Diskuze k článku 5+1 na téma Lékařské
Gabik.029
Redaktor | Cool level: 101 | strýček Skrblík
5. 6. 2020 / 13:17:11 (před 4 roky)
off

Většinu seriálů jsem viděla - s výjimkou Sirens (ten by mi nesedl) a Our Girl (ten mám ale v plánu, zkoukla jsem film, který se mi líbil, takže díky za doporučení!).

Přimlouvám se i za Combat Hospital, který jsem dala do podobných k Off the Map - sice ho bohužel potkal stejný osud, ale je to opravdu zase něco trošku jiného a navíc jde o kanadskou tvorbu, kterou osobně zbožňuju 😉

- Do I look like a killer to you? - Yes, you kill my patience.
Pajky
Autor článku | Cool level: 95 | Sherlock Holmes
5. 6. 2020 / 13:56:59 (před 4 roky)
off

Doufám, že se vám líbí náš lékařský výběr a najdete si něco nového ke sledování.

Seznam všech seriálů z 5+1 je pod odkazem, tak schválně, kolik už jich máte ve watchlistu :)

Není článek ten, aby se zavděčil čtenářům všem :)
Editováno: 3x | Naposledy: 5. 6. 2020 / 14:03:41
Litocha
Dlouholetý uživatel | Cool level: 50 | František 'Ozzák' Pacovský
5. 6. 2020 / 14:39:51 (před 4 roky)
off

Díky za tenhle díl, lékařské seriály můžu :) Tři mám odsledované (nebo sleduji), Off the Map mám už delší dobu v plánu, Our Girl vypadá lákavě, jenže titulky jsou jen k jedné sérii, tak to radši ani nebudu rozkoukávat, abych pak netrpěla. A Sirens nebude nic pro mě.

andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
5. 6. 2020 / 15:17:28 (před 4 roky)
off

Jéé, lékařiny, ty miluju :-).

Off the map jsem viděla kvůli letošní výzvě (seriál vytvořený ženou) a zhltla ho jako jednohubku snad za dva dny. Zrušení mě celkem mrzelo.

Combat hospital jsem objevila kdysi náhodou a taky to byla taková krásná jednohubka.

New Amsterodam jsem zkoušela, ale nějak mě to kdoví proč nechytlo. možná za to mohla absence českých titulků, možná pro mě nezajímavé postavy, nevím. Pořád si říkám jestli mu dávat ještě šanci teď, když se někdo chopil překladu, ale zatím se k tomu moc nemám...

Kolem Our Girl už chvíli kroužím (aneb timeline je zlo :D), ale zatím se přidání do minimálně Chci vidět nějak vyhýbám.

Nurses jsou boží! Hrozně rychle těch deset týdnů se zdravotními sestrami a bratry uteklo a byla jsem zklamaná, že je JENOM 10 epizod... Netrpělivě čekám na oznámení prodloužení (jestli už bylo a uteklo mi, tak my bad :-). ). Navíc je to jeden ze seriálů, který můžete doporučit i rodičům (ano, maminka je te´d taky začala sledovat :D).

Code Black mi chybí jako blázen... Byl to jeden ze seriálů, který mi asi nejvíc připomínal ER svou fluktuací pacientů a ne příliš velkým rýpáním se v soukromí doktorů a pacošů (protože upřímně, to mě fakt nikdy nezajímalo.. Já chci vidět hektolitry krve, děkuju pěkně).

U Sirens jsem myslím viděla UK verzi a nezaujala mě, takže nemám moc důvodů pouštět si její US remake...

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
andromache
5. 6. 2020 / 15:29:51 (před 4 roky)
off

A jinak ještě za sebe přihodím Australskou špetku do mlýna a to sice seriál Anzac Girls. Jde o seriál o zdravotních sestřičkách sloužících v australsko-novozélanských vojenských jednotkách za první světové války. Jde především o známou kampaň u Galipoli, kde byly ANZAC jednotky nasazené v předních liních. Pokud máte rádi historické seriály, doporučuju :-) (PS: Právě proto jsem chtěla vědět další témata, abych mohla eventuelně upozornit na přehlíženou Austrálii /-))

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
Gabik.029
Redaktor | Cool level: 101 | strýček Skrblík
5. 6. 2020 / 16:06:35 (před 4 roky)
off
andromache napsal(a):

Kolem Our Girl už chvíli kroužím (aneb timeline je zlo :D), ale zatím se přidání do minimálně Chci vidět nějak vyhýbám.

