Diskuze k článku Netflix má opět problémy s cenzurou v Turecku
Adi
Uživatel od první verze | Cool level: 23 | Denholm
24. 7. 2020 / 20:57:19 (před 4 roky)
off

Ta jejich rozhlasová rada mi začíná pít krev. V poslední době rozdává pokuty jako na běžícím páse a začíná toho více a více zakazovat. Přijde mi, že jediné, co schválí je domácí násilí a seriály, kde je ubližováno ženám, ale jakmile by se mělo něco dotknout současné tématiky, tak je hned oheň na střeše.

"Don't study, be happy!!"
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
25. 7. 2020 / 00:35:37 (před 4 roky)
off

Cenzura a regulace jsou velmi odpudivou záležitostí, ale vnucování disproporčního zastoupení menšin (regulérní brainwashing) v audiovizuálních dílech si s tím moc nezadá. Např. podle doc. MUDr. Jaroslava Zvěřiny, CSc. (přednosty Sexuologického ústavu 1. LF a VFN) je v populaci cca 1% homosexuálních žen a přes 2% homosexuálních mužů, jiné zdroje uváději okolo 4% celkem v CZ populaci.

Tedy - u žen 1 ze 100, u mužů 2-3 ze 100. V seriálech je většinou tvořena partička hlavních postav desíti protagonisty, takže by se mezi nimi mělo vyskytovat 0,1 lesbičky a 0,2-0,3 homosexuála, aby to odpovídalo reáliím. K tomu je třeba uvážit, že na to, aby hrdinové měli sexuální, nebo platonický vztah musí být alespoň dva. To by si v takové Star Trek: Discovery (kde se to homopostavami hemží) ani nevrzli :-)

Takže, možná (doufám, i když je to nepravděpodobné) to v Turecku nebyla cenzura, ale jednoduše pár radních nechtělo připustit brainwashing (indoktrinaci). Nakonac česká RRTV často řeší podobné problémy.

Fakt, že je natáčení odpískané nepovažuji za škodu, ale způsob, jakým k tomu došlo - nakolik to bylo zákonné, nábožensky motivované, nebo jednoznačně cenzurní rozhodnutí posoudit neumím.

Připadá mi to jako střet netolerantního a roztahovačného islámského světa s netolerantním a roztahovačným tažením LGBT aktivistů.

Nejhorší je, že se v celém světě pod různými záminkami ukrajují osobní svobody a prakticky nikdo se tomu nestaví na odpor.

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
Editováno: 1x | Naposledy: 25. 7. 2020 / 00:44:40
Drunk_Queen
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
25. 7. 2020 / 01:29:33 (před 4 roky)
off

Sama nejsem pro to, aby tvůrci cpali do svých seriálů postavy jen z toho důvodu, aby si mohli odškrtnout položku v tabulce, ale zároveň je mi jasné, že pro zástupce komunity je uklidňující a povzbuzující vidět někoho, kdo je jako oni. Přece jen ta podpora je očividně potřeba, fakt je mi smutno z toho, kolik lidí, které jsem poznala, má problém se s tímto někomu svěřit, když je zrovna nechrání anonymita internetu. To my lidé s preferencemi, které od nás společnost očekává, nikdy nezažijeme.

Každopádně od Turecka mě tento přístup bohužel nepřekvapuje, přece jen to, že je věčným čekatelem na členství v EU, něco ukazuje. Škoda že minimálně v Polsku už to bude brzy (naštěstí pouze v tomto směru) to samé.

Přijde mi smutné, že ještě v dnešní době má společnost potřebu přikládat takovou váhu věcem, jako je něčí sexuální orientace nebo identita, strkat do toho nos a zakazovat to(?).

Přístup Netflixu (nebo tvůrců) chválím, je fajn, že se nebojí a že si mohou dovolit poslat je do pryč :).

Editováno: 1x | Naposledy: 25. 7. 2020 / 01:31:02
ESESEL
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
25. 7. 2020 / 01:40:44 (před 4 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

K tomu je třeba uvážit, že na to, aby hrdinové měli sexuální, nebo platonický vztah musí být alespoň dva.

