Diskuze k článku Anketa: Který ukončený seriál máte nejraději? (čtvrtfinále, duel 3+4)
Romix
Uživatel od první verze | Cool level: 14 | Emma Swan
3. 6. 2020 / 17:35:56 (před 4 roky)
off

Tak snad zase jednou po čase Hra o Trůny předvede něco pozitivního a zbaví nás té ptákoviny :D

a u druhého jasný Mentalista..

Romix
SparkySpeirs
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
3. 6. 2020 / 18:07:36 (před 4 roky)
off
Romix napsal(a):

Tak snad zase jednou po čase Hra o Trůny předvede něco pozitivního a zbaví nás té ptákoviny :D

a u druhého jasný Mentalista..

Já půjdu dneska zcela opačně a budu doufat, že naopak TBBT sestřelí GoT :D

A ve druhém duelu dávám Původní, protože jsem z nich viděla víc než z Mentalisty, jinak bych se musela rozhodovat, komu dám hlas. :)

What the fork?!
jukab
Uživatel od první verze | Cool level: 19 | Černá zmije
3. 6. 2020 / 18:40:58 (před 4 roky)
off

Hlasuju pro Sheldonovu rodinku, ale spíš asi vyhraje Hra :(

yuriy
Dlouholetý uživatel | Cool level: 25 | Lee 'Apollo' Adama
3. 6. 2020 / 19:03:44 (před 4 roky)
off

V prvom jednoznacne Big Bang a v druhom uz tradicne proti upirom 😏

The Order 1908
kumla
Dlouholetý uživatel | Cool level: 27 | Bobby Singer
3. 6. 2020 / 19:37:35 (před 4 roky)
off

Dneska BBT a Mentalista.

Kumla
AdaW
Dlouholetý uživatel | Cool level: 44 | Captain Hammer
3. 6. 2020 / 19:46:57 (před 4 roky)
off

Ve druhém duelu jasný Mentalista, v prvním jsem si dala rozpočítadlo a padlo to na TBBT. :D Ráda mám totiž oba seriály, takže mi je v podstatě jedno, který vyhraje. :)

Katschaba
Uživatel od první verze | Cool level: 21 | Phil Dunphy
3. 6. 2020 / 19:49:04 (před 4 roky)
off

Tak z dua BBT a GOT volím GOT, jelikož to jsem aspoň dokoukala :) A nejsem obecně moc na ty komedie no :)

Z druhého volím Mentalistu, protože to je prostě srdcová záležitost :)

"Your life is yours and yours alone, rise up and live it." by Richard Rahl
Olivia Caroline Jones
Redaktor | Cool level: 22 | Chandler Bing
3. 6. 2020 / 20:52:17 (před 4 roky)
off

určitě Mentalista, i když TO jsem taky sledovala
a jestli TBBT nebo GoT... to je prašť jako uhoď 😂 řekne mi někdo, který prohrává, ať to aspoň “vyrovnám“? 🙈

Is it bad that I'd rather watch Friends than actually have them?
Editováno: 1x | Naposledy: 3. 6. 2020 / 20:52:31
zdenicka
Uživatel od prvopočátků | Cool level: 23 | Denholm
3. 6. 2020 / 20:56:32 (před 4 roky)
off

Takže první duel GoT, protože to prostě TBBT nemůže vyhrát!!!!

A druhý duel upíři, když už jsem pro ně nehlasovala včera.

"It's a beautiful day to save lives.”
Romix
3. 6. 2020 / 21:11:06 (před 4 roky)
off
Olivia Caroline Jones napsal(a):

řekne mi někdo, který prohrává, ať to aspoň “vyrovnám“? 🙈

GoT prohrává

Romix
Olivia Caroline Jones
Redaktor | Cool level: 22 | Chandler Bing
3. 6. 2020 / 21:15:24 (před 4 roky)
off
Romix napsal(a):

GoT prohrává

díky díky 😊 máte to tam, fanoušci GoTka

Is it bad that I'd rather watch Friends than actually have them?
Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 125 | Peggy Carter
3. 6. 2020 / 23:12:21 (před 4 roky)
on

Ty jo jsem nečekal, že Mentalista to dotáhne tak daleko. A že si poradí i s upírama nejspíš, to zírám.

