Díky za lupu :)
Seriál už jsem dal komplet a byla to kvalitní podívaná, rozhodně ho mohu doporučit. Ale celkově z těch Izraelských seriálů u mě pořád vede Fauda.
A dneska jsem dokoukal No Man's Land, to jde o podobný seriál, ale než špionážní, tak je to ve stylu Faudy a to mě bavilo strašně moc :)
Bohužel, je to jen koukatelný/průměrný špionážní thriler. Od izraelské produkce jsem čekal mnohem víc - kvalit výjimečných izraelských seriálů/thrilerů (Fauda, Hatufim, Kfulim) ani zdaleka nedosahuje.
Nejvíce mě otrávilo, že se protagonistka se nechová jako vycvičený agent/profesionál, ale jako zmatený amatér, podléhající citům/románkům, což je výsměch Mossadu a proslulé kvalitě jeho agentů.
ragelly napsal(a):
Postavy jsou komplexní, každá má něco do sebe...
Nemohu souhlasit, postavy jsou odpovídající žánru bez jakékoliv nadstavby typu psychologických sond, zobrazení jejich komplexnosti jsem nepostřehl.
ragelly napsal(a):
...není tak jednoduché pro nás diváky, abychom se přiklonili čistě na jednu stranu. Moc dobře to ukazuje, že ať už jste nuceni bojovat za jednu, či za druhou stranu, nedefinuje to na sto procent, kým jste. Všichni to jsou něčí dcery a synové, otcové a matky, manželé a manželky… a každá smrt někoho zasáhne, ať už stojíte na kterékoliv straně.
Divák, alespoň částečně znalý blízkovýchodního konfliktu a historie Izraele, ví přesně, na které straně by měl stát. Fakt, že "všichni to jsou něčí dcery a synové, otcové a matky, manželé a manželky" nic nemění na tom, kdo je na straně zla a kdo je na straně dobra, který režim je útočný a který se brání.
Tím nechci říct, že je to špatný seriál, je to dobrá a relativně napínavá zábava, podkreslená exotickou hudbou a pro středoevropany exotickým koloritem. Relativně vlažně doufám, že bude druhá řada, která seriál zakončí.
A.R.G.U.S. napsal(a):
...dneska jsem dokoukal No Man's Land, to jde o podobný seriál, ale než špionážní, tak je to ve stylu Faudy a to mě bavilo strašně moc :)
Díky za tip :-)