Diskuze k článku 5+1 na téma Vztahy a romantika
andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
5. 9. 2020 / 15:45:41 (před 4 roky)
off

Tak tohle je téma, které jde vyloženě mimo mě :D. I když L Word jsem viděla (jak píše Matuush, start pack pro každou lesbu :D), tak Generation Q jsem viděla pilot a na další díly nemám nervy. Bette je sice pořád úžasná, ale ten zbytek originálního osazenstva mě štval už v původním seriálu a z těch nováčků mě neuchvátil nikdo. Plus je to takový typ postav, co jim věrnost prakticky nic moc neříká, takže ne, fakt nic pro mě. No a ten zbytek.. Škoda slov. Nuda k uzoufání. Rodinná a vztahová dramata mě vždycky nudila až k smrti.

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
5. 9. 2020 / 16:21:59 (před 4 roky)
on

Nic proti "vztahovkám", ale musí se to umět, musí to zaujmout něčím novým a sáhnout do hloubky lidské duše. To ale není nic pro seriálový svět, který je převážně orientovaný na mainstream. Výsledek? Romantické srajdy na úrovni německých romantických filmů/seriálů, někdy kombinované s "komediálními prvky". Brrr.

Jak to může vypadat, když to někdo umí? Ukazují to mistrovská díla - např. Viscontiho "Smrt v Benátkách" (o platonickém homosexuálním vztahu starého muže k chlapci v Benátkách, zasažených morovou ranou), nebo Bertolucciho "Poslední tango v Paříži" (mnohavrstvě pojatý existencionální film, plný emocionální vyprahlosti, brutální erotiky a marného hledání východisek).

V oblasti romantického žánru neexistuje seriál, který by se byť i stopou mohl přiblížit vrcholným dílům kinematografie.

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
Pajky
Autor článku | Cool level: 95 | Sherlock Holmes
5. 9. 2020 / 16:48:35 (před 4 roky)
off

Doufám, že se náš výběr líbí a seriály vás zaujmou.

Jako obvykle přehled všech seriálů z 5+1

Není článek ten, aby se zavděčil čtenářům všem :)
Lill
Dlouholetý uživatel | Cool level: 34 | John Watson
5. 9. 2020 / 20:31:46 (před 4 roky)
off

Vďaka za nový článok :-)

Prvý spomenutý seriál skúsim, keď nebudem mať čo sledovať.
Love Life mám už dlhšie v pláne, uvidíme, či sa k nemu niekedy dostanem.
Pri čítaní o Cold Feet mi hlavou išlo iba jedno a to, že tí ľudia na obrázku absolútne nevyzerajú ako tridsiatnici. Ten seriál ide o toľko dopredu, že sú z nich potom 40-50 roční ľudia alebo naozaj takto vyzerajú ako 30tnici?

Za mňa (dúfam, že ostanem v téme) z tých málo hodnotených môžem odporučiť napríklad You me her alebo Married, to som kedysi rada sledovala. Ono vzťahový a romantický seriál je celkom ťažké zaradiť, keďže vo väčšine seriálov aj z iného žánru sa predsa len takmer vždy vzťahov nejako dotknú.

Pajky
Autor článku | Cool level: 95 | Sherlock Holmes
5. 9. 2020 / 20:55:37 (před 4 roky)
off
Lill napsal(a):

Pri čítaní o Cold Feet mi hlavou išlo iba jedno a to, že tí ľudia na obrázku absolútne nevyzerajú ako tridsiatnici. Ten seriál ide o toľko dopredu, že sú z nich potom 40-50 roční ľudia alebo naozaj takto vyzerajú ako 30tnici?

Jak tam píšu, tak Cold Feet původně začali v roce 1997/98, a to dobou byli ty postavy něco přes třicet. Takže při návratu před pár lety, zhruba o dvacet let později, jsou to už padesátnici, kterým dospívají děti a tak. A náš widget používá fotku z těch novějších sérii :)

Není článek ten, aby se zavděčil čtenářům všem :)
Lill
Dlouholetý uživatel | Cool level: 34 | John Watson
5. 9. 2020 / 21:24:12 (před 4 roky)
off
Pajky napsal(a):

Jak tam píšu, tak Cold Feet původně začali v roce 1997/98, a to dobou byli ty postavy něco přes třicet. Takže při návratu před pár lety, zhruba o dvacet let později, jsou to už padesátnici, kterým dospívají děti a tak. A náš widget používá fotku z těch novějších sérii :)

Ďakujem za objasnenie, možno by stačilo, aby som pozornejšie čítala text 😅 Aj keď takto vysvetlené mi to je oveľa jasnejšie :)

jesmot
Redaktor | Cool level: 56 | Richard Castle
5. 9. 2020 / 21:51:44 (před 4 roky)
off

Zajímavý výběr. Osobně mě čím dál víc láká Love Life. U Cold Feet nevím, nevím,vyskakuje to na mě pořád častěji. No a samozřejmě Modern Love, perfektní volba se skvělým závěrem, to bylo úžasné, lepší seriál bych do článku nevybral.

andromache
5. 9. 2020 / 23:18:43 (před 4 roky)
off

Fakt by mě zajímalo, jestli a kolik lidí si vybere ten L Word :D.

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
Matuush
Redaktor | Cool level: 52 | Jayne Cobb
6. 9. 2020 / 01:48:50 (před 4 roky)
off
andromache napsal(a):

Fakt by mě zajímalo, jestli a kolik lidí si vybere ten L Word :D.

To je moje tajná gay agenda, však jen počkej na další kousky! ;) A je pravda, že jsem začala dost z ostra.

Well, what can you do, Yoko? Can you play the tambourine?
andromache
6. 9. 2020 / 01:56:47 (před 4 roky)
off
Matuush napsal(a):

To je moje tajná gay agenda, však jen počkej na další kousky! ;) A je pravda, že jsem začala dost z ostra.

No nazdar :D :D. Ale pravdu díš :D. JE to začátek hodně zostra :D. Když i mě se protáčely panenky nad množstvím sexu v pilotním díle.. :D.

Editováno: 1x | Naposledy: 6. 9. 2020 / 01:58:08
litllewitch
Redaktor | Cool level: 41 | Sheldon Cooper
6. 9. 2020 / 13:36:52 (před 4 roky)
off

Hele mně se Generation Q líbila. Teda Sophie a Finley jsou na odstřel, ale zbožňuju Dani! Původní osazenstvo bylo sice fajn, ale příběhové linky byly občas meh (throuple...)

Bored now...
andromache
6. 9. 2020 / 14:31:12 (před 4 roky)
off
litllewitch napsal(a):

Hele mně se Generation Q líbila. Teda Sophie a Finley jsou na odstřel, ale zbožňuju Dani! Původní osazenstvo bylo sice fajn, ale příběhové linky byly občas meh (throuple...)

Alice byla s těma svýma experimentama na pěst už v prvním L Wordu... Ne tak jako Jenny, ale furt dost.