Diskuze k článku Altered Carbon končí!
Kolombo
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
26. 8. 2020 / 21:31:01 (před 4 roky)
off

Takže prodlouží Another Life a zruší Altered Carbon? Vždyť to nedává smysl...

Non cuspi causa qui non debe cuspire
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
26. 8. 2020 / 21:45:06 (před 4 roky)
off

...a k tomu všemu zprasí S06 Lucifera. Njn.

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
darbak
Redaktor | Cool level: 18 | Kocour
26. 8. 2020 / 22:15:43 (před 4 roky)
off

Wut? Vždyť to skončilo cliffhangerem, a ještě spousta věcí by se dala řešit v dalších řadách, vždyť to má potenciál... No co už

Obsesivní perfekcionista, co má rád ankety a fotočlánky.
Katschaba
Uživatel od první verze | Cool level: 21 | Phil Dunphy
26. 8. 2020 / 22:25:18 (před 4 roky)
off
darbak napsal(a):

Wut? Vždyť to skončilo cliffhangerem, a ještě spousta věcí by se dala řešit v dalších řadách, vždyť to má potenciál... No co už

Ale to byla jenom první půlka páté řady. Takže se dá předpokládat, že až se odvysílá ten zbytek, tak bude seriál nějak uzavřený. Doufám teda :) A pak záleží jestli to S06 nějak nezprasí a neudělají z toho ještě větší vztahovku než to už je :( To je pokaždé úpadek u všech amerických seriál mi přijde. Najednou začnou moc řešit vztahy, má mě rád nemá mě rád, a já pak seriály opouštím, protože se na to už nedá koukat :D

A Altered Carbon je škoda, to mě fakt bavilo :(

"Your life is yours and yours alone, rise up and live it." by Richard Rahl
Editováno: 1x | Naposledy: 26. 8. 2020 / 22:27:54
BuBBleS
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
26. 8. 2020 / 23:04:19 (před 4 roky)
off
Kolombo napsal(a):

Takže prodlouží Another Life a zruší Altered Carbon? Vždyť to nedává smysl...

Dává to naprostý smysl. Netflix totiž nehledí na to, jestli je něco přijato pozitivně a má celosvětově dobrá hodnocení. Už takto zařízl víc hodně kvalitních věcí, které měly potenciál jet dál a vyloženě k tomu vybízely. Rozhodují peníze.
Takže mezi negativa patří:
- je to drahý
- má to malou sledovanost (myšleno hlavně tak, že levnější věci mají sledovanost větší)
- natáčení provází komplikace
- není to LGBTQ

Nakonec budou vyhrávat průměrné věci konzumované většinou. Holt peníze na prvním místě a tady si spočítali, že jim za to další řada nestojí. Diváku, smiř se s tím a pusť si něco jinýho. Na výběr toho máš dost...

madPav3l
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
26. 8. 2020 / 23:06:23 (před 4 roky)
off

To snad není možné... proč pořád ruší sci-fi, které mám rád :(

Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 124 | Spartacus
26. 8. 2020 / 23:13:18 (před 4 roky)
off
BuBBleS napsal(a):

Dává to naprostý smysl. Netflix totiž nehledí na to, jestli je něco přijato pozitivně a má celosvětově dobrá hodnocení. Už takto zařízl víc hodně kvalitních věcí, které měly potenciál jet dál a vyloženě k tomu vybízely. Rozhodují peníze.
Takže mezi negativa patří:
- je to drahý
- má to malou sledovanost (myšleno hlavně tak, že levnější věci mají sledovanost větší)
- natáčení provází komplikace
- není to LGBTQ

Nakonec budou vyhrávat průměrné věci konzumované většinou. Holt peníze na prvním místě a tady si spočítali, že jim za to další řada nestojí. Diváku, smiř se s tím a pusť si něco jinýho. Na výběr toho máš dost...

S takovou ale hrozí, že tam za chvíli bude jen Too Hot to Handle, Love Is Blind a The Circle v různých národnostních lokalizacích. Nestojí to nic a žerou to davy.

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
26. 8. 2020 / 23:25:20 (před 4 roky)
on
Fruiko napsal(a):

S takovou ale hrozí, že tam za chvíli bude jen Too Hot to Handle, Love Is Blind a The Circle v různých národnostních lokalizacích. Nestojí to nic a žerou to davy.

