Diskuze k článku Supernatural: Jak šel čas
xwamp
Uživatel od první verze | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
18. 11. 2020 / 19:05:42 (před 3 roky)
off

Miluju seriál SN.Ale šíleně mně štve že přestaly vysílat v českým dabingem od 6.série.Nevadí mi titulky ale raději bych CZ .

Tempy
Redaktor | Cool level: 23 | Denholm
18. 11. 2020 / 19:22:05 (před 3 roky)
off

Ještě někdo si vzpomněl na Zoolandera?! :D Mám kluky ráda, ale některý ty fotky jsou fakt strašný! :D

elis_
Dlouholetý uživatel | Cool level: 12 | Dale
18. 11. 2020 / 19:37:56 (před 3 roky)
off

Nedokážu určit, jestli se na finálový díl víc těším nebo se děsím jeho příchodu. Hoši mi budou chybět.❤❤
Někdy mě vážně mrzí, že mi byl v době odvisílání pilotu asi rok a půl, tudíž na vyrůstání se seriálem jsem mohla zapomenout.😂😢

I am watching you :)
IP Freely
Dlouholetý uživatel | Cool level: 14 | Emma Swan
18. 11. 2020 / 20:27:08 (před 3 roky)
off

Začínal jsem na dabovaných lovcích duchů někdy na střední, to běžela asi šestá série, takhle jsme trávili na internátu odpoledne místo chlastání (když došly peníze na pivo :D ). Leč poslední dabovaný díl přišel znenadání a toho dne byla vyřčena ústní gentlemanská dohoda, že se budem dívat "až to zase nadabujou". To byl, myslím, konec čtvrtý série? Jezdci, Lilith, smrt? Bohužel moje vůle není příliš silná a tak jsem jako první dohodu porušil. Myslím si, že částečně mi tuhle "zradu" neodpustili dodneška. :D

If you want me, you find me Right here at the bar Just wait until I have finished this jar
ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
18. 11. 2020 / 20:30:19 (před 3 roky)
off
migilko napsal(a):

Začínal jsem na dabovaných lovcích duchů někdy na střední, to běžela asi šestá série, takhle jsme trávili na internátu odpoledne místo chlastání (když došly peníze na pivo :D ). Leč poslední dabovaný díl přišel znenadání a toho dne byla vyřčena ústní gentlemanská dohoda, že se budem dívat "až to zase nadabujou". To byl, myslím, konec čtvrtý série? Jezdci, Lilith, smrt? Bohužel moje vůle není příliš silná a tak jsem jako první dohodu porušil. Myslím si, že částečně mi tuhle "zradu" neodpustili dodneška. :D

Na druhou stranu, jak se říká - a pokud neumřeli, čekají na další nadabované díly dodneška... 😅

ragelly
18. 11. 2020 / 20:34:07 (před 3 roky)
off

Já viděla první sérii nebo dvě ještě na střední, když jsem ještě o maratonech a seriálech obecně neměla moc tušení. Tehdy se mi to líbilo, takže jsem věděla, že se na to jednou dodívám.

Ten čas přišel letos v únoru, když jsem si dala jeden ze svých největších maratonů ever - všech těch 14 sérií a půlku patnácté. Samozřejmě kvůli koroně jsme se finále nedočkali na jaře, tak jsem si ještě zopákla poslední sérii tento týden, abych to měla čerstvě vstřebané a mohla si finále užít. Těším se na pátek.

Kluci mě sice vesměs neustále štvali (ostatně jsem komentovala jednotlivé série průběžně na timeline), ale i tak na ně budu vzpomínat s láskou ❤

IP Freely
Dlouholetý uživatel | Cool level: 14 | Emma Swan
18. 11. 2020 / 20:34:47 (před 3 roky)
off
ragelly napsal(a):

Na druhou stranu, jak se říká - a pokud neumřeli, čekají na další nadabované díly dodneška... 😅

Teď to vypadá, že fakt asi dřív umřou.. :D

If you want me, you find me Right here at the bar Just wait until I have finished this jar
zdenicka
Uživatel od prvopočátků | Cool level: 23 | Denholm
18. 11. 2020 / 22:08:00 (před 3 roky)
off

Tempy : Tak ten Zoolander mě pobavil 🤣
Odteď si při pohledu na jejich fotky na to vzpomenu.

Já se o SN dozvěděla náhodně, když v noci na Primě dávali první řadu. Shlédla jsem pár dílů a skončila koncem 1.řady.
Po čase mi spolužačka na střední začala básnit o tomto seriálu a půjčila mi obě první řady vypálené na DVD v originále s titulky. Po shlédnutí celé první řady, mě tento seriál úplně pohltil a vezu se na vlně s kluky až dodnes.
Nejhorší vždy bylo čekání na novou řadu. Z části bych brala již poslední odvysílaný díl jako konec ( ikdyž na konci dílu jsem říkala, že takhle to přece neskončí), protože se bojím toho finálního dvoudílu. Mám ráda ty vzpomínkové epizody, je to vždy krásné ohlédnutí za celým seriálem. Jen je to pro mě už opravdu definitivní.