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
IP Freely
Dlouholetý uživatel | Cool level: 14 | Emma Swan
4. 6. 2020 / 00:26:15 (před 4 roky)
off
Fruiko napsal(a):

Ty jo jsem nečekal, že Mentalista to dotáhne tak daleko. A že si poradí i s upírama nejspíš, to zírám.

Tak už prošel přes silnější kousky. :) Tady ty upíří deníky určitě taky nebudou problém. :)

Z dalšího duelu znám pouze big Bang, nevím proč je tady tak oblibenej, Ale vlastně i ode mě dostali hlas, takže to bude u ostatních asi podobný. :)

If you want me, you find me Right here at the bar Just wait until I have finished this jar
Atice
Dlouholetý uživatel | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
4. 6. 2020 / 06:52:16 (před 4 roky)
off

V první části jednoznačně TBBT, snad už konečně někdo pošle tu šílenost GoT do háje zeleného.

U druhé části jsem váhala, ale nakonec jsem dala Mentalistu.

_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
4. 6. 2020 / 07:34:08 (před 4 roky)
off

GoT byl přes nepříliš uspokojivě zvládnutý konec jedním z největších seriálových počinů 21. století. Je to složitostí (rozsahem) tematu, scénáristicky, hereckými výkony... a rozpočtem zcela jiná liga, než TBBT. V budoucnosti, kdy po TBBT "neštěkne ani pes" si bude nacházet nové diváky.

Pro mě nepochopitelný aktuální poměr (TBBT/GoT -> 53%/47%) ve mně vzbuzuje otázku, jestli není opět statistika manipulována, nebo jestli není současný výsledek hlasování projevem v Čechách tak obvyklé nenávisti vůči úspěchu.

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
Editováno: 2x | Naposledy: 4. 6. 2020 / 07:36:21
Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 125 | Peggy Carter
4. 6. 2020 / 07:44:26 (před 4 roky)
on
_-0-_ napsal(a):

GoT byl přes nepříliš uspokojivě zvládnutý konec jedním z největších seriálových počinů 21. století. Je to složitostí (rozsahem) tematu, scénáristicky, hereckými výkony... a rozpočtem zcela jiná liga, než TBBT. V budoucnosti, kdy po TBBT "neštěkne ani pes" si bude nacházet nové diváky.

Pro mě nepochopitelný aktuální poměr (TBBT/GoT -> 53%/47%) ve mně vzbuzuje otázku, jestli není opět statistika manipulována, nebo jestli není současný výsledek hlasování projevem v Čechách tak obvyklé nenávisti vůči úspěchu.

Tbbt je v Čechách rozhodně populárnější než GOT. Už jen když si vezmeš cílový skupiny. Tbbt cílí na všechny, kdežto Got v podstatě jen na fanoušky fantasy. Tbbt tu s námi bude na věky, podobně jako Friends.

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
Rašík
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
4. 6. 2020 / 09:36:17 (před 4 roky)
off

Jsem ráda, že se Mentalista probojoval až takhle daleko. :) Je to moje srdcovka.

Rašík
Arkantos
Dlouholetý uživatel | Cool level: 23 | Denholm
4. 6. 2020 / 11:19:08 (před 4 roky)
on

No tak ja dúfam, že to GOT vyhrá a tá hlúposť vypadne. Už aj tak je vyššie než ba mala byť. Čo sa týka druhého súboja tak mi to je jedno. Ani jeden seriál som nepozeral (asi som videl 2 časti Mentalistu ale ruku do ohňa za to nedám) ale asi ma viac tiahne k upírom.

Romix
4. 6. 2020 / 11:33:57 (před 4 roky)
off
Fruiko napsal(a):

Tbbt tu s námi bude na věky, podobně jako Friends.