Třeba se toho lidi tak přesytí, že už to přestanou sledovat. Já dala na jaře všechny tyto tři a od té doby nemám sebemenší chuť pustit si jakoukoliv další realitku (ani ty další lokalizace, které už k dispozici jsou).

_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
27. 8. 2020 / 00:56:49 (před 4 roky)
off
ragelly napsal(a):

Třeba se toho lidi tak přesytí, že už to přestanou sledovat. Já dala na jaře všechny tyto tři a od té doby nemám sebemenší chuť pustit si jakoukoliv další realitku (ani ty další lokalizace, které už k dispozici jsou).

První skutečná reality show (Candid Microphone) byla odvysílána v roce 1947 v rozhlase(!), v roce 1948 následovala Candid Camera a od té doby je to stále oblíbený formát několika generací, takže se obávám, že se jej mainstream nepřesytí nikdy.

Alias
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
27. 8. 2020 / 01:08:52 (před 4 roky)
off
ragelly napsal(a):

Ľudia sa blbostí nepresýtia.
Veď už koľko rokov máme Farmy a Superstar/Hlas a ďalšie spievanky, talent, milión variácií na pečenie/ varenie, randiace šouky. Keď je kvalitný seriál sledovaný, je to naozaj rarita a stane sa to, ale len raz za čas. A tu sa čudujem, keďže je to na netflixe, kde k tomu majú ľudia ešte ľahší prístup, že si to môžu pustiť hocikedy, ale ak uprednostnia Prostřeno, či Superstar, tak samozrejme že to zrušia.
A pritom bol kedysi Netflix známy ako záchranca seriálov a teraz ich sám potápa. Ale to je väčšinou tak, aj Expanse len tak-tak prežil a mnoho dobrých/ kvalitných/ originálnych seriálov ľudia nesledovali, ale policajné/ lekárske/ právnické/ hasičské tu máme už 50 rokov nonstop.

BuBBleS
27. 8. 2020 / 01:17:23 (před 4 roky)
off
Fruiko napsal(a):

No popravdě očekávám, že taková tvorba bude přibývat. Složité věci na přemýšlení, kde je potřeba zapojit mozkové závity, nejsou in a tudíž jsou na ústupu. Je jedno, že mají vysoké hodnocení. Ale tak čas od času nám ty televize snad něco takového předhodí. Uvidíme za rok, jaký bude vývoj. Ono teda taky záleží, jak co dokážou lidem prodat. Předplatitelů mají dost, ale jak ty lidi přesvědčit se na to dívat.
Altered Carbon má aktuálně na imdb 8.1/10 a hlasovalo 135 tisíc lidí. Řekl bych slušný číslo. No Netflix loni zařízl i The OA. 7.9/10 a 86 tisíc hlasů. Ale třeba takový Chilling Adventures of Sabrina ještě na výpary frčí. Přitom už druhá sezóna byla tragédie. A tam je to 7.6/10 a 67 tisíc hlasů. Ale zase je to LGBTQ, tak to asi hned zrušit nemohli :) No ještě jí dopřejou tu čtvrtou sezónu.

Škoda, že Netflix nezveřejňuje reálnou sledovanost těch seriálů. A zajímalo by mě, jestli se řídí těmi novými metrikami pro výpočet sledovanosti, nebo jestli to má sloužit jen k propagaci.

andromache
27. 8. 2020 / 01:50:57 (před 4 roky)
off
Alias napsal(a):

A pritom bol kedysi Netflix známy ako záchranca seriálov a teraz ich sám potápa. Ale to je väčšinou tak, aj Expanse len tak-tak prežil a mnoho dobrých/ kvalitných/ originálnych seriálov ľudia nesledovali, ale policajné/ lekárske/ právnické/ hasičské tu máme už 50 rokov nonstop.

Tak to prr s těma hasičskýma.. Těch rozhodně moc není, takže si moc nezaslouží házet do jednoho pytle s policejníma detektivkama a lékařskýma seriálama, kterých opravdu je třináct do tuctu....