No právě? Co je tedy pravděpodobnější, když v paneláku bude žít celkem 100 lidí - že mezi nimi bude 1 lesba, nebo 2? A když v seriálu bude 1 lesba, je pravděpodobnější, že mezi 100 hlavními a vedlejšími postavami bude jen ona, nebo tam bude také její partnerka, její ex-partnerka a současná partnerka té ex-partnerky?

Grab a lollipop on your way out.
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
25. 7. 2020 / 08:30:44 (před 4 roky)
off
Drunk_Queen napsal(a):

...pro zástupce komunity je uklidňující a povzbuzující vidět někoho, kdo je jako oni. Přece jen ta podpora je očividně potřeba...

...minimálně v Polsku už to bude brzy (naštěstí pouze v tomto směru) to samé...

...v dnešní době má společnost potřebu přikládat takovou váhu věcem, jako je něčí sexuální orientace nebo identita...

To Drunk_Queen: Nedíval jsem se na percentuelní zastoupení koprofágů, koprofilů, nekrofágů, nekrofilů a dalších sexuálně deviovaných jedinců, jejichž jednání není trestné (zatím), nebo je na hranici zákona. I oni by jistě potřebovali povzbuzení a glorifikaci :-) Ne, vážně, z hlediska evoluce a přežití druhu jsou zejména homosexuálové nepotřební, tak nechápu, proč by měli být glorifikovaní a proč by měl být záměrně nadhodnocovaný jejich výskyt v populaci, aby to vypadalo, že se jedná o normu chování. Pokud nepřekračují zákon a neomezují ostatní, ať si dělají co chtějí, ale ať ostatním nevnucují ze všech stran jejich "životní styl".

Katolické Polsko není v EU (a ve světě) samo stran výrazného v omezování svobod a zavádění cenzurních praktik. Kromě toho je sekulárním státem jen papírově, obdobně, jako Turecko. Podívej se, kolik států má paragrafy trestního práva (nikoliv církevního) na rouhání. V takových zemích je potom jednoznačně (a často zákonně) podložený odpor vůči LGBT věrozvěstům :-)

Soudobá společnost přikládala minimální váhu otázkám sexuální orientace, identity a ostatním "aktuálním tematům" do doby, než jí začalo obtěžovat systematické vymývání mozků - počínaje ekoněčím, přes homoněco až po rasoněco. Nejvíce s tím mají problém bigitní věřící v něco, ultrakonzervativci a pravicoví extrémisté. Pro levicové extremisty (neomarxisty) jsou tahle eko-homo-protirasistická hnutí a jejich propagandistická činnost nástrojem - požehnáním, protože výrazně přispívají k polarizaci a destabilizaci společnosti.

Žil jsem nikoliv nepodstatnou část života za bolševika a tak jsem přecitlivělý na procesy, které manipulují společností, na přepisování historie, na oklešťování osobních svobod a zejména na procesy, které vedou ke změně společenského systému směrem k nadvládě "rovnějších" skupin jedinců...

ESESEL napsal(a):

No právě? Co je tedy pravděpodobnější, když v paneláku bude žít celkem 100 lidí - že mezi nimi bude 1 lesba, nebo 2? A když v seriálu bude 1 lesba, je pravděpodobnější, že mezi 100 hlavními a vedlejšími postavami bude jen ona, nebo tam bude také její partnerka, její ex-partnerka a současná partnerka té ex-partnerky?

To ESSEL: To je úsměvná sofistika. U vedlejších postav nedochází k probírání takových detailů, jakými je jejich sexuální život a u hlavních postav je jejich penetrace v populaci marginální (jak jsem vyčíslil). Nemluvě o tom, že podle statistik si nepěstuje většina homosexuálů stálé partnery (další propagandistický mýtus), ale jednoduše si kompenzují vlastní sexuální potřeby. Proto je taková míra výskytu LGBT jediců mezi hlavními postavami brainwashingem (cílenou idealizací četnosti, kvality a výdrže jejich "partnerského soužití").

Editováno: 1x | Naposledy: 25. 7. 2020 / 08:54:35
Fruiko
Autor článku | Cool level: 125 | Peggy Carter
25. 7. 2020 / 10:17:04 (před 4 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

Např. podle doc. MUDr. Jaroslava Zvěřiny, CSc. (přednosty Sexuologického ústavu 1. LF a VFN) je v populaci cca 1% homosexuálních žen a přes 2% homosexuálních mužů, jiné zdroje uváději okolo 4% celkem v CZ populaci.