Zkus zkouknout zatím jen film na zkoušku, je to jen hoďka a půl a uděláš si obrázek. Já to tak právě udělala, protože k seriálu se dostanu až o prázdninách. Akorát začátek filmu se mi moc nelíbil (taková party girl), než se přihlásila k výcviku, pak to bylo super 😉 A díky za tip na Anzac Girls, nevypadá to špatně, navíc jen pár dílů.

- Do I look like a killer to you? - Yes, you kill my patience.
andromache
5. 6. 2020 / 16:23:26 (před 4 roky)
off
Gabik.029 napsal(a):

Zkus zkouknout zatím jen film na zkoušku, je to jen hoďka a půl a uděláš si obrázek. Já to tak právě udělala, protože k seriálu se dostanu až o prázdninách. Akorát začátek filmu se mi moc nelíbil (taková party girl), než se přihlásila k výcviku, pak to bylo super 😉 A díky za tip na Anzac Girls, nevypadá to špatně, navíc jen pár dílů.

Počkat.. On je to i film? Nebo byl napřed film a na základě filmu (jako obvykle se mi až chce říct :D) udělali i seriál? A jinak mě právě bitva o Galipolli celkem zajímá, takže jsem byla ráda, že jsem na holky z ANZACu narazila :-). Je to minisérie, takže ti to fakt moc večerního času nesežere :-).

inekafe
Redaktor | Cool level: 93 | Jack Bauer
5. 6. 2020 / 16:36:17 (před 4 roky)
off
andromache napsal(a):

Počkat.. On je to i film? Nebo byl napřed film a na základě filmu (jako obvykle se mi až chce říct :D) udělali i seriál?

Film je v podstate predĺžená pilotná epizóda - "Following a feature-length pilot episode, a full series of five episodes was commissioned"

//doplnenie - samotný film o sebe nemá nejaké ukončenie a seriál naňho ďalej nadväzuje, čiže nedá sa hovoriť o samostatnom filme, ako si to asi myslela :)

//doplnenie 2 - ak si samotný film nepozries, asi to až tak nebude vadiť, kedze je trosku iný od zvyšku seriálu (premena hlavnej postavy, vojenský výcvik), ale mňa na tom práve toto bavilo :) ostatne, spomínam to aj v mojom odporúčaní, tak sa už nechcem zbytočne opakovať :)

"Život jak vo videu, dopredu či dozadu, si nepretočím."
Editováno: 2x | Naposledy: 5. 6. 2020 / 16:43:31
andromache
5. 6. 2020 / 17:21:53 (před 4 roky)
off
inekafe napsal(a):

Film je v podstate predĺžená pilotná epizóda - "Following a feature-length pilot episode, a full series of five episodes was commissioned"

//doplnenie - samotný film o sebe nemá nejaké ukončenie a seriál naňho ďalej nadväzuje, čiže nedá sa hovoriť o samostatnom filme, ako si to asi myslela :)

//doplnenie 2 - ak si samotný film nepozries, asi to až tak nebude vadiť, kedze je trosku iný od zvyšku seriálu (premena hlavnej postavy, vojenský výcvik), ale mňa na tom práve toto bavilo :) ostatne, spomínam to aj v mojom odporúčaní, tak sa už nechcem zbytočne opakovať :)

Okej, nějak se s tím poperu :-). Díky za vyjasnění :-).

eliska krejci
Uživatel od první verze | Cool level: 9 | Rajesh Koothrappali
5. 6. 2020 / 17:22:46 (před 4 roky)
off

Až na new amsterdam a sirens mám nakoukané všechny, ale i na tyto dva se chystám...Musím podotknout, že Off the map bych přirovnala spíše k (také málo hodnocenému seriálu) The good karma hospital. Ale jestli bych něco z tohoto seznamu a vůbec lékařských seriálů opravdu doporučila, tak je to jednoznačně Code Black. :)

Eliška
allyska
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
5. 6. 2020 / 17:26:01 (před 4 roky)
off

Naprosto souhlasím s Furiantem, moc se mi líbí v New Amsterdam jiný pohled na zdravotnictví. I otázka zdravotního pojištění, jsou zde díky tomu jiné příběhy, pro mě neotřepané, i když jsem už viděla celkem dost lékařských seriálů. Navíc jsem ráda, že to není žádná vztahovka, nějaký pár tam samozřejmě je, ale není to každý s každým.

proobacz
Redaktor | Cool level: 26 | Ally McBealová
5. 6. 2020 / 23:25:48 (před 4 roky)
off

Vím, že to sem vůbec nepatří, ale kdyby někdo věděl o někom, kdo by sháněl na poslední chvíli pomaturitní studium a umí aspoň trochu šít a nějaké to umělecké cítění, tak by mi to bodlo. Potřebuji někoho na Vyšší odbornou školu-obor konzervování a restaurování textilií, aby naplnili počet studentů, otevřeli obor a vzali mi tam potomka.) Přijímačky jsou jednoduché.