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
Editováno: 1x | Naposledy: 27. 8. 2020 / 01:51:21
sonkad
27. 8. 2020 / 08:21:42 (před 4 roky)
off

Jedna zlá správa za druhou.. Najskôr zrušia White Lines, teraz Altered Carbon. Nemám slov. Anthony Mackie bol hrozná voľba, možno aj to prispelo k horšej sledovanosti, nikto proste už nebude Joel, ktorý bol dokonalý v danej úlohe, ale odhliadnuc od Mackieho ma seriál samotný stále veľmi bavil a bol tam stále priestor na ďalší vývoj a nového herca. Toto je veru škoda. RIP.

yuriy
Dlouholetý uživatel | Cool level: 25 | Lee 'Apollo' Adama
27. 8. 2020 / 08:23:08 (před 4 roky)
off

Škoda, scifi to ma v dnešnej dobe ťažké ☹️

The Order 1908
_-0-_
27. 8. 2020 / 08:33:07 (před 4 roky)
off

Kdyby se alespoň obtěžovali natočit series finale, jako TV film, nebo díl seriálu. Tím se ale žádná produkční společnost zpravidla neobtěžuje a bez problémů nechá rozzuřené a znechucené diváky jejich osudu. No a diváci se s  nadšením začnou dívat na další seriál v naději (marné?), že bude tentokrát zakončený.

darbak
Redaktor | Cool level: 18 | Kocour
27. 8. 2020 / 12:00:29 (před 4 roky)
off
Katschaba napsal(a):

Ale to byla jenom první půlka páté řady. Takže se dá předpokládat, že až se odvysílá ten zbytek, tak bude seriál nějak uzavřený. Doufám teda :) A pak záleží jestli to S06 nějak nezprasí a neudělají z toho ještě větší vztahovku než to už je :( To je pokaždé úpadek u všech amerických seriál mi přijde. Najednou začnou moc řešit vztahy, má mě rád nemá mě rád, a já pak seriály opouštím, protože se na to už nedá koukat :D

A Altered Carbon je škoda, to mě fakt bavilo :(

Já ale psal právě o Altered Carbon :D

Obsesivní perfekcionista, co má rád ankety a fotočlánky.
JakeDeffe
Dlouholetý uživatel | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
27. 8. 2020 / 12:24:53 (před 4 roky)
off

Vzhledem k tomu,že se jim povedlo smíchat dvě knížky do jedný řady (tak nějak zvláštně) a první adaptovali první sérií,tak jim už nezbýval podklad pro další řadu,to bylo celkem jasný každýmu,kdo to četl.

Katschaba
Uživatel od první verze | Cool level: 21 | Phil Dunphy
27. 8. 2020 / 22:45:37 (před 4 roky)
off
darbak napsal(a):

Já ale psal právě o Altered Carbon :D

Vidíš, to mi zase nějak nedošlo, že to vlastně taky skončilo otevřeně :D Já měla čerstvě v hlavě toho Lucifera a jak o něm byla zmínka v příspěvku nad tebou, tak už jsem si to domyslela :D :D

"Your life is yours and yours alone, rise up and live it." by Richard Rahl
Alias
28. 8. 2020 / 00:16:04 (před 4 roky)
off
andromache napsal(a):

Tak to prr s těma hasičskýma.. Těch rozhodně moc není, takže si moc nezaslouží házet do jednoho pytle s policejníma detektivkama a lékařskýma seriálama, kterých opravdu je třináct do tuctu....

Až tak veľa nie, niektoré sú aj dobré, ale ako kategoricky spadajú k záchranárom, medikom, policajtom. Chicago Fire, Third Watch, Londons burning, 911, Chicago Fire, Station 19, Resuce Me, V plameňoch.
No tých ostatných je ako mušiek pri víne. Aj s detektívmi / či už policajnými, alebo súkromnými. A opäť, niektoré sú dobré, iste. Ale je neuveriteľné, že sa to ľuďom nepreje. Sem tam niečo, ale nie aby každá stanica mala vlastnú policajnú drámu, vlastnú realitku o spievani, o varení atď.

andromache
28. 8. 2020 / 00:20:10 (před 4 roky)
off
Alias napsal(a):

Až tak veľa nie, niektoré sú aj dobré, ale ako kategoricky spadajú k záchranárom, medikom, policajtom. Chicago Fire, Third Watch, Londons burning, 911, Chicago Fire, Station 19, Resuce Me, V plameňoch.
No tých ostatných je ako mušiek pri víne. Aj s detektívmi / či už policajnými, alebo súkromnými. A opäť, niektoré sú dobré, iste. Ale je neuveriteľné, že sa to ľuďom nepreje. Sem tam niečo, ale nie aby každá stanica mala vlastnú policajnú drámu, vlastnú realitku o spievani, o varení atď.

Všechny tebou vyjmenované znám a stejně se mi zdá, že je těch hasičských seriálů málo :D. Navíc mám pocit, že krom Rescue Me a Third watch se začaly točit až teď v poslední době právě po úspěchu Fire...

