 2020 / 09:08:30 (před 4 roky)
off

Já se poněkud nudila, asi dali více práce do propagace než do kvality, ale zase Primě dávám nějaké body k dobru, že nejede, jak bylo již zmíněno, 15 let to samé, že se vůbec divím, že mají o čem točit. Mé osmileté já by se to asi líbilo, ale dnes už mě to neosloví.

Jsem hloupý a netalentovaný člověk, který nic neumí a ani není moc hezký na pohled. ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯
Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 125 | Peggy Carter
25. 1. 2020 / 10:20:53 (před 4 roky)
off
andromache napsal(a):

Dobře, příště se vykašlu na celou zkratku a budu psát tak jak to je :D. ŽE mi chybí vyloženě lesbický postavy.

Co Až po uši? Tam to v podstatě byla hlavní linka.

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
Římanka
25. 1. 2020 / 10:22:00 (před 4 roky)
off
andromache napsal(a):

No, ony ani podle mě vznikat nebudou a když, tak výjimečně (z hlavy si vybavím taky jen Soukromé pasti a to je taky nějaký ten pátek dozadu) a ne podle mě jako hlavní. Jsme pořád v ČR, tady nemáme kvoty na to, že seriál musí obsahovat lgbt postavy a rasy, v USA je od dost více lidí a dost více kultur a ras, které v tomhle mají prostě silnější hlas. Pořád se to točí pro české publikum a víme, co naši spoluobčané nadělali, když se v Ulici objevil jeden černoch, který tvořil smíšený pár. No, kvalita našich seriálu stojí za vyližprdel, takže není ani moc čeho litovat.

Jsem hloupý a netalentovaný člověk, který nic neumí a ani není moc hezký na pohled. ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯
Jessica Angell
Uživatel od první verze | Cool level: 12 | Dale
26. 1. 2020 / 09:20:47 (před 4 roky)
off

Tak mě asi ukamenujete, ale mě se to fakt líbí. Hodně bych to přirovnala k slovenským Divokým Koním, nebo tak..prostě to nepotřebuje 2000 dílů..a pořád lepší než Krejzovi. Řekla bych že tady inspirace Zoo a Divokými Koňmi je dost očividná a to je dobře, obojí mám ráda.

Gabka
šotek10
Uživatel od první verze | Cool level: 16 | Number 6
26. 1. 2020 / 21:44:33 (před 4 roky)
off

Po té šílené propagaci by člověk čekal něco trochu víc (možná). Ale jako jo, svým způsobem se mi to i líbilo.Prostředí je fajn a i herecké obsazení není nejhorší, i když je to taková směska Přístavu, Ohnivýho kuřete a Krejzových.

Never trust a hug. It's just a way to hide your face.