Je pěkně vidět, jak má Netflix obrovské množství předplatitelů a jejich hitovky se do tohoto žebříčku nedostanou. Narozdíl od třeba HBO nebo Amazon, které má pořád málo lidí. Věci jako Arrow a Flash z klasických televizí ani nepočítám, tam je jasné, že lidi mimo USA je musí stahovat.
Mandalorian se dal asi čekat, když D+ pořát ještě neni/nebyl ve všech zemích. Osobně platím jen netflix. Jednou za čas HBO abych dohnal co se tam nastřádalo.
Miro_CZ napsal(a):
Je pěkně vidět, jak má Netflix obrovské množství předplatitelů a jejich hitovky se do tohoto žebříčku nedostanou. Narozdíl od třeba HBO nebo Amazon, které má pořád málo lidí. Věci jako Arrow a Flash z klasických televizí ani nepočítám, tam je jasné, že lidi mimo USA je musí stahovat.
Netflix má slušnou reklamu a vylhaný statistiky o sledovanosti, bohužel. Jinak za sebe mám poslední půlrok celkem problém najít na Netflixu něco zajímavého ke sledování (neříkám, že tam není, jen s tím mám prostě problém :) hlavně co se týče filmů ). A to se podívám na kdejakou kravinu. No většinou teď skončím u nějakých krimi dokumentů, které mají počítám žalostnou sledovanost a často mají i žalostný český překlad vypadající jak amatérský. Ten rozdíl v kvalitě titulků mezi Netflixem a HBO je propastný.
Miro_CZ napsal(a):
Možná v tom má nějakou roli i vycházení dílů, jsou tam samé seriály, které vychází po týdnech a ne maratonem, lidé tak evidentně nechtějí platit zejména za stanice, které je takhle "omezují" a já se popravdě nedivím, proto taky Netflix padl jako první volba na rozdíl třeba od HBO, takže svatá pravda...
BuBBleS Vylhané statistiky bohužel neumím posoudit, ale to že občas mám problém najít seriál ve svém watchlistu, který je z Netflixu pravda je. Každopádně i tak si myslím, že Netflix má několikrát do roka nějaký hit, který se rozkřikne i mimo běžné seriálové fanoušky, další výhoda je pro něj určitě to, že byl zkrátka první velká streamovací služba a je dnes už asi prakticky ve všech zemích světa a také má nativní podporu v různých zařízeních (nedovedu si představit, že by si třeba moji rodiče platili Disney+, když by ho neměli jak sledovat jinak než na PC).
F.Valek To určitě taky hraje svojí roli, to mě prvně ani nenapadlo. A navíc si myslím, že tomu hodně pomáhá i to, že Netflix reálně znají lidi mimo klasické seriálové fanoušky a v dnešní době i generace mých rodičů má Netflix předplacený, ale rozhodně ani netuší, že existuje třeba Disney+ a další streamy.
Miro_CZ napsal(a):
BuBBleS Vylhané statistiky bohužel neumím posoudit, ale to že občas mám problém najít seriál ve svém watchlistu, který je z Netflixu pravda je. Každopádně i tak si myslím, že Netflix má několikrát do roka nějaký hit, který se rozkřikne i mimo běžné seriálové fanoušky, další výhoda je pro něj určitě to, že byl zkrátka první velká streamovací služba a je dnes už asi prakticky ve všech zemích světa a také má nativní podporu v různých zařízeních (nedovedu si představit, že by si třeba moji rodiče platili Disney+, když by ho neměli jak sledovat jinak než na PC).
Ad ty statistiky, narážel jsem na tu loňskou změnu metrik, kterou si navýšili sledovanost zhruba o 35 %. Stačí něco sledovat 2 minuty a jsi "watcher" dané věci. Platí i u seriálů, tedy 2 minuty z jedné epizody a už je člověk ve statistikách sledovanosti seriálu.
Jinak jasně, Netflix má pár super věcí, i technicky je na tom líp jak HBO GO (tam mi přijde kvalita videa o dost horší, hlavně u tmavých scén, to se nevyrovná snad ani 720p ripu z netu) a aplikace žádná sláva. V těchto věcech zatím nemá Netflix konkurenci. Já prskám jen nad tou kvalitou titulků a tím, že do většiny věcí teď cpou LGBTQ a že těch kvalitních věcí není zase tolik. A taky že i když má kolem 200 miliónů předplatitelů, je schopný rušit kvalitní věci kvůli malé sledovanosti - dost lidí zjevně zase tolik věcí nesleduje a pustí jen sem tam něco.