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
Alias
28. 8. 2020 / 00:29:56 (před 4 roky)
off
andromache napsal(a):

Všechny tebou vyjmenované znám a stejně se mi zdá, že je těch hasičských seriálů málo :D. Navíc mám pocit, že krom Rescue Me a Third watch se začaly točit až teď v poslední době právě po úspěchu Fire...

Veď ja som súhlasil :)
Ale som poukazoval hlavne na to, že ľudia sledujú nezmysly a tuctové veci namiesto kvalitných - alebo spolu s kvalitnými.

andromache
28. 8. 2020 / 00:33:48 (před 4 roky)
off
Alias napsal(a):

Veď ja som súhlasil :)
Ale som poukazoval hlavne na to, že ľudia sledujú nezmysly a tuctové veci namiesto kvalitných - alebo spolu s kvalitnými.

Akorát že kvalita je strašně subjektivní.. Třeba to, co já považuju za kvalitní tak nad tím spousta lidí ohrnuje nos...

Alias
28. 8. 2020 / 00:44:34 (před 4 roky)
off
andromache napsal(a):

Akorát že kvalita je strašně subjektivní.. Třeba to, co já považuju za kvalitní tak nad tím spousta lidí ohrnuje nos...

Je. Tak ako aj krása umenia. Je niečo pekné pretože sa nám to páči, alebo sa nám to páči, pretože je to pekné?
Ale sú objektívne zhodnotiteľné veci, alebo aspoň ukazovatele. Ja si viem napríklad priznať, že keď pozerám nejakú brakovú vec, tak že je to brak. To neznamená že sa mi nemôže páčiť a že si neužijem čas ktorý pri tom strávim. Ale uznám, že to nemá kvalitu, hĺbku, len ma to pobaví. V porovnaní so seriálom, ktorý má lepšie efekty/ výpravu, vývoj postáv, náväznosť deja, kvalitný scenár, neplytké dialógy - proste veci čo ľudia väčšinou zhodnotia pozitívne.
A nehovorím, že sa niekomu nemôže páčiť aj spev, ale sledovať 15 rokov 5 či koľko je rôznych speváckych súťaží? Už tá kriminálka aj keď je kvázi stále o tom istom, prináša trochu variácie toho kto je vrah. V spevácke súťaži je to to isté, rok za rokom, sledovať najcitlivejší osobný príbeh ktorý s trochou talentu vyhrá.
Ani vo filmoch si človek nedá Foresta Gumpa, Schindlerov zoznam, Amistad a Vojaka Ryana za sebou, ale premieša to Ace Venturom, aby nebol príliš deprimovaný. Ale už tie farmy a také veci - to neviem že sledujú všetci.
Minule tu bol článok o našej JOJ - že vraj "v znamení vlastnej tvorby". Skôr v znamení šetrenia. teraz je zlaté doba seriálov, točí sa ich tak hrozne veľa, najmä vďaka stramovacím službám a káblovkám. A u nás vysielali tento rok asi 3 nové seriály (FBI, Narcos a ešte voľačo). Ostatné reprízujú dookola (plus NCIS, CSI sú asi nové, to neviem). Si pripadám ako za starého režimu, len vtedy sa zahraničná tvorba nevysielala z ideových dôvodov, teraz preto, že to ľudia nesledujú.

Římanka
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
29. 8. 2020 / 07:48:42 (před 4 roky)
off

Má cenu od Neflixu něco sledovat? Mají tam opravdu skvělé seriály a pokaždé je zruší. Chtěla jsem se vrhnout na druhou sérii a asi to neudělám, protože nechci být na konci naštvaná.

Jsem hloupý a netalentovaný člověk, který nic neumí a ani není moc hezký na pohled. ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯
BuBBleS
29. 8. 2020 / 10:20:50 (před 4 roky)
off
Yellow napsal(a):

Má cenu od Neflixu něco sledovat? Mají tam opravdu skvělé seriály a pokaždé je zruší. Chtěla jsem se vrhnout na druhou sérii a asi to neudělám, protože nechci být na konci naštvaná.

