Diskuze k článku Novinka pod lupou: Mrs. America (Hulu)
IrmaVep
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
19. 4. 2020 / 10:27:51 (před 4 roky)
off

No, tak jelikož jsem si dala za metu vidět všechno, kde je Cate B., tak tady máme asi jasno ;)

litllewitch
Redaktor | Cool level: 41 | Sheldon Cooper
20. 4. 2020 / 08:50:09 (před 4 roky)
off

Mě to nadchlo hned od začátku. Nevím, jestli bych to nutně nazývala seriálem pro kritiky, či seriálové fajnšmekry. Ano, je to seriál, který zjevně míří na ceny, ale to podle mě neznamená, že nemusí oslovit větší publikum.

Bored now...
Seraphine313
Redaktor | Cool level: 88 | Fox Mulder
20. 4. 2020 / 20:01:30 (před 4 roky)
off
litllewitch napsal(a):

Mě to nadchlo hned od začátku. Nevím, jestli bych to nutně nazývala seriálem pro kritiky, či seriálové fajnšmekry. Ano, je to seriál, který zjevně míří na ceny, ale to podle mě neznamená, že nemusí oslovit větší publikum.

Tak ono to s životopisnými seriály je vždycky těžké, málokterému se povede oslovit větší publikum (fakt mám dojem, že jediný byl ACS a teď When They See Us). I oslavovaný Genius nemá kdovíjakou sledovanost a Fosse/Verdon divácky doslova vybouchl.

Tohle naopak vypadá skvěle, jak herecky, tak zpracováním. Moc bych tomu přál větší úspěch.

And when my time is up, have I done enough?
IrmaVep
1. 5. 2020 / 17:17:30 (před 4 roky)
off

Takže já jsem asi zaspala či co, ale nemůžu sehnat první 3 díly :( Uvítám radu do SZ...

ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
19. 1. 2021 / 02:08:25 (před 3 roky)
off

Dokoukáno. Užila jsem si to, upřímně se v této problematice vůbec neorientuju, takže pro mě všechna jména i události byly novinkou. Ale zopakuju to, co jsem už řekla - podobné typy seriálů, které se poměrně věrně drží skutečnosti, můžou být perfektním zdrojem pro současné mladé publikum, které se zábavnou formou dozví mnohem více o své historii. Když si vzpomenu, že my jsme na gymplu v dějepise za těch pár let snad 4× začínali v pravěku, kde jsme se zdrželi snad půl roku, a na 20. století už v podstatě mimo světové války nezbyl vůbec žádný čas, tak mě to trošku mrzí. Alespoň se i teď po třicítce můžou pomocí seriálů občas i něčemu přiučit.

Je fajn vidět, že jsem se v názoru v článku trefila - zrovna dneska byly zveřejněny nominace na Critics Choice Awards, kde seriál v kategorii minisérie dominuje. Opravdu jde o herecký koncert, tolik slavných herců a hereček v jednom projektu se tak často nevidí. Musím uznat, že Cate byla v hlavní roli dokonalá. I když obecně zastávám spíše demokratické názory, hlavní postava byla zahrána tak dobře, že jsem se vlastně po celou dobu sledování nemohla rozhodnout, které straně fandím. Obě dvě totiž měly hodně zajímavé a trefné argumenty a opět dokázaly, že nic není černobílé, i když to tak mnohým jedincům často přijde, protože se nedokážou vcítit do kůže druhých a neoblomně si stojí za svým (většinou dost okleštěným) názorem.

Závěr:
Jde o minisérii, takže dá se říct uzavřený (i když životy všech plynuly dál). Bella dostane výpověď z výboru a většina jejích kolegyň poté rezignuje. Phyllis se rozhodne podpořit prezidentskou kandidaturu Ronalda Reagana a dostane přislíbené místo americké velvyslankyně při OSN. Po svém zvolení jí však nový prezident zavolal a nabídku stáhnul - poděkoval jí za podporu, nicméně dodal, že si u žen nevedl až tak dobře a jejím jmenováním by si znepřátelil zastánkyně ERA, což si nemůže dovolit. Phyllis položí sluchátko a jde do kuchyně připravovat večeři pro manžela. Následují informativní závěrečné titulky - Phyllis do své smrti zůstala politicky aktivní a vedla Orlí fórum. Vůdkyně boje za rovnoprávnost žen už nikdy neměly takový vliv jako v 70. letech. ERA do dnešního dne není součástí americké Ústavy. Demokraté se snažili prosadit stažení termínu nutného k ratifikaci ERA, nicméně Republikány ovládaný senát naznačil, že je nepravděpodobné, že by se touto záležitostí zabýval.

ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
19. 1. 2021 / 02:12:39 (před 3 roky)
off
IrmaVep napsal(a):

Takže já jsem asi zaspala či co, ale nemůžu sehnat první 3 díly :( Uvítám radu do SZ...

Pravděpodobně jdu s křížkem po funuse, ale kdyby náhodou byl tvůj dotaz stále aktuální, tak celá minisérie je dostupná na HBO Go :)

IrmaVep
19. 1. 2021 / 17:19:26 (před 3 roky)
off
ragelly napsal(a):

Pravděpodobně jdu s křížkem po funuse, ale kdyby náhodou byl tvůj dotaz stále aktuální, tak celá minisérie je dostupná na HBO Go :)

To sice ano (nekdo uz byl tak laskavy, ze mi hned napsal a poradil), nicmene moc dekuju! To mi pripomina, ze bych mela asi dojet ten posledni dil... Jo, notoricka odkladacka poslednich dilu, to jsem ja ;D