Tedy - u žen 1 ze 100, u mužů 2-3 ze 100. V seriálech je většinou tvořena partička hlavních postav desíti protagonisty, takže by se mezi nimi mělo vyskytovat 0,1 lesbičky a 0,2-0,3 homosexuála, aby to odpovídalo reáliím. K tomu je třeba uvážit, že na to, aby hrdinové měli sexuální, nebo platonický vztah musí být alespoň dva. To by si v takové Star Trek: Discovery (kde se to homopostavami hemží) ani nevrzli :-)

Teď se řeší, že nikdo neví kolik to je. Někde jsem vidět i odhad okolo 10 %. Když vezmu svojí bublinu, tak to mám na 7 % (dvě třídy na ZŠ a jedna na gymplu). A všechno teda ženy a všechny mají dlouhodobý vztah, alespoň co se dá říct z třídních srazů/facebooků. A to třeba za sebou ještě nemají všichni coming out.

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
naninka358
Redaktor | Cool level: 116 | Will McAvoy
25. 7. 2020 / 11:37:32 (před 4 roky)
off

Prosím vás, vy, co jste tak posedlí tím, kolik homosexuálů se vyskytuje v "běžné" populaci, to chcete, aby postavy v každém seriálu odpovídaly proporcionálnímu zastoupení v běžné populaci? A kolik je v ní tak vrahů a zavražděných, protože spousta seriálů nám to značně zkresluje. Měli by to v těch kriminálkách zkrouhnout, protože já osobně neznám jediného vraha. Třeba takovej Midsommer, tam už by to muselo být vyvražděný, a kdo by se sakra stěhoval do oblasti s tolika zavražděnýma na celkový počet obyvatel.

Jak už psal někdo výše, když se v seriálu objeví postava z nějaké minority, je naprosto přirozené, že se tam objeví i další. Protože co? Protože lidi se obklopují těmi, s kým si rozumí, kdo je jim podobný.

A ti *****, kteří si myslí, že rovná práva pro LGBT by vedla k legitimizaci například pedofilie, zřejmě přehlídli další společenské téma, a to téma konstentu. Tedy, že všichni, co se účastní sexuálního aktu, s ním musí souhlasit. A to děti a mladiství podle zákona (který absolutně NIKDO nenapadá) nemůžou, protože nejsou dostatečně vyspělí. Stejně jako si třeba v třinácti nemůžou legálně vzít půjčku.

A co dělá jedinec sám (opakuji sám, nikoli s pomocí audiovizuálních děl, která někoho zneužívají nebo vznikla či byla zveřejněna bez souhlasu zúčastněných), je mi celkem jedno, ať si třeba ojede jablečný koláč. Oh wait, to už tu bylo, a nějak jsem nezaznamela, že by se v "běžné" populaci rozšířil počet pie-fuckers.

_-0-_
25. 7. 2020 / 15:57:23 (před 4 roky)
off
Fruiko napsal(a):

Teď se řeší, že nikdo neví kolik to je. Někde jsem vidět i odhad okolo 10 %. Když vezmu svojí bublinu, tak to mám na 7 % (dvě třídy na ZŠ a jedna na gymplu). A všechno teda ženy a všechny mají dlouhodobý vztah, alespoň co se dá říct z třídních srazů/facebooků. A to třeba za sebou ještě nemají všichni coming out.

Většina odborných zdojů se drží výrazně nižších odhadů (vycházejících z průzkumů), pozoruhodné je, čím blíže jsou zdroje duhovým aktivistům, tím jsou odhady vyšší (některé přesahují 12% penetraci v populaci).

Problém mnoha statistik je, že se opírají o průzkumy, kde není podle stejného klíče definováno (a někdy ani rozlišováno), kdo je homosexuál a kdo např. jen "experimentátor". Uváděná % jsou proto často (pravděpodobně záměrně) nafouknutá.

V zemích, kde je již delší dobu možné uzavírat homosexuální svazky je mezi stajnopohlavními jedinci vyšší "rozvodovost", než v případě skutečných manželství (heterosexuálních svazků). Problém je, že u svazků obecně roste míra rozvodovosti v závislosti na délce jejich trvání, "rozvodovost" homosexuálních párů tedy očekávatelně poroste.

