Cool. Cool cool cool. Už se těším co z toho vyleze :)
Výýýborne :) Chválim tento nápad a novinku.
Super nápad :)
Díky :D boží nápad :D
Tak to je paráda, je to skvělej nápad. Rozhodně je to další super důvod proč sem chodit každý den:)
Díky za skvělé reakce! <3
Jinak pro všechny a andromache: kromě procházení článků najdete odkaz na aktuální anketu taky v záložce Hry a zábava, můžete se mrknout :))
ragelly napsal(a):
Díky za skvělé reakce! <3
Jinak pro všechny a andromache: kromě procházení článků najdete odkaz na aktuální anketu taky v záložce Hry a zábava, můžete se mrknout :))
Hurá :D. Sekce kam občas i chodím :D. Už kvůli PG :D. Jinak odhlasováno mám, ale byl to docela boj mezi The Last Ship a Madam Secretary jako :D.
Ahoj serialzóňáci.-) s anketou je to super nápad.-) jen bych uvítal a třeba navrhl následující, pokud to bude reálné. Seriál, který třeba z týhle ankety výjde jako TOP a dá se nějak doložit kdo ho tipoval od začátku ankety, tak dostane odměnu v podobě nějaký nový trofeje..-) Co vy na to?.-)
andromache napsal(a):
Hurá :D. Sekce kam občas i chodím :D. Už kvůli PG :D. Jinak odhlasováno mám, ale byl to docela boj mezi The Last Ship a Madam Secretary jako :D.
Bude hůř :D Někde jsou ty šestice docela nabité. Nejvíc mě pobavilo, jak jsem to dala do toho generátoru náhodného seznamu, a seřadilo mi to pod sebe 2 Broke Girls a Girls. Náhoda :))
midzin22 napsal(a):
Ahoj serialzóňáci.-) s anketou je to super nápad.-) jen bych uvítal a třeba navrhl následující, pokud to bude reálné. Seriál, který třeba z týhle ankety výjde jako TOP a dá se nějak doložit kdo ho tipoval od začátku ankety, tak dostane odměnu v podobě nějaký nový trofeje..-) Co vy na to?.-)
Hm, to zní zajímavě, co myslíš Fruiko?
ragelly napsal(a):
Hm, to zní zajímavě, co myslíš Fruiko?
Akorát by to pak byla tipovačka a ne anketa? Je rozdíl vybrat nejoblíbenější a ten co si myslím, že bude nejoblíbenější.
Fruiko napsal(a):
Akorát by to pak byla tipovačka a ne anketa? Je rozdíl vybrat nejoblíbenější a ten co si myslím, že bude nejoblíbenější.
midzin22 fruiko má pravdu, by to asi mohlo ovlivnit lidi v hlasování - že by nedávali svého favorita, ale hlasovali pro to, co si myslí, že má největší šanci na výhru, to by dost zkreslilo výsledky...
ragelly napsal(a):
midzin22 fruiko má pravdu, by to asi mohlo ovlivnit lidi v hlasování - že by nedávali svého favorita, ale hlasovali pro to, co si myslí, že má největší šanci na výhru, to by dost zkreslilo výsledky...
Každopádně ankety obecně mají vlastní trofej, za účast.
ragelly napsal(a):
Bude hůř :D Někde jsou ty šestice docela nabité. Nejvíc mě pobavilo, jak jsem to dala do toho generátoru náhodného seznamu, a seřadilo mi to pod sebe 2 Broke Girls a Girls. Náhoda :))
To jsem teda zvědavá, na to tvoje bude hůř :D. Pak se spíš budu bavit tím, jaká je to brnkačka :D.
Nová soutěž/ ankety v sekci hry a zábava. A o co se jako soutěží ?
Můj Martínek napsal(a):
Nová soutěž/ ankety v sekci hry a zábava. A o co se jako soutěží ?
Nikde není napsané, že je to soutěž, kde jsi to četl?
Na tomhle se dost lidi vyblbne :). Připomíná mi to soubojserialu, co kdysi dávno probíhal..
Tohle je fakt skvělý :) Moc se těším jak tohle dopadne a hlavně jak budou vypadat další ankety.
Vyborny napad :)
Fruiko napsal(a):
Ale byla by to hra, takhle je to jen anketa...
