Diskuze k článku Novinka pod lupou: Survive (Quibi)
Furiant
Redaktor | Cool level: 84 | Dr. Horrible
24. 5. 2020 / 11:28:21 (před 4 roky)
off

Za sebe můžu říct, že kdybych si nepřečetl, o čem ten seriál má být, tak si po tom osmiminutovém pilotu další díl ani nepustím. Pilot mě moc nebavil a prakticky se zbytkem seriálu nemá nic společného, pouze představuje jednu ze dvou hlavních postav. V dalších epizodách je to už lepší, avšak některé věci či cliffhangery na konci epizod mi přišly až moc nereálné, což mi trochu kazilo zážitek. Sophie Turner je tady ale opravdu výborná a konečně má ve tváři více emocí než ten jeden prkenný výraz v Game of Thrones. Celkově seriál hodnotím 70 %. :)

A schválně, kdo si v předposlední, jedenácté, epizodě taky vzpomněl na Lady právě z GOT? :D

Učitel matematiky, fyziky a informatiky na základní škole, velký seriálomaniak a občas i náruživý knihomol...
Longsword
Dlouholetý uživatel | Cool level: 27 | Bobby Singer
24. 5. 2020 / 11:40:08 (před 4 roky)
off

Už jsem hodnotil celý seriál, takže kdo chce, může si přečíst celou mou recenzi tam.
První díl je v celém pojetí poněkud odlišný a opravdu neukáže nic z toho, co se bude dít dál. S. Turner je ve své roli ale již zde naprosto přesvědčivá a nutí tak ke srovnání jak se Sansou, tak i s Jean Grey. Doufejme, že její kariéra bude pokračovat dál a nestane se novou J. Lawrence, protože to by byla škoda, opravdu má talent.

ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
24. 5. 2020 / 11:53:04 (před 4 roky)
off

Asi (zatím) nejde o minisérii, co? :D

Furiant
Redaktor | Cool level: 84 | Dr. Horrible
24. 5. 2020 / 11:59:53 (před 4 roky)
off
ragelly napsal(a):

Asi (zatím) nejde o minisérii, co? :D

Já myslím, že jo... příběh je uzavřený a ani si nějak nedokážu představit, že by to mělo mít pokračování... ale nevím, no. :D

Učitel matematiky, fyziky a informatiky na základní škole, velký seriálomaniak a občas i náruživý knihomol...
petrSF
Uživatel od první verze | Cool level: 51 | Jay Pritchett
24. 5. 2020 / 17:10:24 (před 4 roky)
off

Taky bych řekl, že vzhledem k tomu, jak je to ukončené, to pokračování mít nebude a ani nebylo v plánu.

megawir
Co-boss | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
25. 5. 2020 / 09:12:10 (před 4 roky)
off

Jsem původně myslel, že to je seriálová podoba The Mountain between us a teď koukám, že předlohy mají různé autory :)) Seriál jsem zatím neviděl, ale film (přestože s jiným autorem) byl hodně solidní a tohle je podle všeho dost podobný, takže mrknu...

SerialZone.cz | KFILMU.net | co-boss
Calderon
Uživatel od první verze | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
25. 5. 2020 / 13:54:06 (před 4 roky)
off

Dle popisku mi to dost připomíná film Hora mezi námi, tak si chci ověřit jestli tomu opravdu, tak je? :) Ať si do seznamu nedávám něco, co nechci

petrSF
Uživatel od první verze | Cool level: 51 | Jay Pritchett
26. 5. 2020 / 18:14:03 (před 4 roky)
off
megawir napsal(a):

Jsem původně myslel, že to je seriálová podoba The Mountain between us a teď koukám, že předlohy mají různé autory :)) Seriál jsem zatím neviděl, ale film (přestože s jiným autorem) byl hodně solidní a tohle je podle všeho dost podobný, takže mrknu...
Calderon napsal(a):

Dle popisku mi to dost připomíná film Hora mezi námi, tak si chci ověřit jestli tomu opravdu, tak je? :) Ať si do seznamu nedávám něco, co nechci

Mně se to líbilo víc než ten film, který se mi ale zase tak moc nelíbil :D

ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
7. 8. 2020 / 22:59:02 (před 4 roky)
off

Dokoukáno. Nakonec to šlo, ale nebylo to nic světoborného, co by se mi napevno vrylo do paměti. Každopádně se mi fakt líbí ta délka - žádné zbytečné natahování, opakování minulých událostí ani extra dlouhé "hluboké" rozhovory. Pěkně to odsýpá.

Na druhou stranu se mi nechce věřit, že by se po dvou dnech (nebo týdnu, to je jedno) do sebe stihli v těchto extrémních podmínkách tak zamilovat. To jejich vyznání lásky mi přišlo směšné. Oba polomrtví. A pak ten jeho dopis pro Jane na konci, to vážně? Vždyť jen ten voicover trval snad deset minut, než by to napsal na ten papír (plus měl tužku po ruce, jaká náhoda!), tak by to trvalo asi tři týdny. Navíc hned na začátku psal, že má takové bolesti a hlad, že nemůže ani myslet - a pak vyplodí takový hlubokomyslný román :D

Závěr:
Jane najdou ležet na cestě a odvezou do nemocnice. Bude v pořádku, ale Paul bohužel nepřežil - našli ho den po Jane už mrtvého. Před smrtí jí však stihl napsat dopis na rozloučenou, kde hrdinku vybídl, aby žila svůj život naplno za ně oba. V závěru vidíme představu, kdy se Jane s Paulem setkají opět na vrcholku hory, oba již bez zranění a v čistém oblečení, a obejmou se.

jesmot
Redaktor | Cool level: 56 | Richard Castle
7. 8. 2020 / 23:58:08 (před 4 roky)
off
ragelly napsal(a):

Dokoukáno. Nakonec to šlo, ale nebylo to nic světoborného, co by se mi napevno vrylo do paměti. Každopádně se mi fakt líbí ta délka - žádné zbytečné natahování, opakování minulých událostí ani extra dlouhé "hluboké" rozhovory. Pěkně to odsýpá.

Na druhou stranu se mi nechce věřit, že by se po dvou dnech (nebo týdnu, to je jedno) do sebe stihli v těchto extrémních podmínkách tak zamilovat. To jejich vyznání lásky mi přišlo směšné. Oba polomrtví. A pak ten jeho dopis pro Jane na konci, to vážně? Vždyť jen ten voicover trval snad deset minut, než by to napsal na ten papír (plus měl tužku po ruce, jaká náhoda!), tak by to trvalo asi tři týdny. Navíc hned na začátku psal, že má takové bolesti a hlad, že nemůže ani myslet - a pak vyplodí takový hlubokomyslný román :D

Závěr:
Jane najdou ležet na cestě a odvezou do nemocnice. Bude v pořádku, ale Paul bohužel nepřežil - našli ho den po Jane už mrtvého. Před smrtí jí však stihl napsat dopis na rozloučenou, kde hrdinku vybídl, aby žila svůj život naplno za ně oba. V závěru vidíme představu, kdy se Jane s Paulem setkají opět na vrcholku hory, oba již bez zranění a v čistém oblečení, a obejmou se.

Za mě taky celkem fajn, některé věci byly možná trochu dost přitažené, nejen ten dopis, ale rozhodně to bylo fajn. Možná jen v některých epizodách bylo dost záběrů krajiny, sice úžasné, ale takto v případě epizod s minimální délkou to někdy mohlo být kratší. Každopádně když se to jede najednou jako film, tak si toho člověk snad ani nevšimne.