Relevantní data lze snadno dohledat.

Mezi spolužáky (na školách všech stupňů) jsem zaregistroval výskyt homosjedince jen jednou, ale pravda, nezabýval jsem se tím - bylo to nezajímavé.

naninka358 napsal(a):

Prosím vás, vy, co jste tak posedlí tím, kolik homosexuálů se vyskytuje v "běžné" populaci, to chcete, aby postavy v každém seriálu odpovídaly proporcionálnímu zastoupení v běžné populaci? A kolik je v ní tak vrahů a zavražděných, protože spousta seriálů nám to značně zkresluje. Měli by to v těch kriminálkách zkrouhnout, protože já osobně neznám jediného vraha. Třeba takovej Midsommer, tam už by to muselo být vyvražděný, a kdo by se sakra stěhoval do oblasti s tolika zavražděnýma na celkový počet obyvatel.

Jak už psal někdo výše, když se v seriálu objeví postava z nějaké minority, je naprosto přirozené, že se tam objeví i další. Protože co? Protože lidi se obklopují těmi, s kým si rozumí, kdo je jim podobný.

A ti *****, kteří si myslí, že rovná práva pro LGBT by vedla k legitimizaci například pedofilie, zřejmě přehlídli další společenské téma, a to téma konstentu. Tedy, že všichni, co se účastní sexuálního aktu, s ním musí souhlasit. A to děti a mladiství podle zákona (který absolutně NIKDO nenapadá) nemůžou, protože nejsou dostatečně vyspělí. Stejně jako si třeba v třinácti nemůžou legálně vzít půjčku.

A co dělá jedinec sám (opakuji sám, nikoli s pomocí audiovizuálních děl, která někoho zneužívají nebo vznikla či byla zveřejněna bez souhlasu zúčastněných), je mi celkem jedno, ať si třeba ojede jablečný koláč. Oh wait, to už tu bylo, a nějak jsem nezaznamela, že by se v "běžné" populaci rozšířil počet pie-fuckers.

Co znamená slovo konstent? Neznám jej a hlavně jej nezná slovník cizích slov (předem děkuji za vysvětlení - pokud to neměl být konsensus a nevloudily se překlepy).

Vše se dá v trestním zákonu hravě (a legálně) změnit - stačí dlouhodobý nátlak ulice a duhových aktivistů. Záleží jen a jen na společenském klimatu - homosexualita byla ještě nedávno ve většině států trestná a voilà - v současnosti byla administrativně vyřazena ze seznamu sexuálních deviací, postupně se stávala beztrestnou a dnes homosexuálové požadují možnost osvojovat děti (které budou trvale psychicky pozměněny/deformovány imprintem prostředí, ve kterém vyrostly).

Mimochodem, taková nekrofilie (doporučuji článek o nekrofilii na WIKI - je velmi zábavný) se dá snadno legalizovat změnou paragrafu o hanobení lidských ostatků, stejně, jako nekrofagie. Potom by se populární zkratka mohla rozšířit na velmi humorné LGBT+N :-)

S těmi kriminálkami je to sranda - jak sám název říká, jedná se o AV díla s kriminální tematikou. Na rozdíl od tohoto žánru ale neexistují "homonálky", kde by se dal vyšší výskyt příslušných jedinců očekávat. Usnadnilo by to výběr :-)

Nejvíc mi leze na nervy, že jsou v současnosti do většiny filmů a zejména seriálů násilně vnucované postavy s LGBT+ charaktery, které nesouvisejí s příslušným žánrem, ani dějem. Jenom tak, aby tam byly. Navíc je jich tolik, jako by jejich reálný výskyt v populaci odpovídal desítkám %. Stejně tak mi lezou na nervy přebujelá ekotemata a anti/diskrimino/rasotemata. Abych tě parafrázoval, považuji to za nechutný breainfucking.

andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
25. 7. 2020 / 18:44:52 (před 4 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

Většina odborných zdojů se drží výrazně nižších odhadů (vycházejících z průzkumů), pozoruhodné je, čím blíže jsou zdroje duhovým aktivistům, tím jsou odhady vyšší (některé přesahují 12% penetraci v populaci).