No nic, už se těším až si někdy později dám celé SN maratonem.

"It's a beautiful day to save lives.”
Radmila
Uživatel od první verze | Cool level: 19 | Černá zmije
18. 11. 2020 / 22:35:10 (před 3 roky)
off

Vzhledem k blížícímu se konci, jsem se rozhodla pro opáčko. První řada je za mnou a byla jsem překvapena kolik mi toho v paměti zůstalo z doby před patnácti lety :D ještě 14 season a taky se dostanu do finále :D Rozhodně mi kluci budou chybět. S nad se objeví nějaký nový seriál, který mě chytne podobně ;)

andrea168
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
18. 11. 2020 / 22:47:04 (před 3 roky)
off

Pripada mi, ze Dean/Jensen skoro nezestarl, za to Sam/Jared se od te prvni rady zmenil k nepoznani :-)
Kluci tady se mnou byli dlouho a ac je mi moc lito, ze konci, jsem rada, ze konci vcas a nestaci se nakazit woke modou.
Slovy klasika - Zustanou svi,a na tom nejvic zalezi.

Tulrika
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
18. 11. 2020 / 23:13:06 (před 3 roky)
off

Myslím, že konec seriálu už je za námi. 15x20 už prý bude jen rekapitulace a pokec s herci. Budou mi chybět kluci. A to jsem seriál objevila teprve před čtyřmi lety a sjela ho v maratonu.

Neumím rozdávat rady. Jen dělat sarkastické poznámky
Eviik
Uživatel od první verze | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
18. 11. 2020 / 23:35:48 (před 3 roky)
off

Už jsem si říkala, jestli se tu něco objeví, či nikoliv. :)
Zestárli fakt hodně a seriál se dost proměnil, na začátku mě to hrozně bavilo, epický konec v 5. sérii, a i když už se podle mě na kvality začátku zpátky nedostali, tak na 15 let pořád docela dobrý (některé seriály se vyprázdní za 2 roky). Na konci jsem to vnímala spíš jak sitcom se spn tématikou, a koukala na to spíš ze setrvačnosti, já prostě chtěla vědět, jak to dopadne.

Trochu jsem jim měla za zlé, co za nesmyslnosti (v rámci jejich světa) tam vymysleli - např. alphy - vlkodlaci úplně ztratili původní smysl. Ale tuhle jsem viděla článek, kde tvůrci psali, že prostě hlavním cílem bylo udělat seriál, co bude prostě docela šílený a to se jim asi vcelku povedlo. (Jen SPN udělá konec 1 epizodu před koncem :D)

I když se mi to místy nelíbilo,tak pochybuji, že mě ještě někdy něco nadchne, jako příjemná strašidelnost 1. série.

Editováno: 1x | Naposledy: 18. 11. 2020 / 23:36:13
SuperWhovian
Dlouholetý uživatel | Cool level: 17 | Jaime Lannister
19. 11. 2020 / 00:37:57 (před 3 roky)
off
Tulrika napsal(a):

Myslím, že konec seriálu už je za námi. 15x20 už prý bude jen rekapitulace a pokec s herci. Budou mi chybět kluci. A to jsem seriál objevila teprve před čtyřmi lety a sjela ho v maratonu.

Ve čtvrtek budou 2 díly. První díl je ten pokec o SPN a po něm je to finále.

ragelly
19. 11. 2020 / 00:50:21 (před 3 roky)
off
Eviik napsal(a):

Už jsem si říkala, jestli se tu něco objeví, či nikoliv. :)

Davala jsem teaser na clanky k sobe na timeline pred par dny 😊

Tulrika
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
19. 11. 2020 / 02:00:09 (před 3 roky)
off
SuperWhoLockian napsal(a):

Ve čtvrtek budou 2 díly. První díl je ten pokec o SPN a po něm je to finále.

Mě ten poslední díl přišel ukončený, ale jestli nás ještě něco čeká, tak se těším.

Neumím rozdávat rady. Jen dělat sarkastické poznámky
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
19. 11. 2020 / 11:41:16 (před 3 roky)
off
ragelly napsal(a):

Pojďte si spolu s námi připomenout, jak hoši začínali a jak nám doslova zmužněli před očima!

