Moje statistiky za listopad :)
- viděno 18 pilotů
- z toho 12 seriálů mi přistálo v Chci vidět / Sledovaných
- z toho komplet dokoukány 3 seriály (Los favoritos de Midas, Black Narcissus a ÜberWeihnachten)
- nejlepší piloty: Dash a Lily, Big Sky a Letuška
Tentokrát nemusím nad ničím přemýšlet, hlas v anketě jde směrem k Dash & Lily, který mě od začátku okouzlil a nemůžu se dočkat, až si dám seriál komplet 😍
No jo, James! Na toho bych se měla podívat a dát ho do dokumentů.
ragelly napsal(a):
Moje statistiky za listopad :)
- viděno 18 pilotů
- z toho 12 seriálů mi přistálo v Chci vidět / Sledovaných
- z toho komplet dokoukány 3 seriály (Los favoritos de Midas, Black Narcissus a ÜberWeihnachten)
- nejlepší piloty: Dash a Lily, Big Sky a Letuška
Tentokrát nemusím nad ničím přemýšlet, hlas v anketě jde směrem k Dash & Lily, který mě od začátku okouzlil a nemůžu se dočkat, až si dám seriál komplet 😍
Naprosto nechápu (v obdivném slova smyslu), jak se v tom můžeš orientovat. Kdybych viděl v rámci měsíce 18 různých pilotů za sebou (a k tomu další věci), tak bych v tom měl neuvěřitelný zmatek. Osobně mám problém i s tím, když po roce sleduji další řadu seriálu - a to v 99% sleduji jen po celých řadách.
30 stříbrných :D. Naprostá pecka.
_-0-_ napsal(a):
Naprosto nechápu (v obdivném slova smyslu), jak se v tom můžeš orientovat. Kdybych viděl v rámci měsíce 18 různých pilotů za sebou (a k tomu další věci), tak bych v tom měl neuvěřitelný zmatek. Osobně mám problém i s tím, když po roce sleduji další řadu seriálu - a to v 99% sleduji jen po celých řadách.
Hele, pro mě je to docela lehké :) Možná už je to o zvyku, ale takhle po měsíci si je ještě docela dobře vybavím. S krátkodobou pamětí problém nemám, ale dlouhodobá je na tom špatně :D To jsem zjistila už před 13 lety, když jsem jela systémem jako ty - celá řada najednou, pak rok pauza a nová řada najednou. Taky jsem zjistila, že si po tom roce vůbec nepamatuju, co se tam předtím odehrávalo, takže je pro mě lepší si počkat vždy až na celý seriál a sjet ho od začátku do konce naráz. Proto i když jedu teď ty maratony jednosezónních věcí, tak si (pokud to není vyloženě pár týdnů starý seriál) dávám znovu i ten pilot, abych si ho zopakovala.
ragelly napsal(a):
...Taky jsem zjistila, že si po tom roce vůbec nepamatuju, co se tam předtím odehrávalo, takže je pro mě lepší si počkat vždy až na celý seriál a sjet ho od začátku do konce naráz...
Njn, to bych rád, ale některé seriály mají moc sezon na to, aby člověk vyčkával (případně se dožil konce :-) Ale ano, bylo by to ideální, starší věci takto řeším, např. Twin Peaks jsem "sjel" celé (včetně filmů) znovu, když vyšla poslední sezona (to byl z mého pohledu sledovače ideální případ).
_-0-_ napsal(a):
Njn, to bych rád, ale některé seriály mají moc sezon na to, aby člověk vyčkával (případně se dožil konce :-) Ale ano, bylo by to ideální, starší věci takto řeším, např. Twin Peaks jsem "sjel" celé (včetně filmů) znovu, když vyšla poslední sezona (to byl z mého pohledu sledovače ideální případ).
To máš pravdu :) Na druhou stranu když máš plný watchlist toho už zrušeného, tak ti to několikaleté čekání na jiné věci vůbec nevadí :D
ragelly napsal(a):
To máš pravdu :) Na druhou stranu když máš plný watchlist toho už zrušeného, tak ti to několikaleté čekání na jiné věci vůbec nevadí :D
Jjj, to je možná důvod, proč začnu používat watchlist, i když mám vcelku odpor vůči appz, které jsou i s daty v oblacích :-) Zatím používám Excel (nedůsledně) a relativně sofistikovaný aditivní systém značení jako součást názvu adresářů (důsledněji). Stejně v tom mám bordel jako v tanku :-(
V Tvém případě může být problémem klesající dostupnost starších kousků.
_-0-_ napsal(a):
V Tvém případě může být problémem klesající dostupnost starších kousků.