Problém mnoha statistik je, že se opírají o průzkumy, kde není podle stejného klíče definováno (a někdy ani rozlišováno), kdo je homosexuál a kdo např. jen "experimentátor". Uváděná % jsou proto často (pravděpodobně záměrně) nafouknutá.

To je právě to.. Je spousta lidí, kteří mají pořád ještě problém spáchat comming-out. A to nemluvím jenom o tom vnějším, směrem ke svému okolí, ale hlavně ten vnitřní, přiznat se sám sobě. A ano, do značné míry za to může tlak společnosti a okolí, která je heterosexuální a strašně ráda jedincům vnucuje, jak se mají chovat. Teď jsem četla hezký názor, že markantní je to hlavně u holek. Těm je totiž od malička vštěpováno, že vztah s mužem je dřina a že to bude stát hlavně na ní. A když se od partnera nedočká náležitého ocenění, nebo jim to neklape v posteli, tak je to vlastně normální a je potřeba se k tomu dopracovat. Neříkám, že u některých to tak není, ale celkem dost žen se pak najednou hodně diví, když se po několika selhaných vztazích najednou zamilují třeba ve třiceti do jiné ženy a zažívají všechno to, co jim společnost tvrdila, že by měla zažívat s muži... Takže statistiky jako takové jsou dost problém i kvůli tomuhle a myslím, že dokud nezačnou lidi brát homosexualitu jako běžnou záležitost, tak ty statistiky prostě nerelevantní budou.

_-0-_ napsal(a):

Co znamená slovo konstent? Neznám jej a hlavně jej nezná slovník cizích slov (předem děkuji za vysvětlení - pokud to neměl být konsensus a nevloudily se překlepy).[/citace

Konsent je počeštěný anglický consent a znamená to souhlas (což se klidně dalo napsat, není nutné tam za každou cenu cpát ten anglický nebo čenglický ekvivalent, to uznávám).

[citace=_-0-_]Vše se dá v trestním zákonu hravě (a legálně) změnit - stačí dlouhodobý nátlak ulice a duhových aktivistů. Záleží jen a jen na společenském klimatu - homosexualita byla ještě nedávno ve většině států trestná a voilà - v současnosti byla administrativně vyřazena ze seznamu sexuálních deviací, postupně se stávala beztrestnou a dnes homosexuálové požadují možnost osvojovat děti (které budou trvale psychicky pozměněny/deformovány imprintem prostředí, ve kterém vyrostly).

Proč máš(te) furt tendenci strkat homosexuály do jednoho pytle s pedofily? Jenom proto, že církevní hodnostáři jsou na chlapečky? Poměrně dost pedofilních mužů vzrušují malé holčičky, a na tom pokud vím nic homosexuálního není.. A vůbec,docela by mě zajímalo, jak se díváš na fakt, když si 17ti letá holka dobrovolně narazí šedesátníka... To je taky pedofilie a nikdo se nad tím pomalu nepozastavuje.. A k té adopci.. Proč si jako myslíš, že to dítě bude trvale psychicky poznamenáno? Teda pokud si nemyslíš, že zvýšená míra tolerance vůči odlišnostem je psychické narušení dítěte.. To by pak totiž odpovídalo. A jinak nevím jak by to bylo u nás, ale v americkém prostředí mají homosexuálové tendence adoptovat děti, které nikdo jiný nechce (menšiny, postižení, moc staří). A není pro dítě lepší vyrůstat v rodině, která mu zaručí klidný domovní přístav, než v děcáku, kdy i při nejlepší vůli a snaze prostě nedostane takovou míru péče jako v rodině? I kdyby mělo jít o dva otce nebo dvě mámy...

_-0-_ napsal(a):

S těmi kriminálkami je to sranda - jak sám název říká, jedná se o AV díla s kriminální tematikou. Na rozdíl od tohoto žánru ale neexistují "homonálky", kde by se dal vyšší výskyt příslušných jedinců očekávat. Usnadnilo by to výběr :-)

Ach bohové *facepalm*.. I když je fakt, že mě by to teda taky usnadnilo výběr seriálů na které bych se mohla a CHTĚLA dívat :P.

