Diskuze k článku Novinka pod lupou: Uhorčík (JOJ)
Nyx
Redaktor | Cool level: 74 | Eric Cartman
13. 10. 2020 / 10:04:21 (před 4 roky)
off

Ragelly si môže hovoriť čo chce, ja som sa miestami zadúšala smiechom. Prirovnávať to k Hamiltonovi je úplne scestné, je to satira a tie politické narážky boli úplne spot on. Druhá část bola ešte lepšia a za mňa veľmi milé prekvapenie, ale tak stoja za tým Malachovský a Štúr, tak sa to dalo čakať.

"I wake pies and make the dead. That was creepy. I make pies and wake the dead." Ned The Piemaker
Petyer
Redaktor | Cool level: 37 | Daenerys Targaryen
13. 10. 2020 / 10:04:53 (před 4 roky)
off

V tomto mas ragelly pravdu, ze toto mozu vymysliet len nasi 😊 skoda, ze sa Jojka nesustredi na lepsie projekty. No zo skusenosti som si aj odvykol pozerat celkovo tv prave kvoli takymto kuskom a im podobnym 😁

_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
13. 10. 2020 / 10:56:42 (před 4 roky)
on

Po spuštění traileru jsem se vyděsil nejen já, ale i monitor :-)

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
sandokan555
Dlouholetý uživatel | Cool level: 21 | Phil Dunphy
13. 10. 2020 / 11:55:45 (před 4 roky)
on
_-0-_ napsal(a):

Po spuštění traileru jsem se vyděsil nejen já, ale i monitor :-)

Nahodou text bol fakt vtipny napr. : Nerob zo mna nasilnika, uzaj zlez mi z nozika.

Spevak je z dost znamej Slovenskej kapely. Helenine oči.

Este mimo tychto skladieb sa oplati piesne Mariana, Jahody, Hoja Hop

Obchadzka:
https://www.youtube.com/watch?v=xx15pGkRgWw

Dovolenka:
https://www.youtube.com/watch?v=VTaizMtjR-Y

Editováno: 1x | Naposledy: 13. 10. 2020 / 11:57:37
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
13. 10. 2020 / 12:18:13 (před 4 roky)
on
sandokan555 napsal(a):

Nahodou text bol fakt vtipny napr. : Nerob zo mna nasilnika, uzaj zlez mi z nozika.

Spevak je z dost znamej Slovenskej kapely. Helenine oči.

Este mimo tychto skladieb sa oplati piesne Mariana, Jahody, Hoja Hop

Obchadzka

Dovolenka

No, jistě se shodneme, že to není produkt Monty Python :-)

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
LuciaG
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
13. 10. 2020 / 12:38:18 (před 4 roky)
off

Tu je ten problém, že toto je vec výhradne pre slovenské publikum. Inšpirované to nie je žiadnymi zahraničnými vecami ale divadelnou hrou Jánošík, ktorú Radošinské naivné divadlo s obmenami hrá už do roku 1970. A už v tom roku mali homosexuálneho Uhorčíka, ktorého hral Milan Markovič (neskôr aj Csongor Kassai, alebo aj tento seriálový Uhorčík - René Štúr). Dokonca aj jeden monológ bol z hry Jánošík. Je pochopiteľné, že väčšine českého publika nič nehovorí Slotovčík (podľa jedného nášho politika Jána Slotu). Tak ako u nás (myslím si) nemá šancu zaujať seriál Most! (to je predpokladám tiež taký nejaký lokálny humor) tak v Čechách a nikde inde nepochodí Uhorčík, resp. Horná Dolná.

