Diskuze k článku Top 5+5 velkých seriálových výročí září 2020
Nyx
Redaktor | Cool level: 75 | poručík Horatio Caine
27. 8. 2020 / 17:04:19 (před 4 roky)
off

Komentár od andromache za 3...2...1 :D

"I wake pies and make the dead. That was creepy. I make pies and wake the dead." Ned The Piemaker
Deaneira
Dlouholetý uživatel | Cool level: 33 | Jack Carter
27. 8. 2020 / 17:29:25 (před 4 roky)
on

Tak tady mám jen jednu poznámku..... Sakra jsem stará

andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
27. 8. 2020 / 17:29:29 (před 4 roky)
off
phoboska napsal(a):

Komentár od andromache za 3...2...1 :D

Pche :D :D.

Ale jinak jinak má ragelly pravdu v tom, že nářky by byly :D. Protože i když je v našich končinách Xena strašně nedoceněná, tak v zahraničí ten kultovní status má. I proto, že v mnoha věcech byla první a průkopnická (a tím nemyslím jenom ze strany LGBT náznaků, v šesté sérii naprosto otevřených narážek).. Myslím, že Xena byla ta, kdo televizním tvůrcům naplno ukázal, že ženská hlavní hrdinka je plně schopná utáhnout svůj vlastní seriál a získat si popularitu. Myslím, že bez Xeny by nebylo Buffy, Sydney Bristow a jim podobných... Takže přelom 20. a 21. století má Xeně hodně za co děkovat, minimálně stran ženských hrdinek. A tudíž do výročního článku rozhodně patří.. Který jiný fandom je i po 25 letech aktivní a nadále se pro něj píšou čerstvé fanfiky :-)? Nemluvě o tom, že poslední oficiální konvence s účastí herců byla až tuším před pěti lety. A fakt se těším na 4 září :D.

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
andromache
27. 8. 2020 / 17:30:21 (před 4 roky)
off
Deaneira napsal(a):

Tak tady mám jen jednu poznámku..... Sakra jsem stará

Jsem stejná generace a cítím to stejně :D. To je strašný, jak seriály, na kterých jsme v devadesátkách vyrůstaly mají najednou 20ti letá výročí od premiéry O_o.

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
27. 8. 2020 / 17:33:19 (před 4 roky)
off
andromache napsal(a):

Jsem stejná generace a cítím to stejně :D. To je strašný, jak seriály, na kterých jsme v devadesátkách vyrůstaly mají najednou 20ti letá výročí od premiéry O_o.

MacGyver dokonce 35 let 🙈

andromache
27. 8. 2020 / 17:34:01 (před 4 roky)
off
ragelly napsal(a):

MacGyver dokonce 35 let 🙈

Ale tak to už není moje generace.. Tak úplně :D. Jsem se narodila o rok později :D. Ale jinak je strašný, jak ten čas šíleně letí...

Editováno: 1x | Naposledy: 27. 8. 2020 / 17:34:47
ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
27. 8. 2020 / 17:46:25 (před 4 roky)
off
andromache napsal(a):

Ale tak to už není moje generace.. Tak úplně :D. Jsem se narodila o rok později :D. Ale jinak je strašný, jak ten čas šíleně letí...

Tak ono stačí vidět už jen to 15 let od startu HIMYM nebo Bones :D U Supernatural nebo Criminal Minds mi to až tak dlouhá doba nepřijde, když se to pořád vysílá, ale Matka a Bones už jsou ukončené, takže tam už to cítím víc :D

Si pamatuju, jak jsem měla měsíčně přiděleno jen asi 5 GB dat (tehdy ještě neomezený internet nebyl k dispozici) a pečlivě jsem si dělala selekci toho, co si zaslouží tyhle data vyčerpat :D To mohlo být tak kolem roku 2007, takže samozřejmě Gilmorky, Čarodějky, a HIMYM se do výběru nakonec taky dostalo :D

Hitchhiker
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
27. 8. 2020 / 17:51:11 (před 4 roky)
off

Tak co si pamatuju za mě Hercules a Xena letěli úplně neuvěřitelně. A MacGyver...tam není co dodat. Zkrátka RDA díky :D

Dnešní článek paráda. Perla vedle perličky. Akorát mi to připomnělo, že už se vlastně nemám na co dívat, všechno mi skončilo, a než mě něco chytne tak to zruší.