_-0-_ napsal(a):

Nejvíc mi leze na nervy, že jsou v současnosti do většiny filmů a zejména seriálů násilně vnucované postavy s LGBT+ charaktery, které nesouvisejí s příslušným žánrem, ani dějem. Jenom tak, aby tam byly. Navíc je jich tolik, jako by jejich reálný výskyt v populaci odpovídal desítkám %. Stejně tak mi lezou na nervy přebujelá ekotemata a anti/diskrimino/rasotemata. Abych tě parafrázoval, považuji to za nechutný breainfucking.

Jenže ty to pořád bereš optikou Česka, kde je nás možná těch pět procent. Ale ve většině jde o AMERICKÉ seriály a USA ať se ti to líbí nebo nelíbí má několikanásobně víc obyvatel než my a tudíž je tam i několikanásobně vyšší zastoupení členů LGBT+ komunity. Plus, to že někdo spáchal vnitřní coming-out a dospěl k tomu že je LGBT, ale nerozhlašuje to veřejně opravdu neznamená, že tím gayem/lesbou/trans osobou není. Právě kvůli takovým jako ty páchá celkem dost dětí sebevraždu a právě kvůli takovým jako jsi ty je potřeba ty LGBT postavy mít. I kdyby to mělo být třeba jen tak mezi řečí zmíněno, že psycholožka má manželku místo manžela (jak to bylo tuhle v LaO:SVU).. To mi bohatě stačí. Nemusí to být elaborovaná love story, prostě jenom zmínka tak mezi řečí, tak jako se heterosexuál jen tak mezi řečí zmíní, že je sezdán s osobou opačného pohlaví a nikdo se nad tím nepozastaví.

A ještě dodatek.. Já třeba taky zrovna nemusím Poláky a Španěly (dobře nesnáším je), ale to ještě nepopírá fakt, že Poláci a Španělé prostě existují.. I když se budu tvářit, že je nevidím, pořád tady jsou a budou a pořád budou zastoupení v seriálech a filmech....

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
Editováno: 1x | Naposledy: 25. 7. 2020 / 18:50:00
jesmot
Redaktor | Cool level: 56 | Richard Castle
25. 7. 2020 / 19:19:20 (před 4 roky)
off
naninka358 napsal(a):

Prosím vás, vy, co jste tak posedlí tím, kolik homosexuálů se vyskytuje v "běžné" populaci, to chcete, aby postavy v každém seriálu odpovídaly proporcionálnímu zastoupení v běžné populaci?

Naprosto souhlasím, seriály nejsou reálným odrazem ničeho a ani být nemají. Ať už jde o zmiňované vraždění, nebo sexuální orientace. Jednak jde o podporu, určitě to spoustě mladým pomůže, když vidí, že v tom nejsou sami, že někdo další řeší to stejné a tak podobně. Navíc koho by bavilo sledovat postavu neustále se utápějící v žalu, že je sama, ať už s jakoukoli orientaci. Ty příběhy prostě dostávají něco navíc, aby byly poutavé a kolikrát i v životě to tak dopadá, že si pak člověk řekne, že je to až neuvěřitelné a sám by to nevymyslel.

_-0-_ napsal(a):

...z hlediska evoluce a přežití druhu jsou zejména homosexuálové nepotřební...

Jen taková blbost, třeba komáři jsou potřební? Taky je tu máme a celkem v hojném počtu. Ne pardon to je jen pokus o vtip, každý názor se mi líbit nemusí, ale to je asi tak všechno.

_-0-_ napsal(a):

...v případě skutečných manželství...

...dnes homosexuálové požadují možnost osvojovat děti (které budou trvale psychicky pozměněny/deformovány imprintem prostředí, ve kterém vyrostly)...

Skutečné manželství, to je hodně zajímavý pojem. Ale k té druhé věci, musím naprosto souhlasit s andromache, jaké pozměnění/deformace, možná tak v případě postoje a otevřenosti například k sexuálním orientacím. Jinak jde opravdu o to, že se kolikrát homosexuální páry o dítě postarají lépe než ty heterosexuální, protože homosexuálové dítě skutečně chtějí, udělali by pro něj první poslední a s radostí se ujmou v podstatě s nadsázkou jakéhokoli dítěte, pokud jim to úřady dovolí. Není rozhodně větší pravděpodobnost, že se pak z potomka také vyklube homosexuál protože tady prostě výchova a prostředí nehrají roli.