Aby to bylo zajímavý, tak by bylo fajn třeba počítat série, kolikrát za sebou člověk trefí to, co zvolí nejvíc lidí. Ale práce máš asi dost, že jo? :D
tak to je super!! už teď jsem měla problém vybrat pouze jeden seriál...mám strach, co mě čeká později... bude to boj :)
samozřejmě se pak těším na výsledek.
ragelly napsal(a):
Soutěž ne, ale hra ano. A hra to bohužel není. Ale mohla by být ;) :D
xtomas252 napsal(a):
Podle mě je zábavnější, když můžu hlasovat podle vlastního vkusu, než abych dávala hlas jen tomu, co zná nejvíc lidí. To by třeba GoT ve své šestici mělo 95 % hlasů, protože by všichni měli za to, že automaticky postoupí nejdál.
Každopádně je jasné, že se nedá nic vytvořit tak, aby to sedlo všem :)
xtomas252 napsal(a):
Ale byla by to hra, takhle je to jen anketa...
Aby to bylo zajímavý, tak by bylo fajn třeba počítat série, kolikrát za sebou člověk trefí to, co zvolí nejvíc lidí. Ale práce máš asi dost, že jo? :D
Jako ten koncept není úplně marnej. Něco ve stylu 5 proti 5 vy se mi líbilo.
xtomas252 napsal(a):
Teď je to hra ve stylu protlač svého favorita do finále.
ragelly napsal(a):
Nečetl, jen předpokládal podle toto že se v hry a zábava hraje o kredity. Buď je anketní pavouk nedomyšlen a nemá v sekci hry a zábava co dělat (měl by mít vlastní vlákno), nebo by to chtělo na něm trochu víc zapracovat. Představoval bych si to nějak takto: na začátku se každému pavouku přiřadí určitý/stejný počet kreditů- 1seriál=1kredit=6kreditů na pavoučka, po každém tipování vypadávají tipující co netrefili postupující seriál, až až až do posledního kola, kde se mezi "pozůstalé" rozdělí kredity sečtené ze všech pavoučků. Takto by se atraktivita hry ještě navýšila o prvek dramatičnosti.
Můj Martínek napsal(a):
Nečetl, jen předpokládal podle toto že se v hry a zábava hraje o kredity. Buď je anketní pavouk nedomyšlen a nemá v sekci hry a zábava co dělat (měl by mít vlastní vlákno), nebo by to chtělo na něm trochu víc zapracovat. Představoval bych si to nějak takto: na začátku se každému pavouku přiřadí určitý/stejný počet kreditů- 1seriál=1kredit=6kreditů na pavoučka, po každém tipování vypadávají tipující co netrefili postupující seriál, až až až do posledního kola, kde se mezi "pozůstalé" rozdělí kredity sečtené ze všech pavoučků. Takto by se atraktivita hry ještě navýšila o prvek dramatičnosti.
Je spíš ta zábava. Jinak u takhle položené otázky ti můžu dopředu říct vítěze ani nemusím mít věšteckou kouli. Game of Thrones vyhrajou. Protože to zná každý. Ale když se vám podobný koncept líbí, tak to možná časem rozpracujeme do nějaké tipovací soutěže. Jinak obecně za hlas v anketě by měl být kredit, stejně jako trofej za účast ve vice anketách.
Já tedy nepotřebuji za všechno kredity (trofeje to je něco something completely different) a na tuhle hru se hrozně těším a jsem ráda e vím kam kliknout a nemusím se proklikávat články,nebo diskuzemi abych se na to dostala, jako se mi to občas stává s kalendářem. Kadopádně Serialzone týme, jste skvělí, díky :D Jen tak dál :D
Můj Martínek napsal(a):
Tak tohle by mě nebavilo - stačí pokaždé vybrat seriál, který je neznámější. A, jak píše Fruiko, vítěz je jasný předem. No, druhý by možná byl BBT. I když kdo ví, jestli to stejně neskončí i tak.
Na principu odhadu odpovědí ostatních funguje na internetu hra asociace, kde na vybrané téma každý den tipuješ deset (takže ne jedno, to by bylo o ničem) slov, která se podle tebe v odpovědích hráčů objeví nejčastěji. No, dokud jsou to témata alespoň trochu asociační, je to docela fajn, ale pokud jsou odpovědi víceméně jasné, jako naposled "vyjmenuj barvy", žádná velká zábava to není.
Z tohohle pohledu byla pro mě je uspokojivější Tradegame, která byla komplexnější a kde nebylo dopředu jasné (alespoň těm, co hráli tak nějak pocitově a nenasadili na to algoritmy, což v určitých ohledech hru trochu devalvovalo), jak to dopadne. A rozhodně tipovačky,tam to předem opravdu jasné není.