For crying out loud!
andromache
27. 8. 2020 / 17:52:44 (před 4 roky)
off
ragelly napsal(a):

Tak ono stačí vidět už jen to 15 let od startu HIMYM nebo Bones :D U Supernatural nebo Criminal Minds mi to až tak dlouhá doba nepřijde, když se to pořád vysílá, ale Matka a Bones už jsou ukončené, takže tam už to cítím víc :D

Si pamatuju, jak jsem měla měsíčně přiděleno jen asi 5 GB dat (tehdy ještě neomezený internet nebyl k dispozici) a pečlivě jsem si dělala selekci toho, co si zaslouží tyhle data vyčerpat :D To mohlo být tak kolem roku 2007, takže samozřejmě Gilmorky, Čarodějky, a HIMYM se do výběru nakonec taky dostalo :D

Ach ano :D. Ty zprávy Vyčerpaly jste svůj limit dat, internet se vám brutálně zpomalí jsem bytostně nesnášela :D. Však jsem taky na torrenty přešla až jsme měli neomezená data :D. To by se nedalo ta selekce :D. A ano, taky se mi nechce věřit, že HIMYM je už na světě 15... V podstatě s ním mím spojenou celou vysokou...

andromache
27. 8. 2020 / 17:54:04 (před 4 roky)
off
Hitchhiker napsal(a):

Tak co si pamatuju za mě Hercules a Xena letěli úplně neuvěřitelně. A MacGyver...tam není co dodat. Zkrátka RDA díky :D

Já jsem asi chodila do divné základky, protože většina lidí v mé třídě Xenu nesnášela :D. A ještě si ze mě utahovali, že to byl můj oblíbený :(. A na střední totéž...

Deaneira
Dlouholetý uživatel | Cool level: 33 | Jack Carter
27. 8. 2020 / 18:05:08 (před 4 roky)
on
andromache napsal(a):

Já jsem asi chodila do divné základky, protože většina lidí v mé třídě Xenu nesnášela :D. A ještě si ze mě utahovali, že to byl můj oblíbený :(. A na střední totéž...

Tak to jsi asi fakt chodila u nás to frcelo neskutečně a fakt byla Xena občas oblíbenější než Herkules 😉

zdenicka
Uživatel od prvopočátků | Cool level: 23 | Denholm
27. 8. 2020 / 18:10:33 (před 4 roky)
off

Tak jsem další co se řadí do skupiny starých..Je až neuvěřitelné, jak ten čas letí...
MacGyvera, Xenu, JAG, Criminal Minds (pouze první řady) jsem sledovala od malička...Nechápu, že i náš nekonečný seriál Ulice má již 15 let od premiéry...Je to opravdu drsné.

Na finále SN se velmi těším a obrečím ho jako želva. Chlapce jsem začala sledovat někdy v průběhu rozjeté první série na doporučení mojí spolužačky ze střední. Díky tomuto seriálu jsem objevila kouzlo fanficton.

JJ je hezké si některé seriály po letech připomenout.

"It's a beautiful day to save lives.”
andromache
27. 8. 2020 / 18:18:47 (před 4 roky)
off
Deaneira napsal(a):

Tak to jsi asi fakt chodila u nás to frcelo neskutečně a fakt byla Xena občas oblíbenější než Herkules 😉

Xena taky byla mnohem zábavnější než Hercules :D. Což mimochodem Kevin Sorbo dost těžce nesl a Xeně úspěch záviděl.. Co jsem tak četla.. Možná proto je z něj teď tak zahořklý člověk.

_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
27. 8. 2020 / 18:27:49 (před 4 roky)
off
andromache napsal(a):

Xena taky byla mnohem zábavnější než Hercules :D. Což mimochodem Kevin Sorbo dost těžce nesl a Xeně úspěch záviděl.. Co jsem tak četla.. Možná proto je z něj teď tak zahořklý člověk.