A na závěr ještě k informacím z článku, Netflix asi udělal dobře, částečně tak sklopil uši, ale zároveň prostě ukázal, že nemají potřebu pro turecký trh něco točit, pokud se jim budou házet klacky pod nohy.

Drunk_Queen
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
25. 7. 2020 / 20:42:00 (před 4 roky)
off
jesmot napsal(a):

Jen taková blbost, třeba komáři jsou potřební? Taky je tu máme a celkem v hojném počtu. Ne pardon to je jen pokus o vtip, každý názor se mi líbit nemusí, ale to je asi tak všechno.

Neživí se jimi ptáci? o.O
Ale takové vzdělání třeba vůbec není potřeba, tolik promrhaného času, který jsme mohli strávit množením...

Editováno: 1x | Naposledy: 25. 7. 2020 / 20:42:19
naninka358
Redaktor | Cool level: 116 | Will McAvoy
25. 7. 2020 / 21:03:37 (před 4 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

Na tohle je jednoduchá poučka - necituj údaje, u nichž neznáš metodologii. Ale to by ty tvoje traktáty pěkně zchudly, protože máš ve zvyku vyštrachat cokoli, co konvenuje tvým představám a vydávat to za nezlomný fakt.

_-0-_ napsal(a):

V zemích, kde je již delší dobu možné uzavírat homosexuální svazky je mezi stajnopohlavními jedinci vyšší "rozvodovost", než v případě skutečných manželství (heterosexuálních svazků).

Víš co taky klesá? Počet sňatků heterosexuálních jedinců. Žijou spolu, mají děti... a pak se třeba rozejdou, do rozvodovosti se to nepromítne, protože se vzbouřili "tradičnímu" uspořádání a ani se nevzali.

_-0-_ napsal(a):

Co znamená slovo konstent? Neznám jej a hlavně jej nezná slovník cizích slov (předem děkuji za vysvětlení - pokud to neměl být konsensus a nevloudily se překlepy).

Já vím, že jak vidíš LGBT, tak se ti udělá temno před očima, takže jsi nedokázal přečíst tuto sekci, která slovo konsent (uznávám, že s překlepem, ale každý kdo má alespoň dvě mozkové buňky a nežije v jeskyni, by to zvládl dekódovat, narozdíl od spousty tvých patvarů), tak ti to tady zopakuju:

naninka358 napsal(a):

Tedy, že všichni, co se účastní sexuálního aktu, s ním musí souhlasit.

Pokud ti to stále není jasné, tady to pěkně vysvětlují.

_-0-_ napsal(a):

Vše se dá v trestním zákonu hravě (a legálně) změnit - stačí dlouhodobý nátlak ulice a duhových aktivistů.

A proto u nás už dávno máme manželství osob stejného pohlaví. Oh wait...

_-0-_ napsal(a):

Záleží jen a jen na společenském klimatu - homosexualita byla ještě nedávno ve většině států trestná a voilà - v současnosti byla administrativně vyřazena ze seznamu sexuálních deviací, postupně se stávala beztrestnou

Protože co spolu se souhlasem dělají dospělé osoby, do toho nikomu dalšímu nic není a nikomu dalšímu to nijak neškodí, takže není důvod to trestat.

_-0-_ napsal(a):

a dnes homosexuálové požadují možnost osvojovat děti (které budou trvale psychicky pozměněny/deformovány imprintem prostředí, ve kterém vyrostly).

Spousta dětí vyrůstá mimo "tradiční rodinu" (jejíž "rozpad" nejvíc zapříčiňují samotní heteráci btw), která sama o sobě je relativně nový koncept. Vyrůstají s jedním rodičem, nebo prarodiči, nebo tetou, nejstarší již zletilý sourozenec se stará o mladšího, těch variant je spousta. Jestli by děcko mělo skončit v děcáku (který ho dle tvého názoru asi nijak nedeformuje?), tak je lepší, když se o něj budou dva tátové nebo dvě mámy s láskou starat. Což nemá zajištěno ani spousta dětí v té kouzelné tradiční rodině.