Netflix má slušné kriminální dokumenty. A i řada seriálů je fajn, ale přijde mi, že u řady seriálů nezvládá další sezóny kvalitativně. I když to bude samozřejmě individuální. Viz třeba ten Altered Carbon. Druhá sezóna mi přišla taková nemastná neslaná, vlastně taková vata, co tu hlavní myšlenku snad ani pořádně neposunula a ještě víc zkomplikovala. Nebo Lost in Space. První sezóna mi přišla super. Druhá sezóna nenaplnila má očekávání a už mě nebavilo, jak se tam pořád někdo dostal do ohrožení života a někdo další ho jakože zachraňoval. Opět to hlavní děj nikam neposunulo a celkově mě to zklamalo. Ale záleží na tom očekávání. Třeba se Stranger Things jsem s vývojem spokojen.
Ve zkratrce, tak cenu koukat na to má, jde hlavně o to, co od toho člověk čeká. Produkce jako taková je zvládnutá celkem fajn. Jen mám pocit, že to často promarní potenciál kvůli scénáři. Plus řada seriálů je dělaná tak, že je plus mínus jedno, jestli je zruší. Málokdy jde něco uzavřít jakože uzavřít, ale ta sezóna působí dojmem, že něco i tak skončilo. Ale často dává prostor pro pokračování.

Římanka
29. 8. 2020 / 12:59:14 (před 4 roky)
off
BuBBleS napsal(a):

Netflix má slušné kriminální dokumenty. A i řada seriálů je fajn, ale přijde mi, že u řady seriálů nezvládá další sezóny kvalitativně. I když to bude samozřejmě individuální. Viz třeba ten Altered Carbon. Druhá sezóna mi přišla taková nemastná neslaná, vlastně taková vata, co tu hlavní myšlenku snad ani pořádně neposunula a ještě víc zkomplikovala. Nebo Lost in Space. První sezóna mi přišla super. Druhá sezóna nenaplnila má očekávání a už mě nebavilo, jak se tam pořád někdo dostal do ohrožení života a někdo další ho jakože zachraňoval. Opět to hlavní děj nikam neposunulo a celkově mě to zklamalo. Ale záleží na tom očekávání. Třeba se Stranger Things jsem s vývojem spokojen.
Ve zkratrce, tak cenu koukat na to má, jde hlavně o to, co od toho člověk čeká. Produkce jako taková je zvládnutá celkem fajn. Jen mám pocit, že to často promarní potenciál kvůli scénáři. Plus řada seriálů je dělaná tak, že je plus mínus jedno, jestli je zruší. Málokdy jde něco uzavřít jakože uzavřít, ale ta sezóna působí dojmem, že něco i tak skončilo. Ale často dává prostor pro pokračování.

To se stává u tolika seriálu a jedou dál.

Jsem hloupý a netalentovaný člověk, který nic neumí a ani není moc hezký na pohled. ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯
ESESEL
29. 8. 2020 / 19:29:32 (před 4 roky)
off
Yellow napsal(a):

Má. Neamerickou tvorbu - v té vidím v podstatě jediný přínos Netflixu...

Grab a lollipop on your way out.
_-0-_
30. 8. 2020 / 13:18:42 (před 4 roky)
off
ESESEL napsal(a):

Má. Neamerickou tvorbu - v té vidím v podstatě jediný přínos Netflixu...

Třeba Dark je více než povedený seriál (pravda, až na konec, kde jednoduchou úpravou scénáře mohli místo "skorohepáče" děj zacyklit - stačilo objevení dvojice na silnici před mostem v posledním dílu použít jako spouštěč událostí).

BuBBleS
30. 8. 2020 / 20:08:27 (před 4 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

Třeba Dark je více než povedený seriál (pravda, až na konec, kde jednoduchou úpravou scénáře mohli místo "skorohepáče" děj zacyklit - stačilo objevení dvojice na silnici před mostem v posledním dílu použít jako spouštěč událostí).

Dark měl dobrou první sezónu. Dobrou druhou sezónu, ale podle mě s děsným koncem, který do toho všeho hodil vidle a udělal z toho nesmysl. To se táhlo i většinu třetí sezóny, kdy to tak překombinovali, že z toho vyšla slátanina. Posledním dílem třetí sezóny se jim to jakž takž podařilo zachránit, ale pachuť u mě zůstává. Ale určitě palec nahoru za to, že spousta věcí byla promyšlených dobře. Seriál podle mě tou třetí řadou nenaplnil svůj potenciál.

Micuda98
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
15. 9. 2020 / 16:57:24 (před 4 roky)
off

Držte mě! Tak co už, aspoň že jsou knížky, možná mě to donutí číst...

SerialZone Influencer | Vratař | Ty si otravný. - Fruiko, 3. 2. 2020