V Andromedě si to vynahradil :-)

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
andromache
27. 8. 2020 / 18:43:14 (před 4 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

V Andromedě si to vynahradil :-)

Možná si vynahradil úspěch, ale řekla bych, že sebevědomí asi ne.. Z těch jeho tweetů je mi občas zle.

Litocha
Dlouholetý uživatel | Cool level: 50 | František 'Ozzák' Pacovský
27. 8. 2020 / 20:21:49 (před 4 roky)
on

Chybička se vloudila, v článku je "přehled pro srpen 2020".
Jinak mě spousta seriálů už minula, pravidelně jsem ze zmiňovaných sledovala jen JAG a Kosti (a i tam jsem se po několika sériích ztratila).

Editováno: 1x | Naposledy: 27. 8. 2020 / 22:37:44
Katka The Hero
Dlouholetý uživatel | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
27. 8. 2020 / 21:44:34 (před 4 roky)
off

Xenu jsem jako dítě zbožňovala. Hráli jsme si na ní, cvičili ten její křik.. Ares byl má první láska 😀 Celkově mě to bavilo mnohem víc než Herkules. Neskutečné kolik je to let.

jesmot
Redaktor | Cool level: 56 | Richard Castle
27. 8. 2020 / 21:47:16 (před 4 roky)
off

No jo, začátek sezóny, ještě aby to září nebylo tak plné, ale je teda něco, kolik takových es má (polo)kulaté výročí. Tak ať nezůstáváme jen u strohého výčtu prostřednictvím souhrnného článku, během září některé z výročních kousků oprášíme trochu víc, bližší info tady.

Pepka
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
27. 8. 2020 / 22:40:34 (před 4 roky)
off

Tak tohle přišlo v pravý čas jako inspirace, po dokoukanych Criminal minds bych se mohla pustit do JAG, Bones jsem měla ráda, ale postupně nějak ztratili kouzlo

andromache
27. 8. 2020 / 22:59:27 (před 4 roky)
off
Katka The Hero napsal(a):

Xenu jsem jako dítě zbožňovala. Hráli jsme si na ní, cvičili ten její křik.. Ares byl má první láska 😀 Celkově mě to bavilo mnohem víc než Herkules. Neskutečné kolik je to let.

Já si hrála na Gabriellu a s koštětem trénovala ty její manévry holí :D.

sonkad
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
28. 8. 2020 / 09:59:56 (před 4 roky)
off

Toto sú samé moje srdcovky :) MacGyver 35 rokov, nemám slov.. Nostalgia jak sviňa :D Doteraz si pamätám, ako som sa tešila, kedy budeme mať konečne v škole chémiu a budeme sa učiť všetky tie vychytávky :D Ako som bežala každý deň domov zo školy a pozerala novú epizódu a potom v sobotu na nemeckej SAT-1 sa učila nemčinu za pochodu pri nových sériách :D Znelku seriálu mám doteraz nastavenú ako zvonenie na telefóne.

Takisto všetky tri kriminálky boli super (JAG, Hawaii, Criminal Minds). Xena ako spomienka na detstvo a samozrejme môj milovaný Supernatural :))

Katka The Hero
Dlouholetý uživatel | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
28. 8. 2020 / 11:50:32 (před 4 roky)
off
andromache napsal(a):

Já si hrála na Gabriellu a s koštětem trénovala ty její manévry holí :D.

My doma měli nějaký dětský meč a to bylo ideální na trénink takové té scény, jak s ním Xena v úvodní znělce mávala 😀

AislinK
Dlouholetý uživatel | Cool level: 8 | Kryton
28. 8. 2020 / 13:52:32 (před 4 roky)
off

Juchů, tak za mě zamilované Bones, Xena a Supernatural! :) A pak, z těch co jsou dole v seznamu, ještě Lost Girl. To byla taky velká láska, na kterou jsem narazila úplnou náhodou a naštěstí, když už byly všechny řady venku, takže jsem to mohla zkouknout celé bez nekonečného čekání na novou epizodu. :D

Jinak jsem viděla i HIMYM a bavilo mě, ale za mě se zařadilo do seriálů "jednou a dost" :)

andromache
28. 8. 2020 / 15:25:10 (před 4 roky)
off
Katka The Hero napsal(a):

My doma měli nějaký dětský meč a to bylo ideální na trénink takové té scény, jak s ním Xena v úvodní znělce mávala 😀

Dětský plastový meč jsem si pořídila potom taky (a pořád ho ještě někde mám.. Asi nastal čas ho vytáhnout a oprášit :D), ale mě to vždycky víc táhlo ke Gáby :D. Však taky to ona byla můj první crush :D.

