Diskuze k článku Novinka pod lupou: A Teacher (Hulu)
Destinytte
Dlouholetý uživatel | Cool level: 18 | Kocour
14. 11. 2020 / 18:18:04 (před 4 roky)
off

OT, snad nevadí... Nebudete dělat NPL na Medvědín? Knížku mám ráda, ale u seriálu jsem akorát nahlídla do pilotu a nevypadá to moc lákavě. Tak by se hodil názor. :'D

ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
14. 11. 2020 / 18:24:23 (před 4 roky)
on
Destinytte napsal(a):

OT, snad nevadí... Nebudete dělat NPL na Medvědín? Knížku mám ráda, ale u seriálu jsem akorát nahlídla do pilotu a nevypadá to moc lákavě. Tak by se hodil názor. :'D

V plánu nebyla, ale NPL na přání děláme, takže proč ne 😊

SparkySpeirs
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
15. 11. 2020 / 09:19:31 (před 4 roky)
off

Koukám, že velké plus pro všechny byla Kate Mara :D. Já ji mám taky ráda, ale pro mě je jedním velkým plus (a popravdě důvodem, proč se na to chystám) Nick Robinson...

Každopádně díky za názory lidi, teď se mi to celé posunulo na seznamu "k vidění" o něco výše :).

What the fork?!
ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
2. 1. 2021 / 23:14:09 (před 3 roky)
on

Dokoukáno. Druhá polovina série se nesla v jiném duchu, než jsem čekala. Překvapilo mě, že samotné aféře byla věnovaná pouze první polovina, čekala jsem, že se to provalí až tak nějak v předposlední epizodě. Ale i tenhle život poté byl zajímavý. Upřímně jsem si nedokázala představit, jak to celé skončí, a jsem z toho teda trošku zmatená.

Přišlo mi, že seriál až přehnaně moralizoval, když se snažil hodit vinu pouze na učitelku. Jasně, celá situace dokáže obracet žaludek, tento dojem už jsem zmínila i v komentáři k pilotu a nezbavila jsem se ho po celou dobu sledování. Je to prostě divné, když jde o středoškoláka, i když mu už je nebo brzy bude osmnáct. Prostě autority si mají udržovat odstup a nezneužívat svého postavení, to je pravda. Ale že by byl student jen nevinná a bezbranná oběť, která bude mít i po deseti letech PTSD? To mi k tomu tedy taky vůbec nesedí. Nějak se mi nechce věřit tomu, že by skoro dospělý kluk nevěděl, co dělá, nedokázal pochopit, jaké důsledky z podobného jednání plynou, a měl z toho nakonec trauma do konce života... Zvlášť v dnešní době, kdy sex nasáváme z každého rohu, mladí s ním začínají pomalu už před pubertou a nikdo to už ani nějak extra neřeší.

Mimochodem, zdá se to jen mně, nebo z Erica v maskérně udělali nějakou divnou obludu, jak se příběh přenesl o pár let později? Přece jen i po deseti letech mu bylo teprve 28, to je nejlepší věk, a oni mu udělali divné vlasy, vrásky v obličeji, kruhy pod očima a dali mu uťáplé oblečení, jako by se z něj měl stát čtyřicetiletý panic. To mě trošku rozptylovalo od sledování.

Závěr:
Eric se vrací domů na výročí 10 let od maturity. Shodou okolností je ve městě i Claire, která je nyní znovu vdaná a má dvě děti. Oba se potkají v obchodě, což jim vrátí vzpomínky na to, co se událo před deseti lety. Claire mu napíše zprávu a oba se sejdou v restauraci. Claire se mu omluví za to, co se stalo, že zneužila svého postavení a pokazila oběma život, řekne mu, že se mu neozvala dřív, protože nechtěla, aby se do toho zase zatáhli, ale Eric jí odpoví, že se s životem od té doby nikam dál neposunul. Claire řekne, že mu neměla dovolit, aby jí tenkrát políbil, on jí ale odpoví, že to všechno začala ona - souhlasila, že ho bude doučovat, vzala ho na návštěvu univerzity, požadovala, aby jí oslovoval křestním jménem, na plese ho vzala do auta a řekla mu, ať si sedne na zadní sedačku. Odpoví jí, že Claire si stále nedokáže přiznat pravdu a že mu trvalo hodně dlouho, než si uvědomil, že za celou situaci nenese vinu, že ona byla ta, která všechny jejich momenty vytvářela. Dlouhé roky si myslel, že to on jí ublížil, a kvůli ní ztratil výčitkami roky života. Jeho bratr má teď 17 let a vypadá tak strašně mladě. Claire mu odpoví, že teď, když je sama matkou, nedokáže pochopit, jak to mohla dopustit. Eric jí vyčte, že to stále vztahuje pouze na sebe. Zvedne se a při odchodu jí řekne, že tomu všemu nedokáže utéct, musí s tím, co se stalo, žít do konce života, a ona taky.

Editováno: 1x | Naposledy: 2. 1. 2021 / 23:16:59