Editováno: 1x | Naposledy: 13. 10. 2020 / 12:42:40
nighthunter
Uživatel od první verze | Cool level: 13 | Kenny McKormick
13. 10. 2020 / 13:08:19 (před 4 roky)
off
LuciaG napsal(a):

Tu je ten problém, že toto je vec výhradne pre slovenské publikum. Inšpirované to nie je žiadnymi zahraničnými vecami ale divadelnou hrou Jánošík, ktorú Radošinské naivné divadlo s obmenami hrá už do roku 1970. A už v tom roku mali homosexuálneho Uhorčíka, ktorého hral Milan Markovič (neskôr aj Csongor Kassai, alebo aj tento seriálový Uhorčík - René Štúr). Dokonca aj jeden monológ bol z hry Jánošík. Je pochopiteľné, že väčšine českého publika nič nehovorí Slotovčík (podľa jedného nášho politika Jána Slotu). Tak ako u nás (myslím si) nemá šancu zaujať seriál Most! (to je predpokladám tiež taký nejaký lokálny humor) tak v Čechách a nikde inde nepochodí Uhorčík, resp. Horná Dolná.

Suhlas... Ale miestami serial mohol byt lepsi no....
Niektore pasaze vtipne a niektore total nuda...

jesmot
Redaktor | Cool level: 56 | Richard Castle
13. 10. 2020 / 14:19:42 (před 4 roky)
off
LuciaG napsal(a):

Čože, Csongor Kassai hral Uhorčíka? Že aj Milan Markovič, to som vedel a ani sa nečudujem, lebo to je taký skvelý pán herec, ale toto som netušil. Čo do odkazov, tak tých tu je veľa, od pop kultúry (SuperStar, Farma...), cez politiku, až ja neviem po čo, čiže humorom skutočne cieli na široké spektrum tém, nuž práve aj kvôli tomu nemusí všetkým sadnúť, lebo im niekto stúpil na kurie oko.

Nyx
Redaktor | Cool level: 74 | Eric Cartman
13. 10. 2020 / 16:29:51 (před 4 roky)
off
jesmot napsal(a):

Čože, Csongor Kassai hral Uhorčíka? Že aj Milan Markovič, to som vedel a ani sa nečudujem, lebo to je taký skvelý pán herec, ale toto som netušil. Čo do odkazov, tak tých tu je veľa, od pop kultúry (SuperStar, Farma...), cez politiku, až ja neviem po čo, čiže humorom skutočne cieli na široké spektrum tém, nuž práve aj kvôli tomu nemusí všetkým sadnúť, lebo im niekto stúpil na kurie oko.

Yup, Csongor je v Radošinskom naivnom divadle od 1997 a zahral si aj Uhorčíka. Divadlo mu dopomohlo zlepšiť si slovenčinu, lebo mal prízvuk jak hovado 😄

"I wake pies and make the dead. That was creepy. I make pies and wake the dead." Ned The Piemaker
LuciaG
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
14. 10. 2020 / 09:08:45 (před 4 roky)
off
jesmot napsal(a):

Hej. Ten je dokonca vo verzii, ktorá bola vydaná na DVD. Keď som na Jánošíkovi bola minule, tak Uhročíka hral Mišo Kubovčík a Jánošíka Sveťo Malachovský a zvládli to výborne.

minion93
Dlouholetý uživatel | Cool level: 17 | Jaime Lannister
14. 10. 2020 / 09:31:18 (před 4 roky)
off

môjho manžela to veľmi chytilo, chcel si pozrieť nejakú hovadinu a tak dal šancu tomuto. Velice bol nadšený :D ja som to tak počúvala na pol ucha, a občas som sa zasmiala.
Je pravda, že to nie je pre každého a osobne pre české publikum je to úplne mimo :D nemyslím to rozhodne zle, ale sú tam narážky na veci čo sa dejú u nás :) Rozhodne bol nadšený výberom postáv :D

Bee Doo, Bee Doo
Michal Michalis Miki
Redaktor | Cool level: 15 | Christopher Turk
19. 10. 2020 / 02:02:39 (před 4 roky)
off

Já musím říct, že za mě je to rozhodně geniální. Miluji tento typ seriálů a na Slovensku je fakt umí :) Je pravda,že někdo kdo se neumí orientovat na poli slovenské politiky a showbyzu, tak to nemůže pochopit :-)