Nestraš :D

Romix
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
4. 6. 2020 / 12:41:38 (před 4 roky)
off
Fruiko napsal(a):

Tbbt je v Čechách rozhodně populárnější než GOT. Už jen když si vezmeš cílový skupiny. Tbbt cílí na všechny, kdežto Got v podstatě jen na fanoušky fantasy. Tbbt tu s námi bude na věky, podobně jako Friends.

IMHO TBBT mezi námi navěky nebude, protože i mnohem "těžšší kalibr" ve stejné kategorii zmizel, nebo postupně mizí v propadlišti dějin (namátkou Monty Python's Flying Circus,Lexx,Red Dwarf,IT Crowd...) Je-li cílovou skupinou míněný ten nejmainstreamovanější mainstream, tak ten podléhá módě (ve slova smyslu starý=blbý, nový=cool). U ní nemá ve své kategorii ničím moc nevynikající seriál typu TBBT v budoucnosti šanci, přijdo další, novější.

Pravda, má tu výhodu, že na hodnocení/názor stačí vidět pár dílů (klidně napřeskáčku), kdežto GoT se musí vidět celý, nebo alespoň několik celých řad a toho je schopna jen část diváků.

Kromě toho je zvláštní stavět proti sobě seriály z tak odlišných kategorií - daleko relevantnější by bylo, vybírat/volit vždy v jejich rámci.

Kdyby se za bolševika volil nejlepší televizní pořad, tak by patrně jedním z nadějných nominantů byl odpudivý Ein Kessel Buntes (možná by porazil i superpropagandistického Majora Zemana) - bez ohledu na to, že ani "průměrný volič" není tak **** (hvězdičky nahrazují velmi expresivní a pejorativní výraz). Důvody by byly obdobné jako nyní, kdyby volba probíhala napříč kategoriemi.

janulam11
VIP | Cool level: 18 | Kocour
4. 6. 2020 / 13:28:59 (před 4 roky)
off

The Mentalist a byla jsem příjemně překvapená, jak si vede :D.

Game of Thrones
, TBBT sice taky ráda sleduju, ale GOT je podle mě trochu jiná úroveň.

jukab
Uživatel od první verze | Cool level: 19 | Černá zmije
4. 6. 2020 / 15:54:24 (před 4 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

Proč by zrovna Hra byla jeden z největších počinů 21st? Přešvihli výpravu? Je to dobře hodnocené kritiky? Už tvé psaní o nezvládnutém konci, versus konec Teorie, která k němu směřovala v podstatě od začátku, na mě nijak impozantně nepůsobí. Složitost tématu nemusí být plus, ne? Většina lidí kouká na seriály kvůli odpočinku (proto máme Ulici a Ordinaci :). Herectví se zbytečně přeceňuje, dřív v jednom filmu pokaždý hrál někdo jiný a nikomu to nevadilo. Dnes máme celebrity a koukáme na cokoli s nulovým příběhem jen kvůli nim.

Já bych tuhlre anketu tak neprožíval. Plno lidí tady dle diskuse hlasuje pro seriály, které nikdy neviděli, takže vypovídací schopnost nula nula nic :)

Tarch
Dlouholetý uživatel | Cool level: 2 | Jake Harper
4. 6. 2020 / 16:41:31 (před 4 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

On to zas takový počin není. Jen vytěžil to, s čím přišly seriály před ním a měl náležitý rozpočet. V průběhu sledování mi vždy vadilo jak se chytala nějaká velká bitva a pak bum prásk je po bitvě. To ještě neměli tak obří rozpočet. No a když už ho ke konci měli tak předvedli spíše než epické bitvy variaci na taktického neuměla.
Navíc minimálně pro mě nemá potenciál k dalšímu shlédnutí. A to jsem fanda temných scifi / fantasy. Nedávno jsem to zkoušel a po pár dílech vzdal. Představa, že mě čeká jen dlouhé čekání na trochu té akce okořeněné pár solidními dialogy mi nestačí.
TBBT není kdejaký majstrštyk, ale stejně jako na třeba takový MASH se na něj dá odpočinkově koukat i když to v TV neustále opakují.