Ale co já vím, třeba to druzí mají jinak. Pro mě je tohle jakás takás šance zjistit vox populi a soutěž bych z toho nedělala. I když si stejně myslím, že žádné velké překvapení se tady neobjeví, máme tady žebříčky nejoblíbenějších seriálů a umístění v osobních top 10, které leccos napovídají. Když ale zase musíš volit mezi svými dvěma oblíbenými, mohlo by to dopadnout zajímavě (a ty žebříčky se vlastně docela dost liší, takže jsem zvědavá)...
Litocha napsal(a):
Tak tohle by mě nebavilo - stačí pokaždé vybrat seriál, který je neznámější. A, jak píše Fruiko, vítěz je jasný předem. No, druhý by možná byl BBT. I když kdo ví, jestli to stejně neskončí i tak.
Pravděpodobně to tak skončí i tak. Ale to hlasování bude takhle přece jen pestřejší, když lidi budou moct s klidným svědomím dát hlas svému oblíbenci, i když nepatří do největšího mainstreamu, než aby hlasovali jako ovce pro GoT jen proto, že je to jasný vítěz a dostanou za něj jasnou odměnu.
Tady v těch úvodních kolech je právě motivace hlasovat pro vaše oblíbené a zároveň méně známé kousky o to větší, protože dva s nejnižším počtem nepostoupí. Takže je jasné, že ty velké seriály mají v podstatě účast v dalším kole jistou a o postup se budou prát hlavně ty menší seriály, což se dokazuje už tady u toho prvního hlasování, kde to očividně bude boj trojice Madam Secretary, Z Nation a Parenthood o to, který jeden postoupí do dalšího kola. Kdyby tady všichni sázeli Arrowa jen proto, že je nejznámější a dostane zcela jasně nejvíc hlasů, tak by pak ten zajímavější boj černých koňů vlastně ani neprobíhal.
za me palec nahoru :-),
... a pripadne trofeje - ja rada.
Tak mám odhlasováno a těším se na další šestici. Jen prosím nedávejte do stejné šestice The 100, Supernatural a Agents of S.H.I.E.L.D, (všechny tři mají končit v letošním roce) protože pak bych si asi nedokázal vybrat.
Fruiko napsal(a):
Je spíš ta zábava. Jinak u takhle položené otázky ti můžu dopředu říct vítěze ani nemusím mít věšteckou kouli. Game of Thrones vyhrajou. Protože to zná každý. Ale když se vám podobný koncept líbí, tak to možná časem rozpracujeme do nějaké tipovací soutěže. Jinak obecně za hlas v anketě by měl být kredit, stejně jako trofej za účast ve vice anketách.
Omlouvám se ale pokud jak říkáte, je vítěz jasný i bez věštecké koule, nechápu k čemu tedy ta tipovací anketa je. To je jako bych tipoval, jestli se do dieselového motoru tankuje benzín nebo nafta. " B jako Bobík "
Můj Martínek napsal(a):
Omlouvám se ale pokud jak říkáte, je vítěz jasný i bez věštecké koule, nechápu k čemu tedy ta tipovací anketa je. To je jako bych tipoval, jestli se do dieselového motoru tankuje benzín nebo nafta. " B jako Bobík "
Protože všichni doufáme, že to dopadne jinak. A tahle to má spíš šanci, než kdyby se mělo hádat, co tipne většina.
Můj Martínek napsal(a):
Tak jasně, je velká pravděpodobnost, že vyhrajou profláklé seriály...ale mě na tom třeba baví i sledovat kolik lidí zvolí stejný seriál jako já, nebo jestli dávám hlas totálnímu outsiderovi. A nebo si lámat hlavu, když se proti sobě postaví víc mých oblíbenců...to už je pak jak Sofiina volba :)
Já to beru tak, že nejde jen o výsledek, ale i o ten průběh... :)
Kaelee napsal(a):
Tak jasně, je velká pravděpodobnost, že vyhrajou profláklé seriály...ale mě na tom třeba baví i sledovat kolik lidí zvolí stejný seriál jako já, nebo jestli dávám hlas totálnímu outsiderovi. A nebo si lámat hlavu, když se proti sobě postaví víc mých oblíbenců...to už je pak jak Sofiina volba :)
Já to beru tak, že nejde jen o výsledek, ale i o ten průběh... :)
PŘESNĚ, tak to mám taky. :-)
Prošla jsem celou konverzaci v komentářích, abych zjistila, jaké jsou reakce na ,dle mého, super nápad a je jasné, že nikdy se nejde zavděčit všem. Každý má na to pohled jiný, má jiné preference atd.