Římanka
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
28. 8. 2020 / 21:17:01 (před 4 roky)
off

Jedna srdcovka za druhou, ale u HIMYM si vždycky vybavím ten naprd konec. Xena byla fajn, nic extra, ale bavila (v době, kdy se točila to nejspíše bylo kulervoucí, dneska spíše nostalgie) a Fresh Prince byl taky v pohodě seriál, rozhodně jeden z těch lepších rodinných sitcomů té doby. Zbytek znám stylem, že jsem to viděla v televizi, ale vím o tom prd. Se SPN mě čeká smutné loučení.

Jsem hloupý a netalentovaný člověk, který nic neumí a ani není moc hezký na pohled. ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯
andromache
28. 8. 2020 / 22:04:31 (před 4 roky)
off
Yellow napsal(a):

Xena byla fajn, nic extra, ale bavila (v době, kdy se točila to nejspíše bylo kulervoucí, dneska spíše nostalgie).

Věř mi.. I bez nostalgického pocitu je Xena stále kulervoucí záležitost.. Říkal mi to člověk, co ji viděl poprvé teprve nedávno a pár seriálů za sebou rozhodně už má...

Římanka
29. 8. 2020 / 07:30:10 (před 4 roky)
off
andromache napsal(a):

Věř mi.. I bez nostalgického pocitu je Xena stále kulervoucí záležitost.. Říkal mi to člověk, co ji viděl poprvé teprve nedávno a pár seriálů za sebou rozhodně už má...

To bude individuální. Moje máma v té době žila a říká mi, jaká je to hovadina a že ta taky kouká na všechno. Totéž mi řekla i o Buffy a Gilmorkách, ale neřekne to o Čarodějkách a Hvězdné bráně (to by si taky mohla zkusit, to bych se jí zřekla :D). Kamarádka se zakřenila jenom při představě, že bych jeden z těhle seriálů pustila. Nevím, Xena je dobrá, nápaditá, ale je to asi jako s každým seriálem. Tu se někomu zalíbí, tu zase ne. Já jí mám spojenou s dětstvím, takže u mě je to trošku jinak, i když Hercules a Lovci pokladů se mi taky zrovna nelíbí ani dnes a to si je pamatuju jen útržkovitě.

Jsem hloupý a netalentovaný člověk, který nic neumí a ani není moc hezký na pohled. ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯
andromache
29. 8. 2020 / 13:22:41 (před 4 roky)
off
Yellow napsal(a):

To bude individuální. Moje máma v té době žila a říká mi, jaká je to hovadina a že ta taky kouká na všechno. Totéž mi řekla i o Buffy a Gilmorkách, ale neřekne to o Čarodějkách a Hvězdné bráně (to by si taky mohla zkusit, to bych se jí zřekla :D). Kamarádka se zakřenila jenom při představě, že bych jeden z těhle seriálů pustila. Nevím, Xena je dobrá, nápaditá, ale je to asi jako s každým seriálem. Tu se někomu zalíbí, tu zase ne. Já jí mám spojenou s dětstvím, takže u mě je to trošku jinak, i když Hercules a Lovci pokladů se mi taky zrovna nelíbí ani dnes a to si je pamatuju jen útržkovitě.

To já bych se asi té své zřekla ve chvíli, kdy by prohlásila, že Vrata nejsou konina na entou :D. Zato Xenu, tu může :D. A jinak já Xenu sice mám spojenou s dětstvím, ale tím, jak šla šestá série v televizi až v roce 2003, tak i s dospíváním... A taky s prvními cony... So... Ale fakt nemám ráda, když někdo říká, že je Xena seriál pro děti. Není. Podle mě to spíš od 15 vejš.

_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
29. 8. 2020 / 14:20:34 (před 4 roky)
off
ragelly napsal(a):

...pamatuju, jak jsem měla měsíčně přiděleno jen asi 5 GB dat (tehdy ještě neomezený internet nebyl k dispozici)...To mohlo být tak kolem roku 2007...