Pipa22
4. 6. 2020 / 17:51:51 (před 4 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

... tak tohle je dvojice, u ktere vubec nehlasuji a nechystam se. A to je zatim v prubehu ankety prvni pripad. Proste ne. :D zlomyslne me tesi, ze jeden vypadne drive nez ve finale.

paliv232
Dlouholetý uživatel | Cool level: 7 | Manny Bianco
4. 6. 2020 / 23:04:51 (před 4 roky)
off

[citace=_-0-_]IMHO TBBT mezi námi navěky nebude, protože i mnohem "těžšší kalibr" ve stejné kategorii zmizel, nebo postupně mizí v propadlišti dějin (namátkou Monty Python's Flying Circus,Lexx,Red Dwarf,IT Crowd...) Je-li cílovou skupinou míněný ten nejmainstreamovanější mainstream, tak ten podléhá módě (ve slova smyslu starý=blbý, nový=cool). U ní nemá ve své kategorii ničím moc nevynikající seriál typu TBBT v budoucnosti šanci, přijdo další, novější.

Monty python jsou tady už přes padesát let, je to legenda a znám spoustu lidí, kteří to milují.Já také. To, že to nezná třeba cílovka Upířích denníků, ještě neznamená, že seriál vymizel z povědomí. Stejně kultovní je i Red Dwarf a IT Crow. Pořád tady nechápu tu nenávist k TBBT a Trůnům. Pokud se vám to lidi nelíbí, tak ok, ale to ještě neznamená,že je to nějaký shit. Oba seriály jsou světově uznávané a ne jen jako masově-populární záležitost. Procházejí tady větší blbosti a nikdo se nad tím nepozastaví. Jasně existují i kvalitnější seriály, ale nemají takovou oblibu. Tohle má být hlavně zábava, ne nějaká výchova k lepšímu vkusu. Lidé ty seriály volí, protože je mají rádi. Nemůžu se zbavit dojmu, že je tu jen spousta snobů.

_-0-_
5. 6. 2020 / 10:15:10 (před 4 roky)
off

[citace=Tarch]On to zas takový počin není.../citace]

GoT je dosud nejkomplexnější zpracování rozsáhlé ságy, z tohoto pohledu to byl přelomový seriál.

Je to 70-80 hodin pokračujícího děje s naprostým minimem vaty.

Něco takového tady dosud nikdy nebylo. Vliv GoT na seriálovou tvorbu je natolik zásadní, že se tvoří zásadní kvalitativní předěl. Dá se hovořit o tvorbě před a po GoT.

Tarch
Dlouholetý uživatel | Cool level: 2 | Jake Harper
5. 6. 2020 / 11:30:44 (před 4 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

[citace=Tarch]On to zas takový počin není.../citace]

Něco takového tady dosud nikdy nebylo. Vliv GoT na seriálovou tvorbu je natolik zásadní, že se tvoří zásadní kvalitativní předěl. Dá se hovořit o tvorbě před a po GoT.

Jenže kolik bylo do dnešních dnů zpracovaných seriálů podle knižních sérií, které vodí tvůrce doslova za ručičku? Vše ostatní vyjma rozpočtu už tu bylo.

_-0-_
5. 6. 2020 / 12:44:12 (před 4 roky)
off
Tarch napsal(a):

Jenže kolik bylo do dnešních dnů zpracovaných seriálů podle knižních sérií, které vodí tvůrce doslova za ručičku? Vše ostatní vyjma rozpočtu už tu bylo.

No právě - výsledek tomu odpovídá. Dostatek oběživa + kvalitní autorské vedení + odvaha spustit tak velký projekt.

GoT se stala novým etalonem seriálů.

Editováno: 1x | Naposledy: 5. 6. 2020 / 12:46:21
Lenii
Uživatel od první verze | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
8. 6. 2020 / 00:42:09 (před 4 roky)
off

Jejda, ten čas tak letí.
Jen jsem si vzpomněla, že bych měla odhlasovat, tak koukám, že už je 40 minut PO půlnoci, abych stihla zahlasovat taky já. Achjo. No, alespoň, že postoupili ti, kterým bych dala hlas.

Leni (Sheena) - seriálový maniak ;-)