To máš pravdu, na to jsem letos už párkrát narazila. Obecně se snažím stahovat průběžně a ukládat na exterňácích "na později", ale jak jsem zjistila, občas díl tady, díl támhle chybí, no a to pak začne být docela problém :))
ragelly napsal(a):
To máš pravdu, na to jsem letos už párkrát narazila. Obecně se snažím stahovat průběžně a ukládat na exterňácích "na později", ale jak jsem zjistila, občas díl tady, díl támhle chybí, no a to pak začne být docela problém :))
Kolik desítek(?) TB máš zaplněných?
_-0-_ napsal(a):
Kolik desítek(?) TB máš zaplněných?
Hmmm... přiznám se, že aktuálně nemám přehled, ale tipuju okolo 15 GB (stahuju většinou obyčejné ripy - dříve 350MB (.avi), teď mp4, takže se snažím brát už roky ty obyč s menší velikostí :D
ragelly napsal(a):
Hmmm... přiznám se, že aktuálně nemám přehled, ale tipuju okolo 15 GB (stahuju většinou obyčejné ripy - dříve 350MB (.avi), teď mp4, takže se snažím brát už roky ty obyč s menší velikostí :D
Nespletla ses v řádu? Nemá tam být 15TB? 15GB by odpovídalo cca 43 epkám a to vskutku není moc.
Container *.avi patří do propadliště dějin i s tím, co v něm bývá - i když je na ulozto zřejmé, že Češi většinově zaspali pokrok :-) Při stejné velikosti souboru jdi raději do containeru, ve kterém bude něco v H264, nebo lépe H265 - na screenu je to malý zázrak.
_-0-_ napsal(a):
Nespletla ses v řádu? Nemá tam být 15TB? 15GB by odpovídalo cca 43 epkám a to vskutku není moc.
Container *.avi patří do propadliště dějin i s tím, co v něm bývá - i když je na ulozto zřejmé, že Češi většinově zaspali pokrok :-) Při stejné velikosti souboru jdi raději do containeru, ve kterém bude něco v H264, nebo lépe H265 - na screenu je to malý zázrak.
Jasně, 15 TB :) Jinak .avi jsem jela tak před 10 lety, pak začaly být ty mp4 (h264), takže pak jsem přešla na ně :)
Jen jsem to avi zmínila, protože mám stále uložených spoustu seriálů z let 2005-2010, kdy ten formát frčel :D A znovu to tahat nebudu.
ragelly napsal(a):
Jasně, 15 TB :) Jinak .avi jsem jela tak před 10 lety, pak začaly být ty mp4 (h264), takže pak jsem přešla na ně :)
Jen jsem to avi zmínila, protože mám stále uložených spoustu seriálů z let 2005-2010, kdy ten formát frčel :D A znovu to tahat nebudu.
Tak to jsme na tom velmi podobně - i s těmi hnusnými "avíčky" z dřevních dob. Občas se snažím najít lepší verze - ale - často je s nimi ten problém, že neexistují ripy v lepších kodecích, nebo - a to je největší zklamání - jsou to původní "empegy", nebo "divixy", převedené do H264(5). Výsledkem je stejně mizerná (přesněji nepozorovatelně nižší) kvalita a menší datový objem. To mě vždy značně otráví.
Někdy pomáhá hledat u Rusáků, ale tam je zase často problém najít verze, nezprasené RU rychlodabingem.
No a potom je tady problém se zvukem - i kvalitní ripy mají často znehodnocený zvuk (nízkým bitrate a pod.) Njn, to by bylo na dlouho, třeba někdy osobně...
Jo, jenom ještě dva konkrétní dotazy:
1) Používáš nějaký systém na třídění (žánrově zaměřené HDDs)?
2) Máš nějaký inteligentní SW, který by uměl "hrábnout" třeba na IMDb (TV.com a pod), identifikoval jednotlivé files a všechno v adresáři přejmenoval včetně subs? Měl jsem na to pěknou utilitku, ale vývojáři ji nechali zdechnout, vyzkoušel jsem pár dalších a nic mě neuspokojilo. V té před lety zdechlé šlo ovlivnit/nastavit chování široce ovlivnitelnými filtry. Výsledkem bylo přejmenování (včetně názvů jednotlivých epek a jejich číselné značení) na jedno kliknutí.
_-0-_ napsal(a):
Jo, jenom ještě dva konkrétní dotazy:
1) Používáš nějaký systém na třídění (žánrově zaměřené HDDs)?