Ne, ne, někdy okolo roku 2004, když začalo CDMA Eurotelu, nebylo uplatňované FUP. Pravda, download byl za trest, rychlosti byly obvykle někde okolo 100 kbps. Rok poté (ještě před 2007) již bylo k disposici několik ISP, poskytujících přes Wi-Fi na 2,4 GHz připojení o rychlosti v řádu jednotek Mbps, souměrné (upload/download) s nízkou latencí. V té době také bylo možné připojení přes sítě kolejí (načerno, po domluvě s někým místním, opět přes Wi-Fi, nebo dokonce optikou (Ronja). Na kolejích bývaly obrovské FTP servery s na tu dobu neskutečně rozsáhlým obsahem. (Znám situaci pouze v Praze.)

andromache napsal(a):

To já bych se asi té své (matky) zřekla ve chvíli, kdy by prohlásila, že Vrata nejsou konina na entou :D. ... ... Ale fakt nemám ráda, když někdo říká, že je Xena seriál pro děti. Není. Podle mě to spíš od 15 vejš.

Moje matka zejména četla (m.j.) a posléze se i dívala na scifárny celý život (a to měla klasické vzdělání a psala pohádky a divadelní hry). Patrně mám tuhle Sci-Fi deviaci po ní :-) Na Xenu se nedívala :D

Tulrika
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
29. 8. 2020 / 15:08:11 (před 4 roky)
off

Pamatuji, jak jsem jako dítě koukala na Xenu a hlavně A-team. Xena mě brzy přestala bavit. Na Fresh prince jsem koukala a Matku taky. Moje srdcovka je Supernatural, ale začala jsem se na to dívat v maratonu před třemi roky. To je tak ujetý, že to člověk musí mít rád. Hlavně jak pořád někdo umírá a vrací se. Takový to dětství se seriály jsem opravdu neměla. Nedávno jsem začala koukat na Gilmorky a ty docela ujdou.

Neumím rozdávat rady. Jen dělat sarkastické poznámky
andromache
29. 8. 2020 / 15:33:46 (před 4 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

Moje matka zejména četla (m.j.) a posléze se i dívala na scifárny celý život (a to měla klasické vzdělání a psala pohádky a divadelní hry). Patrně mám tuhle Sci-Fi deviaci po ní :-) Na Xenu se nedívala :D

To u nás v rodině na sci-fi nikoho moc neužije :D. To už spíš na fantasy, což jsem asi taky zdědila :D. A láska k historii se u nás taky dědí :D.

Římanka
29. 8. 2020 / 16:35:31 (před 4 roky)
off
andromache napsal(a):

To já bych se asi té své zřekla ve chvíli, kdy by prohlásila, že Vrata nejsou konina na entou :D. Zato Xenu, tu může :D. A jinak já Xenu sice mám spojenou s dětstvím, ale tím, jak šla šestá série v televizi až v roce 2003, tak i s dospíváním... A taky s prvními cony... So... Ale fakt nemám ráda, když někdo říká, že je Xena seriál pro děti. Není. Podle mě to spíš od 15 vejš.