Změny ve fyziognomiích protagonistů seriálů, které běžely hodně let, nám všem připomínají, jak jsme se za tu dobu sami změnili. Dobrý nápad, díky :-)

Velký otazník:

Většina fotek z článku jsou fotomontáže/koláže, použité na obalech, plakátech, nebo jinak publikované. Všechny byly poprvé uveřejněny v období 2012-2020 (jeden 2008), autoři nezemřeli před více než 70 lety. Autorská/osobnostní práva a majetková práva se vztahují nejen na vlastní fotografie, ale i na další úpravy fotografií - na "parafráze či koláže" (pastiše).

Npř.: www.ytuquemiras.net
category/personajes/page/2/ - First found on Apr 30, 2008
Filename: 818481326_cfcbc9c04c_m.jpg (218 x 150, 11.6 KB)

Otázka zní, jestli se ke všem vztahuje licence "Creative Commons - CC" (aka open source licence...) Kromě toho existuje problém s "model release a property release" (kryté zpravodajskou licencí?) Sranda je, že se na archivování/zpracování fotografií osob možná také vztahuje GDPR.

SZ narazila na problém s titulky, donedávna tolerovaný vlastníky a správci práv, fotografie jsou v tomto slova smyslu tikající bombou.

Fotky mohou být umístěny (uploadovány) na SZ, nebo se mohou nacházet jinde. Na SZ se mohou přímo zobrazovat, nebo může být uveřejněný pouze link. Co z toho je O.K. (pokud vůbec něco)? Velké množství uživatelů a profesionálů z SZ tím či oním způsobem fotografie uveřejňuje...

Nebylo by od věci, kdybyste uveřejnili stanovisko/doporučení SZ k této problematice.

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
19. 11. 2020 / 16:24:19 (před 3 roky)
off

Ragelly, to je zejména na Tebe :-)

ragelly
19. 11. 2020 / 16:46:58 (před 3 roky)
off

Na mě? Ok, tak odpovím.

_-0-_ napsal(a):

Otázka zní, jestli se ke všem vztahuje licence "Creative Commons - CC" (aka open source licence...) Kromě toho existuje problém s "model release a property release" (kryté zpravodajskou licencí?)

Netuším.

_-0-_ napsal(a):

Na SZ se mohou přímo zobrazovat, nebo může být uveřejněný pouze link. Co z toho je O.K. (pokud vůbec něco)?

Netuším.

_-0-_ napsal(a):

Nebylo by od věci, kdybyste uveřejnili stanovisko/doporučení SZ k této problematice.

Jelikož netuším, nemůžu uveřejnit žádné stanovisko ani doporučení :(

Při tvorbě fotočlánku jsem našla promo fotky z jednotlivých sérií a buď je nechala tak, nebo některé fotky dala do koláže, aby bylo lépe vidět, co jsem chtěla, aby bylo vidět (jak se kluci změnili).

Římanka
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
19. 11. 2020 / 17:40:12 (před 3 roky)
off

Musím říct, že z Jareda je opravdu za tu dobu kus chlapa, jakože fakt hot. Jensen se ani nějak moc nezměnil, jen nepatrně, už přišel o ten klukovsky vzhled. No a Misha taky žádnou větší změnu nevidím, jen je vidět, že už to není tricatnik.

Jinak, když už jsem tedy. Kolik z vás tu shippovalo Destiel nebo Sastiel? Nehlašte se všichni. 😄 Jen jsem si vzpomněla, jak jsem těmito kombinacemi byla vyloženě posedlá, hlavně Destiel, hezký se na to vzpomíná.

Jsem hloupý a netalentovaný člověk, který nic neumí a ani není moc hezký na pohled. ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯
Editováno: 1x | Naposledy: 19. 11. 2020 / 17:40:58
_-0-_
19. 11. 2020 / 17:58:16 (před 3 roky)
off
ragelly napsal(a):

Jelikož netuším, nemůžu uveřejnit žádné stanovisko ani doporučení :(

Věta zněla: Ragelly, to je zejména na Tebe". "Zejména" "pouze pro", snad zareaguje ještě někdo z SZ...:-)

Mělo by v tom být alespoň částečně jasno, aby to nakonec nedopadlo jako s titulky. Btw., promo fotky často (jako i v tomto případě) nejsou zdrojové, se kterými jsou práva svázána.

Před nedávnem jsem řešil obdobný problém v opačné roli (šlo o řadu fotografií z doby německé okupace a příjezdu Rusáků, ke kterým mám zděděná majetková práva), došlo k dohodě, více než bohatě mi to zaplatilo letošní Vánoce.

Proto ten můj comment...

fefina
Dlouholetý uživatel | Cool level: 7 | Manny Bianco
24. 11. 2020 / 14:16:01 (před 3 roky)
off

tohle bude opravdu konec jedné mé seriálové éry...nejsmutnější je jak tu někdo psal, že když kluci začínali tak jí byl rok a půl :D :D :D no tak to se o mě říci nedá, ale patří mezi seriály díky nimž je ze mě seriálový maniak a ráda si je časem sjedu ještě jednou dokola