2) Máš nějaký inteligentní SW, který by uměl "hrábnout" třeba na IMDb (TV.com a pod), identifikoval jednotlivé files a všechno v adresáři přejmenoval včetně subs? Měl jsem na to pěknou utilitku, ale vývojáři ji nechali zdechnout, vyzkoušel jsem pár dalších a nic mě neuspokojilo. V té před lety zdechlé šlo ovlivnit/nastavit chování široce ovlivnitelnými filtry. Výsledkem bylo přejmenování (včetně názvů jednotlivých epek a jejich číselné značení) na jedno kliknutí.
1. Jj, mám 10TB disk jen na zrušené seriály, zbylé disky (kapacity po 1 nebo 2 TB) mám na ještě nezrušený zbytek - dva mám abecedně A-H, I-Z, ale tam mám převážně starší kousky, které pořád běží, to byl můj první dělící systém, když jsem ty disky měla jen dva. Pak mám tuším 3TB, kam si házím novější seriály, pro které už na těch starších abecedních není místo. V excelu pak mám tabulku s kompletním watchlistem a u každého seriálu mám napsáno, na kterém disku ho najdu.
2. Tak to vůbec, dávám si soubory do složek s názvem seriálu tak, jak je stáhnu, a až se chystám na konkrétní maraton, tak si složku projdu, jestli mám všechny epky, případně sjednotím názvy, pokud mám část stylem s01e01 a část stylem 101, aby šly díly správně za sebou. Ale to dělám jen u delších seriálů, u těch jednosezónních to neřeším a nastrkám to do přehrávače tak, aby to šlo správně za sebou :) Titulky nestahuju, buď epizody mají v sobě vloženou titulkovou stopu (u těch novějších od streamerů je to už docela pravidlo), nebo koukám bez.
ragelly napsal(a):
1. Jj, mám 10TB disk jen na zrušené seriály, zbylé disky (kapacity po 1 nebo 2 TB) mám na ještě nezrušený zbytek - dva mám abecedně A-H, I-Z, ale tam mám převážně starší kousky, které pořád běží, to byl můj první dělící systém, když jsem ty disky měla jen dva. Pak mám tuším 3TB, kam si házím novější seriály, pro které už na těch starších abecedních není místo. V excelu pak mám tabulku s kompletním watchlistem a u každého seriálu mám napsáno, na kterém disku ho najdu.
2. Tak to vůbec, dávám si soubory do složek s názvem seriálu tak, jak je stáhnu, a až se chystám na konkrétní maraton, tak si složku projdu, jestli mám všechny epky, případně sjednotím názvy, pokud mám část stylem s01e01 a část stylem 101, aby šly díly správně za sebou. Ale to dělám jen u delších seriálů, u těch jednosezónních to neřeším a nastrkám to do přehrávače tak, aby to šlo správně za sebou :) Titulky nestahuju, buď epizody mají v sobě vloženou titulkovou stopu (u těch novějších od streamerů je to už docela pravidlo), nebo koukám bez.
Tak to děláme trochu jinak - mám 2 NASy, několik velkých HDDs (6-12 TB - výhradně HGST) a menší z minulosti. Seriály (někdy se souvisejícími filmy) dávám třídím podle žánrů, pro které mám vyhrazené jednotlivé disky, nebo NASy. Seriály dávám vždy do jednoho adresáře (v názvu označuji zakončené/miniserie), uvnitř je dělím na sesony a těm dávám do názvu další údaje - jazyk. verze, subs + přidávám filmy, comicsy, knihy, doprovodné txt...) Jenže - systém jsem několikrát modifikoval, občas došlo k pádu HDD a rekonstrukci dat, občas do toho zasáhl aplégr. K tomu mám obdobně jako Ty *.xls, který měl být průvodcem/watchlistem, ale vlastní nedůslednost i tam způsobila "nelad".
Ten SW, co jsem poptával, toho za mě dělal spoustu - výsledkem bylo, že každá sesona byla uvnitř adresáře ve stylu S01E01_název epky.container a S01E01_název epky.srt. Subs dle složitosti dialogů CZ, EN, SK, PL, u RU kombinuji RU audio a EN subs. Ano, nové ripy v sobě mají často subs, ale někdy jsou jen v multilang adresáři a někdy se automaticky nezapne správná jaz mutace (u VLC) - natož ta požadovaná, protože se jak jen to jde dívám s orig audiem (bez ohledu na jazyk), neznehodnoceným dabingem. No, zkrátka je to boj.
Odhodlávám se, že v tom polochaosu udělám pořádek, ale nejsou lidi - bylo by to na mnohadenní hlavoruční práci.