Diskuze k článku Seriálem kolem světa: 7 zastávek ve Španělsku
Deaneira
Dlouholetý uživatel | Cool level: 33 | Jack Carter
15. 1. 2021 / 19:01:21 (před 3 roky)
off

Jo tak tahle rubrika bude super

Lill
Dlouholetý uživatel | Cool level: 34 | John Watson
15. 1. 2021 / 19:07:57 (před 3 roky)
off

Chválim novu rubriku 👍
Videla som La Casa Del Papel a na základe článku sa pozriem na Cable Girls a Élite. Teším sa na ďalšie krajiny!

AdaW
Dlouholetý uživatel | Cool level: 44 | Captain Hammer
15. 1. 2021 / 19:10:24 (před 3 roky)
off

Výborný nápad na rubriku! :) Ráda objevuju neamerické a neanglické seriály, takže budu určitě věrným čtenářem. :)

zdenicka
Uživatel od prvopočátků | Cool level: 23 | Denholm
15. 1. 2021 / 19:14:31 (před 3 roky)
off

Děkuji za novou rubriku.
Mám takový dojem, že díky ní, se mi opět rozroste můj watchlist o pár dalších kousků ke shlédnutí. :)

"It's a beautiful day to save lives.”
ragelly
Boss přes články | Cool level: 119 | Jack O'Neill
15. 1. 2021 / 19:20:23 (před 3 roky)
off

Parádní nápad! ❤ Sama jsem nedávno někde zmiňovala, že se můj zájem o neanglicky hovořící tvorbu rozrůstá. Z článku plánuju samozřejmě vidět Papírový dům, Elitu a Holky na drátě, které jsem si zamilovala už u NPL :) A možná Vis a vis, ještě uvidím.

Angelina
Uživatel od první verze | Cool level: 14 | Emma Swan
15. 1. 2021 / 19:23:06 (před 3 roky)
off

Skvelý nápad na rubriku, určite mi to pomôže aj do tohtoročnej výzvy :)
Španielske seriály mám veľmi rada kvôli španielčine (a áno, vďaka La Casa de Papel s frajerom doma nadávame výhradne už len španielsky :D ). Elite odporúčam, netreba sa dať odradiť tým stredoškolským prostredím :)
A prvé tri seriály z článku som si zaradila na zoznam, takže super inšpirácia.

Olivia Caroline Jones
Redaktor | Cool level: 22 | Chandler Bing
15. 1. 2021 / 19:37:33 (před 3 roky)
off

tak tahle rubrika je skvělý nápad, moc cením 👍🏼 ze španělských nejvíc miluju Élite a za sebe ještě doporučuju “španělský Sex ve městě” Valeria, který se navíc odehrává v báječném Madridu, kdo by chtěl tip na Pilot odehrávající se v evropském městě 😁😊

Is it bad that I'd rather watch Friends than actually have them?
andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
15. 1. 2021 / 19:47:15 (před 3 roky)
off

Kdybych neměla takovou alergii na všechno španělské (řeč, historie, lidi, fotbal atd) tak zkusím El ministerio del tiempo, protože je to přesně můj šálek čaje co se seriálové tvorby týče.. Být to anglicky už to letí do watchlistu. Jinak mě nezaujalo nic... Na další země jsem ale zvědavá ;).

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
muxie
15. 1. 2021 / 19:59:38 (před 3 roky)
off

Úžasný nápad! Miluju seriály ve španělštině, takže článek potěšil. Škoda jen, že jsem půlku zmíněných seriálů už viděla a většinu z té druhé půlky mám v plánu někdy v budoucnu sjet. :D Jinak jsem ale zvědavá, co přijde dál; těším se.
Za sebe bych mohla ještě doporučit třeba Hache a El tiempo entre costuras, navíc se oba dají nacpat do výzvy (město-oba/stopáž-ETEC/odhalená scéna-Hache/minisérie-ETEC/vypravěč-ETEC).

Pajky
Autor článku | Cool level: 95 | Sherlock Holmes
15. 1. 2021 / 20:09:35 (před 3 roky)
off

Mam radost, ze po dlouhych pripravach konecne vidite vysledek. A jsem jeste radsi, ze ma takovou odezvu. Vazim si toho a dekuju vsem, co s prvnim vydanim pomohli a uz se tesim na dalsi pokracovani.

Není článek ten, aby se zavděčil čtenářům všem :)
janulam11
VIP | Cool level: 18 | Kocour
15. 1. 2021 / 20:11:31 (před 3 roky)
off

Povedené a výběr první navštívené země taky.
Díky La Casa de Papel jsem se zamilovala do té krásné a temperamentní řeči a koukala jsem po nějakém dalším seriálu. Po přečtení článku mám dojem, že nebude jen jeden ;).
Těším se na další díly.

