Diskuze k článku Novinka pod lupou: Solar Opposites (Hulu)
sandokan555
Dlouholetý uživatel | Cool level: 22 | Chandler Bing
11. 5. 2020 / 11:11:38 (před 4 roky)
on

Uz davno tu nebola tak vyrovnana NPL :D.
Vynechavam ...

Tempy
Redaktor | Cool level: 23 | Denholm
11. 5. 2020 / 12:00:26 (před 4 roky)
off

No, nechápu to, a prosím, nesmějte se mi, ale dokoukala jsem všech 8 epizod (asi nemám ráda resty) a mám jedno zajímavé zjištění - 7. epizoda je fakt dobrá! Emzáci v ní vůbec nejsou, celé se to točí kolem zmenšených lidí ve zdi a je to na docela vážnou notu, až málem slzička ukápla! 😀 Jako pořád to asi není vrchol televizní produkce, ale pokud byste měli něčemu ze Solar Opposites dát šanci, tak je to právě ten 7. díl, ne pilot. 😉 Mám malou konspirační teorii, že tvůrci potřebovali od někoho peníze, aby dostali na obrazovku právě tento příběh, a proto vlastně vznikla celá ta šaškárna kolem. 😀

Editováno: 1x | Naposledy: 11. 5. 2020 / 14:50:56
BuBBleS
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
11. 5. 2020 / 14:24:51 (před 4 roky)
off

Rubriku Novinka pod lupou chápu. Jde o vyjádření názoru po sledování první epizody. Chápu, že každému se líbí něco jiného a chápu, jak nebezpečné je něco hodnotit po první epizodě, protože si jistě všichi uvědomují, že první epizoda seriálu kolikrát o seriálu moc říct nemusí. Z osobní zkušenosti z nedávné době třeba Into the Night (první epizoda vcelku normální, další odkryly děsivé nelogičnosti v chování postav a díry ve scénáři), nebo Sex Education, kdy jsem první 3 epizody moc nechápal, proč to má tak vysoké hodnocení. Nebo známá aférka s Bojackem, kdy vyšlo najevo, že někteří recenzenti neviděli celý seriál a ukázalo se, že se seriál našel až někdy po 5. epizodě a že je v něm víc, než se na první pohled zdálo.
A s tím vším k té rubrice tak nějak přistupuji. Jako k názoru na první epizodu a seznámení se seriálem.

A proto mi přijdou názory ragelly v pohodě, i když můžu mít na seriály jiný pohled, protože popíše, co ji na tom konkrétním seriálu zaujalo a co ne. Tenhle komentář vlastně píšu jen kvůli tomu třetímu názoru od jesmota, který naprosto nechápu a uniká mi, proč u tohoto seriálu dostal prostor v této rubrice. Sám tam dokonce přiznává, že ani tu první epizodu neviděl celou a že ji od druhé půlky proklikával. WTF? "Žádná prognóza pro další díly"? Tohle se přeci nedá říct vůbec o ničem, jakou má co prognózu. Hodnotit celý seriál na základě první epizody je další WTF. "Nechutné"? Ve srovnání s čím? V čem spočívá ta nechutnost? Rick a Morty má stejně explicitní scény a je to tedy nechutnost ve stejném smyslu? "Nesmyslné"? Co konkrétně je nesmyslné? Opět by to chtělo nějaké srovnání. Nesmyslní jsou i Simpsonovi, tak se jedná o tuto nesmyslnost?

Nepřišel jsem tu orodovat za seriál ani měnit něčí názor. Ať tomu někdo dá po prvním díle klidně 10 %, ale ten třetí názor v této rubrice je prostě čiré zlo, které tuhle rubriku naprosto ničí. Ten názor je neuvěřitelně jalový, nicneříkající.

Editováno: 3x | Naposledy: 11. 5. 2020 / 14:27:44
BuBBleS
11. 5. 2020 / 14:46:59 (před 4 roky)
off
Tempy napsal(a):

No, nechápu to, a prosím, nesmějte se mi, ale dokoukala jsem všech 8 epizod (asi nemám ráda resty) a mám jedno zajímavé zjištění - 7 epizoda je fakt dobrá! Emzáci v ní vůbec nejsou, celé se to točí kolem zmenšených lidí ve zdi a je to na docela vážnou notu, až málem slzička ukápla! 😀 Jako pořád to asi není vrchol televizní produkce, ale pokud byste měli něčemu ze Solar Opposites dát šanci, tak je to právě ten 7. díl, ne pilot. 😉 Mám malou konspirační teorii, že tvůrci potřebovali od někoho peníze, aby dostali na obrazovku právě tento příběh, a proto vlastně vznikla celá ta šaškárna kolem. 😀

Věc se 7. epizodou se má ale trochu tak, že je potřeba vidět i to předtím. Epizody seriálu mají vždy tři dějové linky. Jednu hlavní (epizodickou), druhou vedlejší, která rozšiřuje pohled na postavy a svět, a třetí postupná, která vrcholí právě tou 7. epizodou.
Rozebrané to je třeba v této recenzi: FanboyNation recenze.

Editováno: 1x | Naposledy: 11. 5. 2020 / 14:48:19
Tempy
Redaktor | Cool level: 23 | Denholm
11. 5. 2020 / 14:55:51 (před 4 roky)
off
BuBBleS napsal(a):

Věc se 7. epizodou se má ale trochu tak, že je potřeba vidět i to předtím. Epizody seriálu mají vždy tři dějové linky. Jednu hlavní (epizodickou), druhou vedlejší, která rozšiřuje pohled na postavy a svět, a třetí postupná, která vrcholí právě tou 7. epizodou.
Rozebrané to je třeba v této recenzi: FanboyNation recenze.

V podstatě souhlasím, je lepší před 7. epizodou vidět i ty předchozí. Bojím se ale, že ne každý tomu bude chtít po těch našich Lupách věnovat čas (i když uznávám, že další epizody byly o poznání lepší než pilot), proto jsem doporučila mrknout spíš rovnou na tu sedmou, která přeci jen nějakým způsobem samostatně fungovat může. :) Za odkaz na recenzi díky, mrknu na ni večer. ;)

BuBBleS
11. 5. 2020 / 15:04:48 (před 4 roky)
off
Tempy napsal(a):

V podstatě souhlasím, je lepší před 7. epizodou vidět i ty předchozí. Bojím se ale, že ne každý tomu bude chtít po těch našich Lupách věnovat čas (i když uznávám, že další epizody byly o poznání lepší než pilot), proto jsem doporučila mrknout spíš rovnou na tu sedmou, která přeci jen nějakým způsobem samostatně fungovat může. :) Za odkaz na recenzi díky, mrknu na ni večer. ;)

Tak záleží, jak kdo tuto rubriku vnímá. Samozřejmě když se tu něco strhá, tak to asi moc lidí nenaláká, ale lidi by to měli brát jen jako názor. Z mojí zkušenosti se seriály první epizody bývají vždy slabší. A vzhledem k tomu, že seriál už má zřejmě oznámenou druhou řadu a na imdb aktuálně hodnocení 8,3/10 (1499 hlasů), že si to fanoušky brzy najde i u nás, bez ohledu na tuto 10% smršť :)

Editováno: 1x | Naposledy: 11. 5. 2020 / 15:06:26