_-0-_ napsal(a):

Nejvíc mi leze na nervy, že jsou v současnosti do většiny filmů a zejména seriálů násilně vnucované postavy s LGBT+ charaktery, které nesouvisejí s příslušným žánrem, ani dějem. Jenom tak, aby tam byly.

A že nám tam furt cpou i ty heteráky, i když jejich osobní život nijak s žánrem nesouvisí... To je furt kdo, kdy, s kým, co; bude tahle s tím nebo s oním; co dělal tamtem s touhle, když chodí s támhletou... Doktorka podvádí manžela s řidičem sanitky, obhájce se kdysi zapletl s žalobkyní, tak mu to teď dává u soudu sežrat, a tak dále, a tak dále.

Editováno: 1x | Naposledy: 25. 7. 2020 / 21:05:42
andromache
25. 7. 2020 / 22:57:02 (před 4 roky)
off
naninka358 napsal(a):

A že nám tam furt cpou i ty heteráky, i když jejich osobní život nijak s žánrem nesouvisí... To je furt kdo, kdy, s kým, co; bude tahle s tím nebo s oním; co dělal tamtem s touhle, když chodí s támhletou... Doktorka podvádí manžela s řidičem sanitky, obhájce se kdysi zapletl s žalobkyní, tak mu to teď dává u soudu sežrat, a tak dále, a tak dále.

O tom, že jakmile jsou v rolích parťáků a chlap a ženská, tak je téměř stoprocentní jistota, že to časem dají dohromady ani nemluvě.. Že jsem si podobného vnucování nevšimla u seriálů, kde jsou parťačky dvě ženy nebo dva chlapi parťáci.. A o tom, jak tohle párování dokáže znechutit seriál, který o tom vůbec nemá být (Arrow, Chicago Fire) ani nemluvě. Heterácké soukromí postav se nám cpe furt, ale jakmile dojde na LGBT tak by se z toho mohli heteráci zvencnout.. Ach jo.

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
_-0-_
1. 8. 2020 / 01:42:13 (před 4 roky)
off

Milé dámy, jistě jen nedopatřením zaměňujete majoritu s minoritami. Majorita nikam necpe svoje reálie, vztahy a postoje, ona je nikam cpát nemusí, protože jsou jednoduše majoritní.

Je to přece přesně naopak, než jak tvrdíte - minority nevybíravě požadují mnohem více práv a zastoupení ve společenském životě (a potažmo i v "umění pro masy"), než jim přísluší.

Btw., který výraz je podle vás více pejorativní a dehonestující - negr, nebo heterák?

Jake
Dlouholetý uživatel | Cool level: 14 | Emma Swan
2. 8. 2020 / 21:01:45 (před 4 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

Je to přece přesně naopak, než jak tvrdíte - minority nevybíravě požadují mnohem více práv a zastoupení ve společenském životě (a potažmo i v "umění pro masy"), než jim přísluší.

Minority požadují stejná práva, jako má majorita. Sice se může zdát, že (cituji) „ostatním vnucují ze všech stran jejich "životní styl"“, ale tak to chodí – když něco chci, musím si o to říct, nemůžu tiše sedět ve skříni a čekat, až se nade mnou většina slituje.

Televizní stanice určitě neprodukují více LGBT obsahu než dříve na základě nátlaku „aktivistů“. Nejspíše mají spočítané, že větší zastoupení přitáhne více diváků z dané komunity a heterosexuální většina nebude mít problém to akceptovat, což jim přinese do kapsy víc peněz.

andromache
2. 8. 2020 / 22:08:15 (před 4 roky)
off
Jake napsal(a):

Minority požadují stejná práva, jako má majorita. Sice se může zdát, že (cituji) „ostatním vnucují ze všech stran jejich "životní styl"“, ale tak to chodí – když něco chci, musím si o to říct, nemůžu tiše sedět ve skříni a čekat, až se nade mnou většina slituje.

Slovní spojení "tiše čekat ve skříni" v souvislosti s LGBT mě fakt neskutečně pobavilo :D. Záměr ;)?

_-0-_
2. 8. 2020 / 23:23:35 (před 4 roky)
off
Jake napsal(a):

Minority požadují stejná práva, jako má majorita...

Televizní stanice určitě neprodukují více LGBT obsahu než dříve na základě nátlaku „aktivistů“...

Je-li tomu tak, potom žijeme na různých planetách.