Kahlan
Uživatel od první verze | Cool level: 79 | Dave Lister
15. 1. 2021 / 20:16:10 (před 3 roky)
off
Pajky napsal(a):

Mam radost, ze po dlouhych pripravach konecne vidite vysledek. A jsem jeste radsi, ze ma takovou odezvu. Vazim si toho a dekuju vsem, co s prvnim vydanim pomohli a uz se tesim na dalsi pokracovani.

ja som veľmi vďačná,že si ma oslovil do tejto rubriky....samozrejme som si tie čo som nevidela pridala na zoznam,už aby bolo po skúškovom =D

Gallifrey fall no more!
Janey T
Redaktor | Cool level: 21 | Phil Dunphy
15. 1. 2021 / 20:39:37 (před 3 roky)
off

Tomu říkám super nápad a tato nová rubrika se mi fakt líbí a dost do letošní výzvy pomůže. :) Španělsko se mi zatím vyhnulo, takže určitě něco ze Španělska vyzkouším. :) Nejvíce mě zaujalo Ministerstvo času (na to se velice ráda podívám)a pak ještě Elita. Tyto dva spadají více k mým žánrům, i když ostatní taky, ale tyhle dva seriály nejvíce oslovily. :)

Janey T.
Hlawoun
Uživatel od první verze | Cool level: 27 | Bobby Singer
15. 1. 2021 / 20:54:38 (před 3 roky)
off

Tak tomu taky říkám parádní nápad! Španělské seriály jsou moc fajn, mně osobně se z "modernější doby" líbil třeba ještě El Internado Laguna Negra a taky si vzpomínám, jak jsem jako kluk hltal Curra Jiméneze a začal jsem se kvůli němu učit na kytaru :D

Zima se blíží...
sonkad
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
15. 1. 2021 / 20:58:55 (před 3 roky)
off

Toto je úžasný nápad na rubriku, ďakujem :D Hneď pribudli seriály do watchlistu. Zo zoznamu som videla dva seriály, ale všetky ostatné vyzerajú tiež zaujímavo :)

La Casa de Papel je seriálová lahôdka, aká sa len tak často nevidí.

Takisto som videla pár častí Ministerstva času, ktoré by bolo porovnateľné s Timeless, ale nevýhodou v mojom prípade je to, že absolútne nepoznám španielske dejiny, takže tie udalosti mi na rozdiel od americkej verzie absolútne nič nehovoria, čo je určite škoda a inak by som ten seriál vnímala. Ale zase sa veľa dozviem :D

A.R.G.U.S.
Redaktor | Cool level: 64 | Tyrion Lannister
15. 1. 2021 / 21:01:43 (před 3 roky)
on

Díky za super článek, už teď se těším na další díly ;)
Ještě doporučuji Criminal: Spain a Si no t'hagués conegut

Editováno: 1x | Naposledy: 15. 1. 2021 / 21:02:40
sarhod79
15. 1. 2021 / 21:02:49 (před 3 roky)
off

to je skvělý nápad, na tyto články se budu obzvláště těšit:) (ne, že bych se na ostatní netěšila)

"Vím, že nic nevím."
F.Valek
Dlouholetý uživatel | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
15. 1. 2021 / 21:09:08 (před 3 roky)
off

Omlouvám se, pokud to píšu znovu, ale jsem už moc unavený to tu celé pročítat, nicméně španělská tvorba mě moc příjemně překvapuje a z aktuálních bych doporučil 30 Monedas (30 stříbrných), i když to začíná být dost komplikované, tak je to skvělý seriál, který krásné kombinuje moderní prvky s klasickým španělským venkovem a originálně zpracovává náboženskou tématiku! :)

This ain't for the best, my reputation's never been worse... You must like me for me.
Tesa.
Dlouholetý uživatel | Cool level: 14 | Emma Swan
15. 1. 2021 / 21:16:12 (před 3 roky)
off

Tento článok ma veľmi potešil, v rámci minuloročnej výzvy som si pozrela La casa de papel, ktorý ma nadchol (hlavne prvé dve série). Keďže sa učím španielsky, tak mi to veľmi pomáhalo aj pri učení sa, takže teraz som začala pozerať Vis a Vis. A som rada aj za ďalšie tipy :)

Editováno: 1x | Naposledy: 15. 1. 2021 / 21:17:02
Domi94
Uživatel od první verze | Cool level: 30 | Nathan Ford
15. 1. 2021 / 21:25:12 (před 3 roky)
off

Tak na tuhle rubriku se těším, přeci jen bych si mohla taky rozšířit obzory :D Chybí mi Timeless, takže ze zmíněných seriálů zkusím El ministerio del tiempo.