Tak ani z SG1 není nějak odvařená, spíše je to pro ní snesnitelné, ale taky mi to zrovna nemusí, to její dcera bylo do puberty zamilovaná do Daniela Jacksona. Moje máti je poněkud svéráznější. Stačilo jí vidět, jak si Buffy uprostřed jídelny s partou povídá o tom, že jsou ve městě noví upíři a stačilo jí to.:D. Gilmorky až bytostně nesnáší, že prej "ty dvě krávy" nedokáže poslouchat. Xenu snese, ale je to pro ní hovadina (ona tomu říká fantasmagorie), ale ne, že by jí to nějak štvalo, to jí spíše štvou ty Gilmorky.
Podobně to mám u Buffy, kterou jsem nejdříve viděla jako malá, první 3 série a pak za 10 let jsou to viděla dodabované na coolu. Xenu jsem zase měla jako malá občas, když jsem přišla ze školky a potom, když jsem byla v pubertě a dávali jí ráno na coolu, to už byl takový můj rituál, zapnout Xenu a jít se malovat a chystat do školy. :D
Tak, Xena umí působit lehce dětinsky, obzvlášt, když se objeví Joxer, ale zase jisté věci by děti dle mě nemuseli vůbec pochopit, Xena prosvištuje mýtickými příběhy především řecké mytologie a později i křestanství, opírající se o historické reálie, umíštěná v období antiky, což by dítě, které zrovna neleží v knihách, nemuselo zrovna pochopit, ale tak zas tolik složité na pochopení to není. No a pak příjde menší mindfuck v podobě speciálních epizod, což mít příběh zasazen tam, kde byl a pak se ani Xena, ani Gabriella nepodivují nad tím, že na ně míří kamery, zvukaři, co to je apod, no, na tuhle epizodu asi nikdy nezapomenu. Mě osobně to nepříjde náročné, ale nepříjde mi to jako něco, co by asi děti bavilo, ale když jsem mohla poslouchat v buse dva třetáky ze základky o tom, jak si povídají o Hře o trůny, asi je to úplně jedno, pro kterou věkovou skupinu je to určené. Xenu bych ale určitě vyloženě dětským seriálem nenazvala, to je Hannah Montana, Full House apod. Možná to lidé tvrdí, že je řekněme "neškodná" svým obsahem, ale vše se úplně nevybavím.

Editováno: 3x | Naposledy: 29. 8. 2020 / 17:44:32
_-0-_
29. 8. 2020 / 16:57:28 (před 4 roky)
off
Yellow napsal(a):

...Moje máti... ... Gilmorky až bytostně nesnáší, že prej "ty dvě krávy" nedokáže poslouchat...

Tvoje paní matka má mé hluboké sympatie :-)

Římanka
29. 8. 2020 / 17:23:39 (před 4 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

Tvoje paní matka má mé hluboké sympatie :-)

Vyřídím, je to jeden z mála seriálů, na který je vyloženě alergická. Já to od ní občas chytila, protože ty dvě občas mají průvodky, že by jim člověk jednu vlepil. Luke má můj obrovský obdiv, že je vydržel poslouchat.

andromache
29. 8. 2020 / 19:03:53 (před 4 roky)
off
Yellow napsal(a):

... Xenu jsem zase měla jako malá občas, když jsem přišla ze školky a potom, když jsem byla v pubertě a dávali jí ráno na coolu, to už byl takový můj rituál, zapnout Xenu a jít se malovat a chystat do školy. :D.

Aha, do školky... Tím se to vysvětluje :D. To jsi minimálně o deset let mladší než já :D. Mě to chytlo poprvé, když mi bylo třináct a od té doby to jelo jako na drátkách a já byla chycená už navždycky :D.

Yellow napsal(a):

Tak, Xena umí působit lehce dětinsky, obzvlášt, když se objeví Joxer, ale zase jisté věci by děti dle mě nemuseli vůbec pochopit, Xena prosvištuje mýtickými příběhy především řecké mytologie a později i křestanství, opírající se o historické reálie, umíštěná v období antiky, což by dítě, které zrovna neleží v knihách, nemuselo zrovna pochopit, ale tak zas tolik složité na pochopení to není.

No jo, Joxer.. Můj favorit to nikdy nebyl.. Ale tenkrát to holt byla televizní šablona mít v seriálu alespoň jeden charakter na odlehčení. Dneska se to už moc nedělá ale v devadesátkách to bylo snad všude.. I když je ale fakt, že na konci měl i Joxer svou hodně důležitou roli a přestal být jenom takovým tím šaškem na odlehčení... Jinak ano, sice skáčou z jednoho období do druhého a ne pro všechny je to pochopitelné, ale třeba pro mě to bylo jedno z prvních setkání s řeckou mytologií (možná s jakoukoli mytologií vůbec) a díky XWP jsem si jak mytologii, tak historii dost zamilovala so.. Nevidím důvod, proč by to nějaké dítko nemohlo podpořit v lásce k mýtům nebo historii a dějepisu :-).

