Diskuze k článku Novinka pod lupou: The Queen's Gambit (Netflix)
Nevada
Uživatel od první verze | Cool level: 37 | Daenerys Targaryen
25. 10. 2020 / 11:12:39 (před 4 roky)
off

Seriál vypadá zajímavě, chválu na něj čtu z vícero zdrojů, takže určitě zkusím.

Je to příběh podle knižní předlohy, takže se toho nedá v příběhu až tolik zásadního změnit.
Ach, to naivní mládí...

Fundamentalistka, aneb fanynka Písně ledu a ohně, která nenávidí Game of Thrones.
ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
25. 10. 2020 / 11:47:10 (před 4 roky)
off
Nevada napsal(a):

Seriál vypadá zajímavě, chválu na něj čtu z vícero zdrojů, takže určitě zkusím.

Je to příběh podle knižní předlohy, takže se toho nedá v příběhu až tolik zásadního změnit.
Ach, to naivní mládí...

Já jsem si dala včera před spaním druhý díl a přišel mi ještě lepší než ten první. Teď jedu třetí a je taky parádní, takže věřím, že si seriál udrží vysokou laťku.

:D Jasně, já to myslela tak, že by asi nevymazali tak důležitou složku, jakou je závislost na drogách. Ale zatím je to relativně zvládnuté, že i když je to důležitá složka, tak hlavní důraz je pořád kladený na šachy, což je za mě určitě plus.

ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
25. 10. 2020 / 20:21:26 (před 4 roky)
off

Dokoukáno, 90 % bez váhání. Příběh mě úplně pohltil, myslím, že tvůrci do hlavní role nemohli vybrat nikoho lepšího. Herečka je opravdu parádní, má takový nezvyklý vzhled, ale je moc krásná a jak ztvárnila Elizabeth, to byla fakt radost pohledět.

Jak jsem většinou na ty závislosti alergická, tak tady mi to k tomu sedlo. Líbilo se mi, že si sáhla na dno a pomocí přátel se z něho vypíchla. Ten závěr je trošku na slzičky, ale to se dalo asi čekat od začátku, kam konec bude směřovat. Užila jsem si sledování naplno a nemohla jsem se odlepit od obrazovky.

Jen mi teda přijde trošku nefér, že si tam obě strany radily. V dnešní době už se tuším turnaje ani nesmí přerušovat a nikdo se s hráči o probíhající partii nesmí bavit, jinak je to na diskvalifikaci. Hrdinka sice vyhrála, ale deset lidí tu partii studovalo a probíralo se možnými způsoby pokračování, které jí pak všechny vyjmenovali. Jasně, sice ve výsledku to vyhrála sama za sebe, protože oponent udělal tah, který jí nikdo neporadil, ale i tak to bylo trošku nefér.

Závěr:
Turnaj v SSSR finišuje, ve finále jde Beth proti Borgovovi, proti kterému už dvakrát prohrála. Hrají vyrovnaný zápas, který se na konci dne odloží, aby si oba hráči odpočinuli. Beth se v budově potká se svým starým přítelem Townesem, který jí povzbudí. Ráno jí volá z New Yorku Benny, který od čtyř hodin ráno spolu s Harrym a dalšími šachisty studují v Timesech vytisknutou probíhající partii a řeknou jí několik možností, jak reagovat na Borgovovo dnešní pokračování. Rus však Beth překvapí jiným tahem a hrdinka je nucena spoléhat na své vlastní schopnosti. I když v sobě nemá ani jeden prášek a ani kapku alkoholu, sama za sebe je schopná vidět na stropě opět šachy a přehrávat si turnaj v hlavě. Po chvilce váhání na Borgova reaguje a celý turnaj vyhraje. Na cestě z hotelu na letiště se nechá vysadit na ulici, kde zamíří mezi běžný ruský lid, kde muži venku hrají šachy. Netrvá dlouho, než ji lidé poznají, a všichni jsou k ní ohromně milí a potřásají si s ní rukou. Jeden ji pozve na zápas a Beth přijme. Usadí se k šachovnici a rusky řekne Pojďme si zahrát, což odkazuje na její začátky ve sklepě dětského domova, kdy hrávala proti panu Shaibelovi.

A.R.G.U.S.
Redaktor | Cool level: 64 | Tyrion Lannister
28. 10. 2020 / 09:11:16 (před 4 roky)
on

Po dlouhé době konečně nový seriál od Netflixu, který mě doopravdy bavil od začátku do konce.