Maarti
Uživatel od první verze | Cool level: 17 | Jaime Lannister
6. 6. 2020 / 08:48:30 (před 4 roky)
off

Díky, díky, díky!
@New amsterdam mám v plánu, ale ještě na něj nedošlo..
Kanadské a britskýjsou jiný pohled, takže díky za inspiraci.
Osobně bych doporučila i @Night shif a @Combat hospital 😉

inekafe
Redaktor | Cool level: 93 | Jack Bauer
6. 6. 2020 / 12:13:43 (před 4 roky)
off

Ja osobne lekárske nijak extra nesledujem, takže okrem Our Girl som videl iba Sirens. Pajky mi to odporúčal ešte v čase, keď to prekladal a bežalo to v US of A. Fajn oddychovka, pri ktorej ani nevadí otvorený koniec, kedze je to komédia a za chvíľu na to aj tak zabudnete. 😀

"Život jak vo videu, dopredu či dozadu, si nepretočím."
Kahlan
Uživatel od první verze | Cool level: 79 | Dave Lister
6. 6. 2020 / 16:35:23 (před 4 roky)
off

táto rubrika bude pre mňa asi smrť =D
New Amsterdam sledujem, súhlasím s tým čo píše furiant. Sirens som videla už dávnejšie..ale samozrejme Off the map,Our girl, Code black a Anzac girl šup do to-watch.ešteže to leto budem mať na seriály asi chudobnejšie ako tie predtým =D

Gallifrey fall no more!
andromache
6. 6. 2020 / 17:48:33 (před 4 roky)
off
Kahlan napsal(a):

táto rubrika bude pre mňa asi smrť =D
New Amsterdam sledujem, súhlasím s tým čo píše furiant. Sirens som videla už dávnejšie..ale samozrejme Off the map,Our girl, Code black a Anzac girl šup do to-watch.ešteže to leto budem mať na seriály asi chudobnejšie ako tie predtým =D

To je asi jako já na timeline :D.

No Plachta
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
6. 6. 2020 / 23:40:58 (před 4 roky)
off

zajimavej vyber.. new amsterdam a off the map se i hodne libilo, ale kdyz pominu pohotovost a house tak nejlepsi lekarskej je podle me critical.. https://www.serialzone.cz/serial/critical/

anglicky serialy sou hodne super.. al ebacha je to hoodne krvavy

kumla
Dlouholetý uživatel | Cool level: 27 | Bobby Singer
7. 6. 2020 / 07:17:04 (před 4 roky)
off

Nooo... Tak to teda pěkně děkuju. Všechny jsem si hodila do Chci vidět a fakt chci vidět, kdy se mi to podaří zkouknout 🙈🤷‍♀️.

Kumla
Kahlan
Uživatel od první verze | Cool level: 79 | Dave Lister
7. 6. 2020 / 09:30:33 (před 4 roky)
off
andromache napsal(a):

To je asi jako já na timeline :D.

tak tak =D

Gallifrey fall no more!
Pajky
7. 6. 2020 / 13:27:51 (před 4 roky)
off
kumla napsal(a):

Nooo... Tak to teda pěkně děkuju. Všechny jsem si hodila do Chci vidět a fakt chci vidět, kdy se mi to podaří zkouknout 🙈🤷‍♀️.

Tenhle přístup máme rádi a těší nás, že výběr zaujal!

andromache
7. 6. 2020 / 14:36:27 (před 4 roky)
off
Pajky napsal(a):

Vy ho možná máte rádi, ale co my chudáci, co se nám furt nafukují watchlisty :D :D?

Pajky
7. 6. 2020 / 15:59:39 (před 4 roky)
off
andromache napsal(a):

Vy ho možná máte rádi, ale co my chudáci, co se nám furt nafukují watchlisty :D :D?

Co si budeme nalhávat. Vy to máte rádi taky :D

andromache
7. 6. 2020 / 16:09:54 (před 4 roky)
off
Pajky napsal(a):

Co si budeme nalhávat. Vy to máte rádi taky :D

Nóóóó.... :D. To je diskutabilní :D.

kumla
Dlouholetý uživatel | Cool level: 27 | Bobby Singer
8. 6. 2020 / 13:24:53 (před 4 roky)
off
Pajky napsal(a):

No ale kde vzít ten čas na všechno? Když chodil starší do školky, tak se to dalo, teď nemůže, tak je to marné 😄🤦‍♀️.
A pokud dáte ještě právnické seriály, tak to bude teprve maso 😜.

Kumla