Yellow napsal(a):

No a pak příjde menší mindfuck v podobě speciálních epizod, což mít příběh zasazen tam, kde byl a pak se ani Xena, ani Gabriella nepodivují nad tím, že na ně míří kamery, zvukaři, co to je apod, no, na tuhle epizodu asi nikdy nezapomenu. Mě osobně to nepříjde náročné, ale nepříjde mi to jako něco, co by asi děti bavilo, ale když jsem mohla poslouchat v buse dva třetáky ze základky o tom, jak si povídají o Hře o trůny, asi je to úplně jedno, pro kterou věkovou skupinu je to určené. Xenu bych ale určitě vyloženě dětským seriálem nenazvala, to je Hannah Montana, Full House apod. Možná to lidé tvrdí, že je řekněme "neškodná" svým obsahem, ale vše se úplně nevybavím.

6x13 mi ani nepřipomínej :D. To byl strašný bizár a dodneška je to jedna z epizod, kterou moc nemusím. Jako jo, řešilo se tam důležité téma (všeobecný nedostatek lásky na světě), ale proč to museli udělat takhle šíleně, to fakt nechápu.. Se Rob asi něčím zhulil nebo co, že to prošlo při table read :D. Ale pak jsou tam epizody, které jsou poměrně dost psychicky nároční na sledování a řeší se tam poměrně závažná témata (zrada, vražda, vykoupení, láska, odpuštění sama sobě a tak podobně), což je spíš to, co děti nepochopí a všimnou si toho dospělí. Mě spousta věcí došla až při několikátém sledování o pár let později...

Římanka
29. 8. 2020 / 19:44:38 (před 4 roky)
off
andromache napsal(a):

Aha, do školky... Tím se to vysvětluje :D. To jsi minimálně o deset let mladší než já :D. Mě to chytlo poprvé, když mi bylo třináct a od té doby to jelo jako na drátkách a já byla chycená už navždycky :D.

Ano, řekla bych těch 10 let (23 let věk můj), ale Xena jela nějak průběžně furt, když tolik nefičelo seriály sledovat online, i když ta možnost už tu byla. No a dneska jsou na to placené služby. Tak mě to bavilo furt, i dneska se na to podívám.

andromache napsal(a):

No jo, Joxer.. Můj favorit to nikdy nebyl.. Ale tenkrát to holt byla televizní šablona mít v seriálu alespoň jeden charakter na odlehčení. Dneska se to už moc nedělá ale v devadesátkách to bylo snad všude.. I když je ale fakt, že na konci měl i Joxer svou hodně důležitou roli a přestal být jenom takovým tím šaškem na odlehčení... Jinak ano, sice skáčou z jednoho období do druhého a ne pro všechny je to pochopitelné, ale třeba pro mě to bylo jedno z prvních setkání s řeckou mytologií (možná s jakoukoli mytologií vůbec) a díky XWP jsem si jak mytologii, tak historii dost zamilovala so.. Nevidím důvod, proč by to nějaké dítko nemohlo podpořit v lásce k mýtům nebo historii a dějepisu :-).

Mohlo, co by ne, bude to mít pestré. Afrodita, Ares, Bůh, Lucifer, César....Santa. :D Joxer byl fajn, ale spíše mi ho bylo líto. Takový nesmělý trouba, co je neštastně zamilovaný do holky, co z něj má jenom srandu, to je až depresivní. Já se spíše divím, že se nezamiloval do Xeny, chovala se k němu od dost líp. No, možná proto skončil s tou její prdlou verzí, to čert ví, ale pravda, i on ke konci ukázal, že tam není jenom pro srandu a fakt, že ti 3 skončí reinkarnovaní zase pohromadě (opět další bizár epizoda, že), tak je to docela fajn (ačkoliv opět, v budoucnosti je Joxer "vdaná" za Xenu, než k sobě pochopitelně zase nejdou cestu Xena a Gabi). :D

Myslím, že v zasedačce prošlo hodně "kvalitního" zboží, když se člověk koukne, jaké epizody někdy vznikly. Ale tak, pořád je to člověk, co dělal se Samem Raimim a jsou kamarádi a ten šílenostmi nešetří, takže jednou za čas se něco takového prostě muselo objevit.

Editováno: 1x | Naposledy: 30. 8. 2020 / 07:15:51