Diskuze k článku Novinka pod lupou: Sestřičky Modrý kód (Prima)
AislinK
Dlouholetý uživatel | Cool level: 8 | Kryton
31. 8. 2020 / 11:13:04 (před 4 roky)
off

Přiznám se, taky jsem na první díl koukla. Je to taková ta česká klasika, seriál u kterého prostě vypneš. Nijak extra to člověk neprožívá, ale hezky se u toho odpočine. Co si budem povídat, budu koukat i dál. Aspoň mám další téma k řešení s babčou, když si jednou týdně zavoláme. :)

Patriccck
Redaktor | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
31. 8. 2020 / 11:51:00 (před 4 roky)
off
AislinK napsal(a):

Přiznám se, taky jsem na první díl koukla. Je to taková ta česká klasika, seriál u kterého prostě vypneš. Nijak extra to člověk neprožívá, ale hezky se u toho odpočine. Co si budem povídat, budu koukat i dál. Aspoň mám další téma k řešení s babčou, když si jednou týdně zavoláme. :)

Přesně takový seriál je. Nijak extra nezáří, zároveň však není nekoukatelný. :-) Prostě česká klasika.

andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
31. 8. 2020 / 12:32:01 (před 4 roky)
off

Starý Modrý kód mě bavil právě proto, že se vztahy skoro neřešily... Právě proto se mi do nového spin-offu nechce. A jinak co se Sáby Laurinové týče, tak pro tu mám slabost od dob Gabrielly :D. Takže ji rozhodně můžu :D. Je to takové hezké pojítko :-).

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
tommmyk
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
31. 8. 2020 / 13:31:00 (před 4 roky)
off

Nedíval jsem se na Modrý kód a tohle taky neplánuji. Jen by mě ale zajímalo, v čem se ten spinoff liší od původního seriálu? Nemohlo to prostě fungovat i jako další série Modrého kódu?

AislinK
31. 8. 2020 / 16:40:09 (před 4 roky)
off
tommmyk napsal(a):

Nedíval jsem se na Modrý kód a tohle taky neplánuji. Jen by mě ale zajímalo, v čem se ten spinoff liší od původního seriálu? Nemohlo to prostě fungovat i jako další série Modrého kódu?

Za mě dle prvního dílu teoreticky mohlo, ale asi by museli roztáhnout děj prvního dílu do čtyř, protože tam ty původní postavy skoro nefigurovaly. Vlastně ten první díl jen představoval nové postavy a jejich příběhy a ty původní (kromě Mery) se jen mihly. Což by na diváky původního modrýho kódu asi působilo dost zvláštně, kdyby se najednou jejich oblíbené postavy skoro neukázaly. Že přijde mi, že kdyby to jmenovali stále stejně a fungovalo to jako nová řada, tak by bylo potřeba ty nové postavy dávkovat postupně a dát větší prostor těm původním.

Klejk7aj
Uživatel od první verze | Cool level: 0 | Margaret 'Maggie' Simpson
7. 9. 2020 / 20:30:15 (před 4 roky)
off

viděla jsem Nurses i slovenskou verzi Sestričky. Z obou jsem byla nadšená, tak jsem se ze zvědavosti koukla i na pilot tohohle seriálu. Podotýkám, že původní seriál jsem neviděla, tudíž nemohu srovnávat, ale obecně si o českých seriálech především z lékařského prostředí myslím, že je to ztráta času. Bohužel musím říct, že české sestřičky mě nepřiměly změnit názor, ačkoli obecně mám seriály s nádechem soap opery ráda. Oproti podobným seriálům mi především chyběly zajímavé lékařské případy, akce, humor, napětí a hlavně postavy, které by měly co říct. A i k žehlení se dají najít lepší seriály (viz. Vratné láhve) Dál sledovat nebudu, mrzí mě, že i na takové projekty se u nás mrhá penězi.

_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
7. 9. 2020 / 20:44:45 (před 4 roky)
off
AislinK napsal(a):

...seriál u kterého prostě vypneš...

Seriál u kterého prostě vypneš televizi. :D

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
Nira
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
7. 9. 2020 / 22:30:30 (před 4 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

👍😂

AislinK
7. 9. 2020 / 23:09:18 (před 4 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

Televizor nevlastním, koukám na noťasu. :P

Každopádně netvrdím, že je to super duper seriál, ale i u mě si podobný věci najdou svoje místo. Žiju v zahraničí, takže jsem ráda za každou příležitost, kdy si můžu pustit něco česky. A hlavně jak už jsem psala výše, ne vždy člověk chce koukat na nadupaný seriál, kde musí dávat pozor, aby mu něco důležitého neuniklo. Někdy chce člověk mít něco jako kulisu, kde vůbec nevadí, když vlastně nedává pozor. Po těžkém dni si chci nejdřív dáchnout u podobný nenáročný věci, než si na noc pustím seriály typu Westworld, Rain či Orphan Black. Prostě, na každou náladu a část dne, jiný typ pořadu. :)