Don’t be so driven by the past that you throw away your future ~ K. Beckett
Dom_Domec
Redaktor | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
15. 1. 2021 / 21:45:50 (před 3 roky)
off

Díky. Na španělskou tvorbu jsem narazil nedávno (el Barco, Internado Laguna Negra) a zalíbila se mi, takže děkuji za naplnění chci vidět (1061 seriálů, to budu sledovat až do důchodu, teda pokud se ho vůbec dožiju 😃.) tahle rubrika by mohla mít uspěch

Litocha
Dlouholetý uživatel | Cool level: 50 | František 'Ozzák' Pacovský
15. 1. 2021 / 21:52:59 (před 3 roky)
off

Výborná rubrika, výborný výběr země, líbí se mi i různorodost seriálů. Já jsem loni viděla Las chicas del cable a mám v plánu Gran Hotel (má dlouhý pilot, takže jasná volba) a nejspíš i Internado Laguna Negra, El - a ne, vůbec to není proto, že by se mi třeba líbil Yon González :)
Z dalších nabízených si taky jistě něco vyberu.

Co se týče Holek na drátě, zpočátku jsem je hltala, byla to pastva pro oči (kostýmy a účesy na jedničku). Je na tom něco návykového, ale měli skončit druhou, maximálně třetí sérií. Postupně přibývalo (pro mě až neúnosně) intrik, za vlasy přitažených zápletek a událostí a bylo to čím dál více telenovelní a postavy míň a míň konsistentní. Spousta motivů navíc skončila do ztracena (ale to už od první série). Poslední série už mě moc nebavila, s příchodem války už z původního seriálu moc nezůstalo (nějaký závan starých časů přišel až s dojemnou poslední epizodou).

Editováno: 1x | Naposledy: 15. 1. 2021 / 21:55:10
Drunk_Queen
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
15. 1. 2021 / 21:53:10 (před 3 roky)
off

Hodně zajímavá rubrika!

Petyer
Redaktor | Cool level: 37 | Daenerys Targaryen
15. 1. 2021 / 22:16:23 (před 3 roky)
off

Tak ja som naposledy videl hudobnu show A cantar alebo aj Sing On! Spain a bolo celkom zaujimave vidiet ako sa Spanieli vedia odviazat a ten ich temperament 😁 Zo spomenutych serialov ma urcite zaujalo 30 striebornych a Ministerstvo casu, kedze ma to navnadilo ako nahrada za Timeless. Inak super rubrika, zasa nieco nove a neotrepane 👍

Luteka
Uživatel od první verze | Cool level: 19 | Černá zmije
15. 1. 2021 / 23:08:34 (před 3 roky)
off

Skvělý článek! Myslela jsem si, že španělskou tvorbu mám více méně zkouknutou a ono ejhle, ještě mám mezery. Určitě se chystám na El ministerio del tiempo a El Barco. Ze zmíněných mohu určitě doporučit La casa de papel, Vis a vis, Elite a třeba nezmíněný Alta mar. :)

I am not always a bitch ... Just kidding, go fuck yourself.
Editováno: 1x | Naposledy: 15. 1. 2021 / 23:12:09
AislinK
Dlouholetý uživatel | Cool level: 8 | Kryton
15. 1. 2021 / 23:56:58 (před 3 roky)
off

Super článek! :) Já se chystám na Casa de papel a po tomto článku určitě i na Vis a vis :) Už se těším na další díl z rubriky, určitě pomůže hodně lidem i s výběrem kousku do letošní výzvy :)

Tulrika
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
15. 1. 2021 / 23:58:02 (před 3 roky)
off

Španělština byla vždycky moje srdcovka. Hlavně kvůli mému pobytu v Mexiku. Tak se ráda podívám a zaposlouchám se. Výborná rubrika.

Neumím rozdávat rady. Jen dělat sarkastické poznámky
arthurcz
VIP | Cool level: 23 | Denholm
16. 1. 2021 / 11:36:57 (před 3 roky)
off

Hm, tak další rubrika, co mi bude plnit watchlist. No to teda pěkně děkuju... :-)

Angelina
Uživatel od první verze | Cool level: 14 | Emma Swan
16. 1. 2021 / 12:13:33 (před 3 roky)
off
Luteka napsal(a):

Ze zmíněných mohu určitě doporučit La casa de papel, Vis a vis, Elite a třeba nezmíněný Alta mar. :)

Súhlas, Alta mar je super! Tá tajuplná atmosféra + že sa to celé odohráva na lodi, stojí to za pozretie :)

Gabik.029
Redaktor | Cool level: 101 | strýček Skrblík
16. 1. 2021 / 13:00:21 (před 3 roky)
off

Díky za novou rubriku! Někdy v budoucnu se výhledově chystám na Ministerstvo, ale uvidím, kdy se k tomu dostanu 😁

- Do I look like a killer to you? - Yes, you kill my patience.
kneznaL
Uživatel od první verze | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
7. 2. 2021 / 14:51:27 (před 3 roky)
off

Super článek. Doufám, že bude více takových.